Ga naar inhoud

xxBunny

Members
 • Aantal items

  58
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door xxBunny

 1. Ik vindt de band tussen mens en dier en dier en dier niet anders. Mensen worden toch ook gerangschrikt onder ''zoogdieren''? Je hoeft je niet te verdedigen, je deelt hier alleen je kennis. Mensen hebben thuis ook dominatie. Kinderen luisteren naar de ouders, is dat dan anders? Oke, mensen kunnen verder denken. Maar je moet dieren domineren, want ze zullen precies hetzelfde bij jou doen. Als je een hond niet domineert, zal hij vinden dat jij naar hem moet luisteren, zo niet dan zal hij je aanvallen.

 2. Je moet inderdaad een hond nemen, als je er zin en tijd voor hebt. Ik zie het niet als een bestrijdingsmiddel, maar het is wel het beste idee, om katten op een, bij mij vriendelijke manier weg te houden. Mijn hond doet katten namelijk niets kwaad, een keer legde hij zelf zijn bal de neus van een kat neer. Die kat was alleen maar aanhet miauwen naar mijn hond en hij maar kwispelen :P

 3. @xxBunny: ik ben er op tegen omdat ik mijn katten niet uit de tuin laat. Ze veroorzaken dus geen overlast en poepen niet op straat of in andermans tuin. Dus zie ik niet in waarom ik kattenbelasting zou moeten betalen.

  Daar zie ik inderdaad wel wat in. Ik vindt hondenbelasting ook belachelijk. Ik hou mijn hond altijd binnen, en ruim alle troep die hij maakt op. Maar betalen moet ik wel, al is het een klein bedrag per jaar. Het is ook heel verschillend. Ik moet hondenbelasting betalen, maar 10 km verderop hoeven ze het niet... Ik vindt dat jij jezelf wel een verantwoordelijk katteneigennaar kan noemen. Je wilt niet dat je kat wat overkomt, dus hou je hem op een plek waar je ze in de gaten kunt houden. Heb je ook geen problemen. Ik heb niks tegen katten hoor. Mijn buren hebben er twee en dat zijn zulke schatten.

 4. Mensen met een hond zijn altijd van het "corrigeren", bbrrr... Vreselijk. Een dier corrigeren. Wij mensen moeten dieren maar domineren, anders zijn het vervelende dieren. Nee sorry, daar doe ik niet aan mee. Ik heb huisdieren om te genieten van hun karaktertjes en het kijken naar hoe ze hun leventjes leiden.

  Wist je dat een hond juist een fijn leven heeft, als hij weet wat zijn plek in de roedel is? Waarom ben je tegen domineren als je eigen konijnen het ook bij elkaar doen? Elk dier domineert zijn soortgenoot, zo is het gewoon.

 5. Ik vindt een hond nemen wel een goed idee! Ik heb zelf ook een hond en nooit geen kat meer gezien. Ze lopen zelfs met een grote boog om onze tuindeur heen. De hond is dol op katten, alleen zei niet op hem. :$ Ik heb mijn hond nu 3 jaar, daarvoor kwamen ze inderdaad altijd de tuin in, de konijnen opjagen, hun behoefte doen in mijn tuin, tussen mijn planten, ga ik me afvragen waarom ze een kattenbak hebben....:whistle2:

  Het is inderdaad zielig voor je nijntjes, maar ze hebben toch een hok waarin ze kunnen schuilen? Al is de kat de verantwoordelijkheid van de eigennaar en aangezien de kat op jouw terrein loopt...Misschien een emmer water?

  Niets gemeens bedoeld op katten hoor. Ik vindt het lieve beestjes. Alleen sommige mensen laten hun katten overal rond lopen, hun behoefte doen, dieren opjagen enz. Mensen moeten hun dieren gewoon bij zich houden!

  @Emilyrose

  Ik snap dat je je hier een beetje boos om maakt. Maar waarom vindt je kattenbelasting eigenlijk zo'n slecht idee? Ik moet ook hondenbelasting betalen. Dus waarom voor honden wel en katten niet? Natuurlijk kun je de kat de schuld niet geven, het is gewoon hun instinct, in het wild jagen ze toch ook dieren op? Daar moeten ze wel!

 6. De castratie is echt een hele kleine ingreep. Mijn ram, inmiddels ex-ram was er binnen een dag al weer boven op. :D

  Alleen had je je konijntjes al vanaf dat ze jong waren? Kan me niet voorstellen dat als je 2 konijntjes al een jaar hebt er niet meer nestjes zijn geweest of eerder. Denk dat je je konijn al ouder hebt gekocht? Want er staat dat je Pooltje al bijna 1 jaar is. Of had je er eerst 1 en is er later eentje bij gekomen?

 7. Bedankt! De castratie is gister helemaal goed verlopen. Ik heb hem die middag in de gang gehouden en vandaag kon hij al weer naar buiten. Eten en drinken gaat prima. Ik ben zo blij. Als alles goed gaat met de koppeling ben ik vorlopig van dat geruzie af. Als er problemen op komen bij de koppeling, weet ik waar ik terecht kan. ;)

 8. Wat is het geworden? Ik weet nog wel dat ik van mijn ouders een laptop kreeg en van de rest van de familie vroeg ik geld. Met dat geld betaalde ik de helft van de Uggs die ik graag wou hebben, de andere helft betaalde mijn ouders. :D Tja, wat zal ik zeggen? Ik heb ze nu niet meer hoor, maar toen wou ik ze gewoon heel graag hebben. Iedereen heeft ze dan en dan zie je ze in de winter rond lopen, met van die lekkere warme laarzen. En natuurlijk mochten het geen neppen zijn, want dan hoorde je er niet bij. Slaat helemaal nergens op. Snap nog steeds niet waarom ik ze toen wou hebben....

  Laat je even weten hoe de verjaardag gegaan is? :P

 9. Ja, die zijn ook leuk! Heb je die uit de Aristo katten?

  Daar komen ze ook in voor! :D Ik denk dat het toch Berliot wordt .....

  Sorry Amutjuh!

  Morgen wordt Berliot gecastreerd! Ik was toch nog even met hem naar de DA geweest en hij is 100% een echte RAM! :eek::lol:

  Had ik toch bijna met een (oeps) nestje gezeten!

  Ben misschien beetje voor gelogen op internet!:bad:

 10. Goed idee! Ik heb gelijk even opgebeld met de vraag waarom hij gecastreerd is. Antwoord is dat dat inderdaad zo is omdat hij vocht met zijn broertje. Toen het hierna nog niet goed ging, had hij besloten hem weg te doen. Ik geloof het nu wel. Morgen beginnen met koppelen! Het leek de DA ook wel sterk als iemand hier over loog, maar je weet maar nooit.

  Weten jullie trouwens nog een leuke naam voor dit ventje? :D

 11. Ik ben even met hem naar de DA geweest. Heb even alles laten checken en hij heeft zijn inentingen gehad. Raar dat hij die niet bij zijn vorige eigenaar heeft

  gekregen. :bounce:

  De Da dacht dat hij inderdaad gecastreerd was. Ze kon het niet met 100% zekerheid zeggen. Wat te doen??

 12. @xxBunny Ik had het er niet bij gezet, maar ik ben van plan kleintjes te nemen van een week of 10, en dan het rammetje met 4 maanden te castreren. Zielig, maar het moet maar.

  Hoogstwaarschijnlijk zal ik ze binnen plaatsen in een hok met (flexibele ?) ren, want ik ben bang dat je buiten meer kans hebt op ongedierte. Ik heb geen kat of hond, die mogelijke muizen die afkomen op het eten, weg kunnen jagen. Uiteraard wel goed letten op knagen, draden e.d. wanneer ik ze in de huiskamer loslaat. In de zomer mogen ze dan afgeschermd op het grasveld ravotten.

  Van dat oppakken is me nu herhaaldelijk goed duidelijk geworden. Dus dat zullen we aanvankelijk niet doen en geleidelijk zien wel wel of de konijnen dat willen of niet, of dat ze vanzelf naar je toekomen.

  Nog iets speciaals bekend over: (NHD) Wit blauwoog ? Is er een groot verschil in karakter met Wit blauwoog pooltje ?

  Oke. :mdr: Wou het alleen maar even checken. Je leest hier vaak genoeg dat sommige mensen het toch niet kunnen laten om een ram bij voedster te zetten en later met jongen zitten en niet weten wat ze er mee aan moeten. Dan ga je toch jezelf af vragen of ze er wel goed over nadenken.:yes: Maar ik zie dat jij er goed over nagedacht hebt! Als ik het zo lees zullen jouw konijntjes niks te klagen hebben.:love:

 13. Ik sluit me wat hier boven ook bij aan. Een konijntje wordt vaak eenzaam in zijn uppie. Ook moet je goed nadenken of je je konijntje buiten of binnen wilt zetten. Bij mij kost het qua geld niet zo heel veel. Als je de DA kosten niet meerekent en het hok. Is het voor mij 20 kilo voer voor 10 euro en voor een hele zak hooi (vuilniszak grootte) 1 euro. Voor een 15 kilo zak zaagsel betaal ik 10 euro en daar doe ik ong. 2 maanden mee. Stro koop ik in 2 kilo verpakking voor 2 euro. Dit komt omdat ik zaagsel, voer en hooi bij een voederhuis kan kopen, dit is behoorlijk voordelig. Stro moet ik in de winkel kopen. Komt dus uit op 28 euro per 2 maanden, voor 3 Franse Hangoor voedsters. Dat valt eigenlijk best mee. :yes:

 14. Onze namen zijn: Miffy, Bijoux&Belle

  Wij zijn 5 maanden en 1 week oud:

  Wij zijn 3 voedsters

  Zo zien wij eruit: 3 Franse Hangoren.

  Miffy: Blauwe vacht, bruine oogjes

  Bijoux: Migrone vacht, bruine oogjes

  Belle: Witte vacht, blauwe oogjes

  Wat wij graag doen is: Eten, rennen, slapen en knuffelen met elkaar en onze baas.

  Wij houden niet van: Een vies hok en andijvie

  Onze leukste actie ooit: Onze baas dwingen het hok schoon te maken, door met zijn drieen al de bodembedekking eruit te gooien.Of voor de allereerste keer met zijn alle voorzichtig het trappetje af. :P

  Beschrijf jullie zelf in 3 woorden: Lief, Ondeugend, Eigenwijs

  Ons Lievelingseten: Biks, Witlof&Komkommer

  Dit vinden wij vies: Andijvie&Paprika

  Ons dierbaarste bezit: Elkaar en onze lieve baas

  dit willen wij later worden: Gezond oud

  Of ooit nog eens doen: Stiekem ontsnappen

  Ons baasje vindt ons: De liefste beestjes van de wereld :love:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .