Ga naar inhoud

Nicky_the

Members
  • Items

    8.491
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Nicky_the

  1. Het ging idd om oa een hooimijt allergie en hooikoorts. Tot nu toe hebben we dit opgelost door hooi "balken" te geven. Deze zijn door de persing verhit en bevatten dus geen mijten meer. Bovendien is de hooikoorts reactie een stuk minder tot niet aanwezig. Ons konijn vind het heerlijk en eet er gulzig van.

    De "echte" hooipellets zijn hier niet verkrijgbaar en heb ik dus online moeten bestellen. Daar verwacht ik morgen 25 kilo van in huis te krijgen, om te proberen.

     

    Stro krijgt hij niet (het is warm genoeg in huis). Hij heeft wel 100% stro pellets in zijn toilet (buiten zit dat ook in het toilet) en op die manier werken wij ook tegen allergische reacties. Van de stropellets komt 150 kilo binnen.

    Daarnaast hebben we een mooi schuilhuisje voor binnen besteld, waar zijn toilet, eten en drinken in komt. Dit omdat wij merken dat hij graag slaapt in donkere hoekjes.

    Hij blijft los lopen.

    Verder is er een nieuwe toiletbak onderweg.

    Ik verwacht dan ook 9 dozen binnen, die op hun beurt ook weer voor plezier zullen zorgen.

     

    Daarnaast heb ik letterlijk een schuur vol kruiden en knaag speeltjes.

     

    Het komt echt wel goed en de opvang heb ik uitgenodigd om de koffie, die daar gebruik van zal maken.

    Wanneer het ivm allergieën hier toch niet zal werken, zal hij vermoedelijk bij de opvang in huis blijven wonen.

    Nogmaals: ik ben dik tevreden en ik zie het hele verhaal, het konijn en de persoon van de opvang.

  2. Jullie bedoelen het vast goed, maar al die aannames geven mij een naar gevoel, alsof ik veroordeeld word. De manier van denken is zo danig dat iemand het nooit goed kan doen.

    Een aantal reacties en pb's waren overigens wel waardevol. Die mogen van mij zeker blijven komen.

     

    Ik ben geen dom iemand die pas net met konijnen begint. Ook ik was van mening dat konijnen altijd een KONIJNEN maatje nodig hebben. Nu zie ik echter anders, al hou ik hem uiteraard wel in de gaten. Ik zie hier bij mij thuis dingen die ik niet voor mogelijk hield. Dingen die absoluut onnatuurlijk zijn voor een konijn. En geloof me: ik neem nooit zomaar iets voor waarheid aan en ik ben een grote voorstander van konijnen zo natuurlijk mogelijk houden.

     

    Zowel ik als de opvang werken nauw samen. De opvang is dus van alles op de hoogte. Ik ben tevreden met de opvang en de opvang is tevreden met mij. Beiden hebben we heel veel over voor de konijnen. 

     

    Soms wil je even je verhaal kwijt, met andere mensen in contact komen die bekend zijn met deze problemen etc. Ik heb echter nog nooit de behoefte gehad om (dmv vooroordelen) veroordeeld te worden.

     

    De hoofd rede dat ik geen konijn in huis wilde, heb ik eerder in dit topic aangegeven. Dat betrof geen ruimte gebrek.

     

    Soms is een situatie lastiger als door een pc/smartphone te zien is. Soms is een situatie anders als je in eerste instantie in je hoofd denkt.

     

    Als ik slecht was geweest voor mijn dieren, had ik dit topic nooit gestart en was ik nooit lid geworden van bb.

  3. Op 23-10-2016 at 20:34 zei Lienappelsien:

    Ja lastig is dat, je bent natuurlijk snel aan ze gehecht. 

    Misschien nog een idee om de Franse dame ook naar binnen te halen zodat hij ook een maatje heeft?

    De Franse voedster lijkt het juist meer naar haar zin te hebben bij de dwergen en de dwergen hebben het op hun beurt meer naar hun zin met de Franse dame. Die ga ik dus niet uit elkaar halen.

     

    Ondertussen voelt de Franse man zich zichtbaar meer en meer op zijn plek. Hij is blijkbaar vooral gericht op mensen en niet op konijnen. Hij is net een puppy..

    Gelukkig is er hier bijna altijd iemand thuis, zijn er meer huisdieren, ligt het vol met (knaag) speelgoed en zal hij zich dus niet snel vervelen of eenzaam voelen. 

  4. Ik vermoed dat een groep toch te druk voor hem was/is en dat hij te gehecht aan mijn man en mij is geraakt (hij is naar ons toe echt heel anders als de andere konijnen: oa klimt hij je broekspijp omhoog voor knuffels). Nu het buiten kouder werd, zijn wij meer naar binnen gegaan en kreeg hij minder aandacht. Zijn spanning, vermoeidheid, overprikkeldheid liep op en hij begon van zich af te bijten.

    Vandaar ook dat hij binnen enorm lang in de bunnyflop heeft liggen slapen, nu droog is (niet meer sproeit) en niet opzoek is naar zijn zusje.

  5. 1 uur geleden zei Domino:

    Ik probeer wat mee te denken. Afgezien van de leeftijd en het evt puberen. (Wat ook heel goed zou kunnen) Zou hij niet een blaasontsteking hebben en daardoor zich niet ok voelen? Wat zich bij hem weer uit in agressie? Binnen is het warmer en voelt hij zich wellicht prettiger. Maar ik zou het zeker laten onderzoeken. 

    Bedankt voor het mee denken.

     

    Dan zou hij er met het warme weer ook geen "last" van moeten hebben gehad en dat had hij wel. In huis is het 16-17 graden, 's nachts 14 graden.

     

    Hij heeft vannacht ook minder gedronken (dus terug naar normale hoeveelheden) en is echt 100% droog. Hij is binnen ook zga zindelijk qua urine en keutels. Buiten was hij niet zindelijk te krijgen.

  6. Zijn huid is gewoon normaal, dus van urine brand is gelukkig nog geen sprake. Het rare is dat nu hij binnen zit, hij niet meer op zichzelf plast en gister overdag heeft hij ook een stuk minder gedronken. Ik ga zo kijken wat hij vannacht heeft gedaan. Als hij vannacht ook minder gedronken heeft, dan vermoed ik dat hij veel dronk door stress en/of om te sproeien en vind ik een da bezoek overbodig.

    Ik bedenk net dat ik hem in het begin van de aller eerste koppelingen hier, heb zien sproeien door met zijn staart te zwaaien als een propeller. 

  7. 3 minuten geleden zei Aniek:

    Zichzelf onder plassen komt inderdaad niet van puberen en zeker in die combinatie met veel drinken klinkt het niet goed.

    Als ik eerlijk moet zijn? Ik had dit al verwacht.. klinkt niet leuk, maar twee konijnen van vier maanden in een groep.. Ik probeer in een groep eigenlijk altijd volwassen konijnen te koppelen, omdat dat niet nog eens gaat puberen en meer ontwikkelen. Je merkt met die jonge konijnen toch dat ze vanaf ongeveer 6 maanden veranderen (grotere rassen vaak wat later). Dat de koppeling eerst zo soepel verliep verbaasde me niks en dat het nu mis gaat helaas ook niet. Natuurlijk het gaat ook wel eens goed, ook dat kan, maar je hebt veel minder zekerheid dan met volwassen konijnen. Met de dame kan het straks ook nog mis gaan als ze wat ouder gaat worden. Ik zou daar wel rekening mee houden.

    Mbt binnenkonijn zijn en veel relaxter, ik zie vaak bunnyflops vooral als het warmer is. Nu het koud is zie ik ze bijna niet hier, binnen is het warm en ploffen ze graag neer. Bunnyflop staat voor mij niet voor gelukkig of ontspannen.. Ik ben er nog niet helemaal over uit, maar het lijkt erop dat sommige het voor hun geur doen, anderen vanuit stress en anderen om wel lekker te gaan liggen. Ik zie het in zoveel verschillende situaties, maar wel voornamelijk als het warmer is of lekker in dikke laag stro. 

    Persoonlijk vind ik de ren ook te klein voor vier konijnen en in combinatie met wisselende omgeving is dat toch wel tricky.

    Allereerst zou ik in ieder geval hem door de medische molen halen. Helaas, Franse hangoren zijn wel vaak gevoelig voor dingetjes. Hou ook rekening met EC. 

    Bedankt voor je reactie, al maakt dat het niet makkelijker ;)

     

    Hoe groot is de kans dat het nu alsnog ook mis gaat met mijn Franse voedster? Zij is namelijk wel echt onwijs gehecht aan mijn voedster dwerg..

  8. We hebben hier niet veel goede dierenartsen en de mijne is er maandag pas weer. Maandag gaan we dus urine opvangen.

     

    We hebben voor nu besloten om hem binnen te houden omdat hij binnen duidelijk super gelukkig is. Hij heeft nu ook een ren aan zijn binnen hokje. Naar mijn mening te klein, maar het is een begin. Eerst even kijken hoe het weekend gaat en als wij niet met een konijn in huis kunnen leven ivm allergieën, dan zie ik op dit moment maar 1 optie en dat wil ik eigenlijk niet.

    Lastig als een buiten konijn toch geen buiten konijn blijkt te zijn.. Hij mist niet eens zijn zusje..

  9. Ze apart huisvesten of een groter permanent verblijf zit er echt niet in. Hij kan ook niet bij ons binnen blijven, want ik heb vaak ander mans honden in huis + ik en onze hond kunnen niet tegen hooi (mijten).

     

    Nog snap ik niet hoe dit allemaal plots na 3 maanden 100% geluk, zo uit de hand kan lopen.

     

    Vandaag is het niet gelukt om urine op te vangen. Dat gaan we maandag opnieuw proberen.

    Het plassen op zichzelf zou volgens de opvang komen door een vieze puber die zijn staart niet optilt. Maar in combi met al het andere, wil ik zijn urine echt laten testen en desnoods een bloedtest op de nierfunctie.

  10. Hoi allemaal,

     

    Omdat dit een redelijk complex verhaal is, wil ik vooral de kenners vragen om advies. Ik zit flink met mijn handen in het haar.

     

    Ongeveer 3 maanden geleden heb ik 2 Franse reuzen (broer en zus van toen 4 maanden) bij mijn dwergen (voedster was toen ongeveer 1,5 jaar en de Ram ongeveer 6,5 jaar) aan elkaar gekoppeld. De rammen zijn gecastreerd. Deze groep was hecht, wasten elkaar, pikten elkaars eten af zonder ruzie en lagen lang uit tegen elkaar, zelfs in het kleine nachthokje. Ze delen een ren van ongeveer 6 m2 en mochten dagelijks onder toezicht door de gehele tuin.

     

    Vorige week was ik voor het eerst sinds hun komst het nachthok een volledige schoonmaakbeurt aan het geven. Die ochtend had mijn man hun toiletten flink geschrobt (hun toiletten doen we vaker).

    Ik sta dus te boenen terwijl de konijnen los door de tuin huppelen en van de veilige planten eten. Plots hoor ik rumoerigheid en mijn oudere dwerg Ram gillen. Als een gek ren ik erheen en ik zie dat de Franse ram mijn dwerg ram aanvalt. Ik haal de Franse Ram eraf. Waar die normaal een knuffel kont is, wilde hij nu alleen maar vechten met mijn dwerg Ram. Ik zet de Franse Ram in de ren en ga naar mijn oude Ram. Hij bleek een wond in zijn nek en oor te hebben.

    Na 2 dagen mijn dwerg Ram binnen rust te hebben gegeven (na 1 dag mijn dwerg voedster erbij gezet), weer geprobeerd te koppelen op onbekend terrein. Alle konijnen gaan goed samen, behalve de Franse Ram. Dus een hoge ren als afscheiding in de ren gezet en inmiddels al bijna een week bezig met de Fransen te wisselen met de Dwergen qua ruimte. De 2 voedsters missen elkaar duidelijk en zoeken contact via de ren.

    Mijn Franse Ram oogt ongelukkig. Eerst negeerde hij de dwergen volledig, vandaag ging hij bij de scheiding zitten te kijken naar de dwergen.

    In de afgelopen dagen is mijn voedster dwerg 2x door de benen van mijn man geglipt en zo bij de Fransen terecht gekomen. Vrijwel direct probeerde de Franse Ram die dwerg voedster aan te vallen. Vanmorgen deed mijn man uit reflex zijn hand ertussen en zo heeft mijn man de beet van de Frans Ram opgelopen. Die beet was bedoeld voor onze voedster dwerg van minder dan 1 kilo.

     

    Bij het wisselen van de helften, plast de Franse man de boel onder dmv kleine plasjes.

     

    Omdat ik het medische uit wilde sluiten en de Franse ram veel lijkt te drinken, wilde ik urine opvangen. We hebben hem met hooi en water in een binnen hokje in de woonkamer gezet. Binnen 30 minuten ging hij volledig in de bunny flop en dit heeft hij de hele middag gedaan. Puur ontspannen dus, maar plassen? Nee dus.

    De bunnyflop heeft hij buiten nog nooit gedaan!!

     

    De opvang zegt de ene keer dat de Franse Ram altijd buiten heeft geleefd en nu zegt ze dat hij altijd binnen heeft geleefd. Hij is een enorme knuffel kont en kan echt niet genoeg aandacht krijgen. Dit samen met de bunnyflops binnen + zijn ongelukkigheid en agressie buiten, maakt dat ik denk dat hij echt altijd binnen heeft geleefd.

    De opvang blijft vol houden dat dit puber gedrag is dat zelf verdwijnt.

     

    Mijn vragen zijn:

    1. Waarom is hij plots agressief naar de dwergen?

    2. Hoe maak ik hem buiten gelukkig?

    3. Hoe kan ik hem koppelen en wat is de kans van slagen?

    4. Kan dit alles te maken hebben met een medisch probleem? Hij is slechts 7 maanden jong.

    5. Hoe kan een gecastreerde Ram zo danig puberen dat er agressie naar een Ram en voedster komt?

    6. Kan het zijn dat deze Franse man buiten niet kan wennen en daarom de dwergen aanvalt? Maar waarom ging het de eerste maanden dan wel goed?

     

    Ik hoop echt dat er een manier is om ze alle 4 samen buiten te laten leven...

  11. Hier zijn ze super verwent. Onze hele tuin is voorzien van konijn veilige planten, bomen, struiken, kruiden en groenten. Wij lopen elke avond een rondje door de tuin om van het meeste een beetje te plukken en dat krijgen ze dan. Zo eten ze zeer gevarieerd.

    Denk bijvoorbeeld aan Salie, tijm, selderij, kervel, citroenmelisse, munt, peterselie, echinacea (rode zonnehoed), goudsbloem (calendula), margriet, violen, ganzebloem, zonnebloem, paardenbloem, kamille, valeriaan, vrouwenmantel, kiwi struik, doornloze bramenstruik, doornloze frambramen struik, wilgen boompje, duizendblad, dille, diverse soorten sla, radijs, ruccola, andijvie, rode bieten, komkommer, augurk, courgette, pompoen, bosaardbeien bladeren, hosta's, hyssop, wortel en loof, pastinaak en loof, witlof wortels, rozemarijn, venkel, paksoi, spinazie en nog een hele hoop ;)

    Alles wat in onze tuin staat is zelf (bio) gekweekt en bevat dus geen gif vanuit de winkel. Alleen de munt is bio aangekocht omdat ik daar geen zaden van kon vinden.

     

    Verder krijgen ze ook nog een beetje van de gedroogde kruidenmixen van JR Farm. Niet alle JR Farm mixen zijn geschikt, maar de mixen op natuurlijksnoopys.nl wel. (Ik ben echt verslaafd aan die site haha).

     

    Dan nog 1x per week een wilgen tunnel met hooi, een wilgen bal met hooi of een paar appel/peren boom takken.

     

    Hun hooi is altijd hooi met kruiden erdoor. Denk dan aan bergweide hooi, maar ook hooi met toegevoegde bloemen/kruiden. Ik wissel de hooi soorten ook veel af.

     

    Qua snacks voer ik ook bewust de producten die voor 100% groente/kruiden zijn.

  12. Ik zelf vind De graanvrije, koudgeperste Vitakraft het beste (Emotion Professional Prebiotic). Helaas kan mijn ram niet tegen het kleine beetje appel dat in die biks zit. Ook kan mijn ram niet tegen brandnetel wat in de andere graanvrije biks zitten. Voor mij blijft er dus alleen een biks met granen over en dan vind ik Hope Farms Super Trio Rabbit het beste.

     

    Ik voer maar heel weinig brok. Hooi is hun hoofdmaaltijd, dan kruiden/groenten en de biks als "dessert".

  13. 3 uur geleden zei evadonatella:

    Maar dit gaat over honden, dus dit heet dan toch 0 connecties met het vaccineren van konijnen of begrijp ik het verkeerd? :P 

     

    Bij konijnen werkt het principe van antistoffen, ziekten en vaccinaties hetzelfde ;)

  14. Ik kwam een interessant artikel tegen over vaccinaties in het algemeen. Ik ken meerdere interessante artikelen, maar wil deze even delen:

    http://www.diamondfauna.nl/index.php/alles-over-ziektes/93-professoren-en-universiteiten-over-vaccineren

     

    Ik wil zelf geen discussies starten/voeren. Je moet altijd doen waar je je goed bij voelt. Ik wilde het slechts ter info aangeven.

     

    Wel wil ik er nog een kleine kanttekening bij geven: Titteren kan (nog) niet bij konijnen. Bij titteren bekijken ze het aantal anti lichamen in het bloed om zo te bepalen of er een enting nodig zou zijn. Geheugen cellen zijn echter (nog) niet te meten. Geheugen cellen zijn de sleutel tot het aanmaken van de anti lichamen wanneer een ziekteverwekker het lichaam is binnen gedrongen. 

  15. 8 minuten geleden zei Christaaa:

    Omdat de link er niet is! Helaas zijn er een boel alternatieve sites, die allerlei onzin mogen verkopen over vaccinaties. Helaas beseffen deze mensen niet dat ze mens en dier schade berokkenen. Bijvoorbeeld dat vaccinaties autisme veroorzaken. Inmiddels is belend dat dat verzonnen is door de onderrzoeker, maar men gelooft het nog steeds. Zo jammer al die complot theorieen! 

    Ik weet wat ik gezien heb. Blijkbaar moet jij het eerst zelf mee maken voordat je het geloofd. Dat is ook prima, dat is je eigen keuze.

     

    Ik ken een bekende da die naar aanleiding van veel ziekte na de vaccinaties, een onderzoek is gestart. Daaruit kwam naar voren dat er zeer zeker wel een link is. Inmiddels adviseert zij al jaren lang haar klanten om niet zomaar te enten. Dit kost haar geld en toch geeft ze dit advies.

  16. 2 minuten geleden zei Konijnenliefhebber1993:

    Maat vergeet 1 ding niet, en zijn mensen ( zoals ik) die ook de hond meenemen naar het buitenland, en mijn hond is nooit ziek van de inenting en ik zelf ook nooit en zo zijn meer. Mijn hele familie nemen de honden mee op vakantie en dan ben je verplicht ze ingeënt te hebben voor alle ziektes!!!

    Honden zijn geen konijnen en gaan dus niet mee naar het buitenland (zou ook erg stress vol zijn).

     

    Overigens kiezen wij er bewust voor om niet op vakantie in het buitenland te gaan zodat onze hond geen verplichtingen heeft.

     

    Of een enting wel/geen schade aanricht is niet altijd aan de buitenkant zichtbaar en soms is de link ook niet makkelijk te leggen.

  17. 2 uur geleden zei Sanne1993:

    Dat is inderdaad ook wel een hele goede Koos! Je hebt in ieder geval de jaarlijkse gezondheidscontrole :) 

    Die kun je ook zonder vaccinaties krijgen ;)

  18. Was het maar dikke onzin. Ik ben helaas bekend in die wereld en heb genoeg leed gezien.

     

    Zoals ik al zei: over konijnen is niet veel bekend (al hoor ik sinds de "nieuwe" enting wel meer klachten). Over mens en honden wel. Neem een voorbeeld aan de weil enting: men geeft dat omdat het o zo gevaarlijk zou zijn. Ondertussen heeft weil meerdere varianten en de varianten waarvoor ingeënt wordt, komen vrijwel niet in NL voor.

     

    Verdiep je in de entingen en maak dan je keuze.

     

    Overigens draag ik in huis en in mijn tuin niet mijn wandelschoenen, maar al zou ik het een keertje wel doen, lig ik er niet wakker van.

  19. Ik doe alleen 1x enten en verder niet. Er zijn konijnen bekend die ondanks de enting toch de ziekte krijgen. Daarvan wordt beweerd dat de ziekte minder heftig is en de kans op een goede afloop groter als konijnen zonder enting.

     

    Qua entingen bij konijnen is weinig te vinden. Qua entingen bij honden en mensen is heel veel te vinden. Veel honden en mensen worden (blijvend) ziek na een enting. Er zou ook te veel geent worden en te veel ziekten tegelijk. Daarom hanteren ze nu bij honden het titteren: in het bloed bekijken ze de antistoffen en zo bepalen ze of er wel een enting nodig is of dat er voldoende bescherming is. In de meeste gevallen is een hond na de cocktail enting 6 jaar beschermd. In andere gevallen levenslang en bij een klein percentage slaat de enting niet aan.

    In de entingen voor mens en dier zitten toxische stoffen zoals kwik. Met het inspuiten zet je het lijfje dus niet alleen aan het werk mbt de levende, verzwakte ziekteverwekkers die je inspuit, maar ook om de toxische stoffen af te breken. Dit vraagt enorm veel van een gezond lichaam en kan dus (blijvende) schade geven.

     

    De volgende problemen zijn dat dierenartsen niet op de hoogte zijn van de bijwerkingen of deze niet erkennen. Ook negeren dierenartsen vaak het feit dat zieke dieren niet geent mogen worden. En dan als laatste: wanneer zie je dat een konijn ziek is? Juist ja, als het konijn al te ziek is. Een konijn is immers een prooidier en kan zich dus niet permiteren om te laten zien dat hij/zij ziek is.

     

    Dat ik verder niet ent, betekend wel dat ik daar extra rekening mee hou. Zo loop ik bijvoorbeeld niet in "uitbraak gebieden" en houdt ik muggen en vliegen weg van de konijnen door het hok en de ren goed schoon te houden en rondom de ren afwerende planten te plaatsen. Ook is het voor onze konijnen onmogelijk om in contact te komen met andere konijnen.

     

    Ik voel me veilig bij zo min mogelijk enten en dat werkt voor mij al 6 jaar.

     

    Mijn hond heeft ook alleen de begin entingen gehad omdat de kans dat zij ziek wordt van de enting, groter is als de kans dat ze de ziekte krijgt.

     

    Maar je moet vooral doen waar je je goed bij voelt. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen dieren. Niet enten betekend niet per definitie dat je onverantwoordelijk bent :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .