Ga naar inhoud

Hitte en wat moet je dan doen


Mireille

Aanbevolen berichten

  • Reacties 188
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

geen ervaring mee maar lijkt me heel handig!

tis hier NU 31 graden. en tis nog maar ochtend...

heb nu fles bevroren waren(in een kussensloop) in het hok gelegt maar dat snappen ze niet.

kan ik ook water op de tegels gooien en als dat een beetje weg is de plank weer naar beneden doen zodat ze daarop kunnen liggen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Al eens met een kussensloop geprobeert? Ik heb er 4 oude in roulatie.

Gewoon de fles er in steken en dan de kussensloop oprollen rond de fles. Een fles uit de ijskast is niet voldoende als het écht warm wordt vrees ik...

Dankje, zal het eens proberen:yes: Vandaag geen zon te zien.. Maar benauwd dat het is.. Mijn rammetjes lijken er last van te hebben.. De dames integendeel huppen vrolijk rond.. Vooral de kleine.. Heb dr vandaag al een paar keer betrapt op ontdeugende dingen..

aangepast door Cynthia
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, ik vind het dus ook een echt goed idee, volgens mij, als het werkt en bij mij vooral ALS ze er niet aan bijten, lijkt me dat veel beter dan een fles en zeker die kleine investering waard...maar ik wil echt wel eens van iemand horen die het minstens kent.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb voor morgen een tijdelijk verblijfje gemaakt in de trappenhal van onze appartementsblok. Op het terras, waar ze normaal wonen, wordt het veel te warm met die tropische temperaturen. In de trappenhal is het altijd lekker koel en nog met stenen vloer ook, lekker fris voor de nijntjes! Gelukkig wonen wij op het bovenste verdiep anders zouden de buren maar wat raar kijken denk ik!:whistle2:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb zulke matjes wel eens in de dierenwinkel gezien maar weet niet of je ze nu alleen als warmte matjes kunt gebruiken of ook als verkoelingsmatjes. Weet alleen dat het voor honden/katten was maar dat hoeft volgens mijn niet zoveel uit te maken. Kan best zijn dat het zoiets is als een hot/cold pack. Opwarmen in de magnetron of koel maken in de koelkast. Helaas heb ik het produkt niet zo goed bekeken maar dat kan alsnog natuurlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

die van mij (wonen binnen)sluit ik dus echt niet op , ze mogen lekker in huis lopen en in de keuken, kunnen ze hun eigen plekje zoeken, waar hun het fijn vinden

verder heb ik in het hele huis water staan dus kunnen ze altijd drinken op elke plek en hoeven ze hun hok niet in

flesjes ed gaan ze zelden tegen aanliggen , douche is favoriet zeker als ik de kraan een beetje laat druppelen, vinden ze leuk en daar is het koel

de vogels krijgen elke avond een bad, fijn een bak water in hun kooi(het echte badje zijn ze bang voor) en ik sproei ze een beetje met de plantensproeier

dus zo komen wij de zomer wel door, ze eten niet zo goed al normaal en zeker weinig biks , ze krijgen wel lekker sappige groentes en fruitjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

bedankt voor de goede tips.

ik denk dat ik die tegel en die steen ga doen als het warm weer is.

het hok staat overigens helemaal in de schaduw en de ren waar ze met lekker weer inzit voor de helft(anders kan ze er onderdoorgraven en nu niet.)

de ren staat op allemaal stoeptegels.

daar ben ik wel blij mee want nu zal bo niet zo heel gauw oververhit raken.

maar mocht dat wel zo zijn dan weet ik wat ik moet doen!bedankt!

xxx

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 10 maanden later...

Zoals op de foto van dat fransje zo licht mijn versufde fransje er ook bij.

Hun hok staat in de schaduw en ze mogen loslopen en zoeken de schaduw op hebben genoeg eten en drinken, en worden soms ook lekker nat gemaakt met koud water.

Een natte doek kan wel helpen maar na enkele minuten moet je hem weer nat maken met koud water want de doek word gelijk warm. En vaak je nijntjes oren nat maken dat werkt ook heel goed dat doe ik altijd:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje hier ging t ook niet lekker vandaag, Tibbe heeft vandaag erg veel last van de warmte en niks leek te helpen. Heb hem maar een knipbeurt gegeven en zn oortjes afgekoeld. Hopen dat t helpt.

voor:

Foto-8KC3ODI6.jpg

na:

Foto-TVCAAP3L.jpg

Je kon hem misschien beter scheren, dan is de vacht iets korter maar net goed genoeg en ziet het er nog goed uit.:P

Maar ik denk wel dat de vacht er af is veel zou helpen hoor!:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn konijn Bas is een binnenkonijn, maar ook binnen kan het behoorlijk opwarmen met dit weer! Hij is momenteel helemaal dol op de ventilator, als ik die bij heb staan, gaat hij heerlijk in de straal van de ventilator liggen zodat hij een heerlijk briesje over zich heen krijgt. Verder gaat hij 's avonds zodra ik de balkondeur opendoe en het aan het afkoelen is, heerlijk languit op het balkon liggen en komt pas weer echt naar binnen als het donker wordt of ik hem roep ;). 's Ochtends is het nog heerlijk koel en zie je hem opleven evenals rond een uurtje of 12 's nachts (als vrouwtje eigenlijk wil gaan slapen). Dan heeft hij een plezier en binkies maken, overal opspringen, lekker even racen.........De rest van de dag zoekt hij lekker een beetje koel plekje op en ligt heerlijk languit te luieren.

Hij krijgt van mij momenteel ook wat extra groenvoer, omdat hij altijd erg weinig water drinkt en ik bang ben dat hij uidroogt.

aangepast door Shadow2
foutje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .