Ga naar inhoud

Nefke

Members
  • Items

    2.008
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Nefke

  1. Ik denk dat het ook wel afhangt van hoe je konijnen op nieuwe groenten reageren. De mijne zijn heel makkelijk. Meestal geef ik in de zomer meer andijvie en in de winter ga ik over op boerenkool.. maar als ik dat laatste na een half jaar weer een keer geef bouw ik ook niet op. Verder eten ze met de pot mee.. ik eet niet elke week courgette maar als ik het in de keuken gebruik dan gaan de uiteindes altijd richting konijnenren. Het zelfde met brocoli stronken. Geen probleem hier.

  2. Welkom op het forum!

    Het klinkt als frustratie van het konijntje...

    Misschien kun je ons verder op weg helpen wb advies geven door een paar antwoorden te geven:

    Wat is de woonsituatie van je konijn? Hoeveel m2 heeft deze 24/7 tot zijn/haar beschikking?

    Is er een vriendje of zijn er de plannen in de toekomst een vriendje aan te schaffen voor het konijn?

    Even wat ik me zo snel kan bedenken wat het gedrag zou kunnen verklaren..

  3. Ben is hier een week geleden ingeent voor 43,- of zoiets. Inclusief check. Met de vorige entingen was het €25,- (2x per jaar) dus ben wel iets goedkoper uit. Maar ik heb sowieso geen goedkope DA. En het geeft een fijn idee dat ze even helemaal onderzocht worden..

    Was alleen over het hoofd gezien dat Wis zwanger was (die is wel gecheckt maar had haar enting al gehad bij de opvang) maar dat is dus zeer moeilijk te voelen.

    Heb aan Ben in ieder geval helemaal niets aan bijwerkingen gemerkt.

  4. Voor één nachtje weg zoals in dit geval laat ik mijn konijnen gerust alleen.

    Normaal krijgen ze twee keer per dag bix en 3x groente, in het geval dat we weggaan krijgen ze hun normale portie biks en groente voordat we weggaan, en verder 'verstop' ik nog her en der kleine beetjes (o.a. met wc rolletjes, of onder in hun hooibak, etc) die ze dan vanzelf tegenkomen gedurende de dag.

    En ik zorg gewoon dat ze mega-veel hooi hebben en genoeg water.

    Konijnen zijn delicate beestjes, maar zolang ze in hun vertrouwde omgeving hun vertrouwde voer krijgen en verder gewoon hooi, kunnen de mijne daar prima tegen! Ik ga voor één nachtje weg in ieder geval niet met ze zeulen naar een oppas.

    2 nachtjes is een ander verhaal, dan gaan ze naar een oppas, maar voor de situatie zoals beschreven blijven ze dus gewoon thuis. En ik ben best vaak zo even een nachtje van huis in het weekend. Nog nooit iets gebeurt. Tuurlijk kunnen ze ziek worden of zo, maar dat kunnen ze ook als ik naar m'n werk ben, en als het gebeurt als ik net de deur achter me dichttrek 's ochtends ben ik ook te laat thuis om ze te helpen waarschijnlijk. Maar zolang ze kerngezond ogen, ga ik me geen zorgen lopen maken om ze.

  5. Oke geeft niks, ik was even nieuwsgierig of ze hetzelfde gebruikten of dat het inderdaad aan de verschillende soorten narcose lag dat het prijsverschil zo groot is. ;)

    Mijn rammetje is destijds onder plaatselijke verdoving gecastreerd en dat scheelde aanzienlijk met als hij onder narcose moest. Maar voor zwaardere konijnen is ook al een zwaardere (meer gas?) narcose nodig dan voor kleine konijntjes. En daarbij verschillen verschillende dierenartsen gewoon wat betreft tarieven. Het kan aan veel verschillende zaken liggen dus.

    Ontopic denk ik ook dat je beter geld opzij kunt leggen zelf.. heb ooit eens de voorwaarden doorgekeken en de meeste dingen die ik zou willen laten verzekeren vallen toch niet onder de verzekering.. moet je het alsnog zelf betalen..

    En als je zelf opzij legt en je konijn blijft gezond: ben je alsnog geen geld kwijt. Terwijl anders de verzekeringsmaatschappij er heel blij mee is!

  6. Voor een voedster ben je vaak meer kwijt dan voor een ram, maar prijzen verschillen sowieso heel erg per dierenarts, net zoals de kundigheid per dierenarts. Het heeft dus zeker zin om rond te bellen en te informeren bij verschillende dierenartsen. Hier op BB staat ergens een lijst met de door BBers bevonden kundige dierenartsen incl een vragenlijstje die je zou kunnen voorleggen. Volgens mij heb ik ongeveer 160 euro betaald voor mn voedster.

    Het kán helpen tegen zindelijkheid, als het overal keutelen te maken heeft met territorium afbakenen kan dat een heel stuk minder worden. De hormoonhuishouding wordt in de war geschopt. Dit kan er voor zorgen dat ze dus veel rustiger wordt, echter geeft sterilisatie daarvoor geen garantie. Wel heeft het inderdaad andere voordelen zoals het wegnemen van het risico op baarmoederkanker. Bij mijn voedster heeft het overigens wel een heel positief effect gehad want ze was continue mijn rammetje aan het berijden en om de zoveel tijd schijnzwanger en het is nu een veel rustiger koppel.

  7. Ik zou me richten op goede voeding, en niet op 'dikmakers'....

    Als een mens te dun is, is alleen maar friet en pizza ook niet "the way to go", lijkt me.

    Wat de beste voeding in dit geval is weet ik niet, daar heb je al tips voor gekregen hierboven. Maar nogmaals: voedingsstoffen zijn heel belangrijk en die zitten in 'dikmakers' niet altijd.

  8. áls je ze over krijgt gezet is hopefarms ST 15KG voor €15,- te krijgen (of goedkoper online) maar ik zou eerst een kleinere zak proberen :).

    Ik heb Izzie wel overgezet van gemengt naar HFST toen ze bij mij kwam, wilde ze eerst ook niet, maar ik heb gemengt tot haar oude voer op was en toen moest ze wel.. ondertussen valt ze aan op haar biks. Ik weet het echter niet als je van Beaphar over wilt zetten...

  9. valt ze dan niet enorm af? ik heb dr net gewogen en ze is 1,9kg terwijl ze 2,1 was half jaar terug! hmmmm bah, DA zei dat ik miss te weinig voer gaf, maar dat geef ik afgepast precies wat mag!:s

    En "afgepast" is natuurlijk nog steeds naar een richtlijn, elk konijn is anders :). De mijne kregen ook afgepast totdat ze dikker werden en nu geef ik minder. Maar 'meer' biks zoals de DA aangaf lijkt me geen oplossing voor het laten liggen van BDK?

  10. Ik denk dat "warm" het minste probleem is, als hij onder narcose geopereerd wordt is het grootste probleem daarna om zijn temperatuur op peil te houden, vandaar dat in de winter geopereerde konijnen ook eerst binnen moeten bijkomen. Maar dat wil ook zeggen dat als het 's nachts nog flink afkoelt, het buiten te koud kan zijn voor hem de eerste dagen.

    Daarnaast zet je 'm de eerste dagen het beste op handdoeken, omdat bodembedekking in de wond kan prikken. Je kunt het buitenhok dus niet volstoppen met stro tegen eventuele kou.

    Als er echter geen andere oplossing is, en de voorspellingen van 't weer zijn warm de komende dagen, dan is het "warme" nachthok van floor misschien nog geen gek idee. Zeker omdat hij eerst bij de DA verblijft, en je zou een kruik bij hem in 't hok kunnen leggen. Mijn rammetje is destijds onder plaatselijke verdoving geholpen en was na enkele dagen alweer de oude.

  11. Er zitten voor en nadelen aan. Baarmoederkanker is er één, haar gedrag kan veranderen (de mijne sproeide en keutelde álles onder) in positieve zin. Maar de operatie geeft geen garantie, haar gedrag zou ook in negatieve zin kunnen veranderen omdat de hormoonhuishouding omgegooid wordt. Plus de risicos van de operatie zelf, een konijnkundige dierenarts helpt daar bij, maar het blijft een buikoperatie. Je moet rekening houden met de nazorg e.d. waar ook tijd in gaat zitten. Het is ook een hoop geld, maar áls er baarmoederkanker geconstateerd wordt en je bent er op tijd bij, zijn de kosten waarschijnlijk vele malen hoger om te opereren e.d. dan die 170 euro nu, plus de (waarschijnlijk) pijn die je konijn heeft voordat je 't ontdekte.

    Ik heb het wel laten doen en hier heeft het goed uitgepakt.

    Bij mij heeft het incl medicatie en nazorg ook denk ik rond de 170 euro gekost... maar dat had ik er wel voor over, ze was in goede handen.

  12. Ik heb geen antibiotica mee gekregen :). Darmstimulans en pijnstiller zou ik sowieso meevragen, en evt al een zakje (of 3) critical care zodat als ze niet zelf begint met eten je al goed dwangvoer in huis hebt..als de DA dat niet uit zichzelf meegeeft (deed de mijne wel)

    Inderdaad in 't begin zou ik haar apart zetten zodat je goed kan volgen wat ze eet en hoeveel ze keutelt. En eerst op handoeken en hooi in een ruifje oid zodat er niets in de wond kan prikken. De mijne heeft toch uiteindelijk 4/5 dagen apart gezeten omdat ze de eerste dag niet zelf at, en ik zeker wilde zijn dat ze helemaal weer OK was voordat ik haar bij m'n rammetje terug zette..

  13. Ik geef ze 2x per dag biks. Zo kan ik ook controleren of er iets aan de hand is. Als ze niet op het eten aanvallen zoals normaal dan gaan de alarmbellen rinkelen.

    Dat is ook precies de reden waarom ik 2x per dag geef.. maar in principe kan 1x per dag geen kwaad als ze daarnaast altijd hooi hebben... als ik een dag wegga geef ik ze ook hun biks in één keer.

  14. Nee, het enige waar ik me druk om maar is dat ze al 't beschikbare eten echt meteen opeten, dus leg ik echt véél hooi neer als ik weg ga, en "verstop" ik eten zodat ze dat wat later zullen vinden. Dan redden ze zich prina.

  15. Een dag alleen kan, dan geef ik ze iets meer eten en zorg ik dat ik ze met genoeg hooi achterlaat. Dat is als 't 's ochtends weg, volgende dag 's avonds terug is. Als ik langer wegga zorg ik voor oppas.

    En ik vind het niet zielig, ze zitten met z'n tweeen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .