Ga naar inhoud

simonella

Members
  • Items

    144
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door simonella

  1. Hey allemaal! Het is lang geleden dat ik hier gepost heb maar heb nu weer jullie hulp nodig. 

     

    Mijn konijn Nora is ziek. Zaterdag ochtend merkte ik dat ze niet lekker was, ze wilde niet eten en lag in een voor haar vreemde positie. Na overleg met mijn dierenarts heb ik metacam gehaald. Dwangvoer en cisaral had ik nog in huis. Ze wilde niets eten, en het viel ons op dat oa haar pootjes aan het trillen waren. Ongerust hebben wik haar naar binnen gehaald en haar temperatuur opgemeten. Die was 36 graden! Fikse ondertemp dus. Na haar op schoot te hebben gehad met 2 kruiken en een dekentje was haar temperatuur 37 graden maar hoger kwam hij niet. Rond die tijd was mijn eigen dierenarts al dicht en dus heb ik de spoed kliniek in Amsterdam gebeld. Ik kon al heel snel terecht want ook hun schrokken van haar temperatuur toen ik het vertelde.

     

    Ze hebben haar daar in een verwarmde kooi gezet en een injectie Emeprid gegeven en uiteindelijk mee naar huis gegeven met een temperatuur van 37,5. Dit omdat ze daar toch wel erg gestresst was. Wij hebben haar nu binnen gezet met in 1 hoek van het hok een warmte matje, zodat ze kan kiezen waar ze wilt liggen. Haar temperatuur is ondertussen wel weer normaal gelukkig. 

     

    Zondag zijn we terug gegaan omdat ze erg aan het hijgen was. Dierenarts heeft niets kunnen vinden, ook röntgenfoto's brachten geen licht. Longen waren schoon. Eerst dacht ze dat het misschien haar hart was omdat het schaduwbeeld ervan afweek, maar na overleg met de radioloog bleek het te gaan om een beetje vet was zichtbaar op de foto's. Volgens hun niets ernstigs. Gelukkig maar. Wel raadde ze aan om een gebits controle en eventueel behandeling te doen bij mijn dierenarts. Dit mag echter pas als ze weer aangesterkt is ivm het roesje wat ze dan moet krijgen om de achterste kiezen te bekijken. En indien nodig kunnen we ook een echo en of mest onderzoek. Dit omdat het niet niet willen eten iets is wat om de aantal maanden bij haar terug komt. De ondertemp was deze keer echter nieuw.

     

    Maandag heb ik gebeld met mijn eigen dierenarts. Ik moet doorgaan met de medicatie sws tot en met het weekend. Ze krijgt 3x per dag cisaral en Emeprid. 1x per dag krijgt ze metacam. En na elk medicijn moment krijgt ze een beetje dwangvoer. Ze vind het erg lekker gelukkig. Dit is max zo'n 10 ml per keer. 

     

    Maar nu net zag ik wel dat haar keutels weer kleiner worden. Dit kan natuurlijk komen door de stress of omdat ze minder hooi eet. Haar brokken eet ze, maar hier doet ze wel de hele dag nog over, en ze is ook begonnen met wat groente en fruit eten. Maar aan het hooi knabbelt ze alleen nog maar een beetje. Haar 2x per dag wat geven zou makkelijker zijn maar zolang haar keutels zo klein zijn gaan we we door met 3x per dag. 

     

    De pit krijgt ze terug gelukkig. Waar ik haar eerst gewoon op schoot kon houden als we de medicatie geven moet ik haar nu in een handdoek doen. Ze probeert anders met gekke bewegingen eruit te komen en gaat hard bijten. Vooral de Emeprid vind ze erg vies. Arm konijn begon helemaal geluid te maken in protest. 

     

    Nu hoor ik haar af en toe in haar binnenkooi ook geluidjes maken, volgens mij vooral als ze zich aan het wassen is. Ik denk dat dit ongenoegen is? 

     

    Gisteren is ze ook weer even buiten geweest en dit vond ze super! Ze maakte een aantal binkies dus dat is een goed teken. 

     

    Ze gaat de goede kant op maar ze is er nog niet. Vooral die kleinere keutels baren me zorgen. Of is dit normaal? Ik twijfel of ik toch naar 2x per dag moet gaan ivm minder stress. Ik zal hier ook nog eventjes over bellen met mijn dierenarts. En hebben jullie nog verdere tips en adviezen voor mij? Hoor het graag! 

  2. Pfft wat een dag gisteren. Eersgisterenavond merkte we dat één van onze twee voedsters, Nora, niet wilde eten. Een paar maanden terug hebben we haar overgenomen van familie. Maar goed. Mevrouw dus binnen gehaald zodat we haar beter in de gaten konden houden. Verschillende soorten lekkers in haar kooi gelegd, naast de brokken en het hooi en water. Volgende ochtend kwamen we dus beneden, en ze had helemaal niets gegeten. Ze was verder wat kouder dan normaal, ademde snel en was lichtelijk apatisch.
    Dus meteen de dierenarts gebeld en langs gegaan. Daar is ze onderzocht en kwamen we erachter dat haar baarmoeder raar voelde. (in tegenstelling tot Misty, de voedster die ik al had) was Nora nu 1,5 a 2 jaar en ze had nog nooit een dierenarts gezien en was dus ook niet gecastreerd. Haar temperatuur was veel en veels te laag. 36 graden maar. Dus ze moest daar worden gehouden en stond onder spoed want ze ging onder het mes.
     
    Voor ze de operatie in ging, ging ze eerst aan een infuus en op een warmte matje. Hier knapte ze van op en tegen de tijd dat ze de operatie in ging was haar temperatuur gestegen naar 38,5. De operatie is gelukkig goed gegaan. Meteen zijn haar tanden en darmen getest, deze waren beide goed. Maar haar baarmoeder was niet goed. Deze hebben ze eruitgehaald en Nora is er goed door heen gekomen. Met extra warmte en infuus tijdens het wakker worden. Om 17.30 heb ik haar opgehaald, toen was ze goed wakker. Toen heb ik ook haar baarmoeder mogen zien. Haar eierstokken/leider waren dik en er zat één flink bultje.
     
    Nu zit ze sinds gisterenavond lekker thuis. En ze dronk in het begin als een meloot zo veel. We geven haar critical care, ciseral en zo meteen pijnstillers. Verder staat er wortelhapje wat ze helemaal opgelikt heeft en ligt er verschillend eten waar ze een beetje aan geknabbeld heeft. Dus al met al gaat het goed, want toen we haar brachten was ze meer levend dan dood. Nu zijn haar keutels / blinde darm keutels niet mooi droog en rond. Ze stinken ook een beetje. Ik denk daar de narcose gisteren en alles wat er qua medicijnen in haar systeem zat plus dat vele vocht van het infuus + drinken. Zeker ben ik niet dus ik houd het wel in de gaten. Maar wat ik ben blij dat ze er nog is!
  3. Heey , ja dat vond ik ook en ze wassen en likken elkaar constant dus ik was al helemaal bang voor een haarbal..


    En ja ze hebben schaduw we hebben de parasol uit en het zonnescherm ook. Ik zal vanavond even checken hoe het eruit ziet , maar ze liggen heel weinig in de zon (bijna nooit eigenlijk) dus daar maak ik me niet heel erg zorgen over dat het verbrand raakt.


     


    Xox


  4. Hallo mede BB' ers ,


     


    Mijn twee konijnen zitten samen in een groot buitenhok met ren. Een gecastreerde voedster en een gecastreerde ram.


     


    Mijn voedster heeft kort tot halflang haar , dit door haar ouders (Rex X teddy dwerg)


    Haar vacht zit op sommige plekken heel los , haar ondervacht eigenlijk , ik hoef maar te aaien of heel zachtjes zonder kracht aan het haar te trekken en ik heb zo een hele pluk in mijn hand. Nu heb ik 1 kant van haar dus geplukt , de andere kant doe ik morgen.


    Maar nu is het zo dat ze bij haar vlank (door mijn gepluk) een klein kaal plekje heeft , ongeveer ter grote van een pink denk ik. wss wel wat kleiner. Er groeit al wel nieuw haar en dit is nog kort.


     


    Is het nu heel erg dat ze daar even geen haar heeft? De rest wat ik geplukt heb is gewoon goed...


     


    Mijn andere konijn verhaart ook maar niet zo erg , hij is kortharig.


     


    Groetjes


    Simone


     


    Als je verder nog vragen o.i.d heb stel ze alsjeblieft!


     


     


  5. ze staan allebei niet op de lijst , dus daar kan ik niet opafgaan. wel stond optie 2 erop maar deze DA (van erp) is met pensioen. een van de dierenartsen daar heeft wel een tijdje samen met hem gewerkt. en optie 1 bestaat nog maar heel kort. 1,5 a 2 jaar.

    Mijn gevoel zei eerst optie 2 maar toen las ik al die positive dingen over de injecties en toen dacht ik , als dat beter is dan doe ik dat en daar was mijn gevoel ook goed bij. ugh. ik denk (maar weet niet zeker) dat 2 konijnkundiger is. dus... denk ik dat ik voor gas ga.

  6. mmhh de keuze word er niet makkelijker op , ook omdat ik bij alle twee kom. bij de eerste kom ik altijd met mijn baardagaam want de andere doet geen reptielen en bij de tweede ben ik geweest met mijn ram en wij komen er altijd met de hond en konijnen voor inentingen.

    Ook is de keuze lastig omdat ik overal tegenstijdige dingen lees want hier op BB en bij optie 2 en op een aantal sites staat dat gas beter is maar bij optie 2 zeggen ze injectie en ook dat staat op de site van het wilhelmina park. ook staat er dat de narcose , door het weinige wat ze gebruiken , de narcose nu bij een konijn bijna net zo veilig is als bij een hond en kat.

    en aangezien het wilhelmina park een KK-DA is..

    zucht

    Ik voel me echt stom nu omdat ik niet kan kiezen enzo... aargh

    sorry voor dit gezeur enzo

  7. Hallo ,

    Graag zou ik jullie advies krijgen over naar welke DA ik het beste zou kunnen gaan om mijn voedster te laten castreren

    optie 1: hun gebruiken ketamine met medetomidine en als de ingreep langer dan 30 minuten duurt gaan ze over op gasnarcose. ook krijgt ze een injectie emeprid om haar maag/darmstelsel bezig te houden en krijgt ze tijdens en na de operatie een injectie van metacam (pijnstiller). en na 7-10 dagen na de ingreep willen ze weten hoe het met haar gaat en willen ze haar wond zien.

    optie 2: alleen gasnarcose omdat de operatie bij een voedster langer duurt dan bij een ram en het dan veiliger is. en voor de operatie krijgen ze pijnstilling en na de operatie krijg je zelf pijnstillers mee.

    zelf zou ik voor optie 1 gaan omdat ik op internet lees dat die combi heel goed is en veiliger. maar hier op BB zegt iedereen gasnarcose , dus ik weet het ff niet. ik bij de de 2e mijn ram laten castreren , maar toen wist ik nog niet over de injecties enzo

    alvast bedankt!

    Xox - Simone

  8. De andere dierenarts doet bij voedsters alleen gasnarcose omdat de operatie bij een voedster langer duurt dan bij een ram en het dan veiliger is. en voor de operatie krijgen ze pijnstilling en na de operatie krijg je zelf pijnstillers mee.

    ik weet niet wat nu het beste is. van de DA met de injecties me of deze of is het allebei juist? naar welke kan ik naar jullie mening beter gaan?

  9. de dierenarts waar ik heen zou willen met haar gebruiken ketamine met medetomidine en als de ingreep langer dan 30 minuten duurt gaan ze over op gasnarcose. ook krijgt ze een injectie emeprid om haar maag/darmstelsel bezig te houden en krijgt ze tijden en na de operatie een injectie van metacam (pijnstiller). en na 7-10 dagen na de ingreep willen ze weten hoe het met haar gaat en willen ze haar wond zien.

    in mijn oren klink dit goed. maar wat vinden jullie?

  10. Hallo iedereen ,

    ik ben van plan om rond volgende week een afspraak te maken om mijn voedster te laten castreren , omdat ze dominant is over mijn ex-ram de hele tijd achter hem aan en rijden nu doet hij dat ook wel terug en wassen ze elkaar maar toch. Ook is ze tegen over ons best aggresief grommen , (schijn) aanvallen en dan wegrennen. dit was toen ze jonger was niet zo toen was ze heel lief en aanhankelijk. En ze is pas net 1 jaar en nu al 2 keer schijnzwanger geweest. Ook is castratie natuurlijk tegen de baarmoederkanker.

    maar nu ben ik best wel zenuwachtig omdat het een grotere ingreep is dan voor mijn ram. ook is ze kleiner en zit ze sneller in de stress. Ik ga dan wel naar de zelfde (KK) dierenarts en ik weet dat hun heel goed zijn maar toch blijf ik nerveus , want stel dat ze er in blijft ofzo?

    de voedster van een vriendin van mij is ook gecastreerd , en die is er weer helemaal bovenop. Maar de voedster van een klasgenootje had een gebroken pootje en die is bij de DA overleden. Nu was het bekend dat die DA niet heel goed was om het netjes te zeggen maar.. ja.

    ik zit nu dus echt vol van de zenuwen.. vooral omdat ze kleiner is en stressiger.

  11. nee volgens de da niet omdat hij van buiten komt. wel hebben we er een kruikje in voor als hij er tegen aan wilt liggen maar hij gebruikt hem (nog) niet echt.

    sterke met je voedster ik hoop dat ze er snel bovenop komt! gelukkig eet ze af en toe al zelf! ;)

    x

  12. Het is gebeurt en het gaat goed met hem. hij heeft al gegeten , gedronken en keutelt erg goed. hij was ook heel snel alweer bij na de operatie en de dierenarts was verbaast dat het meteen zo goed met hem ging! en i.p.v 5-7 dagen pijnstilling hoeft hij maar een paar daagjes. hij is nog wel een beetje sloom door alles. en hij gaat ook al weer lekker liggen als je hem aait. hij heeft nog geen puf om uit zijn flesje te drinken dus drink hij uit zijn bakje:) hij staat nu in de hal zonder verwarming en het is daar frisjes. dat moet ook wel want hij staat normaal buiten namelijk. als het zo goed blijft gaan mag hij zaterdag of zondag alweer naar zijn eigen hokje.

    en dan over ongeveer 4 weekjes kan hij bij misty (als we er van uit gaan dat de koppeling slaagt natuurlijk)

    :D

    xox

    Simone

  13. hallo ,

    het is zo ver net een afspraak gemaakt om mijn ram Smokey te laten castreren. Donderdag is het zover! vind het eerlijk gezegd wel een beetje spannend. ik vind het voor hem en zijn vriendinnetje misty wel leuk want dan kunnen we ze in een aantal weken (proberen te) koppelen en ik hoop dat het goed gaat! want dan kunnen ze lekker samen zitten :D

    zo dit wou ik even vertellen ;)

    groetjes!!

    Simone

  14. mijn twee nijnen hadden het gisteren ook erg heet en zullen vandaag ook wel gevloerd zijn. ze liggen dan lekker de hele dag op de koele stenen , in de schaduw. (de hokken staan in de schaduw we hebben de parasol op en het zonnenscherm uit. ook hebben ze hun drink fles met water en een bakjes met water. ook maak ik af en toe hun oren nat. als het koeler word (en later/donkerder) worden ze natuurlijk een stuk actiever. tot nu toe is het heel goed gegaan met warmte/hitte dus heel veel zorgen maak ik me niet. ;)

  15. hallo ,

    mijn ene konijntje , Misty , nu 3 maandjes oud stampt ineens als we bij haar en haar hok komen. het begint soms al als we de deur open doen en als we haar willen aaien rent ze al stampend weg. hiervoor deed ze dit nooit. ik moet er wel bij melden dat we haar 2 weken hadden toen we voor 3 weekjes op vakantie gingen. mijn buurvrouw heeft toen op onze konijnen gepast. waardoor zou het komen denken jullie? hoknijd , is ze boos dat we haar achtergelaten hebben , kent ze me niet meer of is ze bang? ze lijkt niet bang en ze eet ook nog gewoon uit mijn hand. als ik haar eenmaal optil (en vast heb) is ze heel rustig , op de tafel als ik haar kam is ze heel rustig en op schoot blijft ze ook lekker zitten. :s

    ik hoop dat jullie me kunnen helpen!

    - Simone

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .