Ga naar inhoud

spijtig nieuws, kosten?


patriciapatty

Aanbevolen berichten

n vriendin van mij heeft haar nijn vorige week moeten laten inslapen..

het konijn had een van zn achterpoten gesproken op twee plaatsen waardoor er 4 losse botten in zn poot zat. door de spiermassa kon dit niet gespalkd worden.

de poot kon eraf gehaald worden voor een kostenplaatje van rond de 500,-.

de foto die werden gemaakt van de poot waren al tegen de 100,-.. is dit normaal?

het konijn was 4 augustus opgehaald uit het asiel om n vriendje te zijn voor een andere nijn.. helaas was het maar voor korte duur.

Link naar reactie
Delen op andere sites

kan een konijn goed verder leven met een poot minder eignelijk?

Ik ken zelf 2 konijnen van iemand de 1 mist een achterpoot en kan prima door het leven. En de andere konijn van iemand anders die mist 1 voor poot en dat gaat ook super geen probleem eerst wel wennen voor een konijn maar na een poosje is het een makkie voor het konijn om op 3 poten verder te leven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja 500 euro is niet niks nee! Maarja als je echt zielsveel van je konijntje houd dan zou je het er misschien toch wel voor over hebben?

Alhoewel ik een konijn dat een poot mist toch wel raar vind zelf dan is het geen konijn meer met 4 poten en sommige mensen vinden het een eng idee en willen dat gewoon niet, want als zijn poot net geamputeerd is dan ziet het er heel eng en vies uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap dat het geld een reden kan zijn om het diertje in te laten slapen, maar ik zou mijn konijn nooit in laten slapen omdat het 'raar' is, zo zonder poot.. Ja, ik zat de eerste keer ook heel vreemd naar foto's van Roxy te kijken en zou er bij mijn eigen konijnen enorm aan moeten wennen, maar als je om 't beestje geeft maakt dat toch helemaal niet uit.. Beetje raar om te zeggen eerlijk gezegt..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dierenartsen zijn duur ja, daar weet ik helaas alles van...

Ik heb eens uitgerekend wat ik de afgelopen 10 jaren heb uitgegeven aan mijn honden en katten. Ik kwam op ruim 10.000 euro waarvan 1 kat al 3500 euro vanwege een operatie aan een aangeboren levershunt. Een week later was de kat dood.

Nu ben ik terughoudender geworden. Ik zou nooit meer zoveel geld uitgeven aan een kat of hond hoeveel ik er ook van houd.

Ik begrijp dus ook dat iemand geen 500 euro uitgeeft aan een konijn. Zou ik dus ook niet doen.

Een hond, konijn of kat kan inderdaad heel goed leven op 3 poten. Ik heb ook jaren een hond met 3 poten gehad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sommige mensen vinden het raar als een konijn er zo uitziet en willen er gewoon niet aan denken of aan beginnen. Is hun keus snap ik opzich wel maar zou het niet eerlijk vinden tegenover het dier zelf.

Jammer dat dierenartsen zo duur zijn, anders zouden mensen eigenlijk veel eerder met een dieren naar de DA gaan als er wat is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat is zeer zeker zo.. En ik vind het dan nog een ander verhaal als je een jong of oud konijn hebt.. Als ik uitreken wat ik nu in 1 maand aan DA kosten heb gehad dan wordt ik echt niet vrolijk.. Maar je hebt ook wel wat over voor je dieren.. anders kan je beter een goudvis nemen ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

helaas was het de achterpoot, want ik ken ook iemand met een nijn die de poot had gebroken, maar dat was een voorpoot.. het bot groeide hierbij snel aan elkaar omdat deze minder werd belast. het pootje was niet gespalkt.

zo zie je maar weer dat de kosten per DA zo veel kunnen verschillen.. al vaker gezien met de kosten voor t inenten, maar dus met nog veel meer...

Link naar reactie
Delen op andere sites

yep, 500 euro lijkt mij niet eens zo gek. zo'n operatie duurt ook wel iets langer dan bijvoorbeeld een castratie, dus uurtarief valt dan hoger uit, dan komt er nog narcose bij, opnamekosten vaak, pijnstilling etc. als een castratie van een voedster al rond de 100 euro zit, dan is zoiets al gauw een veelvoud daarvan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik mijn konijn verzekerd tegen zulke dingen:whistle2:

Ik betaal 9 euro in de maand en krijg bijna alles vergoed, behalve het chippen.

Ik ben dit jaar al 1 keer geweest om te enten, keer voor nagels controle en een korstje op z´n rug, en 1 keer op zaterdagavond vanwege een verstopping.

Die vna zaterdag avond was ook al bijna 100 euro, dus heb me verzekering er alweer uit.

maar buiten dat, als ie niet verzekerd was, had ik net zo makkelijk naar de dierenarts gegaan.

:love:

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik zal het ff nakijken voor je!

Heb een verzekering van petplan, maar je kon dan uit 3 pakketten kiezen!

Je moet als je wat wil declareren wel elke keer 35 euro zelf betalen zegmaar.

De bonnetjes moet e goed bewaren, en die kan je vanaf de eerste bon bijv 1 april 2009 t/m 1 april 2010 bewaren en dan alles in 1 keer terugvragen.

Betaal je maar 1 keer die 35 euro!

(gaat nu zoeken)

Link naar reactie
Delen op andere sites

basispakket is;

Consult in de kliniek (eventueel op afspraak)è Behandeling inclusief operaties door dierenarts en dierenartsspecialistè Narcose, röntgenfoto´s, echografie en elektrocardiogramè Noodzakelijke diagnostiek van bloed, urine, ontlasting en weefselè Opname en verpleging in de kliniekè Alle geregistreerde medicijnen en toepassingen volgens de Diergeneesmiddelenwetè Aandoeningen aan de voortplantingsorganen exclusief sterilisatie en castratieè Homeopathie en acupunctuur door een door Petplan erkend dierenartsè Hyposensibilisatie, een speciale behandeling tegen (huid)allergieè Intake consult orthomanuele diergeneeskunde è Medicatie bij gedragsproblemenè Identificatiechip inclusief consultè Advertentie tot € 250,- bij vermissing van uw huisdierè Euthanasie inclusief het achterlaten van uw huisdier bij de dierenarts

pluspakket

Bovenop het Basis Pakket geeft het Plus Pakket recht op vergoeding van de helft van de volgende medische kosten:èSpecialistische diagnostiek (MRI, CT scan)èGebitssanering onder narcose, tandsteenverwijdering en extracties

(vergoedingen van het gebit voor het konijn worden vergoed na afgifte gezondheidsverklaring dierenarts) èHet plaatsen van vullingen en wortelkanaalbehandeling van het gebitèFysiotherapie uitgevoerd door een door Petplan erkend therapeutèGedragstherapie uitgevoerd door een door Petplan erkend therapeutèConsult en diagnosestelling van heup- en elleboogaandoeningenèVervolgbehandeling orthomanuele diergeneeskunde èSecond opinionèOpvang van het huisdier in een pension bij verblijf van de eigenaar in het ziekenhuis

inenten dus niet....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar goed, als je 2x per jaar 20 euro per konijn daarvoor kwijt bent is het nog te doen. De operatie van 500 euro plus de rontgen foto's zouden worden vergoed. Het is alleen niet te doen met een ouder konijn. Heb er ooit voor Martin naar gekeken, maar is je konijn ouder dan een jaar dan ben je al snel veel meer geld kwijt per maand.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als enten niet vergoed wordt is het direct al een stuk minder aantrekkelijk. Ik denk dat je het geld beter opzij kunt zetten voor als er iets gebeurt.. Ik zou zo'n verzekering sowieso niet nemen maar zou voor mij ook niet nuttig zijn: Terugkomend probleem zouden haakjes kunnen zijn bij Indy, die heeft hij al gehad dus gaat mijn DA niet verklaren dat zijn gebit prima is lijkt me.. Dan krijg je dat al niet vergoed. Plus wat Lizzy zegt, del eeftijd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .