Ga naar inhoud

Toendra ziek? :-( - topic over e cuniculi


mintaka

Aanbevolen berichten

Dag mensen,

ik ben werkelijk stikkapot... Al min of meer de hele dag in de weer rond Toendra, met haar naar de DA geweest (op zondag :( super duur, maar ik vond dat ik moest gaan)

Vanochtend was Toendra helemaal niet in haar normale doen. Zat stil in een hoekje, ogen half dicht. Keutelt niet, eet niet of nauwelijks. Ze drinkt wel.

Mijn vader had ze laten rondlopen, met als gevolg dat ik ze niet meer in haar hok kreeg, zelfs niet met lekkers. En ze gromde naar me als ik mijn hand uitstak. Ik wilde haar in haar hok, omdat ik ze dan beter in de gaten kon houden.

Uiteindelijk is dat dan toch gelukt en vond ik het verstandig om onmiddellijk naar de DA te bellen. Ik mocht direct gaan. Hij heeft haar grondig onderzocht. Hartslag normaal, ademhaling normaal, temperatuur normaal. Hij kon ook geen echte constipatie of diarree voelen. Ze heeft dan een injectie gekregen met iets in de trant van buscopan (wat precies weet ik niet, hij heeft de naam gezegd maar ik ben het vergeten) en een spul langs van onderen ingespoten dat een eventuele constipatie moet tegengaan. Ik denk dat het komt van het behang dat ze gegeten heeft namelijk, dat ze daarvan geconstipeerd is, maar ja, de DA kon niks echt voelen...

Ik heb nu het hok schoongemaakt, ze heeft een kersenpittenkussen bij zich (maar gaat er niet tegen of op zitten) en de verwarming staat aan, want haar oren zijn echt super koud (maar nekje is warm).

Ik ben ongerust, maar ik weet niet wat ik nu nog kan doen. Heel af en toe knabbelt ze op een hooitje, ze drinkt wel, dus dat is een goed teken. En toen ze in haar hok zat, ging ze direct het wc-tje gebruiken, maar dat waren geen keutels, maar een soort geelachtig prut, waarschijnlijk door dat spul dat de DA haar ingespoten heeft langs daar...

Wat moet ik nu nog doen? Ik heb ze nu effe alleen gelaten (een beetje rust voor mij en ook voor haar). Straks moet ik gaan dwangvoeren waarschijnlijk, maar ik heb dat nog nooit gedaan...

Help! :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 145
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ocharme Toendra!!

Mintaka, Kobe heeft vroeger bij mijn ouders ook massa's behangpapier gegeten, het heeft hem nooit kwaad gedaan voor zover ik weet (buiten het feit dat mijn moeder soms een paar uur niet tegen hem sprak) Ik zou daarover dus niet te hard panikeren...

Het kan dus best wel iets anders zijn...

Als je tips nodig hebt voor dwangvoeren, of nog vragen daarbij kan je die nalezen in het topic over Annabel ofwel mag je me altijd pb'tje sturen.

Ik hoop dat alles goed komt, ik heb hier al zoveel over Toendra gelezen dat het wel lijkt of ik haar een beetje ken...alsjeblieft Toendra, wordt weer beter!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor je steun, Caroline...

Ik heb Toendra zonet hier boven op mijn kamer gezet, dan kan ik ze heel de tijd in de gaten houden... Daarnet heeft ze, denk ik, iets van BD-keuteltjes opgegeten. Ze was in elk geval in die regio aan het "foefelen" en nadien zag ik ze knabbelen. Ik denk dat het voor dat soort zaken belangrijk is dat ik ze echt hier bij mij heb...

Pfff... ik maak me zo ongerust...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gadver, ik zit hier constant te janken.... :(

Ik heb zonet een afspraak gemaakt bij een andere DA hier in de buurt, omdat ik die buscopan totaal niet vertrouw. 't Is iemand die meer konijnen over de vloer krijgt dan mijn eigen DA. Ik kan er terecht om 19.30u. Heb hem heel het verhaal gedaan, en hij zegt dat het misschien iets in het zenuwstelsel is, omdat ze ook af en toe omvalt.

Duim allemaal maar heel erg hard! (ook voor mij, want ik heb het evenzeer nodig, ik moet gewoon stoppen met huilen, want anders zie ik er dadelijk bij die DA niet uit).

Link naar reactie
Delen op andere sites

buscopan is volgens mij tegen krampen in de buik, maar mag absoluut niet gegeven worden als een konijn gas kan hebben, toch?

Het omvallen en alles is niet goed inderdaad, oww wat erg toch allemaal. Ik duim voor je, heel veel sterkte, laat je weten hoe het bij deze dierenarts gaat?

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik ben weer thuis, ben niet naar de DA hier in de buurt geweest maar naar een specialiste in de buurt van Gent (Inge Thas, mij aangeraden op een collega-konijnensite)

Toendra is daar gebleven, ter observatie en om al een behandeling te starten, want Inge denkt aan e.cuniculi, wat niet zo goed is :( vandaar ook het omvallen en zo....

er is bloed genomen voor een uitgebreide analyse, maar het kan wel een paar dagen duren voor ik weet wat er aan de hand is. in elk geval, ze is in goede handen, maar het doet me enorm veel pijn om haar daar achter te laten :( ik heb op de terugrit bijna heel de tijd zitten janken en nu ook al.

ik hoop zo dat het goed komt......

Link naar reactie
Delen op andere sites

och shit toch hé! Veel sterkte Mintaka! Ze is nu idd in goede handen! Trouwens ongelooflijk knap dat je nog naar 2e da gegaan bent en dan op een zondag! Zeer weinig mensen zouden dat gedaan hebben!

Ik ga effe nalezen wat cunuli nu weer is...

Sterkte en ween maar effe goed door, het lucht op!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh getver, wat een rot nieuws. Net las ik dat Leeuw is gestorven, nu lees ik dat Toendra ziek is. Ik wens jou en Toendra heeft veel sterkte toe, en Mintaka, heb vertrouwen!! Ze is nu in goede handen en positief blijven denken, ook al is dat nu moeilijk voor je!! Ik zou ook kapot zijn als een van mijn nijnen zoiets overkomt en dat ik haar moest achterlaten. Ik zou ook niet kunnen slapen enz. enz.. Maar positief blijven en blijf hopen voor Toendra. En zij weet dat jij alleen het beste met haar voor hebt.

Mintake en Toendra, heel veel sterkte, het komt allemaal wel goed. Ook namens mijn 3 nijntjes!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje ik lees dit nu allemaal pas. Weet je al wat meer mintaka.

Ik heb er niet echt een idee van hoe ernstig het allemaal is maar het klinkt in elk geval allemaal niet leuk.

Ik wil je even enorm veel steun en sterkte toewensen en ik laat hier opnieuw iedereen de duimen in de lucht houden zodat we zeker goed nieuws terug kunnen verwachten.

volhouden meisje. wij vechten allemaal met je mee hoor!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .