Ga naar inhoud

Chub87

Members
 • Items

  666
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Chub87

 1. Het ziet er nog steeds goed uit. Ze eten zelfs al samen van het hooi. Pim is nog een beetje knorrig als de voedster op zijn favoriete slaapplek gaat liggen, maar hij jaagt niet meer op haar en laat haar lekker haar gang gaan. Af en toe wil hij even aan haar snuffelen, maar dat laat ze nog niet toe. Ze is toch nog wat op haar hoede als Pim te dicht bij komt. 

  Nu het wat rustiger is zal ik eerst eens een naam verzinnen :)

 2. Even een update: Dinsdagavond heb ik de schuilplek van de voedster verplaatst en op een, in mijn ogen, betere plek gezet. Intussen het schuurtje wat opgeruimd om ruimte te maken voor tijdelijke huisvesting. Gisteren kwam ik thuis in de storm en zie de voedster buiten haar schuilplaats zitten, zonder dat ze wordt opgejaagd. De hele avond ging het goed. Vanochtend ging de voedster zelfs op pad om het hele hok en de hele ren te verkennen, zonder gedoe. Ze is nu alweer een aantal uren aan het rondlopen, zonder dat Pim iets doet. Hij ligt in z'n eigen hoekje en lijkt het allemaal wel prima te vinden! 

 3. Oké, dan doe ik dat in ieder geval niet.

  Ik heb een heel klein schuurtje, dus dat is wel een goede optie. Als het vanavond enigszins droog is zal ik ruimte maken, zodat ze er morgenavond in kunnen.

   

  In de bijkeuken gaat niet lukken in verband met mijn katten. Op een andere plek in huis zie ik eerlijk gezegd niet zitten. Eerder heb Ik ze eens op een slaapkamer gehad en daarna kon ik het laminaat weggooien, want urine liep ondanks beschermend zeil toch in de naden. 

   

 4. Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Bij de opvang hebben ze tijdelijk in een neutrale ruimte gezeten en dat ging zo goed, dat de opvang mij heeft aangeraden ze direct bij elkaar te zetten in het hok/ren.

  Ik vind het lastig om in korte tijd een neutrale plek te creëren. Ik heb een vaste ren en heb nog wel wat losse panelen liggen, maar dat is niet geschikt om ze dagenlang in de houden + dat ik niet snel twee schuilplekken kan creëren die waterdicht zijn. Is het een idee de bestaande ren tijdelijk op te splitsen, zodat ze met panelen ertussen aan elkaar kunnen wennen?

   

  Ik heb wel wat kleine tunneltjes staan waar ze doorheen kunnen rennen, maar daar maakt de dame geen gebruik van.

 5. Hallo, lang geleden dat ik hier iets heb gepost! 

  Mijn konijn Pim is zn maatje verloren en daarom ben ik afgelopen donderdag met hem afgereisd naar de opvang. Hij had daar een klik met een voedster van 8 jaar oud. Beide weer meegenomen en omdat het zo goed klikte direct bij elkaar gezet. Extra schuilplaats gecreëerd in de ren. Die was niet echt waterbestendig, met als gevolg dat ik het nieuwe konijntje na de eerste nacht in een plas water vond. Snel afgedroogd en schuilplaats meer waterdicht gemaakt.

   

  Nu enkele dagen later, zit het nieuwe konijntje (nog geen naam) nog steeds in de hoek van de ren, in de schuilplaats. Ik heb haar wat hooi, voer en drinken gebracht. Er zit amper beweging in. Eens per dag strekt ze haar benen even en als Pim haar dan in de smiezen krijgt, jaagt hij haar het hokje weer in. Ze eet, drinkt en wast wel, maar er zit verder weinig actie in. Pim stoort haar niet, tenzij ze haar schuilplaats uitkomt. Hij is niet agressief, maar rent dan wel achter haar aan. 

   

  Moet ik geduld hebben of is dit echt niet goed? Ik vind het zo zielig voor naamloos-konijn.

 6. Ik heb een nieuw (kleiner) konijnenhok gekocht en de ren, waar ze eerder af en toe in konden, veranderd zodat ze daar dag en nacht in kunnen rondlopen. Ze lijken er bij mee, maar ze willen niet meer naar binnen. Gisteravond heb ik het voerbakje gevuld en in het hok neergezet, maar er mist nog niets uit. Ook de groente laten ze liggen en poepen doen ze ook buiten. Ze willen wel buiten het hok eten. Ik heb het nieuwe hok gebeitst en dan ruik je nog, zou het daar aan kunnen liggen? Of hebben jullie enig idee waar het aan kan liggen?

  • Vind ik leuk 1
 7. Pim en Dora zijn inmiddels samen en het gaat goed! Vandaag is Pim voor het eerst buiten in de ren geweest, en hij vond het geweldig. Ik heb heel wat binky's gezien.

  Hier even een snelle foto. Beetje onscherp, maar dat komt omdat het donker werd. Ik hoop dat het uploaden lukt.

  ox3z.jpg

 8. Mijn man is een gat aan het graven, dus dat probleem is opgelost.

  Ik ga heel goed nadenken over Dora en haar toekomst. Wat betreft mijn afstuderen, hierna ga ik verder leren en zal ik het nog 4 jaar druk krijgen, maar doordat de konijnen altijd genoeg ruimte hebben en samen zijn, zal de tijd die er in gaat zitten inderdaad wel te overzien zijn. Het koppelen is misschien wat lastiger, omdat Dora nooit echt tam is geworden, maar daar vinden we vast wel een oplossing voor. Ik denk er over na en laat het weten.

  Bedankt voor jullie meedenken en sterkte wensen.

 9. Bedankt voor jullie reacties.

  Ik vind het gewoon lastig om afstand te doen van Dora. Voel me dan een slecht mens. Maar ik moet me wel bedenken dat in het koppelen van konijnen ook weer veel tijd gaat zitten en ik heb niet echt tijd nu, omdat ik aan het afstuderen ben. Ik gun de konijnen het beste, en ik weet niet of ik dat nu kan bieden.

  @Dollie, jij hebt nu je eigen opvang zag ik? Misschien ga ik daar eens over nadenken, omdat ik dan weet waar Dora terecht komt. Eventueel kan Dora ook hier blijven wonen totdat er een nieuw huis voor haar gevonden is. Ik denk er over na, nu eerst maar even afscheid nemen van Willy. Ik mail nog wel, want als er een vriendje voor Dora moet komen zal ik die waarschijnlijk ook bij jouw opvang willen halen.

 10. Bedankt voor je uitgebreide reactie. Ik heb Willy nu in een afgesloten doos in het tuinhuisje staan. Ik zal vanavond mijn man vragen toch een gat te graven en als het écht niet lukt, dan maar wat rondbellen.

  Sinds ik weer ben gaan studeren hebben we minder tijd voor de konijnen. Natuurlijk werden/worden ze altijd goed verzorgd, maar dat is niet altijd met plezier. Daarnaast is het hok aan vervanging toe en hebben ze de hele tuin vernield :whistle2::he:

  Dus eigenlijk weet ik niet of het dan nu wel handig is om een nieuw konijn aan te schaffen. Maar terug naar de opvang brengen is voor mij ook geen optie, ik gun Dora een goed, heel goed, leven en ik wil zeker weten dat zij heel goed terecht komt met net zoveel ruimte als nu.

 11. Hallo,

  Lang geleden dat ik hier ben geweest. Helaas deze keer niet echt leuk nieuws. Willy is vannacht overleden. Hij lag er gelukkig vredig bij en ik vermoed dat het met ouderdom te maken heeft. Hij is ongeveer 7 jaar geworden. Dora is nog een beetje stil en rustig zonder haar vriendje.

  Maar goed. Ik wil Willy graag begraven, maar doordat het de laatste dagen gevroren heeft en wij ook nog eens een kleigrond hebben, kan ik echt geen diep gat graven. Dus wat doe ik nu? Cremeren of een dierenbegraafplaats vind ik echt te duur. Daar wil ik verder geen discussie over!

  In de kliko vind ik erg onrespectvol en volgens mij mag dat ook niet?

  Weten jullie of ik hem bij de dierenarts kan brengen? Of op laten halen door de dieren ambulance? Hoeveel ben ik dan kwijt?

  En hoe moet het nu verder met Dora? Nieuw vriendje erbij? Maar eigenlijk willen we 'ooit' wel eens zonder konijnen.. Hoe gaat dat lukken als er steeds een nieuw vriendje bij moet komen? Dora alleen laten vind ik ook echt niet leuk, dus dat is sowieso geen optie.

 12. Zoooo... ik ben hier heeeel lang niet geweest, komt omdat het zo goed gaat met de nijntjes :mdr:

  Toch heb ik een vraag, niets ernstigs, gewoon nieuwsgierig..

  Als ik de konijnen ga voeren zijn ze dol enthousiast. Ze rennen naar de deur en springen het liefst in de bak met voer. Ik hoef ze ook niet tegen te houden als ik het deurtje open doe want ik weet zeker dat ze rond etenstijd nooooit zullen ontsnappen.

  Het rare is echter dat ik ze alleen dan hoor knorren. Niet heel luid maar ook niet zacht. Ik vraag me af, is dat omdat ze eten krijgen of is dat omdat mijn hand ze altijd lastig valt om voer ik het bakje te gooien. Soms merk ik dat die hand echt een last voor ze is omdat ze zo lekker half in de voerbak (met voorraad) zitten te eten.

  De konijnen zijn niet echt aaibaar (daar hebben ze sowieso geen geduld voor) en komen alleen bij me als ze honger hebben.

  Wie o wie kan me vertellen of het geknor genot of ergernis is..?

 13. Volgens mij kun je in de nek van de konijnen voelen hoe warm/koud ze het hebben. Als dit niet op temperatuur is maar ijskoud, dan doe je iets verkeerd.

  Soms is er gewoon geen andere keuze, zoals hier. TS doet haar best en konijnen sterven echt niet zomaar.

  Als ze voldoende hooi krijgen en beschut staan, hoeven ze er niet perse last van te krijgen.

  Maar mijn voorkeur gaat hier natuurlijk niet naar uit!

 14. En nee, ik heb geen ongeholpen voedster buiten lopen.. Dat had natuurlijk wel gekund want mijn voedster is niet geholpen, alleen de ram. En nee, ik ga mijn voedster niet laten helpen zolang dat niet om medische redenen noodzakelijk is.

 15. @ ZaZa, Natuurlijk weet ik dat de konijnen er niets aan kunnen doen, maar het is gewoon lastig. En het is voor ons nu onmogelijk om de tuin af te zetten. Sowieso hebben we een grote tuin en gaat dat ineens veel geld kosten en het is nu natuurlijk winter. Ik had ook niet verwacht dat ze zo over de ren zouden springen.. We hebben echt met de beste bedoeling zo'n grote ren voor ze gemaakt, niet omdat we van te voren zouden weten dat het zo'n drama zou zijn. En ik weet het, ik had er zelf voor kunnen kiezen om ze niet naar buiten te laten deze hele winter maar weetje, ik wil ook dat mijn konijnen een beetje konijn kunnen zijn.

  Ik vind het zo zielig om ze continu binnen in het hok te houden maar dat zal dan vanaf nu toch wel moeten..

 16. En ik heb ze zeker geen uren alleen gelaten. Ik zit altijd aan de keukentafel zodat ik ze in de gaten kan houden maar omdat zelfs ik soms even naar toilet moet, een broodje wil smeren of telefoon krijg....

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .