Ga naar inhoud

hallo. een vraag


julieke1996

Aanbevolen berichten

Een ongecastreerde ram kun je niet samen met een ander konijn houden. Twee rammen gaat zelden goed, en al helemaal nooit als ze niet op zeer jonge leeftijd gecastreerd zijn. Je kunt het dus wel vergeten om je ram met een andere ram te houden. En een ongecastreerde ram met een voedster.... tja, dat worden heel veel nestjes dan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik raad je aan om een vrouwtjeskonijn uit het nest over te houden, dan hoef je alleen de vader castreren en dan samen zetten bij moeder en dochter.

Als je een mannetjeskonijn uit het nest houdt dan kunnen ze nooit met z'n 3 bij elkaar omdat 2 rammen samen en 1 voedster nooit goed gaat.

De castratie van mijn ram heeft 48 euro gekost incl verzorging en pijnstillerinjectie.

Heel veel succes met het nestje binnenkort ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

er staat verschillende keren op deze site hoe slecht het is te fokken met dierenwinkel konijnen. ten eerste zitten de opvangtehuizen al bomvol met konijnen! bedenk jezelf eens: voor elk konijntje dat jij verkoopt, sterf een konijn in een opvang een eenzame dood. ten tweede is het heel onverstandig van je uoders jou met konijnen te laten fokken, ik weet eerlijk gezegd niet wat die mensen bezield. jij weet blijkbaar niets van fokken en genetica en ik betwijfel of je veel over konijnen in het algemeen weet.

ten derde, denk eens aan je konijn? wil je dat die de rest van haar leven nestjes heeft? dat is superzwaar voor dat beestje, en ze zal er aan doodgaan. dus is het zeker een vereisde dat je je ram laat castreren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .