Ga naar inhoud

WitjeenSpekkie

Members
  • Items

    406
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door WitjeenSpekkie

  1. wij hebben ook een nijn die voorkeur heeft voor vers stro ipv hooi. Volgens DA is dat geen probleem door het knabbelen op sto slijten ze hun tandjes ook goed. Dus...
    Tuurlijk slijten de tandjes van het eten van stro,de tandjes slijten ook als ze aan hun hok knagen.;) Maar hooi bevat essentiele voedingsstoffen die je niet in stro terug vind.En het is goed voor de darmen.Voor de gezondheid van een konijn is het toch belangrijk om ze aan het hooi te krijgen.

    @Merrikke als je konijn binnen leeft dan is het goed om het stro even weg te laten en idd alleen nog maar wat hooi in de kooi te leggen om zo toch het hooi eten te stimuleren. Oh ik lees net dat Fred het door heeft,haha.Goed zo Fred. :)

  2. Dat van die 10-15 gram vidn ik nergens op de verpakking van SS terug.Mijn pooltjes wegen tussen de 900-950 gram en krijgen 30-35 gram per dag/per konijn.Van minder vielen ze veel te veel af.Die van mij zijn goede hooieters en krijgen ook nog wel royaal groente per dag.Maar 30 gram hebben die van mij echt nodig en in de wintermaanden zelfs nog wel wat meer tot een maximum van 50 gram per nijn.

  3. Of het veel is kan ik niet zeggen,dit verschilt erg per konijn.Mijn polen wegen nog niet eens 1 kilo en krijgen 30-35 gram per dag SS.Van minder vielen ze te veel af.Ik geef overdag enkel onbeperkt hooi en 's avonds krijgen ze hun portie SS(+groente).s'Morgens is altijd alles op.

  4. Ha fijn!Sommige mensen denken dat ik aandelen heb in SS,haha,maar ik vind het echt supervoer.Ik ken eigenlijk geen enkel konijn wat het niet wil eten.Ze zijn er vast wel maar de konijnen die ik ken vinden het heerlijk.En ik vind dat mijn konijnen het heel goed doen op SS.Voor mijn konijnen niks anders meer.Ik koop het trouwens bij de welkoop 1500 gram voor € 9,50.Een grotere verpakking van 3 kilo is ietsjes goedkoper in verhouding.

  5. Ik moet er nog mee beginnen, ben nog een half uur aan het werk en dan gelijk thuis aan de slag er mee.

    De biks die ik geef is inderdaad hard ja, zijn snoepjes eet hij wel met gemak weg... Terwijl dat ook vrij hard is.

    Ben benieuwd of hij het gaat eten als ik er "slobber" van maak en anders maar weer de dierenarts bellen...

    Bedankt voor jullie reacties en ik hou jullie op de hoogte :)

    Als hij de snoepjes wel eet dan zou ik zsm op SS overstappen.Hij zal toch moeten eten?
  6. Nou ja als ze te dik is lijkt het me niet zo'n probleem dat ze bepaalde dingen niet wil eten.Ik zou het even op hooi en groente houden,eet ze het niet jammer dan.Ze zal zich zelf echt niet uithongeren.Doet ze dit wel dan is er meer aan de hand(medisch).

  7. Onhygienisch?Ach in de natuur drinken ze ook geen spa blauw.Zolang je iedere dag het water verschoont(ik zelfs soms meerdere keren als ik zie dat er erg veel rommel in ligt)is er niks aan de hand.Ik ben echt fel tegen drinkflessen en vind het dan ook zo sneu dat konijnen zo hard moeten lurken om een paar druppeltjes uit zo'n fles te krijgen.Hier drinken ze lekker zoveel als ze willen achter elkaar en dat vind ik veel gezonder.De overschakeling van fles naar bakje kan even wennen zijn ook voor de nijnen want in het begin gooien ze het nog wel eens om.Maar als ze eenmaal weten waar de vaste plek van het bakje is gaat het vaak gewoon goed.

  8. Als je het een enkele keer vind is het geen ramp hoor.Ik vind ze hier af en toe ook wel eens,vooral als ik te veel groente heb bijgevoerd dan wil ik de dag erna nog wel eens een keer een bdk vinden.Asl je ze dagelijks tegen gaat komen dan is er iets niet goed.

  9. Ik geef Versele-lag mountain hay en de munt smaak vinden ze hier het lekkerst.De paardenbloem smaak vinden ze het minst lekker.Ik zou proberen om even gewoon 25 gram SS te blijven geven en daarnaast toch voldoende hooi bij te blijven geven.,Als ze honger krijgt dan kan ze dus toch hooi eten.Word ze echt te mager dan maar de SS opvoeren,ze moet toch eten.SS is complete voeding dus ze moet er in principe genoeg aan hebben.Op de verpakking staat dat een gemiddeld konijn 60-70 gram per dag zal eten.Ik heb de zak weggegooid en kan het dus niet precies nakijken.Ik weet niet of je ook stro in het hok gebruikt?Dat zou ik dan eventueel ook weglaten om zo het hooi eten te stimuleren.Anders eet ze misschien wel stro?

  10. Veel konijnen verkiezen SS boven andere voedingen, de mijne ook. Maar ik ben niet van de chemische stofjes (zoals jullie inmiddels wel zullen weten ;)) en die zitten wel in SS. Daarom krijgen mijn konijnen nu HF super trio en daar doen ze het ook heel goed op.

    Maar met de goedkopere soorten dan SS en HF die ik vergeleken heb zit er weer te veel calcium, eiwit etc in en/of chemische stofjes.

    En welke chemische stofjes zitten er dan in SS volgens jou?Ben ik erg benieuwd naar.

  11. @Tao_Gini ik mag toch zeker wel zeggen als ik iets gewoon goed vind?.En ik begrijp ook wel dat niet iedereen het zelfde budget heeft.Maar mijn konijnen aten bij hun vorige eigenaar een merkloze biks en waren moddervet,hadden een matige vacht en bij mij heb ik ze direct overgezet op SS.En ze zien er nu gewoon echt puik uit en ze eten het ook graag.Ik vind vaak dat goedkoop vaak duurkoop blijkt te zijn.En als je al een konijn hebt wat gevoelig is op gebied van spijsvertering dan kun je beter ietsjes meer uitgeven aan voer dan dat je de uiteindelijk de gang naar de dierenarts moet maken.Dat is veel duurder.

    PS:Aveve is voor mij geen taboo want ik ken het niet,ik neem aan dat het iets Belgisch is want in NL ken ik geen Aveve.

  12. Ik zou ook zeggen over gaan op Science Selective van Supreme.Er word hier wel door meerdere mensen gezegt dat je 15 gram/p.kg moet geven maar daar werden mijn polen te schraal op.Ik voer daarom 25 gram/p.kg.Het is wel duur voer maar mijn konijnen doen het er zo ontzettend goed op dat het me elke cent waard is.Ander goed voer wat ietsjes goedkoper is,is Hope Farms.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .