Ga naar inhoud

Hypoliet longontsteking


zwarte panter

Aanbevolen berichten

Ik hoopte hier een hele tijd geen topic meer te moeten openen…

Maar mijn kleine meneertje heeft spijtig genoeg opnieuw jullie duimen nodig.

2.5 week geleden was hij wat ziek en kreeg hij een beetje koorts. We dachten toen nog dat het door de sore-hocks zou komen. Bij de DA bleek het om een longontsteking te gaan. Op dat moment was er langs de buitenkant nog niets te merken.

Volgens de DA was het erg bijzonder dat we er zo snel bij waren… meestal zouden longontstekingen bij konijnen te laat ontdekt worden.

De behandeling bestond uit 7 dagen Baytril.

De DA vertelde er wel bij dat er resistentie in het spel kon zijn en we hem goed in de gaten moesten houden of de AB voldoende aansloeg.

En dat we ook Eufrasie in de gaten moeten houden en indien nodig ook behandelen.

De eerste paar dagen leek het echt beter te gaan. Maar spijtig genoeg was dit niet van lange duur. Ongeveer een halve week geleden kreeg hij ook af en toe een vochtig neusje en je ziet ook erg duidelijk dat hij moeite moet doen om te ademen en dat zijn ademhaling versneld is.

Na uitgebreid contact met de DA, heeft hij besloten om opnieuw Baytril te geven aangezien deze in het begin toch redelijk leek aan te slaan. En het nu 14 dagen lang te geven.

Omdat hij toch te snel en wat moeilijker ademhaalt, wordt meneer opnieuw geaerosold, 4x per dag en indien nodig meer.

Spijtig genoeg tot nu nog niet de verbetering die we hopen. Als de 14 dagen AB er op zitten en het gaat nog steeds niet goed, moeten we terugkomen.

Dan worden er eerst röntgenfoto’s genomen van zijn longen.

De DA heeft me wel al gezegd dat als dat niet voldoende is, dat ik er ook aan moet denken om een ‘broncho alveolaire lavage’ te laten doen…

Alleen zo zullen ze dan kunnen bepalen om welke bacterie het gaat en welke AB hopelijk wel zal werken.

Het is weer een onderzoek dat erg weinig bij konijnen wordt gedaan…

Pff… ik hoop in ieder geval dat het niet nodig zal zijn.

Duimen jullie nog een keer voor Hypoliet?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 983
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ach jee, arme hypolietje. Ik hoop dat de Baytril toch goed aanslaat, is wel het middel van eerste keus bij luchtwegproblemen geloof ik. Maar Chinnie heeft ook longontsteking en bij hem sloeg de baytril niet aan en het lijkt er op dat bactrimel wél werkt. In ieder geval wordt hier ook flink geduimd, door mij en alle beestjes (inclusief muizen zijn dat er toch zo'n ehm... meer dan 75 :he:).

Kom op Hypolietje!! Zet hem op!!! :bounce:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .