Ga naar inhoud

Onsteking gewricht voorpootje


meroke

Aanbevolen berichten

Al een 2-tal weken gebruikt snuffel haar voorpootje niet meer. Ik was vorige week al naar de DA gegaan en ze kon geen breuk voelen.

Snuffel kreeg meloxivet (pijnstiller en onstekingsremmer) en moest vooral rusten (mocht het een kleine breuk zijn kon dat zo herstellen)

Gisteren ben ik weer naar de DA geweest, er zijn 3 foto's gemaakt, daarin kon je zien dat de botjes te ver uit elkaar stonden. Er is een punctie gedaan en ook bloed afgenomen. Van het bloed heb ik vanavond de resultaten.

Ze krijgt nu opnieuw meloxivet en antibiotica.

Echter, toen ik vannacht bij ze ging kijken had ze niet alleen haar slechte pootje opgetrokken maar nu ook haar 2de voorpootje. Ze zit dus de hele tijd op haar achterpoten en beweegt bijna niet.

De DA had gisteren ook een foto genomen van haar goede pootje om te vergelijken en daar was niets op te zien.

Iemand ervaring met onstekingen aan de gewrichten?

De DA zei dat het niet vaak voorkomt bij konijnen, en kan er ook niet veel over vinden op het internet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb net telefoon gehad van de dierenarts.

In de witte bloedcellen was zoals gedacht bij de foto een ontsteking te merken.

De resultaten van de punctie kunnen enkele dagen duren en hij hoopte me voor het weekend nog antwoord te kunnen geven.

Hij vond wel niet goed dat ze nu last heeft aan beide pootjes... hopelijk slaat de antibiotica aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien heeft ze alleen last van het tweede pootje omdat ze dar zo lang al het gewicht op gedragen heeft? Anders moet het iets virusachtigs zijn, want een gewone onsteking begint niet zomaar ineens ook in het andere pootje..

Ik ben bang dat de kans dat hier iemand is met ervaring hiermee niet zo groot is, maar je kan je DA vragen contact op te nemen met een specialist, of je doet het zelf door naar DK Wilhelminapark te mailen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn dierenarts is Inge thas en haar collega, dus ze zijn er zeker in gespecialiseerd. Maar ik had graag eens ervaringen gehoord van anderen, al is dit wel moeilijk aangezien het weinig voor komt.

Dit kreeg ik nog in een mailtje van mijn DA:

In het bloed is duidelijk een verschuiving in het witte bloedcellen beeld te zien met stijging van neutrofielen , dit wijst op een acute infectie. Er is ook spraken van lichte bloedarmoede

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .