Ga naar inhoud

Tao_Gini

Members
  • Items

    2.074
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Tao_Gini

  1. ik heb zelf een hoop zonnebloemen in de tuin staan voor de nijnen! sommige nijnen hebben wel wat moeite met de haartjes maar hier is het geen probleem.

    de stam droog ik en geef ik om op de knagen.

    Ze mogen alles hebben behalve dat harde gedeelte van de bloem (bloembed?) bloemblaadjes, zaadjes (dikmakers!!!!!) bladeren, stam en wortels zou geen probleem moeten zijn. Ik wacht wel tot ze uitgebloeid zijn.

  2. Sinaasappel niet raspen!!! op de schil zitten bestrijdingsmiddelen, en in de schil zitten toxines.

    Van steenvruchten mogen ze wél het vruchtvlees maar NIET de pit. In de pit zitten toxines.

    en van vlier mogen de rijpe bessen. Onrijpe bessen en andere delen van de vlier zijn giftig tot extreem giftig.

  3. je moet het gewoon heel traagjes laten wennen en beginnen met een ieniemienie stukje. reageren ze hier goed op geef je iets meer en zo bouw je op.

    met sla moet je wel oppassen ivm gas.

  4. de lucht van het omdraaien is de lucht die inhet tuitje zat. kan je niets aan doen. In het begin drupt je fles even maar na een tijd stopt het. Het moet tevens wel een stevige fles zijn. Ik heb het een keer geprobeert met een gewone colafles (geen statiefles) en die drupte echt hard en kneep helemaal samen (fles gaf mee dus trok niet vacuum)

  5. 2 keer per jaar word mijn konijn cracker kaal. hij niestook en er hangt vaak snot uit zijn neus.

    Weten iemand wat het is?

    Naar de dieren arts is geen optie, want ze zitten in eenkooi buiten, en houden niet van opgetild worden.

    klinkt als chronische snot, maar ben geen expert.

    en ik vind het wel een flauw excuus, je kan ook een reismand in het hok zetten en ze erin lokken met voer.

  6. Ik heb er een pot Quick Stop voor. Het is een soort geel poeder dat je op het nageltje moet aanbrengen. Het stopt het bloeden en is ook nog desinfecterend. Geweldig spul!

    Gini heeft echt erge nagels. Hij heeft last van kalknagels (normaal zou dit te stoppen kunnen zijn, maar het is veel te ver gevorderd. hij had dit al op al zn nagels toen ik hem vond) en die zijn erg kwetsbaar.

    Denk maar aan;

    breken

    scheuren

    splitsen, tot in de teen(!!!!) hij heeft nu 1nageltje dat tot in de wortel gesplitst is; dus '2' nageltjes uit 1teentje

    afbrokkelen

    knippen gaat niet, dan scheuren ze. Dus ik moet met het schaartje beetje bij beetje afschrapen. Ik twijfel of ik hem wel op de tegels ga zetten met zn broze nageltjes...

    Quick Stop heeft me al meerdere malen geholpen. Ik zou ook zeker niet zelf dingen zoals lijm, bakpoeder, zeep,... op de nageltjes smeren. Vooral lijm en zeep niet. De chemische stoffen en parfums raken in de bloedbaan, en zeep pikt meestal ook nog (denk maar aan een open wonde met zeep insmeren)

    Mijn DA raadde aan; Quick stop en eventueel nog Biologische bijenwas (bij elke honingboer wel te verkrijgen, anders in een natuurwinkeltje) om het met zekerheid te dichten.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .