Ga naar inhoud

kimberleyenfunky

Members
  • Items

    2.431
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door kimberleyenfunky

  1. Of gewoon verharing. Ik zie het in mijn omgeving dat op dit moment heel veel konijnen flink aan het ruien zijn. Mijn Harley ziet er ook echt niet uit nu, terwijl hij wel gewoon gezond is. Kan me voorstellen dat men op een kinderboerderij de konijnen die flink verharen niet elke dag kammen en plukken, en dan zien ze er al snel gehavend uit.

  2. Mijn Harley kon ik rond 9 uur brengen, en rond 4 uur weer halen. De reden waarom hij zo lang moest blijven was omdat de dierenarts dan zelf kan zien of hij goed uit de narcose komt. Mijn mannetje sproeide voor zijn castratie nog heel erg, en ik had verwacht dat ie direct na de castratie wel wat pijn aan zijn geslacht zou hebben, maar het eerste wat meneer deed toen ie thuis in zijn ren zat, was lekker de hele kast volsproeien, dus veel pijn zal ie niet gehad hebben.

    Mijn dierenarts vond pijnstilling ook niet nodig, maar ik heb hier zelf wel op aangedrongen, omdat ik het sowieso wel handig vind om in huis te hebben, voor geval van nood.

    Maar je hoeft je denk ik niet zo druk te maken hoor, de castratie van een rammetje is geen super moeilijke zware ingreep. Komt vast helemaal goed :)

  3. Echt kaal met bloed klinkt niet echt gezond nee. Ik pluk Harley nu met zijn verharing ook dagelijks even, de haren zitten dan al in plukjes echt los, maar daar zit dan al wel een nieuwe laag korter haar onder.

    Maar bloed is nooit goed lijkt mij... Zou hier ook echt mee oppassen, en inderdaad even laten checken!

  4. Bedankt voor je heldere uitleg!!! Ga na mijn laatste tentame van de week gelijk beginnen met oefenen! Eerst eens verzinnen wat ik al target ga gebruiken, maar misschien wel net als jij zo'n werpstok, omdat het lekker lang is, en door het uiteinde goed te zien voor Harley. Ben benieuwd hoe het zal gaan!

    Ik hou je op de hoogte! Nogmaals bedankt :)

  5. Hoi Saskia,

    Wat leuk dat je middels dit topic mensen helpt!

    Ik heb een vraag die ik volgens mij al eens aan je gesteld heb, maar zou echt niet meer weten welk topic dat was en heb het antwoord dus ook niet kunnen vinden (nog een reden waarom een vast hulp topic dus zo handig is!). Dus sorrie als je in herhaling moet vallen, maaaar.... ik vraag me al een hele tijd af hoe je je konijn een target laat volgen (zoals jij dat doet met zo'n werpstok voor honden). Hoe leg je voor je konijn de link tussen de target en de clicker / beloning?

    Mijn harley snapt het clickerprincipe best goed, maar probleem is dat hij dus vrijwel doof is, hoort alleen maar hele hoge geluiden (piepje, zoals in fluiten). Maar middels fluiten zijn we al een heel eind gekomen! Zo kan hij al rondjes draaien, kleine hindernisjes springen, high-five geven, en op een doos blijven zitten. Alleen het punt is, dat ik dit dus alleen los van elkaar doe, en niet als in een klein parcourtje zoals ik jouw in je filmpjes zie doen met de konijnen. Hiervoor lijkt het follow-the-target me ideaal, zodat ik hem ook kan laten sla-ommen enzo.

    Ben dus heel erg benieuwd!

  6. Is hij in zijn gedrag nog wel actief enzo?Want anders is het echt een ernstige kwestie, als hij ook al zo koud is. Kan je niet op zijn minst even een kruik bij hem leggen, zodat hij wat meer warmte krijgt? Vind dit echt heel sneu, en snap ook heel eerlijk gezegd niet dat je ouders als volwassen niet hun verantwoording nemen, gaat hier wel om een levend beestje, waar jij zelf ook nog eens erg gek op bent. Dus zowel voor het konijn als hun kind zouden ze naar de dierenarts moeten wat mij betreft...

  7. Is de dierenarts niet met het openbaar vervoer te bereiken? Dan kan je morgen alsnog gaan als je vader niet wilt... Of dat je wat spaargeld uit geeft aan een taxi? Dit klinkt namelijk wel echt als spoed, en soms kan zelf wat uitdokteren aan de hand van internet ook tot juist verslechtering leiden....

  8. nee geen voedster wil ook geen nesjes hebben

    ik heb ze echt als knuffel konijntjes

    Een konijn is het gelukkigst met een maatje, tegen wie die aan kan liggen, kan wassen, samen mee op onderzoek kan etc.

    Een koppeltje voedster EX-ram heeft het meeste kans van slagen. Dan moeten de rammetje uiteraard gecastreerd zijn, want nestjes zijn inderdaad niet gewenst met alle overvolle konijnenopvangs in nederland.

    Een castratie is daarnaast een redelijk kleine ingreep, en bij sommige dierenartsen niet eens zo heel duur (reken rond de 50 euro), en je konijntje wordt er én rustiger van (zonder al die hormoontjes) en kan dan een maatje uitzoeken (in de opvang bijvoorbeeld wachten veel voedsters op een knappe gecastreerde vent), waardoor zijn geluk compleet zal zijn!

  9. Maak als je eten geeft (in het hok) steeds het zelfde geluid, dan gaat ie op den duur bij het horen van dat geluid al zelf in het hok, want daar krijgt hij tenslotte zijn eten, dus zal hij bij het geluid daar op zijn eten gaan zitten wachten.

    Werkt hier heel goed, bij het klikken met mijn tong rent mijn voedster direct naar de etensbak. Mijn rammetje is doof, maar die ziet aan haar reactie wat er gaat komen, dus rent enthoussiast achter haar aan. Behalve erg handig vind ik dit zelf ook een erg leuk tafereel :P

  10. Maar ik til hem voor de zekerheid minder op :)

    Gewoon lekker helemaal niet optillen als het niet nodig is, voor leuker voor je nijn. Lekker een kleedje op de grond leggen, daar op gaan zitten of liggen, en kroelen maar! Veel leuker joh ;)

  11. Dan klopt mijn gevoel dus toch! En met jouw onderbouwing erbij Aniek, vind ik het nog logischer! Had nog niet eens stilgestaan bij het feit dat konijnen hun jongen niet dragen!

    @Manon24: jouw voedster klinkt echt net zo elegant (ahum) als de mijne haha!

  12. mijn voedster hier wiegt met haar kopje wanneer ze diepte moet inschatten of zo net als bij albinokonijnen die niet zo'n goed zicht hebben, (zij heeft ook rode ogen als de zon er op staat) misschien dat het daar iets mee te maken heeft?

    Jij omschrijft het precies! Mijn albinorat doet dit namelijk ook. Maar mijn voedster doet dit dus normaal gesproken alleen als ze ergens opgesprongen is en niet weet hoe ze er weer af moet. Vandaar dat ik dus vermoedde dat dit met evenwicht en diepte te maken heeft... lijkt me in ieder geval best logisch als het zien (of juist niet zien) van diepte ook invloed heeft op het evenwicht.

  13. Ik heb ook het vermoeden dat ze uit evenwicht zijn als je ze oppakt. Mijn voedster wiegte laatst heen en weer met haar koppie toen ik haar optilde (is ze ook niet echt gewend), en heb het gevoel dat dat komt doordat ze zich een soort van duizelig voelt dan, zou dit kunnen kloppen?

  14. nou Anniek, jij mag dan wel zo 'zeker' van je zaak zijn, maar alle konijnen zijn anders. En mijn konijn vond het heerlijk om lekker vast gehouden te worden en geaaid en die ging er ook echt voor liggen. En als ik stopte met aaien, begon ze op mn buik te graven, en als ik weer aaide ging ze helemaal met dr koppie plat op mn buik liggen. Dus die kennis en kunde ontbreekt zeker niet ;) het heeft te maken met hoe je met je konijn omgaat, en hoe jouw konijn is ;)

    Groetjes Jessica en twee pootjes van Bailey en Pixie

    Heb je het hier nou over op schoot zitten (dus los) of echt optillen? Want naar mijns inziens vind geen enkel konijn he tfijn gedragen te worden. Hij voelt dan geen grond onder zijn pootjes, wordt stevig vastgehouden (beklemmend gevoel, doet denken aan roofvogel) en kan denk ik ook in de war raken door de diepte, zich uit evenwicht voelen.

    Op schoot zitten is iets heel anders, omdat je dan niet bang hoeft te zijn dat het konijn valt houdt je hem veel minder stevig vast. Hij heeft dan ook veel meer vrijheid, en zijn pootjes op 'de grond' (ofwel: op je schoot), dus controle over zijn eigen bewegingen enzo.

    Ik ben er ook van overtuigd dat je je konijnen lekker zelf moet laten hupsen, niet tillen enzo, als hij bij je wilt komen komt hij vanzelf, maar wat is de extra waarde van het zeulen met je konijn?Op de grond kroelen is toch ook heerlijk?

  15. Heeft ze al een maatje? Want dat wil ook wonderen doen! Het gedrag wat jij beschrijft kan namelijk ook op verveling duiden, wat vaak voortkomt uit eenzaamheid. Mijn voedster deed dit namelijk ook, tot zij een maatje kreeg! Nu is ze veel te druk met hem om vervelend aan een hekje te staan rammelen (behalve als het etenstijd is tenminste) :)

  16. Die vacht komt (helaas voor pim) echt wel weer terug hoor. Ik denk dat je behalve je familie, pim er zelf ook een heel groot plezier mee doet door hem lekker kort te knippen.Het knippen zelf zal hij dan wel niet zo leuk vinden, maar daarna zit het hem niet meer in de weg, en is het weer veel meer een konijn die zich ook als konijn kan gedragen :)

  17. Ik doe het vrijwel hetzelfde als titia, behalve dan de pootjes en de kont bij harley, want dit laat hij echt niet toe. Hier pak ik hem dus altijd even voor op, draai hem dan om, en leg hem even heel kort op zijn rug op mijn schoot, met zijn kont naar mij toe. Meestal zie ik dan binnen een oogopslag of zijn kont schoon is, en voel ik heel kort even aan zijn achterpoten. Binnen een minuut staat meneer dan weer op de grond, al bedelend om zijn wel verdiende snoepje :)

  18. Spoedconsult.

    Dat heb ik 1 keer gedaan toen mijn veertien caafs doodziek zijn,

    Maar ik ga geen 100 euro betalen voor een consult waarin ze je alsnog weinig kunnen vertellen...

    Dat is natuurlijk volledig je eigen keuze, kan me voorstellen dat je er zo over denkt na een eerdere slechte ervaring. Maar het klinkt gewoon echt niet goed... Succes in ieder geval! Duim voor jou en je nijn dat het allemaal mee valt!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .