Ga naar inhoud

Algemeen Clickertraining topic


Cynthia

Aanbevolen berichten

Ik weet niet of dit mag, zo niet hoor ik het wel:$

Maar het leek mij een leuk idee om een algemeen clickertraining topic te hebben. Waar mensen die clickertraining doen met hun konijn kunnen praten/ervaringen delen/tips geven/elkaar op de hoogte houden van de vooruitgang van hun konijnen enz enz.

Ik ben vandaag begonnen met Saartje. Had het van de week al 5 minuutjes met Vladimir geprobeerd, maar bedacht me dat ik het beste met mijn makkelijkste en slimste konijn kon beginnen:P

Saartje pikt het heel snel op. Ik heb eerst zo gedaan van: klik, beloning, klik, beloning. En ze had al snel door dat klik=beloning. Toen begon ik met de eerste oefening. Luisteren als ik haar roep. Dat lukt redelijk, als word ze nog heel vaak halverwege afgeleid:P Heb het maar een kwartiertje gedaan. Dat was wel heel even genoeg voor vandaag de eerste keer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 871
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Algemeen clickertrainingtopic is op zich wel handig hoor, zo heb je inderdaad één plek om al je ervaringen en vragen uit te wisselen!

Ik vind het inderdaad geweldig, die clickertraining, ik heb het vorig jaar een periode met Sascha gedaan, moet het eigenlijk weer eens oppakken...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kan wel zelf wat leren over afleren !

Bij klickertraining beloon je je konijn voor gewenst gedrag..

Dus bij ongewenst gedrag ...........

Juist !

Daar verbind je iets onaangenaams aan:

Klap in je handen/een schreeuw/iets gooien (geen borden ofzo hoor !)

Clickertraining is héél leuk !

Zo leerden wij Polle om door een ring te springen, rechtop te gaan staan en zelfs om op de weegschaal te gaan staan !

Staat bij foto's te zien..

Je moet heel rustig beginnen met click en belonen zodra hij iets goed doet..

En ook maar heel even proberen en één ding tegelijk..

Link naar reactie
Delen op andere sites

wil hier graag even invoegen dat bij trainen met de clicker er absoluut geen `straf`bij mag zitten....wil je het konijn iets afleren, koppel het dan totaal los van de clicker, dus zeker niet op het moment dat je met de clicker bezig bent.

Zo dwing je hem namelijk toch een bepaalde manier en dit is bij clickertraining absoluut niet de bedoeling...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zal het eens proberen. Voorlopig doe ik nog niks bijzonders.. Saartje naar me toe laten komen:P Ik zal wel snel iets nieuws proberen..

Zag op een youtube filmpje een paar leuke kunstjes. Zoals konijntjes die hun voorpootjes op de handen van het baasje legden als een soort high five:lol:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gisteren nog even geklikkerd met Saartje en Victoria.. Maar de concentratie was ver te zoeken. Ze werden steeds door vanalles afgeleid. Ik moet nog even een betere plek vinden dan de bank om met ze te oefenen.

Ik ben nu dus ook met Victoria begonnen. Ik wil haar leren over hordes te springen:P Ze springt altijd graag op en over dingen, dus dat vond ik wel wat voor haar:P We zullen zien hoe ver we komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Een clicker kun je kopen in een dierenwinkel, meestal hangen ze bij de hondenspullen.

Volgens mij moet je beginnen met eerst een paar keer klikken en dan de beloning geven, dat het beestje door krijgt dat er iets lekker in verband staat met die klikker.

Dan ga je zelf een doel voor ogen stellen, iets bedenken wat je wil dat je konijn doet. Uiteraard niet hele ingewikkelde dingen, maar bijvoorbeeld z'n reismand in laten lopen, op z'n achterpoten laten staan, of alleen al naar je toe laten lopen. Dan als het beestje het goed doet, klik je en geef je meteen de beloning. Op een gegeven moment zal het beestje het doorkrijgen en zich waarschijnlijk uit gaan sloven, haha.

Verder kun je trouwens nog wat meer informatie zoeken met de zoekfunctie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Door dus te proberen om haar naar je toe te laten komen, bijv. met je nagels op de grond voor je tikken, of door geduldig te wachten tot ze inderdaad naar je toe komt. Als je dan meteen klikt en haar een beloning geeft, krijgt ze waarschijnlijk vanzelf door wat ze er voor moet doen.

Bijv. met Sascha, ik wilde haar leren om op haar achterpoten te staan op commando, maar dat weet zij natuurlijk niet. Dus hield ik mijn vingers boven haar hoofd, en 'knipte' daar zeg maar mee, dat hoorde ze, dus kwam ze omhoog. Toen klikte ik en gaf haar haar beloning, toen had ze m vrij snel door! (ik heb dit wel gedaan door het proberen te koppelen aan het commando 'op').

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben dus met het naar me toe komen begonnen.. Ik wil ze dan bijv. naar hun naam laten luisteren. Nouja, voor hen zal het woord eerder: voedsel! inhouden dan hun naam, maargoed, als het maar werkt:P

Soms komen ze meteen, soms kan ik ze roepen tot ik een ons weeg.

Ik wil wel aanraden het in een niet-zo-stimulerende-omgeving te doen. Want ik heb het tot nu toe steeds beneden op de bank gedaan met ze. Maar ze zien of horen of ruiken steeds iets nieuws omdat ze niet echt gewend zijn om beneden te staan. Als de aandacht van het konijn door iets anders wordt getrokken kun je het wel vergeten:P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .