Ga naar inhoud

Bobbie21

Members
  • Items

    79
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bobbie21

  1. Ik ging net even kijken of het duidelijk werd als ik zonder daglicht ging filmen, nou Lola had ineens wat nieuws... Ik liet haar aan mijn hand snuffelen, spastisch trekje, weer snuffelen, weer spastisch trekje, haal ik m'n hand weg, gaat ze een partij zitten grommen en vliegt ze ineens redelijk agressief op m'n hand af..... Filmpje is wel mislukt trouwens :(

  2. Kan dat niet van opwinding zijn? Zo van "ooeehhh da's iets leuk/lekker" en dan zo schudden met het hoofdje en de oren (een halve binky) en speels weglopen?

    Als ik Bobke iets geef dat hij heeeel lekker vindt, loopt hij eerst ook een minuut triomfantelijk rond, huppelend en schuddend met zijn hoofdje (het verschil is wel dat hij het dan in zijn mond heeft genomen).

    Dat is wel heel schattig ^^ Dat doet mijn ander konijn Tammy ook vaak! Bij Lola ziet het er allemaal niet zo vrolijk uit, meer verward.. Alsof ze er zelf ook niks van snapt :P

    Kan het zijn dat je misschien ooit eens statisch bent geweest. Ik heb dat wel met een van mijn katten gehad die aan mijn hand wilde snuffelen en toen een schokje kreeg. Sindsdien is hij ook heel voorzichtig.

    Dat zou misschien wel eens kunnen.. Het is al sinds het begin, kan misschien ook zo zijn iemand van de dierenwinkel statisch was?

    Vind het idd wel een beetje als een halve binky klinken. Puk maakt halve (en hele) binky's als ze eten krijgen. Dan schudt ze ook met haar kop. Vind het er wel grappig uit zien. :he:

    Maar een filmpje zou handig zijn, misschien ziet het er heel anders uit als wat we nu denken.

    Haha ook al zo schattig ^^ Blije konijnen! Ik heb vandaag een poging gedaan tot filmen, maar het was echt onduidelijk, ik doe morgen nog een poging. :)

  3. Hmm, gek is dat he... Heeft hij dat ook met dingen die gewoon in zijn kooi liggen? Lola heeft er dan geen last van, ik moet ook altijd zorgen dat ik haar aai zonder haar de kans te geven om te snuffelen, in dat geval is er ook niks aan de hand.

  4. Ik zal morgen overdag eens kijken of ik het duidelijk vastgelegd krijg!

    Ze heeft het zowel als ze het net aanraakt en als ze het net niet aanraakt... Ja, het lijkt bij haar inderdaad ook op schrikken, heel gek! En dan ook echt zo extreem schrikken dat je zelf ook bijna een hartverzakking krijgt.... Hebben ze het bij jou ook bij handen of voorwerpen die de hand vastheeft?

  5. Hallo :)

    Ik vroeg me eigenlijk al een tijdje wat af. Mijn oudste konijn Lola, een zwart rasloosje van bijna 2 jaar oud, heeft al sinds ik haar in huis heb (ze was toen 8 weken) een raar trekje. Als ze aan een hand wil snuffelen, of aan iets wat die hand vastheeft zoals een wortel of haar speelbal, dan trekt ze heel schokkerig -bijna spastisch- haar hoofdje terug en als ze vervolgens nog eens snuffelt, doet ze exact hetzelfde en rent ze weg. Terwijl ze juist wel aandacht zoekt en wel wíl snuffelen. Heeft misschien iemand een idee waarom ze zo doet?

  6. Bij de oogontsteking van mijn konijntje waren gelukkig de antibiotica en de zalf voldoende, ik hoop dat dat bij jouw konijntje ook zo zal zijn! Maar ik kan je helaas ook niet meer duidelijkheid geven over de kosten (woon zelf ook in België) dus denk inderdaad ook dat de oogarts het beste adres is voor een prijsindicatie.

    Beterschap met je konijntje!

  7. Ja, vond het echt tof dat ze me zo goed geholpen hebben :)

    Oh gadsie dieroppasnl, dat is ook echt niet fris.... Ik ga het vriezer idee ook echt in mijn achterhoofd houden bij alles, je weet dus echt maar nooit wat je tussen het voedsel kunt aantreffen.... Bah bah!

  8. Ben net terug van de dierenspeciaalzaak!

    Ik liet ze de bak met voer en beestjes zien (die waren trouwens in topvorm, er zat een mega massa tegen de randen....), en ze gaven me meteen een nieuwe zak met gemengd voedsel. :) Ze zeiden inderdaad dat het hier om de graanklander ging. De beestjes kunnen al zo in de zak gezeten hebben, en anders als eitjes gezien ze meekomen met het graan wat in het voer vermengd zit. Schijnbaar zijn vooral september, oktober en november en wellicht ook nog augustus de meest risicovolle maanden, wegens de geschikte temperaturen waardoor de eitjes natuurlijk makkelijker en sneller uitkomen.

    Ze raadden me aan het oude voedsel met de beestjes eerst in een zak in de vriezer te leggen om ervoor te zorgen dat alles dood is, omdat het anders wel eens een vieze plaag in de vuilnisbak kan worden. Dus nu ligt er konijnenvoer in de vriezer. :P

    Lola en Tammy zitten nu heerlijk te genieten van hun graanklander-vrije voedsel. Hebben ze verdiend ^^

  9. Het voer bewaar ik in een goed afgesloten bak, en de zak is nog maar een week of 2 open als het niet korter is.... Heb dat merk al jaren en nog nooit zoiets gezien... Heel gek. Ik heb net nog even gekeken en ze zitten er nog in grote getallen, maak er zo nog even wat close upjes van met de betere camera en dan ben ik echt benieuwd wat ze morgen zeggen. Dat met het plakband is ook echt een goed idee, ga ik ook zeker doen!

  10. Dank jullie wel voor de reacties! :):)

    Misschien kun je even googelen op "graanklanders" ik denk dat die het zijn.

    Die beestjes leven op graan.

    Dat zouden ze inderdaad evengoed kunnen zijn...... wat een vieze beesten, bah bah!

    ik had ook eigenlijk al niet eerder gereageerd door de vervelende 1e reactie.

    maargoed die taxus kever ziet er erg vies uit, krijg er helemaal kriebels van :P

    ik heb ook ooit beestjes in het voer gehad, ik heb alles weggegooid, voerton heel goed schoongemaakt en daarna nooit meer last van gehad, ze zaten gelukkig alleen daarin.

    ik dacht toen dat het kwam omdat het voer al lang open stond maar geen idee of dat kan?

    ik zou ff goed schoonmaken en even teruggaan naar de winkel :)

    Hmm, bij mij was de zak nog maar net open, had hem nog maar net in de bak bijgevuld. Gelukkig dat ze bij jou weg waren toen je de ton goed hebt schoongemaakt! Ga ik ook doen met mijn bak als ik ermee naar de speciaalzaak ben geweest dinsdag :) Vervelend dat ze dan pas open zijn...

    Ik ben benieuwd wat de winkel of fabrikant gaat zeggen, hou je ons op de hoogte?

    Ik sluit mij verder aan bij wat al door de meeste mensen gezegd is: ik zou het voer zelf niet meer geven, grondig reinigen om uitbreiding te voorkomen, en teruggaan met de zak voer, zeker omdat het gaat om een recente aankoop en je vast nog een redelijke portie hebt vind ik dat de moeite waart. Ik zou denk ik ook nog een zo goed mogelijke close-up foto nemen van de beestjes in kwestie, om te verzenden naar de fabrikant, die zijn vast wel benieuwd naar wat voor beestjes er zich nu exact tegoed doen aan hun voer.

    Ik heb er hele mooie plaatjes van gemaakt, haha! Dat zit wel goed. Misschien hebben er meer mensen last van gehad, zou wellicht ook kunnen...

  11. Dank jullie wel voor jullie reacties dieroppasnl en Nicky_the! :)

    @dieroppasnl Bij mij zijn het zwarte kevertjes, hele kleine, heb niet zo goed kunnen zien of ze gaatjes maken in het eten, ze liepen een beetje doelloos rond in de bak en op de etensbakken... Wel echt heel vies dat er ook van die beestjes in die snoepjes zaten, ben je er mee teruggeweest naar het verkooppunt?

    @Nicky_the Oh bah, echt heel smerig!! Zijn ze nu wel helemaal weg? De kevertjes die ik vond, lijken heel erg op een kleine variant van de taxuskever... Ik bewaar de doos met het eten even buiten, zit eraan te denken om ermee terug te gaan naar de dierenspeciaalzaak, als het wellicht al in de zak gezeten heeft. Kan gewoon bijna niet anders gok ik, de doos is continu afgesloten geweest...

  12. Hallo! :)

    Een paar minuten geleden gaf ik mijn konijnen een etensbakje met gemengd voer en toen ik wat beter keek, zag ik dat er een paar kleine zwarte beestjes uit het eten kwamen. Meteen die bakken uit de kooien gehaald, en besloot in de grote bak met gemengd voer te gaan kijken of er daar niet meer in zaten... Een paar. Maar toen ik met de bak schudde en even later weer keek, krioelde het ontzettend van de kleine beestjes.... Kleine kevertjes....

    Ik heb de bak met gemengd voer pasgeleden bijgevuld met een vrij nieuwe zak, had dit echt nog nooit eerder gezien. Heeft iemand wellicht een idee of die kevertjes al in de zak gezeten kunnen hebben?

    Groetjes,

    Bobbie

  13. Jeetje, wat een zielig verhaal! :( Dan zit je toch eventjes in paniek.. Weet je wat er precies was gebeurd met het oogje? Ook iets erin gekregen, of een infectie? Maar wel heel fijn om te horen dat het nu weer helemaal goed gaat met je konijntje! Gelukkig kan hij goed leven met 1 oogje! Dankjewel voor de tip van de thee, ik ga die absoluut onthouden. :) Ja, zodra er weer iets mis mocht zijn met het oogje van mijn konijntje, dan zal de DA weer lekker last van me gaan krijgen! Groetjes!:)

  14. konijnen en hun ogen hihi...

    heb hier ook zo'n muts die niet met hooi en/of stro om kan gaan, standaart ook zalf in huis nu, en ik hoef de da maar te bellen en ik kan zalf ophalen haha.

    gelukkig is het met die zalf na een dag of 2 weer over... maar vervelend blijft het wel voor de muts

    Ohh jeetje, dat is gewoon een reguliere zaak geworden dan :O Konijntjes kunnen soms zo klunzig zijn! Gelukkig kan je een maand met die zalfjes doen, brengt dan wel z'n geld op..! Maar inderdaad wel erg vervelend voor het beestje.. Gaat het al zo sinds je je konijntje in huis hebt?

  15. Hallo Bobbie21, hoe gaat het nu met het oogje van je konijntje? Ik heb ook gehoord dat schoonmaken met afgekoelde thee helpt, maar gezien je al antibiotica hebt en oogzalf lijkt het me nu niet meer nodig om te doen. Mijn konijntje had precies hetzelfde. Was ik ook maar mee naar de DA gegaan. Veel beterschap ermee in ieder geval!

    Hoi Cinderella! Het gaat nu helemaal prima met het oogje van mijn konijn! Niets meer aan te zien en mocht na een week gelukkig al stoppen met de zalfjes :) Heeft jouw konijntje destijds ook zalfjes gehad? Ik heb voorheen schoongemaakt met afgekoeld gekookt water, maar met thee had ik nog nooit gehoord. Is dat dan ook een specifieke soort thee die je dan moet hebben? Voor het geval het nog eens gebeurt, hihi :)

  16. Dank je wel! :)

    Zo te horen is het toch maar goed dat je voor de zekerheid naar de dierenarts bent gegaan met Tammy.

    Hopelijk slaat de kuur aan en gaat het snel weer wat beter met haar oogje.

    Ik hoop het ook! Ze krijgt haar oogje al steeds beter en verder open! :)

  17. Hallo! :) Ik ben vandaag inderdaad langs de dierenarts geweest met Tammy, want het oogje bleef maar irriteren... De arts heeft een paar onderzoekjes gedaan en is toen tot de conclusie gekomen dat het hoornvlies van het geirriteerde oogje van Tammy op meerdere plaatsen beschadigd is, waarschijnlijk inderdaad door een vuiltje of stro'tje of iets dergelijks. Dus nu zit ze aan de antibiotica en aan de oogzalf.. Over een week weer op controle en dan moet het hoornvlies al wel ver genezen zijn, dus ben benieuwd...!

  18. Dank je wel voor je reactie Stamper2011! :) Daar dacht ik inderdaad ook al aan, zou het eigenlijk niet zo raar vinden gezien ze de hyperheid zelve is en heel de dag bezig is met haar hooi en stro. Ik kijk het vanavond nog eventjes aan en als het er morgen niet beter uit ziet ga ik toch de DA eens bellen, een beetje zekerheid kan geen kwaad. :)

    En dank je ChloëC! :)

  19. Dank je wel voor je snelle reactie! :)

    Er zat gister wel een beetje opgedroogd pus in haar ooghoek, maar nu zie ik daar niets meer van. Het lijkt wel enigszins gezwollen boven haar oogje... Denk dat ik morgen eens een afspraak zal maken bij de DA! :)

  20. Hallo! :)

    Sinds gisteren heeft mijn konijntje Tammy last van haar rechteroogje. Ze knijpt hem steeds dicht, krijgt hem verder ook niet helemaal open en het traant een beetje. Ik dacht aan een ontsteking, maar de randjes om haar oog zijn niet rood... Ben vandaag begonnen met schoonmaken met een washandje met afgekoeld gekookt water, hebben jullie misschien een idee of er nog iets anders is wat ik zou kunnen doen, of dat het beter is om ermee naar de DA te gaan?

    Liefs,

    Bobbie

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .