Ga naar inhoud

Niepie

Members
  • Items

    1.215
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Niepie

  1. Wat jammer dat jij en een goede vriendin geen goede ervaringen hebben Joseeke. Ik weet niet welke dierenarts jij hebt gehad, maar hier is verschil in. Niet alle dierenartsen daar zijn konijnkundig, de namen die ik in mijn berichtje noem zijn dat wel en helpen op een behulpzame en deskundige manier. Ik heb ook eens een mannelijke DA gehad daar en hij had niet zoveel kennis van konijnen, dus daarover was ik ook niet tevreden. Maar met de anderen ben ik dus wel zeer tevreden en ben op een behulpzame en deskundige manier geholpen. Eigenlijk met alle dieren waarmee ik ben geweest. Ben ook regelmatig met inmiddels mijn overleden hondje daar geweest en ook toen ben ik altijd erg goed geholpen. Ik ben dus zeer tevreden, maar meningen kunnen natuurlijk verschillen :).

  2. Mijn vlaamse reus heb ik diverse weken wegens een hardnekkig abces aan zijn pootje op antibiotica en metacam gehad. De metacam werd hier totaal niet als lekker gevonden. Het was dan ook vaak een geworstel om het er goed in te krijgen. In het begin heb ik het met kleine beetjes op een andijvieblad gespoten en dit vervolgens dit gevouwen, waarna hij het op at. Echter proefde hij natuurlijk de metacam en weigerde hij het nog te eten. Toen moest ik hem helaas fixeren om het regelrecht in zijn mondje te kunnen spuiten. Alleen lukte mij dit niet, dus het moest met twee personen. Eentje hield zijn hoofd vast en ik spoot dan de medicatie in zijn mond. En vanwege zijn grootte moest ik best veel medicatie geven dus het beste werkte om het gewoon recht in de mond te spuiten.

    Met een kleinere hoeveelheid kun je het proberen ergens in te doen (bijvoorbeeld een andijvieblad of een groente/fruithapje).

  3. Dap Horst is inderdaad een erg fijne en deskundige praktijk. Zij hebben inderdaad ook een filliaal in Blerick waar dierenartsen vanuit Horst om beurten komen werken. Zelf ga ik altijd naar Dap Horst en ik wordt er altijd op een prettige manier geholpen. Enkele maanden geleden heb ik met mijn vlaamse reus diverse weken bij de dierenarts gelopen i.v.m. een abces aan zijn voet. Ik ben toen zeer deskundig geholpen door zowel Suzanne van Dijck als door Maaike Fennis. Beide hebben veel deskundigheid van konijnen! Het is een groot team maar iedereen heeft wel zijn eigen specialiteiten. Ook Daphne Toebes heeft mij al diverse keren erg goed geholpen. Ook zij heeft goede kennis van konijnen. Bij hen ben je dus zeker in goede handen! Hopelijk heb je wat aan deze informatie :).

    (Let niet op het tijstip van posten, ik zit op de dit moment in de nachtdienst, vandaar het tijdstip hihi).

  4. Belangrijk is dat je afwisselt. Bouw een nieuwe groente wel langzaam op om de konijnen eraan te laten wennen.

    Hier krijgen ze veel afwisseling:

    - Andijvie

    - Witlof

    - Komkommer

    - Paprika

    - Wortel

    - Tomaat

    - Broccoli

    - Af en toe sla

    - 2x in de week wat fruit (appel of peer)

    - Af en toe een beetje boerenkool

    En daarnaast krijgen ze in de zomer verse munt, peterselie en basilicum.

    Groetjes Aniek

  5. Hier krijgen ze als extra's twee keer per week een handje Beaphar Care+ brokjes. Daarnaast krijgen ze af en toe wat fruit als lekkers en regelmatig een wilgentak. Hier dus geen echte snoepjes maar gezonde lekkernijen :).

  6. Als een konijn 10 dagen zijn brokken laat staan is er wel echt iets mis lijkt mij? Mijn konijnen eten met dit weer ook minder, maar ze eten wel nog van hun brokjes. Dat is toch iets anders dan helemaal geen brokjes meer eten :).

  7. Als ik 33 km verderop zit.. Is niet te doen , ze eten gras en hooi maar laten brok staan. Ik kan niks vanaf hier

    In je beginpost benoem je dat je konijnen al een week geen biks meer eten, dus tijd zat gehad om ermee naar de dierenarts te gaan lijkt mij?! Ik wordt ook altijd naar van dit soort topics, er wordt advies gevraagd, vervolgens niks mee gedaan en over een week wordt verder gekeken. Erg jammer! Ik zelf zou geen moment twijfelen en hup naar de dierenarts!

    Sterkte Sharon! :(

  8. Hier zijn de konijnen ook kieskeurig met hooi, dus kan goed dat het ene hooi beter wordt gegeten dan het anderen.

    Ik heb zelf een vlaamse reus gehad zonder voortanden en hooi kon ze prima eten. Groenten moest ik wel klein maken voor haar.

  9. De laatste tijd nam ik ook vaak andijvie bij de Aldi meer, maar sinds twee weken hebben ze het inderdaad niet meer. Nu haal ik het bij de AH of de Jumbo. Hier haalde ik het voorheen ook altijd. Ik heb ook altijd gesneden, vind ik erg makkelijk :).

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .