Ga naar inhoud

piepen/benauwd??


klumpie

Aanbevolen berichten

hallo,

ons konijntje van 12 weken is al 2,5 week niet goed te pas. Ze was aan het niezen en had een natte neus. Van de dierenarts heeft ze een antibioticakuur gekregen voor 10-14 dagen. Op de dertiende dag toch maar weer eens gebeld. Het niezen is wel over, maar ze heeft nu wit snot bij de neus en is ontzettend aan het piepen. Ze lijkt wel benauwd. Ze heeft haar hele neus gewoon dicht zitten. Van de dierenarts heeft ze opnieuw een antibioticakuur gekregen, dus daar maar weer mee begonnen. Ze zei dat het nu loskwam. Kan ik nog wat tegen die verstopte neus doen, naast de a-kuur. (het lijkt wel of het niet helpt...) Moet ik haar nog naar binnen halen? Ze zit nu buiten.

alvast bedankt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je Konijn snot heeft, dan ga je naar de da.

Die kan eventueel een kweek maken om te bekijken welke bacterie de boosdoener is en zal in ieder geval een antibiotica voorschrijven.

Het komt vaak voor dat de bacterie Pasteurella Multocida de veroorzaker is, maar het kunnen ook andere bacterien zijn.

Als je antibiotica mee krijgt is het belangrijk de kuur af te maken. Als het voor 10 dagen is voorgeschreven dan moet je er ook 10 dagen mee doorgaan, ook al verdwijnen de symptomen al na een paar dagen.

Er kunnen namelijk sterkere bacteriën achtergebleven zijn en die gaan zich dan volop vermenigvuldigen. Daardoor kan er een stam ontstaan die goed tegen die antibiotica kan en resistent wordt.

Het vervelende is dat snot chronisch kan zijn. Het zit dan als het ware vlak onder oppervlakte en zal uitbreken op momenten van verminderde weerstand. Die ontstaat weer door bijvoorbeeld stress, ruien, een andere aandoening.

Het is een afweging of je iedere keer antibiotica wil geven. Overleg hierover met je da.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb begrepen dat je met je nijn in de badkamer kan gaan zitten en dan de warme kraan van je bad of douche open zetten. Door die stoom komt het misschien allemaal wat losser te zitten. Zelfde handeling eigenlijk als een klein kind benauwd is of valse kroep (of hoe schrijf je dat) heeft. Beterschap voor je nijn & succes, snot kan erg hardnekkig zijn.

aangepast door Micky
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .