Ga naar inhoud

HELP, mijn konijn knaagt aan de oren van haar nieuwe vriendinnetje


Babbel en Ollie

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Ik heb sinds een kleine week een klein konijntje (Ollie) bij onze Babbel gezet. Het gaat op zich echt supergoed, ze eten naast elkaar, slapen naast elkaar, wassen elkaar, kortom helemaal verliefd op elkaar.

Babbel is nu 2 jaar en heeft (per ongeluk) pas een mislukt nestje gehad.

Dat is nu ruim een maand geleden. Ik heb dus vorige week een nieuw konijntje van 3 maanden gekocht als maatje voor haar en daar is ze volgens mij blij mee.

Ze wil nog wel regelmatig op haar rijden maar dat vind die kleine niet zo erg, als het haar te veel wordt loopt ze gewoon weg. Maar nu heeft die kleine sinds een paar dagen kleine wondjes bij de aanhechting van haar oren zitten (ze is een dwerg hangoortje), nu zag ik vanavond dat Babbel dat dus doet, ze gaan lekker naast elkaar zitten en Babbel knibbelt dan aan haar oortjes. Ze vind het helemaal niet erg maar ik wel, ze knaagt ze helemaal kapot op deze manier. Ik heb ze net ingesmeerd met Betadine zalf in de hoop dat ze er dan afblijft. :bunny:

HEEFT IEMAND VOOR MIJ EEN GOUDEN TIP hoe ik kan zorgen dat ze hiermee stopt. Ik wil die kleine voor geen goud meer kwijt !!

Ik hoop op jullie advies !

Groetjes Martine

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jee dat is ook wat, ik heb echt overal hier (bij de dierenarts, winkel etc) gevraagd of het geen probleem was en of ze nog tips hadden voor het koppelen.

Wat zouden jullie in mijn geval nu doen ? Ik heb het even opgezocht en ze is van 31 maart. Ik wil ze graag bij elkaar houden !!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou ze voor de zekerheid apart in een hok zetten, gaas ertussen dat ze nog wel contact hebben en als de kleine 4 mnd is opnieuw koppelen.. denk ik..

en niet om vervelend te doen.. maar 2 voedsters kan vaak fout gaan.. ik weet niet of daar wat over gezegd is bij de dierenarts/dierenwinkel?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast Xociquetzal

is het niet zo dat als je ze nu weer uit elkaar gaat halen en zo dat dat dan weer de nodige stress oplevert???

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een konijn van 9 weken oud is echt te jong om gekoppeld te worden. Het beste kan je ze denk ik uit elkaar halen. Ik zou er geen gaas tussen zetten, het kan agressie opwekken. Je kan over een maand opnieuw proberen te koppelen (op neutraal terrein). Op deze site's zijn een hoop artikelen te vinden over koppelen.

http://www.bunnybunch.nl/konijnen-informatie.html

aangepast door The Email Female
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .