Ga naar inhoud

Hoe oud word een/jullie konijn?


Edwin Groen
 Delen

Aanbevolen berichten

De leeftijden van hoe oud een konijn wordt, liggen ver uit elkaar.

Gemiddeld zo'n 3 a 4 jaar als ik het goed heb, maar dit komt meer doordat een gemiddeld konijn helaas niet goed gehouden/onderhouden wordt.

Ons oude Bruine Tan konijn is helaas maar 8 jaar geworden, wegens een ernstige ziekte.

Konijnen kunnen makkelijk ouder dan 10 jaar worden mits gezond en goed verzorgd.

Mischien is het leuk om via de BunnyBunch forum eens te kijken hoe oud jullie oude nijn is geworden om een keer te kijken hoe oud een goed verzorgd konijn gemiddeld wordt.

p.s. schrijf er gelijk even bij wat voor ras of soort konijn dit was (Tan, dwerg, vlaamse reus, hollandertjes etc.)

Lijkt mij wel interessant...

:bunny4:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kobe, geboren 01/01/2000, overleden aan een hartinfarct ( waarschijnlijk heeft de hitte en zijn epilepsie daarin een rol gespeeld ) op 23/07/2006.

Hij werd dus 6 en half.

Ras: goede vraag gekocht voor een dwerg, maar veel groter uitgevallen. Ik dacht dat het misschien een Hollander was, maar als ik foto's van Vlaamse reus bekijk heeft hij daar veel van weg. Misschien kruising Hollander en Vl reus?

Kobe leefde binnen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Snuffel is 3 ofzo geworden denk ik,maar die is waarschijnlijk dood gebeten door mijn hond,toen die een stuk vlees had gestolen van ons:(waarschijnlijk te dichtbij gekomen...ras:geen idee,maar het was geen klein konijntje maar ook geen reuzenkonijn...hij leefde de hele tijd buiten.

Snoezie:1 of 2 jaar.is doodgebeten door een logeerhond bij ons...:(leefde net als snuffel...ras:net als snuffel,alleen een beetje kleiner

Kladje:4 denk ik...leefde buiten en binnen.is waarschijnlijk op een warme zomernacht doodgebeten door een vos:(hij had ook nog een gebroken pootje,waarschijnlijk vanaf zijn geboorte...maar hij rende net zo snel als een gewoon konijn.ras:ook geen idee,mischien een dwergkonijn...

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja,ik denk het ook...ik heb is om uittetesten een ander konijn ingevuld met de slechste verzorging die je daar kon aankruisen en zijn gemiddelde leeftijd wer 6 jaar of 5jaar en nog iets...

huh? Mijn konijntje (zeggen hun) wordt ook 6 jaar en 6 maanden. En ik verzorg hem niet slecht!

Link naar reactie
Delen op andere sites

was eigelijk nieuwsgierig hoe oud het oudste konijn ter wereld is/was en heb dit gevonden op internet:

Konijnen hebben een gemiddelde levensverwachting van 5-10 jaar, maar veel konijnen worden makkelijk 12. Het wereldrecord staat momenteel op 18 jaar.

Het record staat mischien op 18 jaar, maar wordt er bij deze pas van leeftijd uitgegeaan bij het overlijden van de nijn?

Er bestaat middels een konijn in Oostenrijk die de leeftijd naar zeggens van 21 jaar zou hebben!!! Moet je voorstellen zo'n enorm verschil...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .