Ga naar inhoud

Boerenkool


Aanbevolen berichten

Boerenkool is kool, en kool is vrij gasgevoelig.. Je kunt het wel geven, maar met mate. Ik zou eerst een klein stukje geven om te zien hoe ze er op reageren.. Bij mij zijn ze er dol op, de buurman heeft ook de hele tuin er vol mee. :)

Link naar bericht
Delen op andere sites

Als je begint met het geven van een groensoort waar je konijn nog niet aan gewent is, moe tje beginnen met een stukje ter grootte van een postzegel.

Gaat dit goed; dus je konijn komt niet aan de diarree en blijft goed eten en keutelen, kun je de dag erna een stukje geven van twee keer zo groot.

Of iets veilig of giftig is voor konijnen kun je terug vinden in deze lijst:

Giftige en veilige planten voor konijnen

Voor álle koolsoorten geld, dat ze erom bekend staan snel een gas aanval te kunnen veroorzaken. Wees daar dus voorzichtig mee.

Fruit en wortel bevatten veel suikers en zijn dus echte dikmakers.

Bovendien kan ook fruit snel voor diarree zorgen.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Maar wel opletten, ook voor alles op die lijst geld: Met mate en als ze nooit groen krijgen, met kleine stukjes beginnen... Volgens mij kan iedereen je wel witlof aanraden alleen ik heb het nog nooit geprobeerd, we eten hier nooit witlof :P

Link naar bericht
Delen op andere sites

Zo goedkoop vind ik witlof niet hoor. Ik betaal bij de Aldi momenteel 99 cent per 500 gr. Daar zitten 4 stronken in. Dat is dus 1 dag voor het op is.

Ik geef het wel hoor, samen met nog heel veel andere groenten.

Ik geef ook boerenkool, de stengel en het blad. En ook best behoorlijk wat. Je moet het alleen wel opbouwen. Hier is de boerenkool echt favoriet.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • Evee sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .