Ga naar inhoud

Janetd

Members
  • Items

    437
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Janetd

  1. Hier heb ik de konijnen ook een winter binnen gehad op een slaapkamer ivm ziekte, kabels netjes weggewerkt maar na een tijd waren de plinten de klos , de gordijnen (oeps die hingen er ook nog) de hoeken van de muren , ze hadden zelfs de kast open gekregen en mijn schoenen en riemen bewerkt :D

    Die waren dus samen met genoeg ruimte , heel veel knabbel materiaal en toch hebben ze de kamer heerlijk uitgewoond :P

    Je zou ook af kunnen spreken met je huisbaas dat je de plinten vergoed zodra je het huis uit gaat.

  2. Die zitten nu allemaal in Haren :)

    Maar wat sneu eigenlijk voor het konijn, heeft ze een droomplekje gevonden en kan ze er niet van genieten.

    Is er geen mogelijkheid om een stukje af te zetten voor haar waar ze gewoon lekker konijn kan zijn samen met een maatje en er niemand bij kan komen?

    Al zou ik haar ook eerst na laten kijken of ze geen pijn heeft ofzo, misschien heeft het arme beest heel veel ellende meegemaakt :(

  3. Even een update:

    Het gaat op zich best goed, ze is 1x voor controle geweest en toen zag het er goed uit volgens de DA, as dinsdag moeten we weer terug om te kijken.

    Het spoelen gaat best goed, ze is echt kwaad en bijt behoorlijk van zich af maar we wikkelen haar in een handdoek en mijn man houd haar goed vast en dan blijft ze best goed zitten (al vind ze het natuurlijk echt niet leuk)

    Na het spoelen krijgt ze lekkere groenten en dit eet ze nu gelijk op , in het begin zat ze echt te hijgen in een hoekje (was echt heel zielig mijn hart brak echt om haar zo te zien) maar nu begint ze gelijk te eten dus ik denk dat het daarom dus een stuk beter gaat.

    Eten heeft ze eigenlijk vanaf het begin goed gedaan dus dat is me echt meegevallen, ik hoop dat de DA dinsdag weer tevreden is en Babsje snel weer lekker naar buiten kan naar Binky

    (foto's zijn van vorige week, inmiddels laat ze die groenten dus niet meer liggen ;) en doet ze haar plasjes redelijk op de bak)

    IMG_1380.jpg

    IMG_1378.jpg

  4. Ze is vanmorgen geopereerd en ik heb net de DA gebeld.

    Poeh het was een hele operatie heb ik begrepen , het was een abces met veel pus en een doorbraak naar de binnenkant.

    Dus ze heeft nu een gat zeg maar.

    Ze hebben de hele boel schoongemaakt en zijn op zoek gegaan naar de oorzaak maar hebben die niet kunnen vinden.

    Het gebit ziet er gewoon super goed uit, absoluut nergens haakjes geen losse tanden of kiezen , gewoon een perfect gebit.

    Al vraag ik me dan af waar komt het dan vandaan?

    Maargoed dat moet ik vanmiddag dus nog even vragen.

    We mogen haar rond half 4 ophalen, ze was al goed wakker.

    Daar krijgen we uitleg over hoe we moeten spoelen, ik begreep een betadine oplossing en afgekoeld gekookt water en daarna een zalfje in de wond (geloof dit 2x per dag) en natuurlijk een AB en pijnstillers.

    Ow ze hebben intern overlegd met elkaar en vinden het niet nodig om die kweek op te sturen , ze geven me eigenlijk de garantie dat ze zeker weten welke AB ze moeten gebruiken en vinden het echt onnodig om dit te laten onderzoeken.

    Het gaat heel lang duren voordat dit weer beter is , zeker 4 tot 6 weken. En waarschijnlijk dus nog wel langer voordat de wond echt goed genezen is.

    Ik hoop zo dat ik de juiste beslissing gemaakt heb, wat doe je zo'n beestje weer aan :(

    Maargoed de bench staat er klaar voor en we gaan er gewoon weer voor, gelukkig heb ik over 3 weken vakantie en hadden we niks geboekt , en Daniel is voorlopig dus ook thuis. Dus we kunnen goed voor haar zorgen.

  5. Ik heb helaas al heel wat geld bij de DA gebracht, de duurste tot nu toe is *Joekel die eerst een oorontsteking had, bleek toch EC te zijn , hij kreeg er een abces bij waaraan hij geopereerd is en toen een beginnende longontsteking. Hij heeft heel wat nachtjes bij de DA doorgebracht. We waren zeker €700 kwijt aan het einde en het ergste van alles is dat *Joekel helaas is overleden.

    Ik heb er geen moment spijt van , ik heb huisdieren en dan zal ik ervoor zorgen ook wat het ook kost (wel naar de kwaliteit van leven kijken natuurlijk)

    Momenteel is Babs bij de DA en moet morgen geopereerd worden aan een abces, er word een schraapsel van de pus opgestuurd om precies te kijken welke AB er nodig zal zijn , deze test alleen kost al €100 en daarbij komt dus nog het opereren enzo. Geen idee wat ik kwijt zal zijn maar zal wel richting de €250 in totaal gaan denk ik. Nouja het belangrijkste is dat Babs beter wordt.

  6. ja ik heb er ervaring mee 2 weken terug is bart ook geholpen

    aan een abces aan zijn onderkaak en zijn ondertanden zijn verwijderd

    ik heb hem een nachtje bij da verstappen laten bl;ijven omdat ik dat

    prettiger voor mijn eigen vond

    ik moet zeggen dat het mij duizend procent is meegevallen

    ik moet 2xper dag ab geven en pijnstilling maar de pijnstilling had hij al

    snel niet meer nodig

    over 10 dagen moet hij terug voor controle

    Nou gelukkig dat het bij jou achteraf meegevallen is, ik hoop dat ik dat straks ook kan zeggen.

    Als het goed is wordt Babs sochtends geopereerd, rond de middag mag ik bellen en dan als het goed is einde van de middag ophalen denk ik. Mijn man is de rest van de week zowiezo thuis ivm blessure (ja gaat lekker bij ons) dus die kan Babs goed in de gaten houden gelukkig.

    Moest jij ook zalf in de wond doen of niet? dat lijkt me namelijk nog het meest enge en dat Babs dus zo pittig is en niet echt mee zal werken.

    Hoop ook dat ze snel lekker gaat eten en we niet hoeven te gaan dwangvoeren ofzo.

    Nouja ik heb een grote bench kunnen regelen dus die staat vanavond alvast klaar, verder maar gewoon afwachten.

    Jij nog sterkte met Bart

  7. Hè... gadsie... Het zit je niet mee hè? Veel antibiotica's werken niet bij abcessen en daarom wordt vaak Duplocilline gegeven en dat moet dan geïnjecteerd worden. Heel veel sterkte en succes.

    Nee , ik word er ook gek van , iedere keer wel wat :(

    Ze sturen ook iets van die pus op om er achter te komen welke AB er precies gegeven moet worden maar volgens mij starten ze dan eerst met die jij noemt (dus morgen na de operatie) , ze wilde het nu nog niet geven omdat het een verkeerd beeld kon geven geloof ik.

  8. Mijn rare gevoel dat er iets mis was met Babs is helaas toch waar:(

    Ze at en dronk gewoon net als anders maar vanmorgen dacht ik ik moet en zal even voelen.

    Dus met moeite Babs gevangen en proberen te voelen , tis echt een pittige tante dus dit ging niet echt van harte.

    Helaas voelde ik een bult bij haar kaak, niet zichtbaar vanaf de buitenkant maar het zit er toch echt.

    Vandaag gelijk naar de DA gegaan en die bevestigde dat het idd een abces is.

    Babs is nu nog bij de DA , heeft pijnstillers gekregen en moet morgen geopereerd worden.

    De wond zal dan open blijven en wij moeten dat gaan zalven.

    Er wordt een schraapsel gemaakt van de pus die dan opgestuurd wordt om te kijken welke AB er nodig is om goed te behandelen.

    Ik heb een grote bench kunnen regelen zodat Babs in de woonkamer kan verblijven.

    Ben nu al zenuwachtig voor morgen of alles wel goed zal gaan. En voor de nazorg , heb foto's gezien en brrr ik krijg er de rillingen van bij het idee dat ik straks in een gapend gat zit te staren en daar een zalfje in moet doen :(

    Maarja Babsje moet beter worden dat is het belangrijkst.

    Zijn er mensen met ervaring met een abces aan de onderkaak?(DA weet bijna zeker dat het bij de kiezen vandaan komt dus daar zal ook iets aan gedaan worden indien nodig)

    Hebben jullie misschien tips of dingen waar ik op moet letten?

    De DA zal morgen ongetwijfeld met een hele lijst met dingen komen maar ik wil graag veel info hierover hebben.

    Heb al op de site van Wilhelminapark zitten lezen.

    En nu maar hard duimen dat alles goed mag gaan met mijn lieve Babs

  9. Sinds ik vorig jaar en begin dit jaar zo aan het tobben ben geweest met mijn konijnen en in 1 jaar tijd zelfs 3 konijnen in heb moeten laten slapen ben ik een beetje een zenuwpeesje geworden wat de konijnen betreft.

    Ik weet dat het niet aan de verzorging heeft gelegen maar toch, het doet zo'n pijn als je je beestjes moet laten gaan. Zeker na *Joekel heb ik echt een tijd gehad van ik moet maar geen konijnen meer doen ik doe iets fout ofzo.

    Gelukkig heeft mijn omgeving en ook de DA me echt verzekekerd dat ik er niks aan kon doen en de nijntjes gewoon dikke pech hebben gehad en ik weet dat ik echt voor ze knok..maar toch.

    Ik geniet echt heel erg van Babs en Binky , het is zo'n leuk stel maar ik ben nog steeds bang dat ze iets mankeren.

    Als ze verharen denk ik oeh ze zullen toch niet ziek zijn, als ze niet gelijk aan komen rennen als ik eten kom geven denk ik gelijk dat er 1 ziek is. Ik word soms gek van mezelf.

    Goed genoeg gezeurd nu even over Babs:

    Babsje is een franse hangoor en nu een jaar of 5 ,dus op zich natuurlijk helemaal niet oud (nouja als je google mag geloven wel )

    Ik merk dat ze de laatste 2 weken (kan 3 zijn) meer slaapt en minder actief is (dan bedoel ik met graven en rond hupsen)

    Ze eet, drinkt , poept en plast gewoon als altijd ook haar groenten eet ze graag.

    Ze ligt ook niet anders als anders gewoon lekker languit of op haar zij lekker tegen Binky aan dus heb niet het idee dat ze ergens pijn heeft mag ook overal aanzitten (als madam het toelaat het is een pittig ding)

    Ik kan ook niet goed uitleggen wat er nou zo anders is daarom ben ik ook niet naar een DA geweest omdat ze dus eet,drinkt poept en plast en niet ziek oogt ofzo ze zit ook goed in haar vacht.

    Maar ze is gewoon rustiger en slaapt volgens mij ook wat vaster.

    Kan het zijn dat ze gewoon wat ouder is,niet ieder konijn word 10 een gemiddelde is ook maar een gemiddelde natuurlijk en als ik de info van internet mag geloven worden franse hangoren zowiezo minder oud dan de kleinere rassen toch?? Maargoed 5 jaar is dan nog jong

    Of komt het door het weer?? ok nu is het warm maar vorige week niet en Binky hobbeld gewoon wel rond met dit weer.

    Ze mogen hier bijna dagelijks ook los in de tuin maar daar heeft ze geen zin in en wil in haar hok blijven of gewoon in de ren , vind het niet erg dat mag ze zelf weten maar ik denk dan hups ga lekker rennen. (nu rent ze anders ook niet keihard hoor tis meer hupsen maar ze ging altijd wel een rondje)

    Ok, maak ik mezelf weer gek en is Babsje gewoon aan het relaxen? wat zijn eigenlijk ouderdomsverschijnselen bij konijnen??

    Ze worden trouwens altijd netjes geent en ze is wat afgevallen (ze was van de winter nog te dik) en volgens de DA zat ze keurig op gewicht.

    Zie ik weer spoken of toch een bezoekje naar de DA?

    Sorry voor het lange verhaal hoop dat iemand mee wil denken

    Bedankt

  10. Hier helaas ervaring met EC.

    *Joekel hield afgelopen winter ineens zijn kopje scheef, naar de DA die dacht aan oorontsteking, volgende dag ging *Joekel tollend door het hok, hij kon zijn ogen niet meer stilhouden en zijn kop stond bijna dwarsom.

    Gelijk naar de DA en jawel EC helaas, *Joekel daar gelaten en volop behandeld na een aantal dagen weer terug naar huis.

    Hij kon toen wel weer gewoon zitten en aardig rondhobbelen maar zijn koppie stond nog wel scheef, biks eten deed hij ook niet echt veel , soms helemaal niet. Wel groenten en wat hooi gelukkig.

    Bij EC is het zo dat het nooit geneest, het blijft altijd in het lichaam aanwezig en kan altijd weer de kop opsteken.

    *Joekel had geen verlamming trouwens dus zat ook niet in zijn eigen plasje o.i.d

    Ook kan je een terug val zien bij EC , dus beter worden gaat met ups en downs.

    Ze kunnen er bovenop komen en nog gewoon een gelukkig leven hebben maar helaas kreeg *Joekel er een abces bij die we nog wel hebben laten verwijderen. Door de operatie kreeg hij helaas een terug val en hij zat op het randje qua kop stand (nog schever en hij zou gewoonweg niet meer kunnen blijven staan) Maar hij at en dronk nog steeds zelfstandig en had het wel naar z'n zin, was nieuwsgierig en alert.

    En hij knapte ook gewoon weer op onze bikkel , helaas ook dit was niet het laatste , hij kreeg een beginnende longontsteking er bovenop en helaas , ondanks dat we er toch voor gegaan zijn heeft hij dit niet overleefd.

    Ec is gewoon een rotziekte maar je konijn kan beter worden, al blijft het op de achtergrond aanwezig, zolang je konijn wil eten en drinken en je het idee hebt dat ze zelf nog wel wil zou ik ervoor gaan maar hou het goed in de gaten.

    Ik zou persoonlijk telefonisch overleggen met de DA en niet met je konijn gaan, de diagnose is er al en door de stress die het bezoek meebrengt kan je juist een terug val krijgen.

    Ook zou ik je konijn binnen houden, zo kun je haar goed in de gaten houden en ook hebben sommige konijnen moeite om zich op temperatuur te houden en aangezien er nog steeds nachtvorst is zou ik dat dus niet doen.

    Je zou nog andere brokken kunnen proberen, ik heb alle merken zo ongeveer gekocht zelf baby konijnen voer , alles wat er in gaat is iets en de afwisseling zorgde er wel voor dat hij toch brokken ging eten. (wel op de keutels letten weet niet of die van jou er tegen kan)

    En verschillende groenten proberen.

    Oja wij hadden ook nog dwangvoeding omdat *Joekel heel erg afgevallen was, bij de DA at hij dit gewoon zo op maar thuis dus niet, ik verstopte het dan in zijn groenten en dan kreeg hij het toch binnen.

    Succes met je konijn ik hoop dat je snel wat verbetering ziet

  11. Nieuwe enting in sliedrecht €35,- met complete checkup en nagels knippen e.d (indien nodig) , 2e (en volgende ) konijn is €30,-

    Ben nu wel een goed half uur binnen geweest, anders was het altijd spuit erin en gaan, nu werden ze echt heel goed nagekeken en hebben we het echt uitgebreid over de konijnen gehad.

  12. Hier is Babs ook schijnzwanger, ze heeft hier 1 a 2x per jaar last van maar volgens mij is ze nu wel vroeg.

    Ze had een mooi nest gemaakt en zat heel appelig te kijken met een pluk haar en hooi in haar bek.

    Verder eet ze wel gewoon en is lekker chago maar niet naar haar ventje die is nog steeds de liefste.

    En Binky vind de schijnzwangere dame wel lief volgens mij, hij zoemt weer vrolijk naar haar als ze naar hem toe komt.

    Wel apart dat nu Babs binnen zit ze dus nog steeds merkt dat het voorjaar is zeg maar

  13. Ik heb de volgende mail gekregen van mijn DA :

    NIEUW KONIJNENVACCIN

    Vanaf januari 2012 kunnen in onze praktijk de konijnen gevaccineerd worden met een nieuw vaccin tegen myxomatose en RHD. In het verleden werden er 2 verschillende vaccinaties gegeven aan uw konijn en moest u op speciale entmiddagen komen voor deze vaccinaties. Nobivac heeft een nieuw vaccin ontwikkeld namelijk Nobivac Myxo- RHD.

    Met Nobivac Myxo- RHD is het mogelijk individuele konijnen te vaccineren op ieder willekeurig moment in het jaar. Bijvoorbeeld als u een nieuw konijn aanschaft kunt u het meteen beschermen door te laten enten met dit vaccin. Het is het eerste combinatievaccin, dat konijnen 12 maanden bescherming biedt tegen zowel myxomatose als RHD Rabbit Haemorhagic Disease ( ook bekend als VHS; Viraal Hemorrhagisch Syndroom). Nobivac Myxo- RHD heeft een uitstekend veiligheidsprofiel en kan worden gebruikt bij konijnen vanaf vijf weken leeftijd (dit geldt ook voor dwergrassen). Immuniteit wordt na drie weken na toediening van het Nobivac Myxo- RHD bereikt.

    Dit nieuwe Nobivac Myxo- RHD vaccin is in de medische wereld en voor onze konijnen een grote vooruitgang. Aangezien de vaccinatie die we voorheen gaven maar een bescherming kon aantonen van 1 maand en in de praktijk 5-6 maanden werkzaam was, adviseerden wij de afgelopen jaren, de konijnen twee keer per jaar te laten vaccineren. Nu is dit niet meer nodig en voor u als konijneneigenaar brengt het wat veranderingen met zich mee. U kunt nu gewoon 1 keer per jaar uw konijn(en) laten vaccineren en u bent niet meer afhankelijk van de konijnenvaccinatiedagen. Wel blijft het raadzaam om de vaccinatie als voorheen in het vroege voorjaar, dat wil zeggen afhankelijk van de weersomstandigheden maart- mei, te laten doen.

    Als uw konijnen tot nog toe met het oude vaccin zijn ingeënt tegen myxomatose maar niet zijn ingeënt tegen VHD, is het raadzaam om bij de eerste enting met het nieuwe vaccin na vier weken eenmalig een ‘booster’ enting (herhalingsenting) te geven. Dit omdat het anders mogelijk is dat er niet voldoende afweer tegen VHD wordt opgebouwd. Bij volgende entingen met het nieuwe vaccin is dit niet meer nodig. De booster moet ook gegeven worden als uw konijn niet ingeënt is geweest tegen myxomatose of VHD maar wel een myxomatose infectie heeft overleefd.

    Bijwerkingen

    Er kunnen eventueel bijwerkingen optreden na het toedienen van de vaccinatie. Er kan een kleine, niet pijnlijke zwelling op de injectieplaats ontstaan binnen de eerste 2 weken na de vaccinatie. De zwelling zal ongeveer 3 weken na de vaccinatie volledig verdwenen zijn. Ook kan er een tijdelijke verhoging van de lichaamstemperatuur voorkomen.

    Ter introductie hanteren wij de volgende tarieven;

    1e konijn; € 35,00

    2e en volgende konijnen € 30,00

    Deze tarieven zijn inclusief BTW, consult, gebitsinspectie etc.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .