Ga naar inhoud

Knienke84

Members
  • Items

    84
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Knienke84

  1. Een verdrietige update. Ik ben vandaag met Kruimel naar de da gegaan omdat ik het niet vertrouwde. Die heeft een foto gemaakt waarop te zien was dat zn pootje gebroken was. Gelet op zijn negatieve ervaringen met het opereren/inzwachtelen van gebroken pootjes én de leeftijd van Kruimel (bijna 12) was er niks aan te doen en heb ik Kruimel moeten laten inslapen. 

    Hoewel het voor Kruimel het allerbeste was, is mijn hart gebroken...

    • Verdrietig 7
  2. Bedankt voor het meedenken. Vooralsnog denk ik zelf niet dat het ec is. Voor Kruimel last kreeg van gas, was er niks aan de hand. Hij liep normaal, sprong etc. Bij de da heeft hij zo enorm zitten spartelen dat ik denk dat hij zich daarbij op de een of andere manier pijn geeft gedaan. Maar vooralsnog gaat het niet beter met Kruimel, dus moet ik morgen sowieso terug naar de da. Ik zal hem dan natuurlijk wel vragen of het ec zou kunnen zijn.

    • Verdrietig 1
  3. Vanochtend besloot Kruimel dat hij lang genoeg gezond was geweest. Binnen 5 minuten veranderde hij van een happy konijn in een zielig hoopje ellende. Gas :s. Ik heb het ongeveer 1,5 uur aangekeken in de hoop dat wat massage zou helpen. Helaas.

    Toch naar de DA. Op zich prima (al brengt dat altijd een hoop stress voor Kruimel en voor mezelf met zich mee). DA onderzocht hem, Kruimel spartelde hevig tegen. Pijnstilling en iets van voedingstoffen ingespoten, cisaral gegeven. Tot zover niks raars.

    Thuis liet ik Kruimel uit z'n transportbox. Ik dacht dat hij gezopen had. Hij kiepte telkens om. Toen ik beter keek zag ik dat hij geen gewicht op z'n linkerachterpoot zette. Inmiddels ruim 3 uur later en hij heeft er nog altijd zichtbaar pijn aan. Hij kan niet lekker zitten (wellicht ook deels door de gas), hij kan zich niet poetsen (terwijl je als konijn niks liever wil dan die lucht van die vieze DA van je af wassen). En elke keer als hij beweegt dan strompelt hij wat door z'n verblijf. 

    Als Kruimel morgenvroeg nog altijd zo'n pijn aan zn pootje heeft, dan bel ik de DA weer en desnoods gaan we weer, maar een 2e bezoekje op 1 dag leek me te veel van het goede. Kruimel was al enorm gestresst en hij is natuurlijk ook al bijna 12...

    Hebben jullie misschien nog tips? Wat wel of niet te doen? Ik hoop ook dat hij snel gaat keutelen en weer wat gaat eten.

    • Verdrietig 1
  4. Ik herken het probleem. Thuis lukt het me niet om Kruimel's nagels te knippen. Hij laat zich niet optillen, spartelt en haalt de meest halsbrekende toeren uit om weg te komen. En ik ben een watje. Ik ben bang dat ik hem pijn doe en te ver knip (in het verleden bij een niet-konijnvriendelijke DA gebeurd en die brandde de wond zonder verdoving dicht...verschrikkelijke ervaring)

    Als ik nu met Kruimel bij de DA ben (i.v.m. inentingen) dan is hij verstijfd van angst. Hierdoor kan ik Kruimel optillen en met zijn rug tegen mijn buik aanhouden zodat de DA makkelijk en snel z'n nageltjes kan knippen.

  5. Mijn konijn snottert en niest al ongeveer een jaar lang. Eerder kreeg ik een antibioticakuur die goed aansloeg. M'n konijn was toen ± 1 keer per jaar wat verkouden. Hij kreeg echter steeds vaker een snotneus, waarbij ook de antibiotica niet meer hielp. Chronisch snot volgens m'n DA.

    M'n konijn lijkt er vrij weinig last van te hebben. Af en toe heeft hij niesbuien en z'n neus is vaak wat vochtig. Als hij het toelaat dan poets ik z'n neus voorzichtig met een zakdoekje. Veel meer is er (bij mijn konijn) niet aan te doen volgens de DA.

  6. I know. Het kan inderdaad iets onschuldigs zijn zoals het weer. Maar ik laat Kruimel liever een keer te veel controleren door de dierenarts en voorkom daarmee dat ik mezelf naderhand verwijten moet maken omdat ik niet meteen naar de dierenarts ben gegaan... en daarom ben ik ook 'blij' met je suggestie dat het e. Cuniculi zou kunnen zijn. Zelf had ik daar nooit aan gedacht... en daarom ben ik ook zo blij dat dit forum bestaat. Je kunt elkaar goed helpen door ervaringen te delen :)

    • Vind ik leuk 1
  7. Kruimel is de laatste paar dagen veel meer gaan drinken. Gemiddeld drinkt Kruimel nu zo'n 250-270 ml per dag, terwijl hij eerder 100-150 ml per dag dronk. Zelf denk ik dat het te maken heeft met zijn hormonen. Vanaf december tot en met mei had hij behoorlijk veel last van lentekriebels (hij leeft in de woonkamer, waar in de wintermaanden natuurlijk de verwarming aanstaat, vandaar de vroege kriebels). Hierdoor was hij veel minder gefixeerd op eten dan normaal. Nu de lentekriebels beduidend zijn afgenomen lijkt Kruimel zich opeens weer te realiseren dat er meer in het leven is...eten en drinken :). En het is natuurlijk door het warme weer buiten ook binnen wat warmer, dat zal ook meespelen. Al begonnen de dorst toen het buiten nog helemaal niet zo warm was...

    Kruimel gedraagt zich verder normaal en ziet er gezond uit, zodat ik niet echt aanleiding zie om de DA te bellen. Ik vraag me alleen af of jullie dit gedrag herkennen en wat volgens jullie de oorzaak/oorzaken is/zijn.

  8. Ik denk niet dat je met het afspoelen van een tak eventuele bestrijdingsmiddelen kunt verwijderen. Alleen vogelpoep e.d. krijg je met het borstelen grotendeels weg...maar ja, een wild konijn zal ook niet eerst een tak afspoelen/afborstelen voordat hij eraan gaat knabbelen ;)

  9. Kruimel blijft totaal niet stilzitten of -liggen als ik zijn nageltjes probeer te knippen. Ik laat het dus door de DA doen als ik daar ben voor de entingen, dan is Kruimel vrij bang en beweegt hij een stuk minder. 2x per jaar is bij Kruimel vaak genoeg, maar dat zal eraan liggen op welke ondergrond je konijn (meestal) loopt...

  10. Van de DA mocht ik een nieuwe kuur enrofloxoral geven omdat dat tot nu toe wel altijd geholpen heeft. De verkoudheid zou ook vanzelf over kunnen gaan dus ik wacht nog even tot volgende week. Hopelijk gaat het vanzelf weg (al verwacht ik dat niet)...

  11. Injecties. Poeh. Dat is wel even schrikken. Ik ben namelijk niet zo'n held om Kruimel tegen zijn zin in op te pakken (en dat is altijd het geval. Optillen is een no go). Maar goed. Als het moet...

    Morgen maar eens overleggen met de DA.

    Thanks!

  12. Mijn konijn Kruimel is de laatste jaren vaker verkouden dan ik zelf: gemiddeld zo'n 2x per jaar. Het begint met een natte neus en na 2 dagen komt er ook wat wittig snot uit. Inmiddels hoef ik Kruimel voor de diagnose niet meer mee te nemen naar de DA (beter voor ons allebei :) ), maar kan ik bellen en krijg ik de Enrofloxoral gewoon mee. En een dergelijke kuur werkt ook prima.


     


    Afgelopen juli heeft Kruimel de laatste kuur gehad, maar ik heb net gemerkt dat zijn neus weer nat is. Amper een maand later dus. Morgen maar weer de DA bellen, maar alweer een antibioticakuur geven lijkt me niet echt gezond. Aan de andere kant is een verkouden konijn  natuurlijk ook geen optie.


     


    Hebben jullie wellicht nog tips/namen van medicatie die ik zou kunnen proberen? Ik ga dat uiteraard wel overleggen met m'n DA maar het kan geen kwaad om wat ervaringen van jullie deskundigen te horen!


     


    Dankjewel alvast!


     


  13. Ik heb hetzelfde "probleem" met mijn konijn. Mijn dierenarts vertelde me dat steriliseren niet altijd helpt tegen het sproeien/onzindelijk gedrag...ik weet alleen niet of dat komt doordat ze dit gedrag inmiddels heeft aangeleerd.


    Wat ik wel heb gemerkt is dat het bij Kruimel daadwerkelijk door de lentekriebels komt: de rest van het jaar sproeit ze niet en is ze (vrijwel) perfect zindelijk. Hopelijk verdwijnen die lentekriebels dus snel :)

  14. Een vriendje is geen optie voor mij i.v.m. huisvestingsproblemen en oppas (en voor ik nou een hele lading commentaar over me heen krijg: Kruimel heb ik als verrassing cadeau gekregen. Zelf had ik geen konijntje meer gekocht i.v.m. praktische problemen...ondanks dat ben ik natuurlijk ontzettend blij en gelukkig met haar).


     


    Ik zal nog een keer contact opnemen met mijn DA. Misschien dat zij wat homeopathische middelen weet die kunnen helpen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .