Ga naar inhoud

Help, ik heb er geen goed gevoel bij...


roosjerobijn

Aanbevolen berichten

  • Reacties 155
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

He bah zit geloof ik even in een dip! Vind het allemaal zo ontzettend sneu!!!! Mijn arme ventje!

Geef hem braaf twee keer per dag AB en pijnstilling, maar dat de AB wat doet??? Ik vond het zo sneu dat Roosje alsmaar in zijn hok zat en wilde Roosje & Robijn samen hun pootjes latens trekken en aangezien het buiten steeds rotweer is wordt dat niets dus heb ik van panelenrennen in de garage een grote ren van 1.50 bij 3 meter ofzo gemaakt. Ik heb de hondenmand erin gezet met daarin zaagsel. Daar doen ze als ze buiten lopen altijd hun behoeftes in en ik heb onderbak van het binnenhok erin gezet in de hoop dat Roosje daarin zou gaan slapen. Twee voerbakken erin en een drinkfles en de Nijnen erin. Roosje werd meteen actief. Hij loopt moeilijk maar hobbelde flink wat heen en weer. Toen ik een paar uur later naar Ah was geweest had ik ze een bospeentje laten delen. Die knapte ik doormidden hield hem Roos voor, hij wilde hem niet. Toen gaf ik de andere helft aan Robijn die begon meteen te eten en toen Roosje dat hoorde wilde hij ook meteen zijn wortel. Dus Robijn stimuleerd hem goed. Echter dat slapen in een bak deed hij niet. Hij heeft van 13:30-21:00 op de betonnen vloer gezeten en gelopen en hij is vreselijk aan de diaree... OOk dat nog. Gisteren en eergisteren had hij dat ook al wat, maar nu echt erg. We hebben hem met lauw water wat schoongemaakt.

Vervolgens was het tijd voor zijn medicatie, maar hij geeft zo duidelijk te kennen dat hij het niet meer wil. Poeh zeg de laatste paar keren gaat het echt moeilijk en vanavond had ikd e neiging om het flesje de prullebak in te gooien. Brrrrrrr.... die arme jongen. Hij deed ook niets als hellen tegen mijn hand. Net stuiptrekkingen. En hij kroop continue weg in mijn hals als dat spuitje er weer aankwam. Op den duur dacht ik waar zijn we ook mee bezig!!! Arme lieverd! Wat een gepest!

En als ik naar zijn huid kijk dan denk ik hoe krijgen we dat ooit weer goed???

Gisteren met mijn oudste dochter uitgebreid zijn buik bekeken. iedere keer als ik hem oppak voel ik van alles onder mijn vingers, maar aangezien de haartjes ervoor zitten zie ik niets. Zij heeft heel voorzichtig de haartjes aan de kant gedaan en werkelijk overal is de huis aangedaan. Het stikt van de dikke stukken/schilfers etc... en de stukjes huid die je op de achterpootjes kon zien waren zo rood! Logisch dat hij niet meer ligt! Maar wat zal hij moe zijn van de hele dagen staan!

Heb hem nu weer alleen in het binnenhok gezet in de garage en heb het hok weer lekker warm toegdekt met stoelkussens.

Heb hem zijn 60 gram SS gegeven hoewel dat voor die diarree niet zo bevordelijk is denk ik, moet dat voor zijn krachten maar weel. Vond ineens vanmiddag dat hij een smal koppie heeft gekregen. Misschien ook nog maar eens wegen.

Sorry voor mijn gezeur, maar moest het even kwijt. Hopelijk nemen jullie het mij niet kwalijk?

Wat vinden jullie? Gewoon zo doorgaan? Ben ik goed bezig?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan me je moedeloosheid zóó goed voorstellen, maar zolang je hoop hebt... vol blijven houden hoor.

Kun je later jezelf nooit verwijten dat je er niet alles aan gedaan hebt.

Wat betreft de koude vloer.... kun je mischien wat oude handdoeken of een deken neerleggen of zoiets?

Wat de diarree betreft, ik heb er geen verstand van, maar zou die mischien door de AB veroorzaakt kunnen worden?

(mischien dat er iets in de bijsluiter over staat of zo?)

Ik kan je verder helaas geen advies of raad geven, leef alleen met je mee en duim voor je manneke.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Echt heel erg vervelend allemaal en ik begrijp dat je in een dip raakt,maar zo lang hij het niet opgeeft moet je met hem mee vechten...Ik denk dat de diarree door de AB komt en zeker niet door de SS brokjes het is juist goed dat hij die eet zo krijgt hij toch zijn voeding binnen..Nu hij diarree heeft zou ik hem wel wat vocht gaan geven zodat hij niet uitdroogt..Dit kun je gewoon met een spuitje water doen als je de medicijnen hebt gegeven...Is er niet iets van een zalf die je voor die uitslag zou kunnen gebruiken...Ik weet dat voor wondjes tegenwoordig honing zalf gegeven wordt..Misschien is dat wat om de huid wat soepel te maken...Verder zou ik zeggen blijf moed houden dat beesje kan niet zonder jou verzorging en die geef je hem prima...Moed houden....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat naar voor hem. Misschien kan je morgen telefonisch weer eens overleggen met de dierenarts. Misschien weten ze nog iets voor zijn huid, om het net wat draaglijker te maken voor hem. Dan zou ik ook vragen of Protexin Bio Lapis geen goed idee is voor hem. Zijn darmflora kunnen wel wat ondersteuning gebruiken i.v.m. de antibiotica, denk ik.

aangepast door pechkonijn
Link naar reactie
Delen op andere sites

Diarree kan inderdaad van de antibiotoca komen. Welke soort krijgt hij? Je mag alleen zo nooit zomaar ophouden met antibiotica, maar misschien kun je op een anderen soort overstappen? Moet je even met je DA overleggen.

En specialisten kunnen veel informatie leveren, maar op het moment dat hun ideeën niet helpen, tja, dan willen ze het konijn graag zelf zien. Maar wat niet gaat dat gaat niet. Dus als je dat niet ziet zitten probeer dan toch het via je DA te laten spelen. Die ken misschien een schraapsel nemen wat je naar de specialist kan opsturen voor onderzoek, dan hoeft niet meteen het hele konijn erheen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie bemoedigende woorden!

Hoe het met Roosje gaat wisseld soms zelfs nog wel per minuut. En ik ben natuurlijk helemaal gespitst op hem en doet me zo zeer als hij niet wil eten. Met de kop afgewend in een hoekje zit. In met weg kruipt om de AB te ontwijken etc...

Heb hem ook maar niet meer door de garage laten lopen.

Een deken of handdoek eronder helpt niet. Die eten ze op. We hebben er landbouwplastic onder gehad in het verleden, maar dat aten ze ook op! Heb het er net nog met mijn man overgehad of ik soms een stuk zeil (vloerbedekkingzeil zeg maar) moet kopen om onder de ren re leggen. Zou dat minder koud zijn?

Heb Robijn maar een paar uur laten lopen en heb haar toen 3 uur bij Roosje in gezet en toen hebben fijn geknuffeld en Robijn heeft Roosje uitgebreid gewassen op de plekken en Roosje liet dat toe!

Heb nog naar de DA gebeld, maar er was nog geen uitslag bekend het weekend moest er nog overheen. Was nog niet duidelijk genoeg.

Diarree kon inderdaad van de Endofloxoral komen zei de assistente en ze zou het doorgeven aan de DA die zou er dan maandag op terugkomen... Daar ben ik dus niets mee opgeschoten. Om 21:00 gavenw e Robijn de medicatie en zag ik toen ik hem uit het hok tilde en hem van onderen bekeek dat zijn anus gezwollen en rood is. Hij duwt ook steeds zijn achterlijf op de grond. Vast daarom of vanwege darmkrampen? Tijdens het geven vand e medicatie deed hij twee keuteltjes. Doet hij anders nooit. Toen keuteltje 3 werd al wat slapper en toen keuteltje 4 weer een slap ei en toen weer een kwak diarree. Hij krijgt het steeds aan het einde van de dag. Lag niets in zijn hok en ook vanmorgen was het weer over. Rara hoe kan dat???

Link naar reactie
Delen op andere sites

Plat op de grond liggen met de buik wijst op darmkrampen. Met het achterlijf naar beneden duwen wijst op pijn aan het achterlijf of de rug in mijn ervaring. Maar pijn aan het achterlijf kan natuurlijk ook met diarree. Het is denk ik toch de AB als hij steeds met tussenpozen diarree heeft.

Raar dat je tot maandag moet wachten met een konijn met diarree! Was de DA soms al weg voor het weekend?

Link naar reactie
Delen op andere sites

In het weekend kom je weer bij een dienstdoende dierenarts terrecht en degene die dienst heeft is absoluut GEEN KK DA die heb ik in het verleden eens bij onze eerste twee konijntjes gehad en dat is werkelijk een $*^%&_)(_

Roosje drinkt gelukkig wel goed en eet gelukkig ook zijn bak groente en heeft niet continu diaree gelukkig. Bij het geven van de AB en pijnstilling geven we ook extra water.

Ik houd het in de gaten!!!!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt!

Roosje heb ik vanmorgen uit het hok in de garage getild en er lagen op twee plaatsen diarree-plekken. Schrok er erg van. Ook had hij heel veel SS laten liggen. Heb hem mee naar binnen genomen en heb hem met mijn dochter zijn AB gegeven. Ging eerst helemaal niet. Hij wilde niet slikken en liet het zo weer uit zijn bekje lopen gelukkig ging het daarna beter. Ik wilde hem niet weer zo in zijn hok zetten, maar wilde eerst zijn hok schoonmaken dus heb ik hem even in het buitenhok gezet. Robijn was daar heel blij me een begon hem meteen uitgebreid te likken! Ik het hok schoongemaakt en de bakken gevuld met verse groente. Bleekselderij maar weggelaten. Vond het zielig om Roos weer te verplaatsen en heb de bak tussen hen in gezet. Roosje draaide zijn koppie weg, maar zodra zijn zus begon te eten deed hij ook mee en heeft flink groente gegeten. Daarna heeft hij zitten sudderen de rest van de ochtend en middag. We hebben ze hun SS ook samen gegeten, maar na een paar brokjes hield hij dat voor gezien en vrat Robijn alles op. (Die heeft nu dus veel te veel gehad...). Een uur geleden bedacht ik me dat ik de groentebak van Roosje nog in de garage had staan. Stond er nog net zo vers en knapperig als wat en die heb ik in het hok gezet. Roosje begon als een bezetene te eten en de hele (honden-)bak is leeg! Nu zittenz e weer tegen elkaar aan. Wil eigenlijk Robijn nog even laten rennen in de panelenrennen in de garage maar ze liggen zo lief tegen elkaan. Daar wacht ik dus nog maar even mee.

Oh ja, ook wel belangrijk om te vermelden. Ik denk dat Robijn een korst op het koppie van Roos eraf heeft gelikt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zat een kalige wittige huid onder.

Roosje heeft een goede dag gehad vandaag heb ik het idee. Ik heb hem zoals ik al zei vanmorgen bij zijn zus in het hok gezet. Ze hebben samen groente gegeten en toen lag er weer diarree, maar daarna helemaal niet meer. Ze hebben de hele dag tegen elkaar aan gezeten en Robijn heeft Roosje heeeeeeeel veel gewassen. Samen hebben ze wilgentakken gegeten en SS (waarvan Roosje maar een beetje en Robijn veel TE veel) en daarna nogmaals een bak groente. Om 18:45 heb ik de gok genomen en heb ik ze samen in de garage in de enorme aan elkaar gebouwde panelenrennen gezet. Had er bijna meteen spijt van omdat Roos heerlijk warm aanvoelde en ik hem dus op het koude beton zette... Ging eerst moeizaam maar hij liep/hobbelde steeds beter. Heb vandaag ook niet gezien dat hij zijn achterlijf naar beneden duwde!!! Ze zijn samen heel veel in beweging geweest hebben samen weer wilgentakken en blaadjes daarvan gegeten. Ook heb ik nieuw hooi in een vuilniszak gedaan en heb ik daar hun hondenbak mee gevuld en die hebben ze samen ook helemaal leeggegeten en daarna 21:00 heb ik Robijn toch maar weer in het hok buiten gezet en Roosje meegenomen naar binnen voor de medicatie. Ging goed! En we hebben op 3 plekjes gezien dat de korstjes eraf zijn (gelikt door Robijn denken we). Op de buik lijkt het alsof de grote schilfers wat meer in het haar gaan zitten i.p.v. op de huid... Ook een goed teken denken we.

Na de medicijnen nog lekker even op schoot. Was geloof ikw el een domper toen ik hem weer in zijn hok in de garage zette... Die was dus helemaal schoon en netjes en Robijn zat daar niet in. Hij liep eerst vreemd beetje stampend rond. Vervolgens ging hij zonder zich eerst heeeeel lang te wassen peterselie opeten die ik op de SS had gelegd. Vervolgens hooi en daarna SS. Hij had honger leek het. Vast van al dat "geren" door de rennen. Goed teken dacht ik! Nu hoop ik dat zijn keuteltjes vannacht droog blijven en dat hij veel eet. Denk dat ik hem morgenochtend na de medicatie maar weer bij zuslief in zet. Doet hem goed zo te zien!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb misschien te hard geroepen...

Kom vanmorgen bij hem en er lag werkelijk wel op 10 plekken een plas diarree...

Kan dat verband houden met SS eten 's nachts? Die wil ik hem eigenlijk niet onthouden!

Het liefst eet hij nu verse groente maar hij moet ook niet afvallen en tekorten krijgen!

Of omdat hij niet bij Robijn zat vannacht?

Die AB krijgt hij 's morgens en 's avonds dus daar zit ook geen verschil in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat vervelend zeg!..

Heb ook in 1 keer je topic gelezen en ik ben blij dat je naar Groningen bent gegaan bij Magreet. Zij is inderdaad heel lief tegen je diertje, dat merkte ik ook al op.. Ze had soms meer aandacht voor je konijn dan voor jezelf.

Bugs heeft tijdens een huiduitslag ook gehad dat hij veel schilfers kreeg maar dan alleen op de plekken waar ik gespoeld heb, vanwege zijn abces. Het begon met een klein plekje en het breidde zich uit en je kon duidelijk zien dat de 'nieuwe haargrens' aangetast werd met allemaal korstjes/schilfers en je kon het zo met haar eraf plukken. Zo werd de plek steeds groter. Ook schimmeltest (lamp en kweek) gedaan maar dat was het niet. Puur een reactie van het spoelvloeistof met eventueel mesitran honingzalf. Dit begon op een gegeven moment uit de hand te lopen maar met surolan, wat ik mee kreeg, ging het over.

Ik hoop dat Roosje er weer bovenop komt!

Wat ik niet helemaal begrijp is of Roosje binnen (in huis) zit, in de garage of buiten? Voornamelijk buiten toch maar soms ook binnen?

Is het niet beter om Roosje binnen te houden, lekker warm omdat ze toch tijdens ziekte hun temperatuur niet goed op peil kunnen houden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan de diarree niet komen door het zitten op een koude betonvloer? Of zit hij daar niet op? Ik zou een warme plek voor hem creeeren en voorkomen dat hij op het beton zit. Dat lijkt me namelijk niet zo best voor een konijn met darmklachten. Of de vloer helemaal met een dikke laag stro bedekken (baaltje halen bij een boer!).

Ik zou ook oppassen met temperatuurverschillen: niet naar binnen halen en dan weer buiten zetten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Roosje neem ik alleen mee naar binnen om de medicatie te geven.

Verder heb ik een binnenhok in de garage staan. Die is dubbelwandig (de garage). Achter het binnenhok heb ik een stoelkussen van de tuinstoelen er overheen twee en ervoor 3 kleineren en nog één daar overheen. Die 4 kleine met wasknijpers aan elkaar voor de nacht.

De bak staat op een gipsplaat die ligt over het aanrecht in de garage. Kan er in ieder geval ook een stoelkussen onder de bak doen. Zou dat warmer zijn?

Overdag heb ik hem nu steeds (sinds 2 dagen) bij Robijn buiten in het hok. Zitten ze tegen elkaar aan en voelt hij heeeel lekker warm als ik hem daar weghaal. Maar 's nachts zet ik hem dus alleen zodat hij rustig SS kan eten. Daar heeft hij niet veel behoefte aan, dus als ik hem in het hok bij Robijn laat vreet die alles op voordat Roosje ook maar een poging heeft gedaan om het op te eten en krijgt hij niets of een paar ben ik bang!

Nu eet Roos ongeveer 50 gram 's nachts met hooi en wilgetakken en 's morgens dus nu steeds diarree???

Ben bang dat als ik hem helemaal binnen zet hij niet weer naar buiten kan naar zijn zus!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .