Ga naar inhoud

Lilabella

Members
 • Aantal items

  5781
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lilabella

 1. Poeh wat is het lang geleden dat ik hier ben geweest! Jullie kennen me vast niet meer, ik heb besloten om een nieuwe start te maken. Niet met een nieuw account, nee, dat mag niet. Maar gewoon opnieuw beginnen. Dus ik zal me even voorstellen:


   


  Ik ben Marlotte, inmiddels bijna 12 jaar jong, 16 december 2002 is mijn geboortedatum. Ik ben gek van dieren, en heb er daarom ook veel in huis :D 1 katje, genaamd Sterre, zij is inmiddels bijna 5 maanden oud, 2 honden, Jonna en Birke, 4 konijntjes, Knijntje, Fluffie, Spikkel en Snufje, en 2 visjes, Swimmy en Belle. Ik ben bijna de hele dag met ze bezig :D Ik zit in groep 8, dus na de zomervakantie naar de middelbareee :D Ik zit op paardrijden en heb 2 verzorgpaarden, Pip en Arang <3 Verder zal ik als ik wat ouder ben een shetlandpony gaan kopen, ik weet het, daar kan ik niet op rijden, boeit me niks, er zijn zat andere dingen te doen. Nou, ik ben inmiddels een stuk veranderd sinds ik hier ben geweest. Dus i'm back!


  • Vind ik leuk 2
 2. Ik ben veganist, nou niet een hele want ik eet/drink gewoon zuivelproducten. Ik eet geen vlees en ook niks waar gelatine in zit (vegetariër gedeelte) en draag geen leer en gebruik ook geen leer (veganist gedeelte). Ik kan het gewoon niet. Ik vind het raar dat iemand voor ons lekkere eten moet sterven, en sowieso een dier zijn leven afpakken, dat doe je toch niet? Dieren kunnen niet praten, maar altijd als ik vlees, leer en andere spullen waar dier in zit verwerkt zie, hoor ik ze gillen. Ze gillen gewoon bij een slachthuis. En biologisch vlees is ook niet goed, ze hebben 5% beter leven dan andere dieren. Maar 5%! En ja dat is bewezen. Ik vind het ook behoorlijk hypocriet dat we hier in Nederland geen hond mogen eten en in Korea wel, vlees is toch vlees? Kies dan al die dieren wel of al die dieren niet. Ik ben een hele trotse vegetariër en een hele trotse halve veganist. Vegetariërs dragen namelijk gewoon leer. Maar gisteren toen ik mijn paardrijlaarzen zag, dacht ik ineens, hoe kan ik dit nou aantrekken? Een dier moet er voor sterven! Ik kon het gewoon niet langer. Daarom ga ik maandag rubberen rijlaarzen halen. En ik eet ook geen kaas waar dierlijk stremsel in zit verwerkt, en ik lust niet eens kaas :P. Maar zit in alle melk dierlijk stremsel verwerkt dan?


 3. Het is inderdaad erg traumatisch voor een konijn als de snorharen er uit worden getrokken, al helemaal als die er steeds mee door gaat. Mijn teddy is erg verlegen, maar zo doet ze zich niet voor. ze bijt en hapt uit zelf verdediging omdat ze heel bang is dat je haar iets aandoet. maar als je d'r vertrouwen hebt gaat ze voor je door het vuur en is niet verlegen meer schuilt niet meer achter d'r vriendje weg maar hapt nog wel gewoon. beetje nare gewoonte. maar ik heb d'r lang over gedaan om haar vertrouwen te winnen, ik heb eerst urenlang in de ren gezeten tot ze bij me kwam, het is een kwestie van veel geduld hebben.


 4. 1 van mijn oudste konijnen bijt ook en hapt ook naar mij. Dat doet ze naar iedereen. Mijne heeft wel een maatje en genoeg ruimte in tegen stelling tot jouwe maar mijn konijn doet het vooral uit zelf verdediging. Ze wil niet dat iemand haar pijn doet en daarom verdedigt zij zich zelf maar dat vind ik echt niet kunnen. Het gaat voor mij al te ver dat ze uberhaupt mij bijt, ik heb haar namenlijk al bijna 3 jaar en we hebben vertrouwen in mekaar maar ze hapt en bijt en alles nog steeds. Ik pak haar daarom ook niet vaak op als ze op het gras mag dan gaat ze zelf wel daar naartoe. ik weet natuurlijk verder niet hoe het met jou konijn zit maar mijne doet het voornamenlijk uit zelf verdediging.


 5. Mijn teddy's kregen eerst kasper faunafood, dat voer waren ze van de fokker gewend en dus moesten we het later mengen met ons eigen voer. Ik heb er geen slechte ervaringen mee ook geen goede, heb het ook niet heel lang gebruikt. Maar de teddy's leefden er goed mee dus ik zie geen probleem om het te geven.


 6. En nog een toevoeging (ik kon het niet meer bewerken) ik neem ook niks waar gelatine in zit. En je hebt geen vlees nodig. Ik leef prima zonder. Ik heb super veel respect voor veganisten, maar veganistisch eten gaat mij te ver. Ik ben er zelf een keer bij geweest hoe een koe gemolken werd en ik zag geen probleem. Ik drink gewoon melk en eet gewoon eieren, heb echt respect voor veganisten en snap ook wel waar ze vandaan komen, maar ik hou het bij vegetarisch eten. Vind soja melk ook niet lekker, heb het wel eens gehad. Vlees vind ik heerlijk maar ik vind het zo zielig, dieren moeten er voor lijden, geslacht worden en je krijgt ook nog eens allemaal stress hormonen van dieren binnen. En waarom zou je een dier zijn leven afpakken?


 7. Halloo Bunnybunchers!


   


  Zijn jullie vegetariër en waarom? Of zijn jullie juist geen vegetariër, waarom dan niet?


   


  Ik ben een vegetariër omdat ik het zielig vind en vlees ongezond is, ik wil echt geen diabetes of kanker krijgen. En vlees is ook nog eens slecht voor het millieu. En ik vind de manier van slachten enzo zielig. Mijn vader en broers eten wel vlees, mijn moeder en ik niet. Maar voor hun kopen we biologisch vlees en nee niet dat vlees dat zogenaamd biologisch zou moeten zijn nee een beter leven keurmerk van de dierenbescherming. Verder mijn honden krijgen gewoon vlees, voor honden is het wel noodzakelijk. Ze krijgen nog geen biologisch vlees maar we willen wel biologisch vlees gaan bestellen bij die speciale sites waar je biologisch vlees voor honden kunt kopen. Mijn konijntjes zijn vegetariër, dit ook omdat vlees denk ik niet zo goed voor konijnen is.


   


  Goed, wat is jullie mening over vlees??


 8. Als er een ren aan zit heb je geen heel groot hok nodig, dit is dan meer schuilhok.

  Het hangt er dus heel erg vanaf hoe de rest van de huisvesting is.

  Ik vind het hok wat je nu hebt wel een mooi hok trouwens!

  Ja maar ik heb ze in koppels, de ren is dan binnen ;)En ik krijg ook nog een ren voor op het gras maar die zit er dan niet aan vast ;)

 9. Hallo,

  Ik wil voor een hok gaan sparen (dat gaat nog wel lang duren) en ik ben nu al even aan het kijken wat voor hok leuk is en geschikt. Ik heb nu een aardig groot hok, dit is het hok (niet die ren maar dat hok) en deze gaat naar 1 van mijn koppels als het andere hok er is:

  img1457969918.jpg

  Ik vroeg me dus af welk hok geschikt is voor ene rasloos konijn en een teddy dwerg. Ik wil ongeveer een even groot hok als die ik nu heb (dat is een oude foto ik heb al lang geen zaagsel meer nu en er zit nu ook een scheiding tussen omdat ze gesplitst zijn). Ik zoek dus een mooi geschikt hok voor een teddydwerg konijntje en een rasloos konijntje. Weet iemand een mooi en leuk hok?

  Groetjes Marlotte :)

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .