Ga naar inhoud

waarom likt mijn konijn mij altijd?


c1j2

Aanbevolen berichten

  • Reacties 54
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

  • 5 weken later...
Ik denk ook dat ze dit doen omdat ze je lief vinden. Mijn konijn doet dat ook altijd, mijn handen, armen, gezicht, wat er maar in de buurt is :)

Als ik een trui aanheb met lange mouwen of een jas, dan likt hij gewoon mijn mouwen, dus dat van dat zout is idd een fabeltje.

hihi ik heb 2 voedsters en de witte(Chanel) likt mij ok altijd.. Coco heeft het misschien 1 of 2 keer gedaan.. ik denk idd dat het is omdat ze je lief vinden want die van mij likken ook gewoon me shirt en broek en het lijkt mij dat het dus niets met zout te maken heeft.:mdr:
Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn konijn Teddy likt ook heel veel, maar dit is ze gaan doen nadat haar vriendinnetje was overleden. Dus zal ook wel een soort van vachtverzorging zijn, denk ik? Bij mijn moeder doet ze dit ook wel eens, maar bij mijn broer bijvoorbeeld weer niet.. :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

hier zijn Elfje en Elin de konijnen die graag likken, en dan vooral als een soort dankjewel? Net toen ik ze hun wilgenbruggen en speelbal en wortelsnack gaf, bijvoorbeeld ;) en als ze op schoot zitten en je hebt ze uitgebreid geaaid dan likken ze je ook daarna ,

het is net alsof ze je bedanken zeg maar?

maar idd dat houdt dus hetzelfde in als "ik vind je lief" :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 jaren later...
  • 7 maanden later...

het is echt een teken van genegenheid en respect, andersom is het aaien voor hun alsof je hun likt, Lizzy legt na een eerste aai haar kopje neer om verder geaait te worden, het is trouwens ook een status-behandeling. Diegene die het eerst/meest gelikt word is het belangrijkst. Als je konijn zelf zn kop neerlegt bij jou, met een uitgestrekt nekje en ontspannen houding geeft ie aan dat je moet likken (aaien dus) en vind je konijn dat ie respect verdient.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Voor zover ik weet likt een konijn met meerdere bedoelingen.

1.) Hij/zij vind je lief.

2.) Ze accepteren je (of als ze een ander konijn likken: het andere konijn)

3.) Rangorde bepalen (het konijn die likt is de onderdanige en degene die gewassen wordt de dominante)

Als ze echt gemeen bijten is het volgens mij een verdediging.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .