Ga naar inhoud

Algemeen Clickertraining topic


Cynthia

Aanbevolen berichten

Maar dus, gisteren heb ik 'rond' met hem geoefend en deed hij het keurig, vandaag deed hij het rondje ook netjes, maar grist hij de beloning weer uit mijn hand (terwijl hij het bij de andere commandos rustig doet).

Moet ik hem dan niet belonen, omdat hij NA uitvoering van het commando te wild doet? Hij doet dan wel iets wat ik niet wil, maar heeft de opdracht tot dan toe wel goed uitgevoerd... en de afspraak is opdracht uitvoeren = beloning.

Ik vind het lastig. Misschien moet ik eerst met een ander commando aan de slag gaan en deze tijdelijk vergeten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 871
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Dat heb ik inderdaad mee gemaakt met een konijntje! :yes:

In eerste instantie is het geen boze reactie, maar die lok je zelf dan uit.

Over het uit je hand grissen: Als je clickt, houd je hand dicht en pas als ie rustig is open je je hand dat ie de beloning kan pakken. Want anders beloon je voor het uit je hand grissen en als je dit toe laat bijt ie straks nog (per ongeluk) uit snelheid van het pakken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wachten tot je konijn rustig is, werkt dat echt? Mijn konijnen worden helemaal gek als ze het eten niets krijgen wat ik ze beloofd heb. Die krijg je echt niet rustig dan, hoe lang je ook wacht. Tot ze het zat is, dan draait ze om en loopt ze boos weg. Beide doen dit, haha. Enige wat ik dan krijg is een boze stamp.

Link naar reactie
Delen op andere sites

wow verwende konijntjes hihi... Als je konijn heel druk is hoef je ook niet te wachten totdat ie helemaal stil zit, als ie maar iets rustiger is geef je de beloning en zo kan je dat drukke rustig afbouwen. Ik heb 2 klein zilver konijnen, voedsters die staan er al bekend om dat ze karaktervol/pittig zijn, maar dat zijn ze ook. Zij kunnen dus ook echt druk zijn, maar dit wil ik niet. Vaak als ze zo druk zijn komt dit ook door onzekerheid. Dus dan begin ik vaak al met de oefening aaien en rustig blijven zitten voordat ik bijvoorbeeld trucjes ga vragen. ;)

Belangrijk is ook dat je zelf niet mee gaat in dat hyper gedrag, dus zelf ook rustig blijven, rustig de beloning geven, niet aanpassen aan je konijn in ieder geval op dat gebied. :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zit erover na te denken om dit met Cooper te gaan doen. Het is zo'n sociaal konijn en zo nieuwsgierig. Maar ipv een clicker kun je het ook met een bepaald geluid doen die je zelf maakt? Ik vind een clicker altijd zo luid. Ik heb er wel eentje en heb het ook eens met Baldr geprobeerd. Maar die schrok constant van het geluid van de clicker XD.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad, een klik geluid met m'n tong maken gaat sneller dan op zo'n clicker drukken vind ik. Heb het gevoel dat ik dan ook veel sneller ben. Ik ga vanmiddag weer even een minuut of 5 met cooper bezig. Volgens mij begon hij gister al te snappen als ik klikte dat ie dan een brokje kreeg (breek ss in kleine stukjes :P). Bij Li doe ik het ook, maar meer om haar aan mij en m'n handen te laten wennen. Li is soms nog wat bang van mijn handen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
  • 4 weken later...
  • 2 maanden later...

hallo,

Ik zit hier niet zo vaak op maar heb een vraag. We hebben sinds vrijdag een nieuw konijntje genaamd Dana. Het is een vrouwtje en een kruising tussen een Hollander en een Pooltje en 5 maanden oud.

We zijn sinds gisteren begonnen met die clickertraining, dus telkens klik, beloning. alleen houd hij niet van eten. zij staat namelijk altijd in een buitenhok met grote ren. ze heeft dus onbeperkt eten en drinken. Hierdoor kunnen we dr niet goed belonen, want ze kan net zo goed dr hoofd iets naar beneden doen om gras te eten.

Ze vertrouwd ons wel en eet af en toe uit onze hand.

Nu hebben we een riempje gekocht en dit vind ze ook geen probleem alleen heeft ze geen interesse in ons. als je klikt en dan een snoepje voor houd negeert ze het.

We zijn al 2 dagen bezig met klik, beloning maar ze lijkt t nog steeds niet te snappen.

we belonen met snoepjes uit t voer, stukjes johannesbrood en mini stukjes wortel.

hebben jullie tips voor ons.

groetjes Elize

Edit: ze begrijpt het nu een klein beetje. =)

aangepast door Elize2310
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
  • 8 maanden later...

Ik haal dit topic eens omhoog. Zijn er nog mensen actief met clickeren?

Ik ben nu bezig om m'n konijn te leren spelen met een bal. Ze duwt 'm dan met haar neus vooruit. Ik heb het nu pas een paar keer gedaan en ben nu vooral bezig dat ze probleemoplossend leert denken, dus als de bal bijvoorbeeld in een hoek van de ren terecht komt dat ze hem dan weer daar weg kan krijgen. Maar ik ga straks leren bijv de bal ergens naar toe te brengen en uiteindelijk misschien wel slalommen en te sturen op commando naar links of rechts maar geen idee of dat allemaal haalbaar is. De laatste tijd wat minder gedaan ook wat minder inspiratie gehad maar nu heb ik dus weer een doel! :) Altijd leuk om naar doelen te werken ipv maar wat te rommelen op het moment want dan ga je soms ook gewoon teveel herhalen ipv verbeteren en nieuwe dingen te leren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk is bij de groep "bunnytraining" in de community!

Ik geef training aan mijn konijnen en binnenkort start ik ook een cursus BunnyTraining.

Bij training hoort inderdaad geen straf, als je konijn iets doet wat jij niet wil, kan je hem afleiden door iets aan te bieden wat je wel wil.

Ik ben nog bezig mijn konijn het woordje "nee"aan te leren, of dit gaat lukken weet ik nog niet. Als Lizzy iets doet wat niet de bedoeling is, zeg ik nee, en stuur ik haar met de targetstick aan naar iets wat ik wel wil, als dat gebeurd....click!

Hier nog een 1 minuut filmpje van Lizzy na 10 weken training.

>http://youtu.be/a0JpGQuYnV0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .