Ga naar inhoud

Chub87

Members
  • Items

    666
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Chub87

  1. Zoooo... ik ben hier heeeel lang niet geweest, komt omdat het zo goed gaat met de nijntjes :mdr:

    Toch heb ik een vraag, niets ernstigs, gewoon nieuwsgierig..

    Als ik de konijnen ga voeren zijn ze dol enthousiast. Ze rennen naar de deur en springen het liefst in de bak met voer. Ik hoef ze ook niet tegen te houden als ik het deurtje open doe want ik weet zeker dat ze rond etenstijd nooooit zullen ontsnappen.

    Het rare is echter dat ik ze alleen dan hoor knorren. Niet heel luid maar ook niet zacht. Ik vraag me af, is dat omdat ze eten krijgen of is dat omdat mijn hand ze altijd lastig valt om voer ik het bakje te gooien. Soms merk ik dat die hand echt een last voor ze is omdat ze zo lekker half in de voerbak (met voorraad) zitten te eten.

    De konijnen zijn niet echt aaibaar (daar hebben ze sowieso geen geduld voor) en komen alleen bij me als ze honger hebben.

    Wie o wie kan me vertellen of het geknor genot of ergernis is..?

  2. Hoi BB-ers,

    Ik heb een eigen moestuintje en de Rode Bieten zijn klaar! Nou wil ik ze eigenlijk niet allemaal aan de konijnen/cavia's geven en lekker zelf opeten. Het blad van de rode biet eten we echter niet op (raar hé :whistle2:).

    Kan ik deze bladeren aan de dieren geven? Of is dat niet gezond? Geen idee of ze het lekker vinden maar dat zien we dan wel weer!

    :bunny4:

  3. Ik koop 1 keer per week standaard 1 krop andijvie en 3 stronken witlof. Daarbij doe ik afwisselend wortel, sla, tomaat of fruit. Dat moeten ze met de cavia's delen en daar kunnen ze ruim een week mee doen.

    Tegenwoordig krijg ik de andijvie en sla vers uit de tuin bij opa en zelf heb ik de wortels, waterkers en witlof in de tuin staan. Ook rode bieten maar dat lusten ze weer niet.

  4. Ik denk omdat gemaaid gras heel snel gaat broeien en niet snel opdroogt. Dan komen er vast stoffen vrij die schadelijk zijn..

    Oh ik lees net ergens dat gemaaid gras veel looizuur bevat en dat veroorzaakt gas. Door het maaien krijgt het gras een rechte snede waaruit (op één of andere manier) looizuur kan ontstaan.

  5. Euhm.. als het af en toe regent en af en toe zonnig is, groeit het gras mega snel. Dan zouden we elke dag moeten grasmaaien. Dit doen we nu een in de 1 a 2 weken en dat is echt wel genoeg. Daarnaast kunnen we met vochtig weer helaas niet grasmaaien, dat wil gewoon niet en dan gaat het gras kapot helaas.

    Geen optie dus.

  6. Ik wil eigenlijk geen dierenarts bellen als dat niet nodig is. Bedoel, ze zijn ontzettend veel gewend qua groente, gras en planten..

    En ik weet zeker dat ze al vaker boterbloem gegeten hebben, dat kan niet anders.

    Wil gewoon graag weten wat de gevolgen zijn. Waarom zijn ze giftig, wat doet het met een konijn?

  7. De titel zegt het al, wie kan mij vertellen hoe giftig boterbloemen zijn? Kunnen ze al ziek worden van het eten van 1 boterbloem?

    En betreft het enkel het bloemetje of ook de steel en de blaadjes die er omheen of aan vast groeien?

    Ik heb sinds een tijdje een grote ren voor de konijnen en let er op dat ze bijvoorbeeld niet bij de klimop kunnen maar ik heb me nooit bezig gehouden met de boterbloemen. Ik zag Dora er net van eten en heb toen gezocht in de lijst van giftige planten en daar staat hij tussen.

    Moet ik me zorgen maken?

    En aangezien ik een grasveld vol boterbloemen heb (oke, iets overdreven :P) is het onmogelijk die te verwijderen. De bloem gaat nog wel maar met wortel en al gaat gewoon niet.

  8. Mijn konijnen eten het bakje bijna nooit leeg, zijn helemaal niet zo blij met de brokken. Ik geef ze dan ook altijd zoveel ze op kunnen. Soms blijft zelfs groente liggen, vooral met warm weer. Nu kunnen ze per dag een paar uur gras eten en dat doen ze ook met regelmaat. Scheelt mij weer grasmaaien :P

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .