Ga naar inhoud

JoBoris76

Members
 • Aantal items

  2555
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door JoBoris76

 1. Ik sukkel al ruim 8 jaar met Binky en gasaanvallen en verstoppingen. Sinds ik een aantal jaar geleden begonnen met homeopatische druppels in zijn drinkwater gaat het stukken beter en zit er meer tijd tussen. Gelukkig!

 2. Mijn Binky heeft ook dankzij een behoorlijke rekenfout van mijn fijne DA chronisch snot. :( Je zou de weerstand op kunnen krikken met Echinaforce. Dit heb ik ook altijd in huis.

  Ik weet niet of je de houtkrullen ondertussen hebt vervangen maar dat zou ik zeer zeker doen.

 3. 34 minuten geleden zei neegewoonniet:

  Maar dat is dan een uitzondering. De meeste konijnen hebben het nodig, een gezond konijn kan het ook prima hebben en het lijkt nu een beetje alsof je het aanraad :)

  Aanraden? Nee hoor... Ik weet ook wel dat een gezond konijn gewoon brokjes hoort te eten maar dat is aan de eigenaar vind ik. Als deze geen brokjes wil geven is dat zijn/haar keus.

 4. 2 minuten geleden zei ricksem:

  Heb je ook al eens beaphar care  +  geprobeerd?  Ik geef dit aan mijn konijnen goede brok en gezond.

  Ja alle soorten die er zijn. Ook op Science Selective doet hij het niet goed.

 5. 26 minuten geleden zei neegewoonniet:

  Hope Farms super trio reageerde hij erg goed op.

  Oké... Die gaf ik al in het begin toen ik hem net had en ondertussen heb ik alle bikssoorten die er zijn geprobeerd maar helaas... Er zit dus niks anders op dan het dieet zo te houden zoals het nu is. Hij is al bijna 8.5 jaar dus...

 6. 4 minuten geleden zei neegewoonniet:

  Biks hebben ze inderdaad nodig, omdat wij nooit aan de juiste en voldoende voedingsstoffen kunnen komen.

  Zelfs voor mijn Flip met zijn gevoelige darmen was er biks die hij wel verdroeg :)

  En welke biks waren dat dan als ik vragen mag?

 7. Als het echt pinwormen zijn moet je inderdaad iedere dag de boel ontsmetten en keutels ruimen. Ik heb soda gebruikt om te ontsmetten. Succes!

  Stel dat het pinworm is, moet je dan ook het hele hok en de ren en alles ontsmetten? Of is alleen behandelen van de konijnen voldoende?

 8. Ik heb hier ook een nijn die slechtwerkende darmen heeft en regelmatig verstoppingen heeft incl. gas. Hem geef ik al een paar jaar een middel door zijn drinkwater en dat helpt goed. Natuurlijk blijft het uitkijken met verharen maar ik moet zeggen dat de "aanvallen" een stuk verminderd zijn sinds ik dit geef. Voor meer info mag je me gerust een pb'tje sturen. Ik geef Binky trouwens ook natte groenten zodat hij nog extra vocht binnen krijgt.


 9. Bij de Lidl zijn groenten best goedkoop volgens mij? 

  Ik haal het zelf gewoon bij de lokale supermarkt de Spar. Vaak is er wel wat in de aanbieding. 

  Gisteren een stronk broccoli voor 69 cent, en een bak wortelen voor 99 cent, dan nog een krop sla voor rond een euro, de witlof is op dit moment ook niet duur..

  Daar doe je dan toch weer een paar dagen mee. Vaak heeft mijn moeder ook nog wel wat over van wat we die dag eten.

  Ik heb 4 konijnen trouwens

  Klopt dat de groenten goedkoper zijn maar soms ook niet hoor. Zo heb ik een tijdje terug bijv. €1.09 betaald voor witlof terwijl die bij de Appie €0.89 was. De andijvie kost daar normaal €0.69 maar is ook regelmatig in de aanbieding voor €0.39.

 10. Ik zou er wel voor zorgen dat je iets van pijnstiller in huis hebt. Het kan best zijn dat hij ze nodig heeft. Het is sowieso verstandig om een EHBO-doos in huis te hebben. Als je konijn buiten zit zou ik hem zeker de eerste dagen even binnen houden omdat een konijn wat onder narcose is geweest zichzelf moeilijk op temperatuur kan houden. Peterselie is zeker goed. Dat werkt eetlustopwekkend. Veel succes vrijdag!


 11. Als de andijvie bij de Lidl er is haal ik het daar. Een krop is daar 69 cent als het niet in de aanbieding is. Scheelt een boel in vergelijking met andere supermarkten. Ook de paksoy haal ik daar. De rest van de groenten gewoon bij Albert Heijn, Dekamarkt of de Plus. Mocht er iets in de aanbieding zijn tuf ik daar even heen. ;)


 12. Krijgt hij/zij ook pijnstiller? Een konijn met pijn eet nl. niet. Je zou eventueel ook zelf medicijnen kunnen vragen zodat je niet steeds naar de praktijk hoeft. Met dit warme weer doe je je konijn daar geen plezier mee. Geef je konijn ook genoeg vocht. Eventueel kun je de groenten goed nat laten mits je konijn groenten gewend is. Dat scheelt ook weer.


 13. Mij is altijd gezegd dat je beter ongeveer 20 minuten tussen medicatie kan laten zitten omdat de maag anders zoveel tegelijk te verwerken krijgt. Mijn Binky reageert beter op Metocloral dus dat heb ik ook altijd standaard in huis. Cisaral doet bij hem niet veel. Ook niet te snel stoppen met de medicatie i.v.m. het krijgen van een terugval. Rustig aan afbouwen zodra het keutelen weer gaat zoals voorheen.


×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .