Ga naar inhoud

Alles van de paardebloem?


desi

Aanbevolen berichten

Ik kom iedere dag langs een veld dat inmiddels helemaal geel is van de paardebloemen.

Heb wat bloemen geplukt en ga proberen ze te drogen, ben benieuwd.

Dus tegenwoordig fiets ik elke dag met een mand vol paardebloemen en onder de snelbinders een flinke bos wilgentakken......

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even wat info...

De paardebloem is gewoon eetbaar. Niet alleen voor het konijn maar ook voor ons zelf. Het blad, de bloem, de wortel, alles mag. Men moet alleen wat voorzichtiger zijn met de stengel.

De paardebloem zou giftig zijn vanwege de melkachtige vloeistof in de stengel. Dit is deels waar. De vloeistof in de steel is licht giftig. Dit zou bij overmatig eten van de stengels darmklachten kunnen veroorzaken.

De paardebloem is verder in het geheel niet giftig en wordt al sinds mensenheugenis gebruikt. Niet alleen vanwege de voedingswaarde (vitamine A B C D) maar ook vanwege de geneeskrachtige werking. Delen van de plant kunnen een gunstige uitwerking hebben op aandoeningen aan de lever, nieren of galwegen.

Paardebloem wordt in diverse medicijnen verwerkt.

Niets mis met de paardebloem dus voor konijnen. Uiteraard wel alles met mate.

En wat de stengel betreft..? Als het enigszins kan, vermijdt deze dan.

Wist je dat...

Dat melkachtige sap uit de stengel, bij regelmatig insmeren goed werkt om wratten te laten verdwijnen.

Wist je dat...

Paardebloem bladeren heerlijk in salades is en gezonder dan een kropsla. Zo bevat paardebloem meer vitaminen C, E en betacaroteen en meer mineralen zoals calcium. De jonge bladeren smaken het best als ze een beetje gebleekt zijn. De gebleekte bladeren noemt men "molsla".

:meuh:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .