Spring naar bijdragen

Zwartje

Members
 • Aantal bijdragen

  168
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Profielopmerkingen geplaatst door Zwartje

 1. ja ze zegen ook alle konijnen (dat heb je ook met andere dieren) die niet goed met elkaar kunnen op schieten, heeft te maken met hun gedrag en karakter. als ze iets voor elkaar voelen is het op 1 lijn. maar met zwartje en flip was dat niet zo. maar ja ik neem later alleen nog maar 1 konijn, 2 cavia's, 2 slakken, 2 regenwormen, 3 waterkreefjes, 2 vissen, luipaardgekko, 1 hamster (heb ik nu ook al) en een salamander. dus ik ben dan wel te vrede. :mdr:

  maar gelukkig dat jou koppel wel goed gelukt is, daar heb ik geen moeite mee hoor als je er over praat :)

  ik vind het juist leuk om van mensen te horen hoe hun het ervaren en zo.

 2. sorry ik heb 2 naar je gestuurd, je mag die weg gooien hoor of laten staan :he: haha, ik had er 1 te veel gedaan.

 3. Nee Zwartje had een vriendje, maar dat ging niet goed. toen ik ze na een week koppelen in de badkamer gedaan en zaterdag 4 uur lang het hok van zwartje heb schoon gemaakt had, gingen ze bij elkaar in het hok, nou vechten wat ze deden, ik roepte snel mijn ouders en toen konen hun ze afleiden en dat ik Flip kon pakken.

  zwartje had (heeft nog steeds) bijt wondjes (wel dicht gegroeid) maar ik heb er best om gehuild en zo in de schrik gezeten dat ik nooit meer een tweede konijn koop (het blijft er altijd 1). en mijn ouders vinden het ook goed, want ik was helemaal paniekerig.

  maar ik merkte ook dat zwartje haar liefde van en voor mij niet wil delen met Flip. want als flip geaaid wilde worden, mag ook, maar zwartje had het gezien en kwam meteen op mij af en toen ging ze flip weg duwen en toen met haar hoofdje tegen mijn hand aan, ja nu wil ik geaaid worden.

  Maar goed, ik zeg altijd ieder ze mening.

  Groetjes.

 4. Nee Zwartje had een vriendje, maar dat ging niet goed. toen ik ze na een week koppelen in de badkamer gedaan en zaterdag 4 uur lang het hok van zwartje heb schoon gemaakt had, gingen ze bij elkaar in het hok, nou vechten wat ze deden, ik roepte snel mijn ouders en toen konen hun ze afleiden en dat ik Flip kon pakken.

  zwartje had (heeft nog steeds) bijt wondjes (wel dicht gegroeid) maar ik heb er best om gehuild en zo in de schrik gezeten dat ik nooit meer een tweede konijn koop (het blijft er altijd 1). en mijn ouders vinden het ook goed, want ik was helemaal paniekerig.

  maar ik merkte ook dat zwartje haar liefde van en voor mij niet wil delen met Flip. want als flip geaaid wilde worden, mag ook, maar zwartje had het gezien en kwam meteen op mij af en toen ging ze flip weg duwen en toen met haar hoofdje tegen mijn hand aan, ja nu wil ik geaaid worden.

  Maar goed, ik zeg altijd ieder ze mening.

  Groetjes.

 5. dat weet ik, maar met is mijn beslissing en dat wil ik ook graag zo houden (om altijd op 1 konijn te blijven)

 6. Ze hebben gesteren gevochten, zwartje heeft al 3 bijt plekken van Flip gehad (dus ik ga nooit meer 2 konijnen nemen) ik ben hele nacht opgebleven en om zwartje gehuild ik ben er echt van geschrokken.

  maar mijn ouders zeiden ook al, dat we geen 2 konijnen meer nemen en daar ben ik ook mee eens.

 7. We hebben Flip weer, dus de koppeling is al een week gestart en ze zijn smoorverliefd op elkaar.

  vandaag gaan we met de tweede stap verder, het hok goed schoon maken en ze elke dag in de ren + hok van zwartje zetten en dan dat ze elkaar nog meer gaan vertrouwen. 's nachts houden we ze nog apart.

  Groetjes

 8. eerst zachte keutels en toen ik ze ging koppelen toen ging ik weer even bij hun kijken en een tegel zat helmaal onder de Diaree. naar de dierenarts geweest en hij mocht 4 weken niet bij zwartje komen (voor de veiligheid) ze gaan het konijntje daar verder onderzoeken en kijken of het niet ernstig is (want dan moeten alle konijnen daarzo behandeld worden. maar ja, kan gebeuren.

 9. Hoi, we hebben de koppeling stop gezet.

  omdat het nieuwe konijntje ziek werd en hebben hem weer terug gedacht naar de opvang. wel jammer want ze waren zo verliefd op elkaar, maar ik wil niet aan risico's beginnen, dat mijn konijn ook ziek kan worden. maar als hij beter is en hij is er nog dan gaan we het weer proberen.

  ik dacht ik breng je even op de hoogte.

  Groetjes.

 10. oo oke, nu ga ik het snappen :). dus als mensen een koppel hebben en ze hebben een geholpen mannetje dan doen ze hun voedster voor de zekerheid laten helpen.

  Ik heb trouwens nog 1 vraagje, als mijn voedster schijnzwanger is, wat moet je dan doen??

  Sorry dat ik vragen stel, maar ik ben nog al zenuwachtig, voor maandag, om dat het voor mij de eerste konijnen koppel wordt. Ik weet zelf dat we dan ook uitleg krijgen hoe je ze moet koppelen. ;)

  Groetjes

 11. maar mijn voedster is niet geholpen en dat rammetje wel ongeveer maandag is het 3 weken zeiden ze, dan kan ik ze ook laten kennis maken en verder koppel, dus dan hoef je niet mijn voedster te laten helpen? maar mag ik vragen met als je ze allebei laat helpen met rollebollen, wat bedoel je daar mee??

  Groetjes

 12. hoi.

  Ik heb kennis gemaakt met een geholpen mannetjes konijn en ik zie ook dingen bij hem in wat Zwartje ook heeft (karakter) volgende week maandag gaan ze elkaar voor het eerst ontmoeten.

  maar ik heb gelezen op internet dat een vrouwtje die net geholpen is en die bij een geholpen mannetje word gezet, kan of moet ze ook geholpen worden, maar ze kan toch geen kleintjes meer krijgen door het geholpen mannetje????

 13. dankje wel voor de website :)

 14. oo dat is wel ff schrikken voor je konijnen, maar toch mooi dat ze weer beter zijn.

  ja met medicijnen en zo moet je idd voorzichtig mee zijn.

  Ik heb vroeger bij een dierenasiel gewerkt en daar moest ik ook de medicijnen aan de zieke katten geven, oor en oog zalven inbrengen. soms was het moeilijk want je moest goed lezen wat de bedoeling was, maar het ging allemaal goed.

  Groetjes Marieke.

 15. ja dat klopt, je ziet ook gelijk hoe groot een hok/kooi/mand en zo is als een huisdier er in zit en dat geeft een goed gevoel bij (zometeen koop je een kooi of een hok voor je konijn dan blijk het voor een cavia te zijn)

  met Zwartje gaat het nog steeds goed, ze heeft geen last van die bult, dus dat is nog goed nieuws.

  maar lief dat je naar haar vraagt :).

  en hoe gaat het met jou konijnen?

  Groetjes Marieke.

 16. Nou dat ras moet dan nog even wachten, als Zwartje (mijn konijn) er niet meer is, hoop nog lang niet, dan wil ik een koppel kopen bij een opvang (alleen die al bij elkaar zitten, dat is gelijk handig (die zijn al wat gewend om met elkaar om te gaan) en dan hoop ik dat zo konijn er bij zit.

  Groetjes Marieke.

 17. nou konijnen slapen met ogen open, dan lijken ze of ze wakker zijn en soms dicht, maar ik heb 6 konijnen gehand en zwartje is nu mijn 7de konijn, die konijnen heb ik allemaal bestudeerd en kijken hoe ze leven en zo (ik ga ook binnenkort een eigen konijnen tijdschrift maken, maar dan voor me eigen en voor mensen die ik ken die een konijn of konijnen wil gaan aanschaffen)

  Hamsters wist ik al dat dat nacht dieren zijn.

  Groetjes

 18. ooo oke, dankje wel voor je antwoordje.

  Groetjes Marieke

 19. Hoi.

  ik wilde alleen even zeggen, dat jij echt hele leuke konijnen heb.

  die ras ben ik helemaal verliefd op geworden, ik spaar van alles: plaatjes, info over het ras, ik ga binnenkort ook posters laten maken. maar een konijn met die ras moet ik nog ooit kopen.

  Groetjes Marieke.

 20. Je bent best slim, voor iemand die veel bemoeid met het dieren leven :P (ik zelf ook hoor dat geef ik eerlijk toe (ik denk dat je dat ook heb gemerkt :P), maar ja als je maar weet wat goed voor ze zijn en dat je veel liefde geeft aan de dieren, daar gaat het om.

  maar goed, we hebben het er niet meer over ;)

  Ik vertrouw je wel, dat het varkentje goed te huis krijgt bij jou, maar beloof je dan wel als het dier zich niet op het gemak voeld, dan kan je nog altijd voor hem een buitenverblijf maken? ;)

  :lol:p.s ik vind het wel grappig, dat je ook mensen heb op deze site die ergt van discussies houden (dan gebeurd er nog wat leuks, soms, het moet niet uit de hand lopen)

  Groetjes Marieke, p.s we blijven nog vrienden op Bunny Bunch :mdr: :P

 21. je hebt een beetje gelijk, maar ik vind dat varkens en zwijnen in een tuin of op een boerderij moeten leven, met een lekker modderpoel (dat vinden ze lekker). maar ik bemoei me er verder ook niet mee, want veel mensen denken dat ze het goed weten hoe ze een dier moeten verzorgen. ik kan er zelf niet tegen als mensen kleren voor hun honden hebben (dan sta ik al klaar met rotte tomaten) en dat heb ik ook met apen of varkens maar ook andere dieren die niet in een huis horen, maar in een tuin of op een boerderij.

 22. oo oke, dat wist ik niet dat ze dag dieren zijn :$, ik weet wel dat konijnen nacht dieren zijn.

  nou ik mag pas cavia's hebben als ik op me zelf ga wonen, maar dat kan nog wel 2 jaar duren.

 23. oo, dankje wel voor je tip. ik heb dat nooit gezien, dat er ook foto´s van klanten bij staan :$

  Ik heb net gekeken en je krijgt idd wat meer duidelijkheid van de foto´s hoe het gebruikt word :)

 24. oo oke.

  alleen ik heb een vraagje, zijn cavia's nacht of overdag actief?

  het is geen probleem hoor, want alle dieren gaan in mijn woonkamer dan, als het zo ver is.

 25. :) oo geen dank hoor, ik help mensen graag met dit soort dingen.

  Zooplus kijk ik ook wel eens op, alleen ik vind het soms wel eens dat er onduidelijke foto's tussen zitten.

  Maar het is wel een leuke site, ze hebben ook dingen van andere dieren te koop staan en dat is wel handig (als je zelf die dieren hebt :P)

  Groetjes Marieke.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .