Ga naar inhoud

konijn koppelen met cavia


Mandy

Aanbevolen berichten

Ik zeg altijd als het zo is dat de dieren anders alleen zitten, geef het dan een poging. Maar als je meerdere van beide diersoorten hebt kies er dan toch voor om ze elk een eigen soortgenoot te geven.

Het kan prima gaan, ligt een beetje aan je konijn. Konijnen kunnen namelijk cavia's nogal flink verwonden, soms niet eens echt opzettelijk, maar konijnen hebben veel meer kracht met de achterpoten, en een trap tegen een cavia kan fataal zijn. Daarnaast moet je ook op de voeding letten. Caviavoer mag je niet aan konijnen geven! Je kunt je cavia wel konijnenvoer geven, maar dna moet de cavia wel extra vitamine C krijgen daarbij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...

heey mandy..

ik heb sinds kort een dwergkonijn bij mijn cavia gezet.. het zijn bijde mannetjes waarom ik dit gedaan heb is namelijk dat mijn vriend konijnen leuker vind maar aangezien we op een flat wonen we niet twee van die giga kooien kunnen plaatsen.. ik heb een kooi van 105cm 60 diep en 85 hoog met 3 verdiepingen.. ik kan er eigenlijk nix negatiefs over zeggen.. ze zijn vanaf dag 1 onafscheidelijk..

we hebben het voer van hopes farm voor de cavia (alleen brokken geen gemend voer) daar zitten genoeg vitamine c in en komt het meest in de buurt van het dieet van een konijn.. bij gemend voer eet mijn konijn alleen het lekkere eruit en krijgt daardoor zachte keutels wat slecht voor hem is.. verder geef ik ze genoeg groen voor (wel opbouwen).. het zijn de beste maatjes en lijken elkaar ook aardig te begrijpen.. als de cavia begint te piepen komt het konijn ff kijken.. ze delen samen hun voer en liggen vaak samen tegen elkaar aan.. ze wassen elkaar zelfs.. dus dit zijn mijn ervaringen met het samen zetten van een cavia en konijn.. ik hoop dat je er wat aan hebt..

groetjes iverna

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .