Ga naar inhoud

JOEPENKOOS

Members
  • Items

    13.440
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door JOEPENKOOS

  1. Soms moeten we onze konijnen even vervelen met dingen die we niet leuk vinden!

    Ik zou het borstelen juist niet uitstellen maar haar er juist aan laten wennen...elke dag een paar min

    Bied haar wat eten aan op haar vertrouwde plek en ga een paar keer met de borstel erover heen en klaar en dan elke dag gewoon 1x en dan klaar.

    Zo is het kort maar leert ze er ook aan wennen en gaat ze kammen zien als wat lekkers krijgen

  2. Wacht gewoon idd nog een aantal weken tot ze wat ouder is en ook snapt wat koppelen is!

    Als die tijd zover is zal ik haar omstebeurten aan de konijnen laten wennen en niet in 1x allemaal....dus eerst haar dan het minst dominante konijn kijken hoe het gaat en vervolgens als het goed gaat na een half uurtje een ander konijn erbij....en als laatste dan het dominanste konijn...

    En het is niet zo gek dat ze zich aan jou vast houdt....jij bent diegene die ze goed kent en vertrouwd en zolang jij er vlakbij blijft staan of erbij in zoekt ze geborhenheid bij jou...

    Dus als je over een paar weken opnieuw gaat koppelen zorg dan ook dat je op een afstand staat...wel zodat je goed kan observeren en snel kunt ingrijpen als het nodig is maar weer niet zo dichtbij dat zij jou kan zien!

    Succes

  3. Ik leer het ze wel aan omdat het gewoon handiger is met naar de Da.

    Maar ookal heb ik het ze allemaal bijna aangeleerd(sommige waren al ouder toen ik ze kreeg) er zijn er ook een aantal die er niet van houden.

    Het blijven nog altijd prooidieren en dan instinct houden ze.

    En sommige zetten zich daarover heen en andere konijnen niet.

  4. Paula aangezien die bij jou ookal zo vol is...stinkt die bij jou ook zo erg???

    En Nicole en Loes reageerde jullie honden ook op de zak?Toen ik hem hier ophangde stonden onze honden er ook bij met hun neuzen en kwamen er ook niet meer bij weg ....gelukkig hangt het ding zo hoog dat ze er niet bij kunnen haha

    Maar nu de tweede ook hangt zijn hier vrijwel alle vliegen weg...ik ben er nog steeds super blij mee:D

    Dan denk je 2 zakken haha....maarja heb 10 konijnen buiten dat trekt veel vliegen aan.....Helaas

  5. Nou aan de ruimte ligt het niet...maar zou wel op een neutrale ruimte koppelen en niet weer de hokken zomaar los zetten.

    2 voedsters is altijd een beetje lastig

    Bedankt voor alle reacties! Ik twijfelde al of ik te snel was met koppelen.. ;)

    Mijn konijntjes hebben het ontzettend luxe; hebben altijd minimaal 2 vierkante meter per konijntje ter beschikking! :) En als ze samen in het hok zitten 5 vierkante meter.. De standaard kooi wordt gebruikt als wc en dat gaat prima. Nu ze apart zitten hebben ze beide een standaard kooi tot hun beschikking.

    Ik zal hen de komende weken nog uit elkaar houden. en ze gewoon een voor een los laten. En het daarna nogmaals proberen! :)

    (Buiten de ruimte die zij nu al hebben om, mogen ze ieder elke dag een paar uur rondhupsen! Er worden hier dus ook de hele dag door binkies gemaakt! :D)

  6. Hoe groot is je hok? Als het een standaard hok is van 1,5 meter bij 60 cm, dan kun je er eigenlijk op wachten dat 2 voedsters, opgesloten in dat hok, ruzie met elkaar krijgen. Mijn advies is dan ook dat mocht het wel weer goed gaan tussen die 2, je ze niet meer opsluit in dat hok..

    In het verhaal staat dat beide een apart hok hebben en ruzie kregen toen ze los liepen...dus als de hoeveelheid ruimte ligt het niet.....

  7. Je kunt het beste 6 a 8 weken wachten tot je ze herkoppeld....nu zijn de hormonen nog veelste veel aanwezig.

    En zoals Lonja zegt op een neutrale plek koppelen waar beide nog nooit zijn geweest.

    Hopelijk heb je zo nog een kans van slagen

  8. Dominantir,hormonen ik zou het gewoon evrn afwachten en kijken of het ook weer stopt....als het echt heel lang aanhoud of ze heeft een heel vaak achter elkaar met kleine tussen poses dan pas zou ik haar laten helpen.

    Je kunt haar er wel voor straffen door hard nee tezeggen en iets haar neusje naar beneden tedrukken...zo laat jij zien dat je het niet leuk vind en dominanter bent

    Weet niet of saar een vriend krijgt?

    Maar dat kan dit gedrag ook laten ophouden.

  9. Dat om de benen lopen,rondjes lopen om je heen en krabben is allemaal hormonaal gedrag van een konijn,dus is het niet vreemd dat het verdwijnt als die gecastreerd is.

    En echt goed dat de hormonen zijn verdwenen zijn is 6 tot 8 weken.

    Maar na 2 weken kun je hem al koppelen aan een voedster, kan zijn dat hij die aandacht gewoon mist.

    En het voeren lijdt hem gewoon wat af met een groenblaadje.

    Denk dat de man gewoon wat enthausiast is al die z'n voer krijgt.

  10. Haha ja stel je voor! Opeens een zwarte Jur of Klaas! :P

    Luna heeft idd een geweldig koppie.:love:

    Fenna is wel wat ouder als een jaar hoor. Het was een reactie op de vraag van Paula hoelang Fenna al bij ons is. ;) Ze is bijna 1 jaar hier en ze was toen al volwassen. Alleen geen idee hoe oud. De DA vermoedde dat ze al iets ouder is en een jaar geleden leek dat idd ook zo. Ze had beginnende haakjes en haar vacht zag er niet uit. Ze is hier heel erg opgeknapt en nu heeft ze een prachtige vacht en de haakjes zijn goed afgesleten, dus dat heeft waarschijnlijk met voeding te maken gehad.

    Haha dacht later ookal aan nee Fenna is al veel ouder haha

    Naja dan de mams van;)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .