Ga naar inhoud

Hoe koppel weer bij elkaar na castratie


Geertje79

Aanbevolen berichten

Hoi,

Sinds een paar maanden heb ik 2 konijntjes Pien en Guusje. Ik dacht dat het twee vrouwtjes waren, maar toen Pien constant op Guusje klom (die dat niet echt kon waarderen), toch maar even naar de dierenarts gegaan. Pien bleek toch een mannetje. We hebben Pien direct laten castreren. Dat is nu een week geleden.

Ik heb de hokken van Pien en Guusje tegen elkaar aan staan, zodat ze elkaar kunnen blijven zien en ruiken. Nu was ik de hokken aan het verschonen en daarbij had ik zowel Pien en Guusje uit de kooi. Ik dacht: ik hou ze wel in de gaten mocht er iets gebeuren....

Nu leek het alsof ze met elkaar gingen vechten... snap er niets van want toen ze samen in één hok zaten waren ze echt onafscheidelijk en heel lief voor elkaar. Ben zo bang dat ze straks nooit meer bij elkaar kunnen.

Weet iemand of ik hier bang voor moet zijn en hoe ik ze straks weer bij elkaar kan zetten?

Groeten,

Geertje (en natuurlijk Pien en Guusje)

Link naar reactie
Delen op andere sites

1/ "ik hou ze wel in de gaten ,mocht er iets gebeuren" is niet zo slim...konijnen hebben maar een 10-tal seconden nodig...

2/Je kan ze niet zomaar weer terug bij elkaar zetten. 2 Weken na castratie zet je ze eerst weer samen op neutraal terrein. Dus een kamer of plek waar ze nog nooit geweest zijn. Die plek richt je dan in met schuilmogelijkheden (kartonnen dozen met gaten in) , je legt hier en daar wat lekkers op de grond en dan plaats je ze samen. Maak de ruimte niet te klein en niet te groot.

3/Maak hun gezamelijk hok goed schoon, spuit eventueel goed wat parfum na om hun geur te maskeren. Verander ook de inrichting van de kooi als er in die tijd 1 van de 2 heeft ingezeten, maw verander drinken en eten en toilet van plaats.

Je kan ook voor de kooppeling met een schone doek onder hun kin en kontje wrijven en daarmee dan over het andere konijn wrijven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankje voor de reacties!

Ben nog niet zo'n konijnenkenner.... dacht dat als je de hokken zo zette dat ze elkaar nog konden zien en ruiken dat dan opnieuw koppelen niet nodig was. Ik hoop dat het allemaal goed komt.

Groeten,

ook namens Pien en Guusje

Geertje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .