Ga naar inhoud

PUKenQUINTY

Members
  • Items

    511
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door PUKenQUINTY

  1. 1 minuut geleden zei Sanne1993:

    Als hij verder gewoon gezond is valt het risico heel erg mee. Ik vind het een goed idee als hij daardoor de rest van zijn leven samen kan met een vriendinnetje ;) 

    Hij is zo gezond en actief als ie was toen hij 2 was. Gecombineerd met het feit dat een ongeluk tijdens castratie best zeldzaam is, stelt me gerust. Stom dat we zo lang gewacht hebben, maar als we nog langer wachten komt het er nooit van.

    • Vind ik leuk 1
  2. Ik vind het er op de foto niet ernstig uitzien, maar het ziet er ook niet echt uit zoals het hoort. Ik zou er toch even mee naar de dierenarts voordat het wel een probleem wordt ;)

    Het ziet er op de foto "ernstiger" uit dan in het echt.. hij heeft wel vaker natte oogjes door zijn kleine traanbuis maar nooit echt van die kleine kale plekjes. Maar ik ga idd dan even langs de da en kijken wat die ervan vindt :)

  3. Sinds gister merkte ik dat Quinty kale plekjes rondom zijn ogen heeft. Omdat het een klein konijn is heeft hij wel vaker iets vochtigere oogjes met wolkjes maar het is nu iets natter dan gewoonlijk, iemand een idee? Ziet het er ernstig uit? Hij gedraagt zich nog helemaal als zijn hyperactieve zelf en eet zoals gewoonlijk nog veel

    foto;

    VyyBfgA.jpg

  4. Hehe, ben zo opgelucht! Bedankt voor de reacties. Ik ben dus net naar de dierenarts geweest en het was wat ik vermoedde: haakjes. Ze waren niet erg groot, maar erg scherp en het was duidelijk dat hij pijn had, hij hoefte niet onder narcose en de kiezen waren al snel gevijld. De boef stribbelde wel wat tegen en sprong zelfs de assistent in de haren, maar verder was hij zoet geweest.  (brb) Hij krijg daarna nog een pijnstiller en ik kreeg voor het geval dat nog dwangvoer mee en een 2 daagse pijnstiller, het was ook gelukkig niet duur (58,80). Kwam ik net thuis, begon hij gelijk sla te eten, het arme ding had de hele tijd gewoon honger maar het deed pijn om te eten. Ik ga hem vanavond toch wat dwangvoer geven om hem een beetje op gang te helpen, gelukkig was mijn moeder ook positief en alles. Hij ligt nu een beetje bij te komen in zijn hok. Helemaal goed dus.


     


    @Anjo dat geld wegleggen is een heel goed idee! Bedankt. En ik ben 16, dus het is indd niet dat ik helemaal afhankelijk ben van mijn moeder of iets, zelf verdien ik ook mijn eigen geld. Bedankt voor je steun, jullie allemaal ook. Groetjes!


    • Vind ik leuk 2
  5. Ben net wezen kijken en hij geeft GELUKKIG zijn bakje op. Maar hij is zeker wel ziek, zit nog steeds een beetje lusteloos in een hoekje. Net de dierenarts gebeld en kan 15:50 terecht.. en ik moet alles zelf doen. Zelf de dierenarts gebeld, zelf erheen en moet het ook zelf betalen want als het aan mijn moeder lag ging ik er niet heen want die wil geen geld uitgeven en mijn zus zegt dat het heel normaal is en dat iedereen die een konijn heeft zelf er voor moet zorgen en niet de ouders. Ik vind het gewoon belachelijk.. Hopelijk zal het goed gaan, hou jullie op de hoogte.

  6. Er is altijd een spoeddierenarts die dienst heeft. Even rondbellen hoor, je konijn heeft echt nu hulp nodig, morgen kan het al te laat zijn. 

     

     

    Toch je dierenarts bellen. Als je dierenarts dit weekend geen dienst heeft hoor je wel welk nummer je wel kunt bellen.

    Echt doen! Anders is het waarschijnlijk te laat.

     

     

    Ik sluit me hier bij aan. Ik heb dit zelf al een aantal keren gehad met een v mijn konijnen en dan meestal int weekend of feestdag. Dan bel ik naar de dierenarts v wacht.

     

    Dank jullie voor jullie reacties. Ik zit in een hele frustrerende situatie die ik wel eens eerder heb meegemaakt. Mijn moeder wil geen spoedbehandeling omdat ze het duur vindt, ik probeer d'r uit te leggen dat het gaat om mijn konijn en dat als hij niet snel eet het te laat kan zijn maar ze blijft er op staan dat ik me er morgen bezig mee houdt. En ik moet morgen ook nog eens naar school dus zelfs als hij morgen naar de dierenarts zou kunnen, zou het laat zijn.. ik ben echt een beetje in paniek nu. Ik heb de brokjes laten weken, en ik ga het even proberen, op hoop van zegen. Ik verwacht eerlijk gezegd niets, ik ga ook proberen mijn moeder te overtuigen en anders aandringen of ik morgen niet naar school hoef zodat we gelijk naar de dierenarts kunnen, ik hou jullie op de hoogte. Bah...  :

  7. Een paar uurtjes geleden ging ik rond de normale etenstijd mijn konijn eten geven, normaal zou hij gelijk het bakje aanvliegen maar hij bleef stilzitten en ook toen ik het bakje neerzette en hem brokjes aanbood, reageerde hij niet. Er is dus zeker iets mis met hem, ik vermoed gebitproblemen omdat hij een paar jaar terug ook naar de dierenarts ging voor haakjes, het probleem is dat ik pas morgenochtend de dierenarts kan bellen en hij al de hele dag niks gegeten heeft en echt snel binnen 24 uur iets binnen moet hebben.. ik heb geen dwangvoer of een spuitje etc., ik heb geprobeerd sla nat te maken en het aan hem te geven maar hij neemt het niet. Weet iemand wat ik moet doen? kan ik iets anders proberen? :(


  8. Maar dat ze zo raar deed dan? die rare geluiden de hele tijd maken, en proberen te niezen, of braakbewegingen en al dat raars dan?

    Het knorren deed ze, zoals ik al zei, al een tijdje. Quinty zit ook in de tuin dus dat zijn gewoon de hormonen. De andere geluiden maakte ze toen ik haar probeerde op te pakken, dit heeft ze nooit leuk gevonden en daar heb ik ook een paar littekens van haha. Ze is dus erg bang als ik haar wil oppakken. Maar de dierenarts heeft nog gekeken of hij wat raars kon vinden, maar hij vond niks. Ik ben gewoon blij dat ze gezond is en dat het allemaal goed is afgelopen. :)

  9. Hallo iedereen!

    Bedankt voor jullie hulp. Ik ben gelukkig 2 dagen geleden toch met mijn moeder naar de dierenarts geweest en Junior is gelukkig gezond. Het blijkt geen bloed te zijn, maar urine. De DA zei dat het door bepaalde 'plantpigmenten' een (donker)rode kleur heeft gekregen, en normaal bloed bij konijnen ook veel lichter is. Een hele opluchting, en Junior springt weer door de ren. Nogmaals, bedankt voor al het advies! :)

  10. Sorry, maar ik vind dat jij een beetje ondankbaar doet. Je vraagt om hulp en mensen proberen jou te helpen door je advies te geven. Naar de dierenarts gaan is gewoon het beste advies op dit moment, we kunnen moeilijk gaan liegen en zeggen dat naar de dierenarts gaan helemaal niet nodig is alleen omdat jij het anders dwingend over vindt komen. Je moet toch de waarheid weten ook al is die niet leuk? Stel dat mensen zeggen "kijk het maar even aan" en je konijn is morgen overleden, dan ben je ook niet blij! Nu kan het misschien voorkomen worden.

    Ik vind het in ieder geval heel goed dat je je moeder gaat bellen.

    Dit heeft niks met ondankbaarheid te maken, maar soms kan je je ook gewoon indenken in een situatie van iemand anders i.p.v gelijk dingen te zeggen als ''je uitleg is onduidelijk'' en ''je doet ondankbaar''. Natuurlijk ben ik blij dat jullie mij advies geven maar als ik uitleg dat het op dit moment een beetje moeilijk is hoef je niet gelijk zo te reageren. Ik wil even graag als jullie naar de dierenarts, en dat ga ik nu ook vragen aan mijn moeder en dan is er absoluut geen reden om zo te reageren. Ik ben niet ondankbaar, ik leg gewoon uit dat de situatie wat lastiger is, niet dat ik zelf niet wil gaan. Ik doe juist mijn uiterste best.

  11. Sorry, niet om het één of ander, maar ik vindt wel dat mensen hier een beetje dwingerig overkomen. Ik ben alleen thuis, ik weet geeneens hoe ik op de fiets met mijn konijn naar de dierenarts kan? Ik heb geeneens een reismand. Natuurlijk wil ik haar helpen, maar soms kloppen de omstandigheden gewoon niet. Ik ga mijn moeder bellen en kijken wat ik kan doen. Natuurlijk wil ik dat ze naar de dierenarts gaat en beter wordt maar hoe kan ik daar nu opeens alleen heen?

  12. Ze is wel rustig nu maar als ik dr probeer op te pakken gaat ze plat liggen en maakt ze piepende geluiden

    Maar jullie moeten ook begrijpen dat ik niet zomaar naar de dierenarts kan, mijn moeder is aan het werk en het is laat en echt niet dat ik haar niet wil helpen maar we zitten wel een beetje met de kosten dan,

    Ik hou veel van dr en begrijp me niet verkeerd, ik wil d'r ook echt niet kwijt

    Ik ga denk ik eerst de dierenarts bellen om advies en dan kijk ik wat ik ga doen want ik ben er toch niet gerust op

  13. Mijn konijn doet de laatste dagen heel raar (knorren etc.) Ik dacht dat dit gewoon bij de 'pubertijd' hoorde. Ik zag net bloed in de ren dus dacht ik dat ze ongesteld is, maar nu doet ze heel raar (staart heen en weer, de hele tijd rare geluiden maken, door het hok op en neer rennen) en ze probeert te niezen ofzo, of braakbewegingen iets heels raars ik weet niet wat het is, help??

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .