Ga naar inhoud

Pucky

Members
  • Items

    932
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pucky

  1. Bedankt voor je reactie. 

    We zijn inderdaad al gestart met dagelijks een lijnzaadbrokje te geven. 

    Ze heeft ook erg veel moeite om op gewicht te blijven en lijkt de afgelopen tijd weer iets te zijn afgevallen. 

    We hebben andere brokken besteld, dus hopelijk dat ze het hier beter op doet. 

  2. Het is alweer een tijdje geleden sinds ik een laatste keer een bericht heb geplaatst...

    Daarom eerst even een kleine intro/update.

    In 2010 zijn Puk en Flip in onze tuin komen worden. Een jaar later hebben we Puk en Flip gekoppeld met Truus en Theo en hebben ze als viertal onze volledige tuin ingenomen.  

    2,5 jaar is Theo helaas gestorven en in 2017 hebben we in augustus afscheid moeten nemen van Flip en in november van Truus.

    Aangezien we in december altijd op vakantie gaan, hebben we besloten om Puk naar de konijnenopvang te brengen, waar hij is gekoppeld aan Toet en Stup. Na onze vakantie hebben we een gezellig trio bij de opvang op kunnen halen. Puk voelt zich weer helemaal gelukkig met zijn dames. 

     

    Het is het hele jaar goed gegaan, tot begin oktober. We zijn toen met Toet naar de dierenarts moeten gaan omdat ze pijn leek te hebben en ook niet at. De dierenarts voelde een harde, kleiachtige substantie in haar buik en vermoedde een verstopping. Na meerdere malen per dag medicatie (cisaral, metacoloral, laxatract, pijnstilling), onderhuidse vochtinjecties en dwangvoer is ze gelukkig na ongeveer een dag weer gaan keutelen en eten. 

    Het probleem is echter dat dit zich nu om de ca. 3 weken blijft herhalen. Gelukkig herkennen we de symptomen en blijkt het geven van pijnstillers en cisaral voldoende om haar er weer bovenop te krijgen, maar dit zal voor Toet allemaal niet prettig zijn.

    Afgelopen weken zijn ze tijdens onze vakantie bij een nieuw opvangadres geweest en zij vermoedde dat Toet megacolon kon hebben. De symptomen lijken inderdaad overeen te komen. 

    Aangezien ze nu gewoon fit is wil ik haar nu de stress van een dierenartsbezoek en mogelijke onderzoeken besparen en daarom vragen of hier iemand tips of adviezen heeft.

    Indien een dierenartsbezoek noodzakelijk zal zijn voor het stellen van een diagnose en gerichte behandeling, zullen we uiteraard met haar gaan. (hoewel ik ook heb begrepen dat veel dierenartsen niet bekend zijn met megacolon bij konijnen)

     

    Ter aanvulling: hun voeding bestaat uit SS, hooi en groenvoer. 

  3. Ik ben een tijdje weggeweest en heb dus ook niet kunnen reageren.

    Maar wat is Joep toch een vechtertje!!! En wat doen jullie het goed!

    En hoewel hij er wel erg zielig uitziet op de foto's (ik schrok er idd een beetje van), is het toch ook wel een goed teken dat hij weer wat actiever is en dat hij weer beter eet.

    Kom op Joepie!! Je bent nu al zo ver!

  4. Super om te lezen dat alles goed is gegaan. Moet een hele onderneming zijn geweest om naast de gewone vakantiespullen ook nog Joepie + toebehoren mee te nemen in de auto.....

    En wat fijn dat jullie vakantie uiteindelijk toch nog door is kunnen gaan. Jullie gaan daar vast een geweldige tijd hebben, zeker nu Joepie zo dicht bij jullie is!

    Ben erg benieuwd naar de updates.....

    Geniet allemaal van de vakantie. En veel beterschap en knuffels voor Joepie! Kom op, je bent nu al zo ver....!

  5. Stabiel blijven is toch ook een goed teken.....

    Ik hoop dat jullie toch een beetje kunnen genieten van de vakantie! Het is jullie in ieder geval erg gegund! En het is natuurlijk super dat je ons op de hoogte blijft houden. We leven en hopen allemaal erg mee.

    En kom op Joepie, blijven vechten!!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .