Ga naar inhoud

Hallo allemaal


Aanbevolen berichten

Hallo,

Ik ben Jill en sinds kort hebben wij twee nieuwe aanwinsten in ons gezin. Baily (een blauwe franse hangoor ram) is van April dit jaar en sinds September hebben we Amy (fawn franse hangoor voester) erbij. Ze zijn ontzettend lief en vooral Baily wordt al een echte grote lobbes. Omdat ik vaak bij jullie kwam spieken voor informatie of gewoon voor de gezelligheid werd het wel eens tijd om me zelf aan te melden.

Dus bij deze hallo allemaal!

Groetjes,

Jill.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • Reacties 53
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Bedankt allemaal.

Nope ons manneke is nog steeds een "echt" manneke...

Hij wordt binnenkort geopereerd aan zijn tanden, want hij heeft een enorme onderbite. En als er tijd is en als de operatie goed gaat wordt hij dan meteen geholpen. Hij was te jong, maar nu hij 6 maanden is mag het. Ze zitten nog steeds apart, dus iedere dag mogen ze om en om uit het hok. Dan liggen ze als trouwe hondjes voor elkaars hok verliefd naar elkaar te staren.... We gaan het hok van Baily vergrote zodat ze samen een hok hebben van bijna 3 meter lang en 90 cm diep. + de onderkant. Dus ik ben benieuwd... Ze zijn nu heel lief voor elkaar en als ik er bij ben mogen ze samen los, maar absoluut niet alleen want hij vind haar zoooooo leuk hihi

Link naar bericht
Delen op andere sites

Laat ze asjeblieft niet los, ook niet als je er bij bent !!!

Echt niet doen !

We krijgen hier echt regelmatig mensen die dit ook zo deden en toch echt dachten dat het wel kon...Vervolgens worden ze verwelkomt met een nestje !

Ze duiken echt compleet onverwacht er bovenop, dat gaat razendsnel.. en dan krijg je ze niet zo makkelijk meer er vanaf, helemaal FH's niet..Dan is het trouwens al te laat...

Doe het dus asjeblieft niet of laat hem deze week nog helpen.

Castreren kan namelijk al vanaf het moment dat de balletjes ingedaald zijn !!!

Laat je vooral niet wijsmaken dat het pas vanaf 6 maanden kan !

Het erge is ook nog, behalve dat we op Bunnybunch tegen zogenaamde 'pret'nestjes zijn..dat je konijn een onderbeet heeft en dit dus waarschijnlijk erfelijk is ?

Snap je dat het leuk vindt dat ze elkaar lief vinden, maar wees verstandig en bewaar je geduld...Er komen nog maanden en hopelijk jaren dat ze samen kunnen zijn en bij elkaar kunnen liggen...

Maar nu nog even niet !

aangepast door ZaZa
Link naar bericht
Delen op andere sites

Bedankt voor je bezorgdheid, maar ik heb altijd konijnen gehad dus weet echt wel wat ik doe... ;) Ik ga er naast zitten zodat ze aan elkaar kunnen snuffellen en samen kunnen keufellen.

En de rede waarom ik hem laat castreren is juist vanwege de onderbite....

Maar toch bedankt ;)

Link naar bericht
Delen op andere sites

Dat is idd iets waar we op bunnybunch niet achter staan.

Een nestje nemen om je eigen plezier vinden wij niet correct. Je zet hiermee dieren op de wereld die ook weer een huisje moeten krijgen en dat terwijl de opvangen bommetje vol zitten.

Tevens vinden wij dat fokken alleen bedoeld is voor fokkers die bij willen dragen tot het in stand houden van het ras en fokken aan de hand van de ras standaard.

Zoals ik uit jou post begrijp ben je geen officiele fokker en niet geregistreerd bij KLN of Kleindiervereniging.

In dat geval zou je, als je een nestje zou krijgen, dit alleen doen vanwegen de schattige babykonijntjes.

Als niet officieel fokker zijnde kun je je jongen namelijk ook niet laten tatoeren.

Daarnaast komt nog dat je als niet fokker zijnde, vaak onvoldoende afweet van de erfelijke achtergronden en of mogelijke afwijkingen di eje konijnen bij zich kunnen dragen.

Onverstandig dus om, hoe leuk het ook is, zomaar te gaan fokken.

Tussen het houden van konijnen of het fokken ermee zit nogal een heel verschil.

Het is niet de bedoeling je hiermee af te schrikken maar wel om je bewust te maken van de gevaren die het met zich meebrengt en de visie en het standpunt van BunnyBunch hieromtrent.

IK heet je verder welkom op het forum en hoop dat je hier nog veel leuke konijnen dingen met ons kan delen!

Link naar bericht
Delen op andere sites

Bedankt voor je uitleg. Ik snap je/jullie, maar ik denk (als ik heel eerlijk ben) dat jullie je je drukker kunnen maken over die zogenaamde "echte" fokkers, dan over mij... Het feit dat die "echte" fokkers Wekelijks konijntjes aanbieden op bijv. marktplaats schijnt voor de meeste dan opeens heel normaal te zijn?!. Want tja hun fokken om het ras in stand te houden?!.

Ikzelf vind het namelijk ook schrijnend dat de opvangen overvol zitten. Ik heb zelf in het asiel gewerkt dus breek me de bek niet open wat dat betreft.

Ik vind eerlijk gezegt dat het jullie niet zoveel aan gaat, of dat ik me bij jullie moet verontschuldigen, maar om even alle misverstanden uit de wereld te helpen hier mijn uitleg, waarom ik (misschien) zelf een nestje zou willen. (Voor die gene die hier nog op zitten te wachten).

Ik heb Baily dus bij een "echte" fokker gehaald. Heb heel veel geld voor hem betaald, en nu na 6 maanden zijn we er achter gekomen dat hij een enorme onderbite heeft. Dit is erfelijk dus komt niet meer goed, door bijv. slijpen vd tanden. Nee, zijn tanden moeten worden getrokken, alle 4 zijn voortanden! Dit gaat ruim 150 euro kosten, en krijg ik iets terug van die Zogenaamde echte fokker? NEE!. Wordt hij er zelf beter van? NEE natuurlijk niet! En dat vind ik hartverscheurend! Het is een echte lieverd, en zijn tanden bleken al heel lang te zijn, vandaar dat hij dus ook geen worteltjes of andere harde dingen kon eten. Nogmaals hij komt dus bij een echte erkende fokker vandaan!! Dat ik ze niet kan tatoeren snap ik ook wel, het is niet dat ik maar wat doe en dat ik niets van konijnen af weet. Maar goed dat even terzijde.

De rede waarom we in de eerste instantie een nestje wilden, was omdat we dat gewoon leuk vonden. We wilden meer konijnen en JA (voor jullie hier ook over gaan vallen) We hebben de ruimte!. En ja ik sta er ook bij stil dat je niet tig rammen bij elkaar kunt zetten! Ook daar is al voor gezorgd! Ik had alleen geen zin om weer bij een fokker zo ontzettend veel geld neer te leggen, en nee ze hoeven voor mij niet te worden getatoeerd. Dat vind ik aleen maar zielig, ik zou ze toch zelf houden dus waarom zou je dan tatoeren?!. En NEE ik ben ook niet van plan hierna nog meer nestjes te gaan nemen.

We wilden alleen gewoon meer franse hangoren, omdat ik dit ras onwijs leuk vind. Nou kan ik me voorstellen dat je dan zegt, waarom neem je dan geen dier uit het asiel. Nou om de dood simpele rede, 1 je weet niet wat je in huis haalt en 2 ik wil ze zelf grootbrengen gewoon omdat ik dat leuk vind. Amy komt ook bij een fokker (een echte) vandaan en die helpt me aan een echte, gezonden, getatoeerde, ram als het zou moeten. Maar ik weet het helemaal nog niet zeker, het is een idee waar we misschien wat mee gaan doen.

Ik hoop dat je je niet aangevallen voelt, ik deed dat namelijk wel. Maar ik hoop vooral dat ik niet op dit forum contstant op mijn woorden moet gaan letten, omdat mij anders de les gelezen gaat worden.Ik ben geen klein kind en weet echt wel waar ik mee bezig ben. Ik wil hier gewoon voor de gezelligheid langs komen, om leuke tips op te doen over leuke speeltjes of hoe je je hok nog mooier en beter voor ze kan maken of gewoon omdat ik het leuk vind om te vertellen wat ze nu weer hebben uit gevreten. Dus ik laat het hier verder bij als jullie het niet erg vinden en hoop dat we in het vervolg gewoon leuke berichten kunnen versturen ;)

Jill.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik begrijp je pinnigheid niet helemaal ?

Kelly heeft toch vriendelijk uitgelegd hoe het zit, dat is alleen maar prettig, zodat je weet waar men zich hier op het forum aan wil houden..zoals je in de regels ook hebt kunnen lezen toen je je aanmeldde..

Wat je asiel betreft: "je weet niet wat je in huis haalt"

Kennelijk was dat bij de fokker van je ram ook niet duidelijk (mogelijk is de fokker zelf ook niet op de hoogte ?)

Want zo zie je maar hoe snel én verradelijk erfelijke afwijkingen kunnen ontstaan..óók als je denkt een goede ram te hebben...

Vaak komen problemen pas aan het licht nadat het nestje er is..

Een nestje voor de 'leuk' is inderdaad een egoistische wens..Een wens van de mens dus, niet in het belang van het dier, bedoel ik daarmee..

Dat is verder niet als aanval bedoelt, maar puur een vaststelling..en hier op BunnyBunch proberen wij toch vooral om naar het belang van het dier te kijken..

Natuurlijk betekent dat niet dat je constant op je woorden moet letten, maar het is wel raadzaam om op de hoogte te zijn van de regels om misverstanden te voorkomen..

Je kan ze hier nog even doorlezen als je wilt: http://www.bunnybunch.nl/community/faq.php?faq=regels#faq_regelsopeenrij

Wat heb je overigens richting de fokker van je ram ondernomen ?

aangepast door ZaZa
Link naar bericht
Delen op andere sites

Waarschijnlijk reageerde ik pinnig, omdat ik vond dat jij pinnig tegen mij reageerde?!

Ik stel me voor en er wordt een heel vrage vuur op me afgestoken...

Ik heb de fokker gebeld en die deed alsof haar neus bloeden, voor de rest kon zei niets voor mij betekenen.

Nog meer vragen?

Link naar bericht
Delen op andere sites

Maandag gaan we naar Driebergen (kom zelf uit Almere, maar zit geen specialist in Almere) daar zit een specialist voor knaagdieren. Hij wordt dan eerst helemaal nagekeken en worden er foto's gemaakt. Dus waarschijnlijk volgende week of die week daarop. Ik hoop dat ze hem dan meteen kunnen castreren anders moet dat arme ventje twee keer onder narcose :s....

Link naar bericht
Delen op andere sites
Maandag gaan we naar Driebergen (kom zelf uit Almere, maar zit geen specialist in Almere) daar zit een specialist voor knaagdieren. Hij wordt dan eerst helemaal nagekeken en worden er foto's gemaakt. Dus waarschijnlijk volgende week of die week daarop. Ik hoop dat ze hem dan meteen kunnen castreren anders moet dat arme ventje twee keer onder narcose :s....

Echt spannend! Ik hoop 't ook voor 'm. Moettie daarna flink bijkomen... maar dan kunnen ze wel lkkr gaan samenwonen. Nu is het wel heel erg Romeo en Julia he ;-)?

Link naar bericht
Delen op andere sites
Waarschijnlijk reageerde ik pinnig, omdat ik vond dat jij pinnig tegen mij reageerde?!

Ik stel me voor en er wordt een heel vrage vuur op me afgestoken...

Ik heb de fokker gebeld en die deed alsof haar neus bloeden, voor de rest kon zei niets voor mij betekenen.

Nog meer vragen?

Je reageerde zo op het berichtje van Kelly...

Ja, sorry...toch vragen..

Geen idee of die fokker aangesloten was bij KLN ?

In dat geval kan je misschien bij de vereniging je verhaal doen ?

Want als zo'n fokker zijn werk niet goed doet, dan zullen er mogelijk van deze fokker meer konijnen komen met erfelijke afwijkingen...

Er zitten hier meer fokkers van FH..wellicht kunnen zij raad geven wanneer je er iets tegen wil ondernemen...

Link naar bericht
Delen op andere sites
Echt spannend! Ik hoop 't ook voor 'm. Moettie daarna flink bijkomen... maar dan kunnen ze wel lkkr gaan samenwonen. Nu is het wel heel erg Romeo en Julia he ;-)?

Hahaha, daar weet jij alles van hè..

Bij je eerste verhaal dacht ik nog (want dat gebeurt hier zeer regelmatig); laat het controleren, want op jonge leeftijd is het héél slecht zien en op vruchtbare leeftijd, te laat.

En jawel....Je kwam er zelf al achter..

Gelukkig op tijd !

Link naar bericht
Delen op andere sites

mmm romeo en julia.... Heb geloof ik de verkeerde namen gekozen hihi. Amy haar hok staat op hoge poten dus ze zit als het waren echt in een toren... hahaha

En ZaZa ik heb het even nagekeken of ik het wel bij het juiste eind had, maar de fokker van Baily is inderdaad aangesloten bij de kln. Ik zal eens informeren bij andere fokkers over hoe en wat te kunnen doen.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .