Ga naar inhoud

Bianca

Members
  • Items

    3.011
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bianca

  1. Okay, dankjewel voor de reacties. Dan probeer ik het een tijdje zonder. Hij lijkt er inderdaad geen last van te hebben.

    Was al minder gaan smeren want Hobbes heeft er zo'n hekel aan. Dus niet smeren scheelt hem ook een hoop frustratie, want nu hoef ik hem alleen nog maar om te keren om de pootjes te bekijken ipv in te smeren.

    Sokjes werkt niet, want hij plast nog steeds naast de WC. Dat zakt nu wel sneller naar beneden door alle bodembedekking, maar het kan nog steeds dat de pootje een beetje nat worden en met natte sokjes aan wordt het vast alleen maar erger. Hij zit ook af en toe mijn zijn pootjes in de poep als die weer eens wat dunner is door de chronische cocc. Geen goed idee dus voor Hobbes, maar wel heel erg bedankt voor het meedenken :)

  2. Nou we zijn nu toch 6 weken verder maar ik zie nog geen enkel verschil. De plekjes zijn niet erger geworden maar ook niet minder. Terwijl er nu zoveel bodembedekking in de kooi ligt dat hij nooit meer met zijn pootjes in zij urine zit.

    Af en toe zit er een beetje een velletje op de plekjes wat dan weer los komt. Verder niks. Heb ik soms de verkeerde Pawwax? Welke bestanddelen moeten er in zitten?

  3. Dankjewel voor je reactie Iris.

    Russelbedding ligt in de kooi, maar wordt opzij gegraven. En net aan de rand van de vrijgegraven plek gaat Hobbes dan zitten plassen. Handdoek worden al helemaal binnen 0,03 nanoseconden weggegraven (dat is net een rode doek op een stier). Maar babysokjes zijn een idee want hij heeft geen tandjes, dus misschien krijgt hij ze niet af. Maar worden de plekken niet juist erger als de babysokjes ook nat worden van het in de eigen plas zitten? Want dat blijft wel een risico met die smeerkees van mij...

  4. Dankjewel voor jullie antwoorden Garret en Sharon. :)

    Nu nog iemand die me kan vertellen hoe ik kan zien of er verbetering optreedt en of 1x per dag smeren genoeg is. Iemand?

    Gisteren zat Hobbes namelijk WEER in zijn eigen plas. Hij wil namelijk geen bodembedekking, dus graaft net zo lang tot hij een kale plek op de bodem van de kooi heeft gemaakt en gaat daar dan liggen... en dus net aan de rand daarvan plassen! Hij wil blijkbaar niet plassen waar bodembedekking ligt. Weet iemand waarom hij dat doet?

    Ik heb vetbed in huis, mag ik dat in de kooi leggen, of is dat juist slecht bij Sore Hocks?

  5. Borstelen vindt hij verschrikkelijk. Alles wat ik aan zijn lijf doe vind hij verschrikkelijk (hij lijdt behoorlijk aan de aanstelleritus ;) ) En de vacht vervilt zo snel omdat Hobbes geen voortandjes heeft en hij dus niet goed schoon en ontklit kan houden. Als ik hem onder zijn pootjes zou borstelen zou ik bang zijn de huid daar te beschadigen. En wat eenmaal in de klit zit kan er alleen nog afgeknipt worden en dat mag niet onder de pootjes.

    Is er niemand die antwoord op mijn andere vragen kan geven?

  6. Ik doe het nu een keer per dag want hij vind het echt verschrikkelijk om opgepakt te worden. Ondanks zijn hakjes lanceert hij zich echt uit mijn handen zodra ik hem loslaat en stampt dan keihard op de grond om zijn boosheid te laten merken.

    Ik zie alleen nog weinig verschil. Is dat omdat ik het te weinig doe of is het nog te vroeg?

    Hoe en wanneer moet je verbetering gaan zien?

  7. Zijn het wel maden? Als het door het hele huis zit klinkt het meer als meellarven/meelmotten. Heb je misschien ook last van kleine motjes?

    Meelmotten komen echt als een soort explosie (heb ik ooit in een pak oud hooi gehad wat in de berging lag, maar binnen no time zaten overal in huis coconnon tegen de muur in een soort kleine spinragbakjes die heel plakkerig waren, daar verpopt de de larve zich tot motje. de meellave lijkt is ook wit maar veel dunner kleiner dan een vliegenmade)

    http://www.ppd.nl/ppd/determinatielab/materiaal-aantastende-insekten/de-meelmot.html

  8. Een beetje borrelen is goed. Als het maar niet heel hard is, of helemaal weg is.

    Die van mij beginnen heel luide borrelgeluidjes van binnen te maken als ze gaan drinken. Echt heel grappig om te horen (nee het is niet de fles het is echt het konijn! :D) Bezoek maakt er wel eens een opmerking over maar volgens mij is dit gewoon normaal, want ze hebben het altijd.

  9. Rutger ontdekte op dezelfde plaats ook een zere hak op het andere pootje. Hij kon het korstje er nu zo aftrekken zonder het wondje open te maken. Hij zei dat we het in de gaten moesten houden maar dat het vooralsnog niet nodig was AB te geven (gelukkig). Aan smeren wilde hij nog steeds niet beginnen, tot ik paw wax noemde. Dat zag hij dan nog wel zitten, dus ik kreeg een mooie tube Zweedse potenwas mee!

  10. Hobbes doet dit gemiddeld 25 x per dag! Echt heel schattig. En blijft dan ook zo liggen en zie je af en toe zijn tongetje langs zijn lipje gaan.

    attachment.php?attachmentid=63261&d=1345713499

    Muis doet wel eens een bunnyflop waar ze zelf van schrikt omdat ze te ver door rolt en bijna omvalt.

  11. Ik heb inderdaad houtkorrels in de wc liggen, maar daar heb ik na ontdekking van de sore hocks een laag hennepvezel overheen gelegd. Het is een kattenbak zonder bovenkant. Als het nog groter moet dan wordt het wel een enorm grote wc!

    Eigenlijk heeft alleen de verdieping profiel, maar sinds ik ze beneden eten geef, zit Hobbes daar ook niet meer. Ik heb Russel Bedding in de kooi gelegd, maar dat graaft Hobbes meteen opzij. Hij ligt graag op de kale lege bodem. Is natuurlijk ook wel koeler met dit weer.

    Lichaamsbeweging krijgt hij wel hoor. Al is hij wel ouder dan Muis (Muis is 1, Hobbes is 4) en daardoor ook een stuk rustiger. Maar laat op de avond worden ze doorgaans allebei wat actiever en gaat Hobbes soms ook klimmen (springt op een stoel waar Muis niet eens in durft en waar veel kussen in liggen waar hij dan overheen gaat klimmen, hihi. Muis racet dan door het hele huis)

    Op de eerste foto is beter te zien dat er aan de zijkant wat bloed zat, al is het voornamelijk wondvocht. Op de tweede foto heb ik het meeste aangekoekte wondvocht uit de haartjes weggehaald, behalve aan de kant van het wondje, omdat ik bang was de korst van het wondje af te trekken. Het wondje zit op de foto rechtsboven. Maar langs de hele kant zat dus aangekoekt wondvocht, dus het hele kale plekje heeft in eerste instantie wondvocht gelekt denk ik.

    Maar ik laat Rutger er vanmiddag naar kijken en dan zie ik wel wat hij er van zegt.

    Ik hoop dat het niet ontstoken is, maar gezien de kleur, de zwelling en het wondvocht ben ik bang van wel. maar ik heb dan ook nog nooit zo erg sore hocks gehad bij een konijn.

  12. Hobbes neemt het gewoon niet zo nauw. Hij plast niet ineens overal, hij plast alleen in de bak EN er net naast. Netjes op een plek...maar wel d'r naast. Dus hij is niet echt incontinent of zo, gewoon een beetje koppig. Tis wel een nijn met karakter hoor! Heeft hij vaker gehad maar dan zette ik hem steeds in de bak als ik het hem zag doen, en hield hij uiteindelijk weer op met er net naast te plassen. Het gebeurde de afgelopen weken alleen steeds 's nachts, dus ik wist niet zeker wie het was, tot ik hem vlak voor Lowlands overdag betrapte. gelijk in de bak gezet, maar dat was de enige keer dat ik hem betrapte en toen was het waarschijnlijk al te laat.

    DA dacht aan de foto's te zien dat het misschien toch ontstoken was, dus ik ga morgen even langs met meneertje. Vandaag had ik hulp en heb ik wat betere foto's kunnen maken (en voorzichtig de haartjes rondom het plekje wat schoongemaakt, want daar zat allemaal viezigheid aangekoekt in het wondvocht)

    Vandaag zag het er zo uit:

    attachment.php?attachmentid=63241&d=1345659546

    Zie nu eigenlijk pas dat de foto op zijn kop zit. De hak zit nu dus boven en zoals je kan zien is het bijna zijn hele hakje! En onder mijn duim zie je ook net een hele flap vilt die allen nog in de lengterichting midden op de hiel vastzit en op en neer zwabbert als hij loopt, maar ik durf die niet weg te halen ook al heeft hij er wellicht wel last van. Vraag morgen wel aan de DA of we die beter wel of niet af kunnen knippen.

  13. Dankjewel voor je advies!

    Met niet uit de kooi komen, bedoel ik de eerste 2 uur of zo. Of als het eten buiten staat, het eerste half uur voordat hij dat door heeft. Op zich zitten ze alleen 's nachts in de kooi, de rest van de dag hebben ze de hele keuken, of als ik in de huiskamer ben, ook de huiskamer erbij.

    Maar je zegt daar wel iets heel belangrijks, Hobbes plast de laatste tijd ook weer naast de bak en zit dus met zijn pootjes in zijn eigen plas. Dus dat zou wel eens de oorzaak kunnen zijn.

    Ik doe juist expres geen bodembedekking in de kooi omdat hij dan helemaal niet meer af te leren is om naast de bak te plassen. maar dat kan ik nu dus beter wel doen dan?

    En smeren is dus niet nodig? Geef jij wel eens pijnstilling? Ik heb Hobbes rond etenstijd wat Carprofen gegeven. maar ze eten allebei slecht want het is nog erg warm in huis. Maar van Muis ben ik dat gewend, van Hobbes veel minder, dus voor de zekerheid toch maar wat gegeven.

  14. Dankjewel Sharon. Ik hoop niet dat ik AB moet gaan geven. Worden mijn konijnen doorgaans ziek van...

    Ik vraag me ook af waar het van komt. Ik heb een vrij gladde, maar niet te gladde vinyl vloer die lijkt alsof het hout is. De kooi is gewoon een gladde plastic bak zonder bodembedekking. De verdiepinkjes hebben wel wat profiel want anders lukt het de konijnen niet er op te springen.

    attachment.php?attachmentid=63229&d=1345557195

    Ze hebben altijd veel moeite met die verdieping en in en uit de kooi komen. Zijn echt mietjes wat dat betreft. Dus ik heb een wat minder steil trapje in de kooi gemaakt, maar daar zette ze alleen heel onhandig met de achterpoten op af (dus misschien het het hakje zo beschadigd?) en een hele stellage voor de kooi met een huisje en een Ikea kruk om erin en eruit te komen. Daar zijn ze iets handiger in dan de binnentrap.

    attachment.php?attachmentid=63234&d=1345569369

    Misschien het eten maar weer op de benedenverdieping geven en niet op de verdieping, dan hoeft Hobbes niet omhoog.

    En handdoeken neerleggen heeft geen zin, die krabbelt hij meteen aan de kant.

  15. DA assistente heeft teruggebeld en gezegd dat ik van Rutger inderdaad niet mag smeren want dan wordt het week en blijft het stuk gaan. Ik heb hem op verzoek de foto's gestuurd van het hakje en ik hoor morgen meer over een behandelplan. Ik ga hem wel wat pijnstilling geven want zijn eetlust is zo-zo en dat mocht van de DA.

  16. Ik ontdekte vandaag een wondje op de linkehiel van Hobbes. Hij heeft lang haar en vormt matten, ook onder zijn pootjes. Onder de pootjes is niet erg want dat loopt wel lekker zacht, maar als hij ruit (wat hij eigenlijk bijna constant doet) dan raken die matten los. Vandaag zag ik onder zo'n los matje ineens een wondje op de hak met wat geronnen bloed.

    Als hij ligt zie je niks:

    attachment.php?attachmentid=63225&d=1345556804

    maar op zijn rug als je het haar een beetje opzij doet zie je ineens dit:

    attachment.php?attachmentid=63226&d=1345556834

    (ik heb het konijn op schoot en houdt met linkerhand konijn vast en haar opzij terwijl ik met rechts een foto maak. Linksboven in beeld is dus linkerhak van Hobbes.)

    attachment.php?attachmentid=63227&d=1345556847

    Hij eet redelijk maar wel minder enthousiast. Hij kwam ook de kooi niet uit (die staat heel hoog) maar zat wel veel te graven (frustratie signaal bij Hobbes)

    Ik heb DK gebeld, maar de assistente zei dat er vandaag geen DA voorhanden was. Ze zou overleggen met Rutger (mijn eigen DA) en ik vroeg haar naar pawwax, maar volgens haar mag dat niet op wondjes gesmeerd worden. Dat mag alleen gebruikt worden nadat de wond genezen is of ter preventie.

    Da moet me nog terugbellen

    Maar hoe zit dat nou precies?

    Als het wel mag, maakt het merk pawwax dan nog wat uit? En als ik dat hier niet kan krijgen (mag vandaag niet autorijden) is Honingzalf of Calendula van de apotheek dan ook okay?

    Mag je ook Nestosyl gebruiken? Denk het niet, of wel?

  17. Bedankt voor alle snelle reacties! :love:

    Ik wilde ze in de badkamer zetten met de kleinere kooi erbij, maar die past alleen door klem te staan tussen de wastafelkast en de wasmachine en aan de lange kant de verwarming en het (zit)bad. Ik kon dan niet meer bij het raam of de wastafel komen. Ik kon geen was doen omdat de machine niet meer open kon en het deurtje van de kooi kon ook niet open.

    Ik was erg moe van afgelopen nacht, dus heb toen Muis maar even in de kleinere kooi in de keuken gezet en Hobbes weer uit de grote kooi gelaten. Dat heb ik een paar uur zo gelaten, terwijl Hobbes lekker op het huiskamerkleed lag te slapen.

    Muis vond het helemaal niet leuk. Toen ik ging eten koken was ze de kleine kooi al aan het slopen. Ik heb haar er toen maar weer uitgelaten om te kijken hoe het ging. Ze ging wel meteen naar Hobbes, maar ze zijn elkaar alleen een half uur aan het wassen geweest en vooralsnog (we zijn nu 45 min verder) is alles nog rustig.

    Als het vannacht weer hommeles wordt, zet ik Muis in de kleine en Hobbes in de grote kooi en laat ik dat morgen overdag als ik weg ben ook even zo. Dan pak ik het morgenavond of maandag wel weer op.

    Maar misschien dat dit even voldoende was om het te doorbreken *doet schietgebedje*

  18. Wat zou neutraal terrein zijn? de badkamer? En moet ik ze dan bij elkaar laten ook als ik er niet bij ben in de badkamer? Of even in aparte kooien houden?

    Ik ben alleen morgen dus de hele dag weg. Ik hou ze liever even apart tot ik terug ben en er bij kan blijven. Is dat goed?

    Er lijkt niks met Hobbes aan de hand te zijn, maar misschien ruikt Muis iets wat nog niet zichtbaar is. Ik zal hem goed in de gaten houden.

  19. Dit gebeurde dus net in de keuken met al dat gejaag:

    DSC_2342_kl.jpg

    Hobbes ligt nu weer rustig in de kooi met de deur dicht en Muis zit los in de keuken. Maar ik denk dat ik zo de oude kooi uit de berging ga halen en Muis daar in stop steeds als ze te veel jaagt of wanneer ik weg ben/slaap zodat Hobbes de normale kooi heeft maar ook lekker los in de keuken kan overdag, want dat is hij gewend.

    Ik baal er wel van en hoop dat iemand een tip heeft wat ik hier aan kan doen of wanneer dit misschien weer vanzelf over gaat.

  20. Muis (vrl. 1 jr 3 mnd, begin dit jaar gecastreerd) en Hobbes (mnl. ruim 4 jaar) zijn al 3/4 jaar samen maar sinds gisteren ineens extreem aan het jagen.

    Het is Muis die steeds achter Hobbes aan zit. Hobbes is groter dan Muis en zou haar best aankunnen, ware het niet dat hij geen snijtanden meer heeft (had olifantstanden).

    Het is echt heel zielig, want Hobbes is al ouder en wil gewoon slapen, maar Muis laat hem niet met rust. Ze probeert in zijn buik of zijn achterwerk te bijten. Overal liggen haren van hem en hij heeft ook echt kleine wondjes op zijn rug.

    Ze wonen in de keuken. Vannacht was het zo erg dat ik na 3 uur ben opgestaan omdat ik geen oog dichtdeed. Toen heb ik Muis buiten het hok gezet met haar eigen hooi en water en WC.

    Ik heb ze net weer bij elkaar gelaten, maar zodra ik erbij wegloop begint het weer.

    Ik weet niet wat ik er aan kan doen. Omdat Hobbes groter is kan ik ook geen schuilplaats verzinnen waar Muis niet ook bij in kan.

    Zondag moet ik overdag de hele dag weg. Maar ik durf ze zo moeilijk alleen te laten.

    Hoe komt dit zo ineens? Wat kan ik er aan doen?

  21. zolang hij nog maar hooi blijft eten en evt groente is het niet zo erg dat hij geen brokken wil. Tenzij de hoeveelheid hooi en groente heel weinig gaat worden, dan moet je echt gaan dwangvoeren om te voorkomen dat zijn darmen stil gaan liggen (kun je ook aan de grootte van de keutels zien: als ze steeds kleiner worden dan moet hij dus meer eten binnenkrijgen. Speldenknopjes wijzen op foute boel, dan moet je echt snel gaan dwangvoeren)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .