Spring naar bijdragen

Zwartje

Members
 • Aantal bijdragen

  168
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Zwartje


 1. Ja dat weet ik, ik ben er zelf ook niet mee eens dat ze bomen afkappen, maar ik ben zelf ook voor de dieren en de natuur. Maar kort om mijn dieren wil ik nog jaren verzorgen en nieuwe dieren die ik ooit ga verzorgen. Mijn konijn plast niet zo maar ergens alleen maar op zaagsel of ecobed, maar zaagzel heb ik niet meer omdat ik daar niet tegen en van stro. Maar ecobed blijf ik heel me leven gebruiken, voor mijn dieren.


 2. Ja dat weet ik, ik ben er zelf ook niet mee eens dat ze bomen afkappen, maar ik ben zelf op voor de dieren en de natuur. Maar kort om mijn dieren wil ik nog jaren verzorgen en nieuwe dieren die ik ooit ga verzorgen. Mijn konijn plast niet zo maar ergens alleen maar op zaagsel of ecobed, maar zaagzel heb ik niet meer omdat ik daar niet tegen en van stro. Maar ecobed blijf ik heel me leven gebruiken, voor mijn dieren.


 3. Tegenwoordig kun je ecobed bestellen online bij de rattenwinkel in noordscharwoude en wordt t netjes thuisbezorgd

  Ik bestel het samen met mn baas die cavia's heeft ivm de portokosten

  Het is echt superspul ik gebruik het al jaren voor mijn ratten die bijna nooit meer last hebben van longproblemen

  Door aubiose heeft onze hamster ooit zn oog verloren die sprietjes zijn best wel scherp dus daar begin ik niet meer aan

  Ik heb ook beukensnippers gebruikt maar dat begon best snel te stinken al is het altijd beter dan zaagsel en er zit als je een goede zak uitzoekt ook minder stof in

  Linda's hout werkt ook goed vooral in de poepbakken en dat is ook redelijk stofvrij

  Maar zoals al gezegd ben ik helemaal over op de ecobed voor mij niksandersmeer

  Ik wil er zelf ook niet meer van af van Ecobed, zwartje en hammie zijn er heel erg blij mee en voor me zelf ben ik er ook blij mee (want ik heb geen last meer van mijn uitslag op mijn armen en gezicht) gelukkig bestaat dat spul ook, want anders kon ik mijn dieren wel naar een opvang brengen. maar dat hoeft gelukkig niet.

  dat is trouwens wel eng van het oogje van je hamster.

  Groetjes


 4. dat is fijn voor je, maar als ik het gebruikt ben ik bang dat mijn konijn alles op eet,

  ik heb namelijk een klein neefje en die logeerde een keer bij ons,

  we hadden buiten een kartonnen doos staan en dat vond mijn neefje heeeel leuk :P haha

  toen gooide hij het bij teddy in het rennetje terwijl ik naar de wc was,

  en teddt at er zo van af.

  dus ik weet neit of het wel handig is voor mijn konijn :$

  oo oke dat kan, ik zeg altijd als je twijfelt nooit doen of weg goeie (dat zeg ik ook tegen mensen die hun huis gaan opruimen, want met twijfel en je gaat ja zegen dan ruim je het op en na een jaar verder ga je weer twijfelen, dus dat schiet niet op)


 5. dankje jullie wel. ja ik heb al 5 keer mee geholpen en ik mag nu 2 afdelingen helmaal zelfstandig doen. echt leuk daar zo.

  ik ga er echt met liefde er na toe om die dieren weer een tweede kans te geven, om alle liefde en verzorging ga ik voor, om ze een beter leven te geven bij een nieuwe baas.


 6. detais?

  Sorry geen detais, ik heb iets te vroeg gezegt.

  ik ging ze vandaag bij elkaar zetten in het hok van Zwartje (hok eerst goed schoon gemaakt, meer dan 4 uur lang)

  toen ik ze in het hok ging zetten werd het vechten en heftig. ik probeerde hun twee uit elkaar te halen maar dat lukte niet, ik hem mijn ouders er bij geroepen en ze konen hun twee afleiden dat ik Flip kon pakken. ik heb ze weer uit elkaar gehad, het hok van zwartje heb ik vers Ecobed in gedaan en hoor en water. ik heb haar geborsteld want ze zag er niet uit, toen zag ik dat ze paar keer flink gebeten is door Flip, (Flip heeft niks) maar we hebben ze volgens het lijstje gewerkt van een opvang en toch ziet zwartje dat het haar omgeving is waar ze woont.

  Ik vind het best moeilijk om mijn verdriet van Zwartje haar bijt wondjes (zijn gelukkig dicht) maar ik heb er even om gehuilen, en ik merk dat ik 2 konijnen niet aan kan, en ik laat zwartje geen vriendje meer als maatje te koppelen. en ik ga er ook niet meer aan begingen om 2 konijnen, ik ben heel erg geschrokken. ik blijf liever altijd voor kiezen voor 1 konijn.


 7. Hallo Allemaal, ik heb een vraagje.

  weten jullie ook of er dieren beurzen zijn en voor al knaag dieren + konijnen??

  of kunnen jullie een link zetten waar ik het kan vinden. (ik moet toe geven dat ik een half jaar aan het zoeken ben voor beurzen, maar ik kan niks vinden op google :$)


 8. Hier ook maar eens de saaie sombere hokken op het terras aangepakt. Ze hebben nu mijn signatuur gesmolten plastic look. Het lange drie stukken hok is het hok van ons Bearke en Driekus. De andere hokken gebruiken we voor logeetjes en konijnen die met spoed een opvangplaats nodig hebben en de opvang zelf vol zit. Dan fungeren wij als tijdelijk pleeg gezin.

  Het hok van Bearke en Driekus krijgt nog nieuw gaas in de deurtjes en het lage gele hok krijgt nog een nieuw dak het zeil wat er nu op zit werkt goed maar ziet er natuurlijk niet uit.

  Voor:

  DSC08649-1.jpg

  Nu:

  DSC00191.jpg

  DSC00192.jpg

  DSC00193.jpg

  DSC00194.jpg

  zoooooooooooo, dat is leuk.

  met al die kleurtjes.


 9. Ecobed gebruik ik ook voor mijn nijntjes. Het is hier in frieslabd niet te krijgen. Maar we hebben iemand die het voor ons meeneemt. Ik gebruik t voor mijn konijnen. En mijn moeder voor de ratten. Super spul

  oo oke. ik heb zelf ook een hamster en die leeft ook op zaagsel maar ik heb die link gelezen van iemand die hier ook gerageerd heeft. dat ook hamsters op ecobed mogen leven. daar ben ik heel blij om.

  dat is raar dat ze daar niet te koop zijn in Friesland.


 10. Bij mij ligt het er gewoon in.

  En het hooi krijgen ze in een balletje of in een ruifje.

  Dit houdt de kooi namelijk ook veel schoner en het stinkt minder snel.

  Hooi neemt namelijk totaal geen vocht op.

  Als ik jou was, zou ik het gewoon op de bodem leggen en hooi apart doen in 1 of 2 balletjes (de grootste maat dan)

  Dankje wel voor je tip.

  Ik heb je link ook gelezen en ik ga Ecobed aanschaffen. :mdr:


 11. Ecobed vind ik zelf heel erg prettig.

  Het is 99% procent stofvrij en lekker zacht voor de poten.

  Ik gebruik het voor mijn cavia's en konijnen.

  De cavia zitten er al een poos op en de konijnen sinds een paar weken, maar het bevalt me goed.

  De (toilet) bak ik makkelijk schoon te maken, omdat de snippers zo groot zijn (in vergelijk met zaagsel)

  En de konijnen vinden het leuk om op de snippers te knabbelen.

  Meestal eten ze het niet op, maar als ze dat wel doen, haalt het niet uit, omdat het verteerbaar is.

  Hier kun je meer lezen over Ecobed

  oo oke, zo iets moet ik hebben, alleen mag ik vragen hoe jij het heb gedaan? met dat ecobed ingericht?

  want dan krijg ik een beetje een idee (omdat ik het hooi op de grond)

  Dankje wel voor je info over de ecobed ik zal het vanavond lezen als ik tijd heb (want ik ben wel erg nieuwsgierig) dan hoor je het nog of ik die neem.


 12. Inderdaad. Aubiose is van de hennepplant gemaakt. Het afvalproduct van de hennepvezel. Het ziet er wel uit als zaagsel ( als je op een bepaalde manier kijkt ) maar is geen hout!

  oo, ik heb het op google gekeken en dat lijkt heel veel op zaagsel (ik ken het verschil niet :$)


 13. Je kunt toch ook kiezen voor een andere bodembedekker dan zaagsel ( ipv geen bodembedekking ) je konijn schijnt een bodembedekking lekker te vinden. je kunt ook iets anders uitproberen, zoals bedding of aubiose. Dat is beter dan zaagsel en je konijn heeft iets om op te zitten.

  (zo te merken denken jullie meer aan mijn konijn, dan aan mij :$)

  Ik zoek ook voor mijn konijn waar ze op kan leven (bodem bedeking)

  maar omdat ik zelf niet tegen houtstof kan, dat kan voor mij een groot probleem zijn (want mijn konijn is zindelijk en plast netjes op zaagsel en als ik geen bodem bedeking in haar hok leg gaat ze niet plassen) en ik wil konijnen graag houden en mijn droom nooit stop zetten om ze niet meer te verzorgen door dat ik er last van heb van houtstoffen.

  Snappen jullie het? :$


 14. Is het een binnen of een buitennijn? Voor een binnennijn heb je niet perce bodembedekking nodig.

  Ik heb een binnen konijn, alleen ik heb haar ook wel eens geprobeerd op geen zaagel in haar hok te liggen, maar ze ging haar plas ophouden en dat wond ik ziellig dus toen had ik maar weer zaagsel in gedaan.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .