Ga naar inhoud

LewisRoos

Members
  • Items

    174
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door LewisRoos

  1. Haha als ik er aan denk zal ik morgen even foto's maken.

    Mijn volwassen konijnen krijgen 20 gram per kilo lichaamsgewicht en mijn kleine ukkies 25 gram. Daarnaast krijgen ze elke dag een lekkere konijnen salade bestaande uit peterselie, lof en andijvie. En ze hebben natuurlijk lekker hooi.

    Ik geef overigens geen SS, maar gewone bixjes.

  2. Hoihoi,

    Ik heb hier 2 zeer jonge konijntjes zitten (geboren 14 maart) en sinds kort loopt 1 daarvan erg te niezen. Soms wel 20x achter elkaar en dan weer een hele tijd niks, en dan weer zovaak achter elkaar. De neus is wel schoon, wel een klein beetje vochtig. Ik maak me wel een beetje zorgen helemaal omdat ze zo jong zijn en met zijn 2en zitten. Is het gewoon een verkoudheid? Moet ik zorgen dat ik antibiotica krijg van de DA? Wat kan het anders zijn? Moet ik maatregelen nemen voor het andere konijn?

  3. Ik heb ook een hele tijd het hooi van de jumper gebruikt. Laatst zaten er allemaal stenen in, daarna weer allemaal plastic en daarna was het alleen maar stof. Dus nu ben ik weer over gestapt naar puik, bevalt een stuk beter. Dan maar wat duurder, maar mijn konijnen hoeven geen stenen en andere zooi binnen te krijgen.

  4. Hij is vanmorgen gecastreerd, alles is goed gegaan en ik mag hem om 3 uur weer ophalen. Kan niet wachten.. Hok staat al helemaal voor hem klaar. Moet zo alleen nog even snel naar de dierenwinkel racen voor een drinkflesje. (hij kan maar 1 soort drinkflesje hebben, die andere heeft hij binnen 5 minuten stuk) en uiteraard die ene heb ik niet meer op voorraad, haha.

  5. En hoe zit het met de lichaamsbeweging? Hij heeft nu de halve dag beschikking tot een grote buitenren. Is het na de castratie ook mogelijk om zijn benen te laten strekken. (natuurlijk niet meteen na de castratie, maar 3 of 4 dagen later?)

  6. Ik hoop dat het hier goed staat.. Maar deze week wil ik mijn ram laten castreren. Het word de eerste castratie die ik mee ga maken, de andere ram die ik heb was al gecastreerd. Maar nu lees ik dus veel verschillende dingen op internet en daarvan raak ik nogal in de war. (als het om mijn konijnen gaat raak ik altijd zo snel in paniek)

    Goed, mijn konijnen leven buiten in hun konijnen paradijs, op internet staat dat een konijn na een operatie binnen moet blijven.. Maar dit kan toch helemaal niet.. een buiten konijn kan je toch niet ineens naar binnen halen?

    En hoelang moet ik hem gescheiden houden van de andere konijnen? En waar moet ik na de operatie goed op letten? Moet ik nog speciale dingen in huis halen voor het geval dat er wat mis gaat ofzo?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .