Ga naar inhoud

Wabbit

Members
  • Items

    2.812
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Wabbit

  1. Nou alleen nog de zware taak van het bellen van de dierenarts morgen. Want zij hadden ook het beste met haar voor. Ga wel hun bellen voordat ze mij bellen anders ......Hoop dus echt dat ik dat telefoongesprek door kan komen zonder in tranen uit te barsten.

    En wat als je in tranen uitbarst tijdens dat telefoongesprek. Een beetje dierenarts begrijpt die emotisch ook wel hoor. Ik heb ook zitten janken als een klein kind toen ik Kodi moest laten inslapen. Nee, denk dat je Dierenarts daar minder raar van staat te kijken als je collega's.

    Succes met bellen.

  2. Hmm...misschien andere oplossing. Klein zakje speelzand halen en een 'zandbak' maken; moet ie wel in de schaduw staan.

    Het zand kun je af en toe iets vochtig maken....zodat het wat koel blijft. Eventueel zand in zakjes verdelen en in de vriezer stoppen.

    Zo kun je koel zand toevoegen...

    Qua benauwdheid zal het niet helpen, maar het geeft misschien wel verkoeling.

  3. Bij echt hangoortjes gaan die ook maar hangen na enkele weken. Soms zelfs naar de verkeerde kant wat dan ook een raar zicht is.

    Bij Kodi hebben ze de eerste paar jaar ook gewoon redelijk recht omhoog gestaan. Daarna werden het vliegtuigoren en nog later gingen ze echt hangen en was het een echt hangoortje. Is heel mooi te zien op de foto's van hem in mijn album.

    Misschien dat Tijs nu pas zijn echt identiteit laat zien ?

  4. Kodi heeft ook een abces gehad. Kwam ook niet uit de kaak, oorzaak onbekend. Abces liep van zijkant kaak tot in de nek door.

    Ook hij is operatief geholpen. Ze hebben het abces 'open gemaakt' en de meeste pus verwijderd. Het hele abces verwijderen met zak en al durfte de DA niet gezien in de nek de zenuwen en spieren vlak bij elkaar zitten. Daarna de behandeling bestaande uit spoelen, AB en indien nodig pijnstilling.

    De meeste AB wordt gegeven ter ondersteuning van het konijn. De bacterien (die abces veroorzaken) zijn vaak lastig om te bestrijden met de AB. Het abces (de zak waar de bacterie inzit) moet je spoelen om zo de bacterie te bestrijden en te voorkomen dat deze zich vermeerderd. Hierbij is het belangrijk dat de 'wond' open blijft. Groeit deze dicht dan kun je a) moelijk spoelen en B) vermeerderen de bacterien zich sneller. Zalf heb ik destijds niet mee gekregen voor in het abces, maar wel een zalf voor op de rand (opening) van het abces. Door de zalf bleef de wond zacht en open. Spoelen heb ik in het begin twee keer per dag moeten doen, later nog maar 1 keer per dag. In het begin zal er echt wel wat 'smeerkaas' (=pus) naar buiten komen, dit is dik spul. Het kost best wel wat water, met 1 spuitje ben je er niet. Pijnstilling heb ik hem alleen in het begin gegeven. Na een week of twee was dit niet meer nodig. Je konijn laat je vanzelf wel weten wanneer hij pijnstilling nodig heeft. Hou hem dus goed in de gaten.

    Kodi's abces is uiteindelijk heel mooi genezen. Het heeft wel iets van een maandje geduurd. Helaas hebben zijn niertjes het hierna begeven en heb ik hem toch moeten laten inslapen.

    Succes met de behandeling

  5. Het kan zijn dat je inderdaad teveel in een keer hebt gegeven. Konijntjes moeten over het algemeen langzaam wennen aan nieuw voer. Je kunt het beste nieuw eten klein aanbieden en steeds vermeerderen tot gewenste hoeveelheid. Ook verandering van biks (voer) moet geleidelijk.

    Maar gezien het rare weer kan het ook daar wel aan liggen. Overdag zo idioot warm, vochtig, benauwd etc.

  6. Wat een verhaal zeg....ik lees het nu allemaal. Wat zal jij in de stress hebben gezeten.

    Laten we hopen dat het ergste nu voorbij is.

    Tja en qua temperatuur en benauwdheid. Zou je een ventilator bij de ren/kooi kunnen zetten? Niet rechtstreeks richten naar de konijnen, maar wat schuin. Eventueel met een bevroren fles water voor de ventilator om wat 'koele' lucht verplaatsing te creeeren.

    Een luchtstroom is altijd iets verkoelend tov 'stilstaande' lucht. 't Is maar een idee, misschien kun je er wel niets mee.

  7. Meestal krijgt Doerak gewoon een SS-biksje als snoepje en daar gaat hij ook gewoon voor op de achterpootjes staan.

    Na het commando huuphuuphuup (da's dat hij naar de kooi/ren moet) krijgt hij een lofty, een appel- of banaanchippie.

    Da's dus twee keer per dag. Een speciaal snoepje voor een speciaal commando :biggrin:

    Gezond is het niet....maarja ik denk dat als je dingen met mate geeft het wel mee valt.

    Pas alleen op, want die slijmertjes kunnen zo 'lief en aandoenlijk' doen om extra 'buit' te krijgen.

    Dit moet je wel goed kunnen weerstaan. :)

  8. Dat missen zal wel blijven, net als het schuldgevoel. Maar dat laatste is iets wat we ons zelf aan doen.

    Ook ik had dat nadat ik mijn Kodi van ruim 10 jaar heb moeten laten inslapen. Je weet dat het het beste is maar toch....

    En zo zullen hier wel meer leden zijn. Ik mis Kodi nog steeds en denk nog vaak aan hem, ondanks dat Doerakje een schat is.

    Maar het schuldgevoel is nu wel weg. Hem nog langer laten lijden was konijn onwaardig geweest en nu de emoties wat meer gezakt zijn is mij dat duidelijker geworden.

    Je zult er nu misschien nog maar weinig aan hebben, want de emoties zijn nog te sterk. Daar kan niemand wat aan veranderen. We kunnen je alleen helpen door het je aan te geven. Nogmaals heel veel sterkte met het verlies.

  9. In jouw geval, te klein kooitje, weinig afleiding, zal het waarschijnlijk verveling zijn.

    Niet in alle gevallen hoeft dat zo te zijn. Doerak heeft een hekel aan bakkies (vandaar zijn voerbak vast zit).

    Als ik een bakje met groente of kruiden in de kooi zet, moeten de bakkies het ontgelden. Hij gaat net zo lang door tot het bakkie buiten de kooi is, pas dan gaat hij lekker knabbelen. Hij wil klaarblijkelijk altijd van de vloer eten. Beest heeft wel vaker rare ideeen. hij wilde ook al geen hooi uit de ruif. :mdr:

  10. Volgens mij worden ze naarmate ze ouder worden inderdaad rustiger.

    Kodi lag op het laatst bijna altijd te slapen of doezelen. Dan stond hij op, hipte weer ergens anders heen en viel daar gewoon weer in slaap. Toen hij jong was, rende hij continue heen en weer tussen woonkamer en tuin. Hij had zelfs een eigen opening in de hordeur.

  11. Tja flexibele buis werkt ook maar tijdelijk. Het is voor mij een indicatie of er ergens geknaagd wordt of niet.

    Ik heb dan liever wat knaagsporen in de buis, dan in het snoer. Blijft hij knagen, dan moeten we een andere oplossing vinden.

    Bij de gordijnen was er maar 1 oplossing mogelijk. Ze zijn ingekort voor het raam tot onder de vensterbank. Voor de achterdeur hebben we nog wel een lang gordijn, maar die wordt samen met het kokosdeurmatje beschermd door een hekje.

    Monstertjes zijn het. ...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .