Ga naar inhoud

Asha moet er aan geloven...


Evee

Aanbevolen berichten

Tja, ik heb de knoop doorgehakt. Asha moet onder het mes. Ik heb lang getwijfeld omdat ze eerst toch een wat onstabiele gezondheid had en later omdat ze eindelijk gekoppeld was aan de groep en ik dat niet wil verbreken, maar ze heeft te veel last van schijnzwangerschappen.

Ik heb dus besloten dat ze gecastreerd moet worden.

Ze is op het moment weer bezig en er ook erg mager door geworden. Haar hele buik is al kaal.

Net dus gebeld en een heel goed gevoel gekregen bij de dierenkliniek waar ik laatst ook geweest ben voor entingen. De dierenarts had er wel veel ervaring mee, niet dagelijks natuurlijk maar ze had al heel wat voedsters (en ook fretten zei ze? haha) geholpen.

Ze krijgt via injecties verdoving toegediend en dan een gasnarcose om haar geheel te verdoven. Ze verwijderen in principe alleen de eierstokken, de baarmoeder gaat er alleen uit als die aangetast is.

De afspraak staat op de 23e. Ik mag haar 's ochtends vanaf half 9 brengen en dan tussen half 7 en half 8 ophalen. Ze moet eigen brokjes en hooi meenemen :) Het gaat waarschijnlijk rond de 80 euro kosten. Ik krijg pijnmedicatie mee na afloop, doen ze altijd zei de dierenarts die ik aan de lijn had.

Toch altijd eventjes slikken, zo een beslissing. Maar ik weet dat het gewoon het beste is voor Asha :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 71
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Nee, dat doen ze dus niet standaard. Bij katten trouwens ook niet. Binky en Moya hebben hun baarmoeder ook nog gewoon zitten. Luna en isis (de katten) ook gewoon. Als de baarmoeder gewoon helemaal gaaf is, dan halen ze alleen de eierstokken weg. Dit omdat de problemen die er zijn (de ontstekingen en kanker) ontstaan onder invloed van de hormonen van de eierstokken. Als je dus de eierstokken weghaalt, haal je de oorzaak ervan weg. Waarom zou je meer weghalen dan nodig is? Dan is de operatie alleen maar zwaarder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sterkte met Asha.

Inge Thas (zeer konijnkundig) doet het ook op die manier. Enkel baarmoeder eruit als er een vergroting of een afwijking wordt vastgesteld.

Toendra en Savannah hebben ook allebei nog hun baarmoeder zitten, de eierstokken zijn verwijderd.

Zowel baarmoederontsteking als baarmoederkanker zijn hormonaal bepaald. Als de eierstokken weg zijn, dan is ook het risico op een baarmoederontsteking of op baarmoederkanker weg.

Edit: hihi, ik zie net dat je zelf dat laatste ook al geschreven had, evee, over de hormonale invloed voor beide ziektes, en dat klopt dus inderdaad, dat is de verklaring die Inge mij heeft gegeven voor haar manier van behandelen...

aangepast door mintaka
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

ik zit hier gewoon met buikpijn, ik leef helemaal mee met Asha.

De dierenarts heeft me een kwartier laten wachten voor een dichte deur, vond ik wat minder. Vanaf half 9 is toch ook vanaf half 9, niet kwart voor 9. Maar goed. Ik heb haar dus afgegeven en ze bellen mij na de operatie hoe het gegaan is, rond 5 uur kan ik dan nog een keer zelf bellen als ik wil om te informeren hoe ze uit de narcose komt. Vanaf half 7 kan legar haar op gaan halen.

Haar hokje heb ik net helemaal ingericht en alles klaargelegd voor legar die haar dus op moet halen (ik moet van 12 tot 9 werken, dus ben pas kwart voor 10 vanavond thuis). Inclusief een briefje dat hij niet moet vergeten science recovery en pijnstillers mee te nemen bij de dierenarts :) hopen dat het goed gaat komen dus!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oei!! Spannend, maar gaat zeker goed komen... Beetje jammer van het wachten, maar nu is ze in goede handen en vanavond kan je haar alle liefde toezenden die je wilt. (doodknuffelen lijkt me niet zo'n goed plan na zo'n operatie, vandaar toezenden :$)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .