Spring naar bijdragen

Iritha

Members
 • Aantal bijdragen

  491
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Iritha


 1. @Dollie, oh wow, daar ziet die Franse er écht als een reus uit, naast dat kleintje. De dwerg is net mini-me, haha.

  @nalapuk, vond je het koppelen niet heel spannend/eng? Koppelen is altijd spannend omdat het nog maar de vraag is of het lukt, maar bij zo'n verschil qua grootte, was je niet bang dat de dwerg gewond zou raken? Op je fotoalbum zag ik een foto van ze, echt geweldig gezicht zo saampjes. :D


 2. Is het mogelijk om een groot ras (Vlaamse reus / Franse hangoor), te koppelen aan een klein (<3kg) konijn?

  Theoretisch gezien moet het natuurlijk kunnen, konijnen oordelen elkaar niet op grootte / ras :P , maar is het wel veilig voor het kleine konijn? Kan de reus niet gemakkelijk de kleine per ongeluk, of bij rijden/wilde koppelen, verwonden?

  Zijn er hier mensen met zo'n combinatie, of een groep konijnen waar de groottes sterk verschillen?

  :mdr:


 3. Misschien ook nog handig om te weten.. onze tweede kat was een katertje. Ging prima met het konijn, alleen toen hij ging puberen was het konijn de klos. Vonden hem regelmatig kwijlend van plezier boven op een heel chagerijnig konijn aan. Nu was het dus een flink formaat konijn dus die vond het alleen irritant, maar met een kleiner konijn kan het ook best gevaarlijk zijn lijkt me. Katertje snel laten castreren toen ook (was een binnenkat met gesteriliseerde poes, dus had opzich geen haast, maar hebben het echt voor het konijn gedaan toen), waarna er weer rust in huis was.

  Ah dat is inderdaad handig om te weten. Ik was sowieso van plan om kater of poes te laten castreren / steriliseren. Ik had begrepen dat dat altijd beter is voor katten.. Maar als het zo ver is dat er een kat in huis komt, zal ik daar nog eens wat dieper over inlezen. :)


 4. Dank jullie wel voor de reacties :)

  Ik lees dus vooral, eerst konijnen en daarna kat(ten). Maar met een grote voetnoot dat het vooral ligt aan het karakter van de beestjes, dus dat het toch moeilijk te zeggen is.

  Als ik een kat in huis neem, zal het sowieso een worden die een laag jachtinstinct heeft. Dus of uit het asiel waar ze dat weten per dier, of een kitten waarbij het bekend is van het ras..

  Dank! :)


 5. Hoihoi,

  Misschien een stomme vraag omdat ik nog zeker een paar jaar thuis woon, maar ik hou ervan om vooruit te denken.

  Wanneer ik op mezelf woon wil ik heel graag weer 2 konijnen, en komt er waarschijnlijk een kat in huis. (Of twee, als dat beter is voor de kat)

  Nu heb ik de luxe dat ik nog geen van beide heb, en dus vooruit kan plannen wat handiger is.

  OF eerst konijnen aanschaffen, OF eerst de kat(ten).

  Hebben mensen ervaring met konijnen en katten, en wat de beste 'volgorde' zal zijn?

  Als de kat jong is groeit deze op met konijnen, en zal dus misschien de konijnen makkelijker accepteren(niet als prooi zien). Aan de andere kant is een jonge kat wel heel druk en speels, waardoor het misschien beter is om pas konijnen te adopteren wanneer de kat rustiger en ouder is.

  Of maakt het allemaal niets uit?

  Iemand ervaring met katten en konijnen samen?


 6. gelukkig is alles nog steeds goed met de konijnen.

  en ze zitten nu weer lekker in de ren.

  ik maak me alleen zorgen voor zondag als het zo extreem warm gaat worden.

  de dierenarts zei ook dat hij hoopt dat het zondag ook goed zal gaan omdat gezonde dieren het dan al moeilijk hebben met die warmte en hun dan helemaal.

  ben in staat om een airoco te kopen en ze hier binnen te zetten ha ha, maar mijn man zei een airco is mischien ook weer niet goed voor konijnen.

  gelukkig slapen ze nu overdag nog wel heel veel dus maken ze zich nu niet druk waardoor ze weet extreem benauwd gaan worden.

  Is het binnen niet sowieso koeler dan buiten? Dat je ze tussen de warmste uren in de gang laat lopen?

  Weet alleen niet of je man daar zo blij mee zal zijn.. Of is het in het schuurtje al lekker koel? Dan hoeft het geen probleem te zijn natuurlijk.


 7. Lijkt mij een regelrechte broodfokker. Kan wel een goede zijn, in die zin dat zijn honden schone hokken hebben bv, of een dierenarts te zien krijgen als ze ziek zijn, maar een echt goede fokker heeft maximum drie rassen, liefst nog in dezelfde rasgroep, bv Labrador en Golden Retriever, of Yorkshire en Maltezer, en heeft maximum twee nestjes per teef. Dus niet zoals deze. En ook: welke fokker werkt met een 'tegoedbonnetje'? 't Is geen paar schoenen, he? Vergeet ook niet, net zoals bij konijnen, dat veel gezondheidsproblemen niet te zien zijn bij jonge dieren, maar later maar aan de oppervlakte komen. Goedkoop wordt vlug duurkoop, dan, als je een abonnement bij de dierenarts hebt.

  Probeer toch je ouders te overtuigen, er zijn zoveel goede fokkers van Rotties, je hoeft echt niet de broodfok te steunen.

  Rotties zijn al gevoelige honden, dan wil je toch eentje die de best mogelijke start gehad heeft?

  Precies dit, haha. Dat is nou echt wat ik ook vind.

  M'n vader zei al dat hij inderdaad fokt om van te leven, maar hij ziet er geen probleem in ofzo. De honden worden er goed verzorgt en niets mis mee. Zei dat dat in belgie anders gaat dan hier, en deze fokker ook erkend en gecontroleerd is door de overheid. Maar ik blijf maar zeggen dat ik het geen goed idee vind.

  We zijn nu op asielwebsites aan het kijken en een volwassen hond aan het overwegen. Ik ga morgen een lijst maken met tientallen volwassen honden die een nieuw huis zoeken, en wie weet zit er een tussen waar m'n ouders verliefd op worden.

  Gelukkig hoorde ik net dat m'n vader al met meer mensen heeft gebeld voor nestjes, dus dat die broodfokker nog niet definitief is.

  Gelukkig. En nu maar enorm veel leuke asieldieren vinden die goed bij ons passen, en hopen dat we daarvoor gaan.


 8. Op het internet staat deze fokker bekend als broodfokker. Hij heeft het hele jaar door nestjes omdat hij veel honden en rassen heeft, de nestjes worden wel bij hem geboren, de ouders kan je ook zien.

  Stamboom hebben ze niet, gezondheidscontrole durf ik niet te zeggen.

  Als ik een hond ging kopen was ik hier al lang aan voorbij gegaan, maar mijn ouders schijnen dit een goede optie te vinden, en vinden dat ik maar moet stoppen met zeuren.


 9. Hoihoi,

  Een aantal weken geleden hebben we onze hond in moeten slapen, en mijn ouders willen heel graag weer een nieuwe hond. Het plan is om eerst in een asiel te kijken of er een hond tussen zit die bij ons past, maar ik heb weinig hoop dat dat door gaat.

  We hadden een hele lieve rottweiler, die nu dus dood is, en we willen graag weer een rottweiler pup.

  Probleem waar ik mee zit.. Aantal jaar geleden hadden we een pup gekocht bij een fokker in Belgie, een beagle, maar wegens omstandigheden weer terug gebracht. We hadden een bon gekregen dat als we daar ooit nog een pup kopen, de aanschafprijs van die beagle van de prijs afgaat.

  Ik ben nu 18 in plaats van 9 (toen we de beagle kochten), en naar mijn idee is het een broodfokker. Hij fokt voor het geld, heeft 5 verschillende rassen, waarvan hij van elk ras wel een nest heeft liggen.

  Mijn ouders zien geen probleem. Honden zien er goed uit, en we hebben nog die korting liggen. Ik heb er totaal geen goed gevoel mij. Wat moet ik hier nou mee? Van mij hoeft er geeneens een hond te komen, ik ga in september weer naar school en ik weet nog niet hoe druk ik het krijg, en of ik wel tijd heb om te helpen een pup op te voeden.

  Vinden jullie de beschrijving die ik gaf lijken op een broodfokker? De honden hebben geen stamboom, maar zien er niet ziek of verwaarloosd uit. Hij heeft wel veel en vaak nestjes liggen van vijf verschillende rassen.

  Ook de reacties van mensen in het gastenboek op de site zijn allemaal positief, maar als ik op de hondenfora kijk heeft de kennel een slechte reputatie.

  Mijn ouders zien mij geloof ik als een bitcherige puber die overal maar over moet zeuren. Over twee weken gaan we naar de kennel om te kijken, maar ik denk dat ik niet eens mee wil.


 10. Voor mij maakt het ook niet uit of ze nou nog bijvoorbeeld een week langer zouden blijven. Echter wanneer de fokker zegt dat ze weg mogen nouja.. dan haal ik ze in principe dus ook met alle liefde op. Het ligt overigens nog wel aan hun entingen. Die krijgen ze van de week, afhankelijk daarvan als het goed gaat mogen ze zaterdag met ons mee anders blijven ze nog even.

  Met shih tzu's is het opzich niet een probleem om er twee te hebben. We hebben het eerder gehad en tevens een hoop mensen om ons heen met shih tzu's hebben hier ook geen problemen mee dus naar ervaring van onszelf en anderen moet dat goed gaan.

  We weten hoe zo'n verantwoordelijkheid we in huis halen. Mijn vader en ik doen dit ook samen en staan er samen voor in.

  Thanks, het zijn echt schatjes!

  (Serieuze vraag, niet gemeen bedoelt :P ) Wat is dan het verschil tussen twee shih tzu pups en twee andere pups? Waarom staan shih tzus bekent als makkelijk om twee pups van te hebben dan?


 11. Dank jullie wel :)

  Het is allemaal heel snel gegaan. Een maand geleden dachten we nog een rotte kies, en dan opeens blijkt ze nog maar een paar weken te leven te hebben. Het is echt heel stil als je nu thuis komt.

  Maar ik ben blij dat ze het zelf aan gaf dat het over is.


 12. Hoe gaat het nu met de konijnen? Is Jill nog steeds schijnzwanger?

  Ik hoop dat het niet uit de hand loopt en dat het allemaal rustig blijft.

  Mickey zal wel denken : "ah nee he, weer zijn schijnzwangere dame."


 13. Op 14 juli hebben we onze hond in moeten laten slapen.

  Ongeveer een maand geleden at ze haar brokken niet meer op, dus hebben we nieuwe geprobeerd. Toen ze op een dag helemaal niets had gegeten zijn we naar de dierenarts gegaan, denkende dat ze een rotte kies zou hebben en dat eten te veel pijn deed.

  Blijkbaar was haar gebit perfect in orde voor een hond van 9, en had ze verhoging. Ook moest ze erg hoesten als er op haar keel gedrukt werd, dus de dierenarts verwachtte een keelontsteking waardoor slikken pijn deed. Ondertussen was ze al aardig mager geworden. We hebben een kuur meegekregen om ze ontsteking en koorts te bevechten, en dat sloeg goed aan. Ze at weer wat beter en werd weer wat zwaarder. Toch wilde de dierenarts dat we nog een keer langs kwamen, omdat ze enorm aan het hijgen was en het bij oudere honden nog weleens vocht achter de longen wil ophopen.

  Zodoende nog een keer terug gegaan, en foto's laten maken.

  Bleek dat ze geen vocht achter de longen had (waardoor ze elke dag een pilletje zou moeten om de bloeddruk te verlagen, en ze er oud mee kon worden), maar er allemaal tumoren zaten in de borst, die dus ook de luchtpijp wegduwde waardoor ze zo moest hijgen.

  We kregen te horen dat ze in theorie nog een half jaar kan leven, maar dat het vaak na twee maanden toch wel over is. We kregen prednison mee, wat een heel sterk medicijn blijkt te zijn. Ze leefde nog een beetje op, at weer iets beter, maar zaterdag was het gewoon op. Ze at het stuk leverworst met het pilletje niet meer, geen frikandel meer, en toen ze op stond viel ze zo weer om. We hadden er allemaal vrede mee dat het nu genoeg was zo, en het leek of Breston zelf ook wist wat er ging gebeuren, en er ook vrede mee had. Mijn vader en zus zijn toen met de hond naar de dierenarts gereden, en ze zeiden dat het zo vredig is gegaan als het maar kan.

  Ik had besloten om niet mee te gaan, aangezien ik weet dat ik later een eigen hond zal verzorgen, en ik dan wel erbij moet zijn als baasje zijnde. Bij Breston had ik nog de mogelijkheid om haar me levend te herinneren.

  Gek genoeg heb ik er niet om gehuild. Ik heb er helemaal vrede mee en ben blij dat ze nu geen pijn meer heeft. We zagen haar echt met de dag achteruit gaan, en dat deed me nog het ergste. Nu ben ik eigenlijk alleen maar opgelucht dat het niet te lang heeft geduurd.

  Breston, je zal gemist worden.

  attachment.php?attachmentid=61888&d=1342433462


 14. Echt een gaaf beest!

  Hoelang hebben jullie hem al? En was het toeval dat jullie een leguaan hebben die zo tam is geworden, of is het geen uitzondering?

  Kan je hem ook gewoon oppakken of is het net als bij konijnen? :P

  Echt leuk om te lezen. Vooral handig voor mensen die overal allergisch voor zijn.. Ik dacht juist altijd dat reptielen eigenlijk bijna niet handtam te maken waren en altijd wel bang bleven.


 15. Als opvang zou ik het niet doen.

  Ik weet nog toen ik langs een heleboel websites van opvangen ging om te kijken naar geschikte konijnen, en ook de tarieven, en ik zag vaak dat voedsters 15euro waren en rammen 20-30. Dat vond ikzelf een goede prijs en het zeker waard, maar iedereen om me heen verklaarde me voor gek om zoveel neer te leggen voor een konijn. Mensen zijn gewoon gewent een konijn voor 5,- op te kunnen halen.

  Ik moet eerlijk zeggen, als ik een website zou hebben gevonden waar een koppel €100,- kost, zou ik die site snel weg klikken..

  Ik denk dat het aantal adopties sterk af zou nemen bij zo'n grote prijsverandering.


 16. Maar dat beeld waar die leeuw ligt met dat konijn tussen z'n poten, daar ziet het konijnen er nou niet bepaald bang uit, of zie ik dat nou fout? (Kan het verkeerd hebben..) En bij dat wegrennen.. Tja, zo huppelde een van mijn konijnen altijd weg als de ander vervelend deed, maar als ze bang waren ging rennen er heel anders aan toe.

  Maar zelf zou ik het doodeng vinden, je weet bij wilde dieren maar nooit wanneer dat instinct naar boven komt.. Een konijn bij een hond vind ik al eng, haha.


 17. Dat van de gordijnen vind ik wel een goede tip!

  Kortwieken doen we niet. Ik lees overal dat je dat niet bij kanaries moet doen.. En zelf vind ik het ook wel sneu om een vogel zijn vliegen af te nemen. Dus als we hem los laten of twee maanden, dan moeten we er maar een netje bij halen ofzo. Maar als ik hem elke dag weer op moet jagen denk ik dat het beter is om hem sowieso niet los te laten. De angst van het vangen weegt denk ik niet op tegen het even plezier van losvliegen.

  Ik google tegen die tijd nog wel om te kijken hoe andere dat doen. Ik heb het idee dat dieren sowieso al snel naar hun eigen hok terug gaan. Gewoon omdat dat hun veilige plekje is. Dat denk (hoop:P) ik tenminste.

  Ach, dat komt dan wel weer.

  Ik had nog aan mijn moeder over vogelgrit gevraagd, en dat zit blijkbaar bij het schelpenzand. We zien hem ook vaak op de grond naar kleine dingetjes pikken, dus dat hadden we gelukkig al. :)


 18. @Yls, eeehm, ik geloof dat we geen vogelgrit hebben. Om eerlijk te zijn heb ik al die inkopen aan mijn vader over gelaten, omdat hij wel verstand van vogels heeft. Wat is dat dan precies? Doe je dat op de bodem, of door het voer heen ofzo? Haha, voel me nu beetje blond :P. Dankjewel! Hij heeft al gezongen (is dus iedergeval ouder dan een jaar, dus tam maken wordt denk ik aardig lastig).

  @NaOomkuuHh, ik geloof niet dat er nog een vrouwtje bij komt. Hoe zit dat trouwens met kanaries? Gaan die alleen paren als er nestmateriaal is, of is het net zoals met konijnen dat ze op elkaar springen wanneer ze de kans hebben? :P Want we willen er sowieso niet meer kweken. Dus een mannetje kan niet door territorium, een een vrouwtje door het voortplanten.

  M'n ouders waren toch nog niet van plan om er een tweede bij te kopen, hoewel 'de kooi wel groot genoeg is voor twee, dus misschien in de toekomst'. Ik had overal gelezen dat kanaries solitair zijn, en geen maatje nodig hebben om gelukkig te zijn. Nu google ik verder, en lees ik weer dat het juist wel groepsdieren zijn.

  Ik ga zeker van de week voor wilgentakken kijken (en natuurlijk kopen, haha).

  Ik had nog een vraag. Aangezien de kans heel klein is dat hij tam gaat worden / mensen gaat vertrouwen (Dierenwinkel , leeftijd, schuwe aard), hoe kan ik dat dan doen met het losvliegen in huis? Zoals ik al zei, het liefst laat ik hem over 2 maanden elke dag een uurtje los met de ramen / deuren dicht. Maar als ik hem elke keer weer met een netje moet vangen om terug in de kooi te stoppen, denk ik dat ik hem er meer plezier mee doe om hem gewoon in die kooi te laten zitten, en niet elke dag te moeten 'jagen'.

  Mijn zus heeft een valkparkiet, en die gaat op commando terug naar de kooi. (Enorm tamme vogel). Maar dat lukt denk ik nooit bij deze kanarie.


 19. Dankjewel voor de reacties!

  Blijkbaar had opa vroeger kanaries gekweekt, en m'n vader wist er dus blijkbaar heel veel van.

  M'n moeder wilde eigenlijk gewoon een klein kooitje in de vensterbank met een zingende kanarie erin, maar m'n vader vond het kooitje dus ook veeel te klein, en zei ook gelijk dat ze niet in de vensterbank kunnen omdat ze dan teveel licht krijgen.

  Dus de keuze was gemaakt om de kooi (kooi, niet kooitje), op het kastje te zetten. Dus ik had al gezegd: minimum afmetingen wat ik op internet heb gevonden is minimaal 50 bij 30a40. Dus mijn moeder dat opmeten op dat kastje, zegt ze: "Oh, dat is best klein zeg. Nemen we toch wat groter. Staat het ook beter op het kastje." Dus mij naar de winkel, en hebben de grootste kooi meegenomen wat op een kastje past :P. De andere grotere kooi was er zo een die echt op de grond moest staan.

  Bleek dat ze daar nog een mooie kanarie hadden zitten, waarvan ze zeker wisten dat het een mannetje was door het ringetje datie had. Dus mijn ouders wilde die ook maar gelijk meenemen. We waren er nu toch... (Ik had liever nog even gewacht, maar oke)

  Nu na een dag hoor ik hem al tjilpen. Zingen is het nog niet, maar hij komt wel uit z'n schulp.

  Hij heeft 6 stokjes in zijn kooi hangen waar hij constant van en naar hupt / fladdert, een badje, eten en water.

  Klopt het trouwens dat ze gewoon onbeperkt zaad mogen eten?

  Ik ben van plan om na een weekje rustig te kijken of hij gewent kan raken aan handen / mensen. Ik heb weinig hoop, aangezien ik heb gelezen dat je de grootste kans hebt met een zo jong mogelijke kanarie. En dat een wat oudere heel moeilijk, zo niet onmogelijk tam te maken is.

  Maar ik heb de tijd, en ga het gewoon proberen. Omkopen met stukjes fruit. Haha.

  M'n moeder zei ook nog dat ze het zoo leuk vond om naar te kijken in zo'n grote kooi. Hij deed vanalles en kwam overal. Haha

  Bedankt voor de tip van de wilgentakken, dat wist ik niet, en ga ik dan ook halen. :)

  En kanaries 25 jaar? Echt waar? Ik las overal 6 tot 12. Maar dat komt helemaal goed, geen probleem.

  Ik hoop dat het te doen is om in een maand of twee ook het beestje gewoon elke dag een uurtje los te kunnen laten vliegen in huis. Ik heb ergens gelezen dat je het beter niet eerder kan doen, omdat het best bange beestjes zijn en ze die tijd gewoon nodig hebben om voldoende vertrouwen te krijgen in de omgeving. Maar ik vind dat toch wel belangrijk. Een dier constant in een kooitje vind ik zo sneu. Ik hoop dat het vertrouwen winnen lukt.


 20. Hoihoi :) ,

  Al jaren wilde mijn moeder weer een kanarie, en de keuze is nu gemaakt... Er komt een kanarie in huis.

  M'n moeder maakt niet uit welke kleur het is of hoe of wat, zolang het maar een mannetje is zodat het kan zingen.

  Ik ben blij dat we een beestje in huis krijgen. Vooral nu de konijnen naar pluis04 zijn, is het toch wel heel stil in huis.

  Maaaar, ik schiet alweer helemaal in de stress.

  Mijn moeder is het type persoon van: "Zo hebben we het altijd gedaan, dus zo doen we het nu ook."

  "Wij hadden altijd konijnen alleen, dus waarom nou weer twee." Na veel overtuigen liet ze me toch MIJN gang gaan. Dus, konijnen in een kamerren in plaats van een meterkooi.

  Maar op dezelfde manier gaan we dus een kanarie nemen. En die kanarie zal van mijn moeder zijn, en niet van mij, en dus heb ik er weinig over te zeggen.

  Ik kan eerlijk gezegd ook weinig over kanaries als huisdier vinden. Wel veel over het kweken van de beestjes, maar wij willen gewoon een huiskamer-kanarie. Ik had dus een aantal vragen.

  Ik heb gelezen dat kanaries alleen samenkomen om te paren, en dat het dus solitaire vogels zijn. Ze hoeven dus niet met z'n tweeën?

  Ik heb begrepen dat ze vooral horizontaal bewegen, en dus een brede kooi belangrijker is dan een hoge kooi. Wij hadden nog een kooi(tje) op zolder staan, en ik vond het dus gelijk te klein. Mijn moeder al gelijk heel defensief "NEE, ik heb altijd kanaries in zo'n kooitje gehad.GEEN probleem." (zij ziet de bui al hangen.. Vind het maar irritant dat ik alles 'perfect' wil hebben. Maar het gaat wel om een levend beestje en geen knuffel...)

  Gelukkig vond mijn vader ook het kooitje aardig klein, dus die wil nog een nieuwe kopen. Ik wil graag mee, dus.. Waar moet ik op letten qua afmetingen?

  Ik had ook nog een vraag over het tam maken van een kanarie. Hoewel ik dat een stuk minder belangrijk vind dan de basisbehoeften. Als hij in een kleine kooi komt te zitten, zou het vooral voor de vogel prettig zijn om nog een rond te kunnen vliegen door de huiskamer om zijn vleugels te strekken. Maar ik heb geen idee in hoeverre dit mogelijk is. Ik heb ook al gelezen dat kanaries eigenlijk helemaal niet buiten de kooi willen, omdat de kooi hun veilige plekje is. Ook dat ze eigenlijk geen menselijke aandacht willen, en schuw zijn. Als dat hun aard is, vind ik dat prima en zal ik blij zijn met gewoon kijken in plaats van dichtbij komen. Maar ik vind het zo'n sneu idee dat een vogel helemaal alleen in een kooitje zit, er nooit uit komt en nooit aandacht krijgt. Maar als een kanarie dat best vind, vind ik het ook prima.

  Dus ik hoop op veel tips en informatie. Vooral nu over de kooiafmetingen. Ik las 50x30x40? Lijkt me zo klein!


 21. Misschien inderdaad als hij een vriendin krijgt, dat hij dan afleiding heeft en zijn interesse totaal verandert.

  Hij is al gecastreerd, dus dat scheelt.

  Bij een opvang kunnen ze je helpen een vriendin te zoeken.

  Voor de rest denk ik niet dat als een konijn zo'n 'tik' heeft, het echt af te leren valt.. Meestal zijn ze enorm koppig.

  Ik snap dat het veel leuker is om een konijn los te hebben dan in een hok, maar misschien is een ren toch de beste oplossing als het echt niet anders kan.


 22. Ik heb even gegoogled, de minimale afmetingen zijn 80x50x80

  Afmetingen

  Basis en hoogte

  minimale afmetingen (in cm) zijn:

  2 ratten 80x50x80

  3 ratten 80x50x80

  4 of 5 ratten 100x50x100

  6,7 of 8 ratten 100x70x100

  9 of meer 120x80x100

  Een goede rattenkooi heeft meer dan 2 verdiepingen. Een rat houdt immers van klimmen en verkennen en door meerdere verdiepingen en rattenspeeltjes, voelt de rat zich opperbest.

  Erg oude ratten die moeilijker te been zijn, kunt u het best het drinkflesje en voerbakje onderin zetten. Zorg er ook voor dat je kooi (ongeacht de hoogte en het aantal verdiepingen) toch een voldoende grote basis heeft (minimum 60cm x 50cm) zodat je rat(ten) nog voldoende leefruimte hebben zodra ze een gezegende leeftijd hebben bereikt.

  Let er op dat de rattenkooi (ook voor oude ratten) een voldoende hoogte hebben, zodat de ratten altijd rechtop kunnen staan. Ook wanneer je verdiepingen in de kooi aanbrengt, is het van belang een voldoende grote oppervlakte te hebben waar de ratten rechtop kunnen staan (dus minimumhoogte van 35 cm. Niet elke verdieping hoeft deze hoogte te hebben, zolang er in de rattenkooi maar plaatsen zijn waar de rat wel rechtop kan staan.

  Bron: http://nl.wikibooks.org/wiki/Huisdierengids_rat/Huisvesting

  m te beginnen moet gezegd worden dat ratten flink wat ruimte nodig hebben. Als minimum voor 2 ratten wordt nogal eens de norm van 70x45x70cm (2-laagse Terenziani) of 80x50x63 (Savic Freddy 2) gehanteerd. Maar hoe groter hoe beter natuurlijk. Ratten klimmen graag, dus alleen rechtop kunnen staan, voldoet niet aan de behoefte van de rat. Bovendien is een grotere kooi minder snel vies en zal dus minder snel ‘stinken'. Als de ratten veel in hun kooi zitten moet die uiteraard groter zijn dan wanneer ze regelmatig vrij mogen rondlopen. Verder is een goede inrichting belangrijk, verschillende verdiepingen en verschillende slaapplekjes, zodat de kooi goed benut wordt. Een kooi kan dan ook nooit te groot zijn, wel te klein!

  Bron: http://www.ratjes.nl/huisvesting

  Ik hoop dat je kinderen het leuk blijven vinden tot na de zomer, en er twee ratjes en goed huisje krijgen bij jou. Het zijn superleuke diertjes. :)

  Die laatste website is vooral erg handig. Staan ook foto`s op enzo.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .