Spring naar bijdragen
Evee

Domino-recordpoging kost mus het leven

Recommended Posts

De organisatie van Domino Day stond maandagochtend raar te kijken toen een mus een gooi deed naar het wereldrecord dominostenen omgooien. De mus overleefde zijn recordpoging niet. De stenen stonden klaar voor de jaarlijkse editie van Domino Day vrijdag.

In het Frisian Expo Centre in Leeuwarden stonden zo'n vier miljoen dominostenen klaar voor het evenement. De mus vloog daar vanmorgen naar binnen en raakte een aantal steentjes, waardoor er uiteindelijk 23.000 stenen omvielen.

"Gelukkig hebben we 750 beschermingen ingebouwd, anders konden we wel fluiten naar het wereldrecord", aldus een woordvoerder van Domino Day. Ook de mus was niet blij met zijn recordpoging. Nadat hij in een stil hoekje was gaan zitten, werd hij afgeschoten door een haastig opgetrommelde ongediertebestrijder.

------------------------

De mus die maandag in het Frisian Expo Centre (FEC) werd doodgeschoten omdat hij een deel van de daar opgestelde dominostenen omgooide, houdt de gemoederen goed bezig. Zeker zeven organisaties zijn inmiddels bij het voorval betrokken geraakt.

De Dierenbescherming in Leeuwarden meldde het incident bij de politie, die op haar beurt de afdeling Milieu van de provincie inschakelde. Beide partijen onderzoeken momenteel de dood van de mus.

De Dierenbescherming heeft laten weten aangifte te willen doen van overtreding van de Flora- en Faunawet. Zij stelt dat de mus een beschermde diersoort is en de provincie daarom een vergunning had moeten afgeven voor het doodschieten van de mus. Omdat dit niet gebeurde, meent de zegsman van de Dierenbescherming dat de mus illegaal is afgeschoten. Ook vindt hij het een immorele daad. "Wij vinden het doel, een spelletje, niet voldoende om dieren dood te maken. Het gaat namelijk niet om landbouwgewassen of bijvoorbeeld de volksgezondheid. Een medewerker van Domino Day die struikelt en steentjes omgooit, wordt toch ook niet meteen doodgeschoten?".

De Burgemeester van Leeuwarden heeft laten weten dat er geen tijd is voor een dode mus. "Ik begrijp de gevoelens van medeleven met de mus. Ik houd ook van vogels, maar het zou absurd zijn om hier politie-inzet voor vrij te maken. We hebben in Leeuwarden wel andere prioriteiten."

De weblog Geenstijl is een actie tegen de organisatie van Domino Day begonnen en heeft duizend euro uitgeloofd voor het omgooien van de dominostenen alvorens de recordpoging officieel plaatsvindt. Diskjockey en presentator Ruud de Wild deed hetzelfde en is bereid hiervoor drieduizend euro uit te betalen. Endemol, producent van de televisie-uitzending, heeft daarom rond het FEC extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Ook de Dierenbescherming in Duitsland heeft bij de televisiezender RTL zijn beklag gedaan over het doodschieten van de mus. Domino Day wordt vrijdag in Duitsland op deze zender uitgezonden.

-------

Inmiddels is bekend geworden dat de man die de mus dood heeft geschoten, met de dood is bedreigd. Het bedrijf Duke Faunabeheer, dat door Ware Care was ingehuurd, stapt daarom vandaag naar de politie. "We doen geen aangifte, want dat heeft toch geen zin. Maar als zo'n idioot hier bij ons komt willen we een directe lijn met de politie zodat er snel hulp kan komen", aldus directeur D. den Hartog van Duke Faunabeheer.

Bron:fok.nl

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Tja....

Die mus had niet doogehoeven; de mus is inderdaad een beschermde dierensoort en ik hbe expres ook geen domino day gekeken dit jaar.

maar om de schieter nou met de dood te bedreigen en duizenden euro's uit te loven om het record alsnog te dwarsbomen... tja, dat zijn weer mensen he?

In de krant stond een kleine column over weer een afrekening waarbij een mens om kwam en heel groot daarnaast stond een bericht over het musje dat dood was.

Begrijp me niet verkeerd; ik vind het schandalig dat een mus dood moest voor een spelletje.

Maar aan de andere kant kunnen mensen dan ook weer vreselijk overdrijven.

Wel normaal blijven, vind ik dan.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

een dierenleven is me net zoveel waard als een mensenleven in dat opzicht..

die mus had nooit nimmer dood gehoeven.. zou men een mens doodmaken over 15000 dominostenen?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .