Ga naar inhoud

konijntjepip

Members
  • Items

    702
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door konijntjepip

  1. Bedankt voor jullie reacties.

    Het is zeker de moeite waard om dagelijks panacur te geven. Aangezien ze goed functioneerd verder.

    Ze lekt niet maar plast wel overal..hierdoor doms natte pootjes omdat ze erdoor heen loopt...

    Doordat haar evenwicht niet heel goed meer is kan ze niet goed met 2 pootjes zich wassen dus denk dat dit de oorzaak van haar oog. Ze laat het me gelukkig wel schoonmaken. 

  2. Goedemorgen,

     

    Mees mijn konijn van inmiddels 1,5 jaar. Heb ik nu ruim een halfjaar in huis. Het begon dat ik merkte dat ze niet zindelijk was en kreeg al snel aanvalletjes. Natuurlijk naar de DA gegaan en eerst gestart toen met AB om ontstekingen uit te sluiten. Dit deed niets dus moest het wel EC zijn of epilepsie, daarom begonnen met Panacur. Dit geef ik haar al zeker 5 maanden. Na 3/4 maanden namen de aanvallen pas af.

     

    Afgelopen weken voorzichtig begonnen met afbouwen (om de dag niet meer geven) maar die zelfde week nog plaste ze ineens overal waar ze dat nog nooit gedaan had en weer een nat oogje. 

    Besloten om weer dagelijks te geven...

     

    ik heb elke maand wel mail contact met de DA. Maar er komt niet echt meer iets uit... kan ik Panacur blijven geven? Ik twijfel soms of het goed met haar gaat.. qua het natte oogje en overal plassen want verder is ze actief en eet en drinkt ze goed...

     

    alvast bedankt...

  3. Goedemiddag,

     

    Voorheen kwam ik hier voor advies voor mijn vorige konijntjes en altijd goed geholpen! 

     

    Sinds 3 maandjes heb ik een voedster Mees(vorige eigenaren dachten dat het een Rammetje was)

     

    Ik heb haar binnen in huis. Sinds ik geloof een maand( of me hiervoor niet opgevallen) valt ze af en toe om en verkrampt ze voor letterlijk 3 seconde en staat hierna op en gaat nietsvermoedend verder waar ze mee bezig was. 

     

    Ik ben hiervoor naar de DA gegaan en omdat ze een aantal dagen ook oranje urine had met wat bloed heeft ze een 10 daagse antibioticakuur gehad. Vanwege een vermoedelijke blaasontsteking. DA vertelde dat dieren met een ontsteking heel vreemd gedrag kunnen vertonen dus daardoor misschien de ‘aanvallen’ 

    Nu betwijfel ik of ze ‘aanvallen’ gehad heeft tijdens de kuur. Maar weet wel dat ze nu dagelijks wel 1 ‘aanval’ heeft... urine is weer prima. 

    Heeft geen scheve kop of andere opmerkelijke dingen. Eet,drinkt heel goed.... 

    DA had wel al aangegeven dat als de aanvallen bleven we toch aan epilepsie moesten gaan denken.. maar omdat ik filmpjes heb gezien vind ik die veel heftiger of kan dit nog verergeren? Ze is nu 1,5 jaar oud. En het is me helaas nog niet gelukt om het te filmen...

     

    alvast bedankt.

  4. Nou daar ben ik weer...we zijn al ruim een maand bezig met panacure en de eerste weken met pijnstilling erbij.. Het is lastig... Het ene moment is ze het alerte vrolijke konijntje en het volgende moment een konijn die zielig in elkaar gedoken zit met een onstabiel lijfje en een warrige vacht.. We weten gewoon niet meer wat we er mee aan moeten. Soms is ze dus 'stabiel' want zo kan ik het niet echt noemen, We moeten continu de plas uit haar hok halen omdat ze er anders doorheen loopt, haar soms zelfs wassen...het maakt het voor ons lastig om een keuze te maken omdat haar gezondheid dus wisselt, alhoewel hoe ze nu 'stabiel' is is ze niet hoe een konijntje hoort te zijn.

  5. Het gaat al sinds augustus zo, vage klachten,wachten.... Ik heb gevraagd kan het ec zijn, hij zei nee want de symptomen zijn niet blijvend. Toen vroeg ik kunnen we haar dan niet met iets behandelen daarvoor? Nee. Hij zei wel dat het iets in de hersenen kan zijn maar dan zou je een mri scan moeten maken.. Dat vond hij eigenlijk geen optie. Kan je panacur gewoon ophalen bij de dierenarts dan?

  6. Nou het is allemaal wat..

    Gisteren dacht ik oh ik zal nog even laten weten hoe het bij de dierenarts gegaan is. Kijk ik bij pip, haar achterpoten leken wel verlamd!

    We waren afgelopen dinsdag bij de dierenarts omdat het nog niet goed ging, de nierstenen leken wel over te zijn maar het pootje/het af en toe uit balans zijn leek weer erger te worden. Na uitgebreid onderzoek kon hij het niet plaatsen, ze gaf wat pijn aan maar hoe en wat kon hij ons niet vertellen, ook ec kom het niet zijn. Dus gingen we weer met een flesje pijnstilling naar huis. Gisterochtend helemaal verlamd zo ontzettend zielig! Toen dacht ik echt oké nu kan het echt niet meer zo langer, ze zit zichzelf ontzettend in de weg en wij kunnen haar niet meer schoonhouden... Maar nu heeft ze zichzelf toch weer wat hersteld.. Dit vind ik juist lastig omdat ik er nu niet zeker meer ben of inslapen nu de beste optie is...

  7. Dat ik dacht dat bij ec de symptomen altijd hetzelfde bleven. Zoals nu zijn we 3 dagen gestopt met de pijnstilling gister kon ze een moment bijna niet meer lopen, een halfuur later loopt ze wel wankel maar wel gewoon goed...

    Helemaal in het begin had ze ook een soort epilepsie, heen en weer gaan met de ogen, en zelfs even verstijft op de grond gevallen, de dierenarts zei dat dit van de pijn kwam, maar dat kan ook bij ec horen toch? Maar dat zijn ook van die dingen die maar een keer voorgekomen zijn. Pip heeft trouwens geen scheef hoofdje.. Maargoed we hebben regelmatig belafspraken met de dierenarts, we willen graag sowieso weer een foto laten maken om te kijken hoe het met de nierstenen is en dan zal ik ook naar ec vragen.

  8. Hallo,

    Even een nieuw forum, omdat we inmiddels wel weten wat Pip mankeert, maar het lijkt helaas niet het enige te zijn, of over te zijn/gaan.

    Na lang modderen zijn we erachter gekomen dat pip last heeft van nierstenen. We kregen erg onverwachts het bericht, omdat wij al die tijd niet beter wisten dat ze last van blaaszand had wat we behandelde met pijnstilling,antibiotica en het voer omruilde voor groente. Ineens was de vraag: of inslapen, of de blaas schoonspoelen, met de informatie dat er al schade aan de nieren was, en dat het weer zo erg kon terug komen... We hebben voor de blaas schoon spoelen gekozen. Het leek beter te gaan, maar dat kon al snel,want ze plaste eerst de hele dag door druppels en plasjes door haar hele hok, we waste haar bijna dagelijks, en hielden haar en haar hok de hele dag door in de gaten. Nu een tijdje later Lijkt het redelijk te gaan, ze is schoon,allert, eet en drinkt goed. Ze poept en plast goed(helaas niet op haar bak meer) alleen ze is ontzettend uit balans, het ene moment erger dan het andere. haar pootjes glijden onder haar weg wanneer ze zich probeert te ontspannen, ze rent 'naar een kant' , en struikelt over zichzelf. het is een beetje lastig uit te leggen. Ik heb eventueel een filmpje. We weten niet wat we moeten. Ze heeft erg lang aan de pijnstilling gezeten en dit kunnen we natuurlijk niet voor eeuwig blijven geven.. Ze lijkt ook niet echt pijn aan te geven maar toch snappen we er niets van.. Wat kan dit zijn, en wat is het beste om te doen. Alvast bedankt.

  9. Nou morgen weer naar de dierenarts... De situatie is eigenlijk nog niets veranderd,

    Pijnstilling en antibiotica is nu al 2 weken op en moesten geduld hebben...

    We wassen haar nog steeds wekelijks maar krijgen haar niet meer schoon... Ze krijgt van de urine kale plekjes...

    Ben erg benieuwd naar morgen...

  10. Nou het gaat eigenlijk nogsteeds niet echt veel beter...


    Maar we hebben even een vraagje, we wassen pip nu regelmatig omdat ze vaak onder de plas en diarree zit..(bijwerking van de medicatie)


    dit doen we met afgekoeld gekookt water, kunnen we misschien iets van shampoo toevoegen??


  11. Ze denken dat die ´aanvallen´ epelepsie zijn geweest van de pijn.


    Het lijkt nu wel beter te gaan, het plassen is nog niet over, maar eerst moet alle ´troep´er ook uit..


    dus hopen dat ze over een maandje weer helemaal de oude is, kunnen we eindelijk weer een leuk 


    vriendje zoeken!


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .