Spring naar bijdragen

bench

Members
 • Aantal bijdragen

  4033
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door bench


 1. Je kwam bij mij voor mijn negende verjaardag.

  Negen jaar hebben we van je mogen genieten. Je overleefde EC en na je ziekte was je zó tam. Omdat we je wekenlang hebben moeten verzorgen mochten we alles met je doen.

  De laatste tijd werd je wel een oud mannetje. Je hield jezelf niet meer schoon en kreeg last van urinebrand. De dierenarts heeft niets kunnen vinden.

  IMG_0411.jpg

  2007-2015

  Lieve Loesje, bedankt dat je samen met mij bent opgegroeid. Lotje en ik zullen je missen.


 2. Hey Bente! Nog gefeliciteerd.

  Ik heb toen gewoon gedaan waar ik goed in was. E&M dus, met economie, management en organisatie, geschiedenis en maatschappijwetenschappen en wiskunde. En natuurlijk Nederlands, Engels en CKV. Toen bedacht ik me later dat ik toch echt met dieren wil gaan werken dus in Havo 5 M&O laten vallen en twee jaar biologie in één gedaan. Toen ik die keuze moest maken kon ik me ook echt niet bedenken wat ik nou wilde. Dus ik heb het maar zo breed mogelijk gehouden maar wel met dingen waar ik goed in was en die ik leuk vond. Behalve M&O dan. Dat vond ik afschuwelijk maar het leek me wel nuttig :P blij dat ik er geen examen in heb hoeven doen. Ik weet niet precies hoe dat nu zit met wiskunde, maar toen ik moest kiezen was wiskunde niet verplicht (als je C&M koos) zal inmiddels wel weer veranderd zijn. Ik zou in elk geval sowieso wiskunde kiezen want bij ontzettend veel opleidingen is het een van de toelatingseisen.

  Dankjewel (:

  Het lastige is dat ik overal wel goed in ben. Ik sta in een nogal luxepositie (Laagste cijfer een 8,8) Dus alles staat nog open...

  Wiskunde is tegenwoordig verplicht, maar ik moet wel kiezen welke soort ik wil gaan doen. Als ik wiskunde B ga doen - Wat een van de moeilijkste vormen is - kan ik in principe veel technische studies gaan doen. Ik denk dat ik ook voor een breed profiel ga, zoals N&G of N&T. Mijn zus wist het destijds ook niet en heeft toen 2 profielen tegelijk gedaan waardoor bijna alles nog open stond. Misschien ga ik dat ook wel doen, en dan zie ik het idd na een jaar wel of ik eventueel een vak wil laten vallen of oppakken.


 3. Goedemiddag, ik laat mijn gezicht ook weer eens zien.

  Gisteren was ik jarig, ik vind het altijd zo apart om te bedenken dat ik me hier aanmeldde toen ik 12 was en nu inmiddels 15. Zo voelt dat helemaal niet.

  Ik moet binnenkort mijn profielkeuze maken, maar ik vind t nogal lastig. Hoe hebben jullie dat destijds besloten?


 4. Zo, de cavia is net opgehaald. Ze vertelden dat ik hem na dat wij zelf op vakantie zijn geweest hem mogen houden, maar daar ga ik nog even over na denken... Ik heb namelijk wel liever dat hij dan een vriendje krijgt, maar ik weet niet of mijn ouders het daar mee eens zijn. Daarnaast beweerden ze opeens dat het een zeugje is? ...


 5. Een banner is eigenlijk niets anders dan een plaatje van een bepaalde afmeting, je kunt dit dus met verschillende programma's maken. Bijvoorbeeld paint, GIMP, picasa, Photoshop, etc.

  Als je op 'banner maken' googled krijg je ook wat websites waarmee je een banner kunt maken.


 6. Je woont nog bij je ouders? Hm echt heel jong kan je niet zijn, want je klinkt zo volwassen over hoe je nadenkt over het welzijn van die cavia! Complimenten :D

  Even afwachten dan maar...

  Dat hoor ik vaker! 14 jaar oud ;)

  Hm ja ik dacht als het een zeugje is zou de cavia misschieb hier naartoe kunnen... heb een groepje van drie cavia's in een grote ren. Maar een beertje gaat dan niet :(

  Maarja wat is een leven voor een cavia in een hokje , alleen. Daar is niks aan natuurlijk, hoe goed die mensen het ook bedoelen.

  Nee dat klopt, ik ga het gewoon afwachten of ze hem echt kwijt willen. Ik ga ze sowieso vertellen hoe lekker hij hooi vindt!

  Als ik een koekje uit de verpakking haal, begint hij gelijk te piepen omdat hij denkt dat hij zo'n cavia snoepje krijgt. Echt heel sneu haha. Hij is de afgelopen 2 dagen druk bezig geweest met de schoenendoos, ik heb 't idee dat hij het naar zijn zin begint te krijgen.


 7. Nou ik dat geval zou ik zeggen: hij is zo leuk, mag ik hem houden? En dan zoeken naar een leuk huisje als je hem/haar niet kan houden.

  Is het een beertje of een zeugje?

  Het is een beertje, mijn ouders hebben in principe gezegd; je mag hem houden. Ik zei gelijk: Ik weiger wel een cavia alleen te houden. Een 2e cavia erbij was dan ook wel goed, "want die beesten hadden toch niet zo veel verzorging nodig". Hmm, ik weet het niet hoor. Hij zit nu in een kooi die nog geen 80 cm lang is, en met z'n 2en wordt dat wel erg krap. Daarnaast schat ik mijn ouders niet in dat zij naar de dierenarts zouden gaan als er iets mis is, omdat het niet aanvoelt als 'hun eigen dieren'. Bij de konijnen doen we dat namelijk wel.

  Hiernaast had ik niet echt het idee dat ze actief naar een nieuw huisje aan het zoeken waren voor de cavia, maar er niet heel veel mee hadden. Ze verzorgen hem wel goed heb ik het idee, toen ze hem kwamen brengen was het zo van: " 'S ochtends wil hij een cavia snoepje en 's avonds een wortel" - Ik denk meer dat ze niet goed weten dat een cavia ook hooi nodig heeft etc. en ze niet echt aan hem gehecht zijn.

  Ik denk dat als ze hem ophalen en ze dringen aan dat ik hem 'echt wel mag hebben', ik zeg: Oké dan. Maar dan ga ik wel een nieuw huisje voor hem zoeken.


 8. cavia s hun nagels zijn idd krom, maar je moet ze wel bijknippen. Doordat ze krom staan, kunnen ze terug tot tegen het voetje groeien , en das zeker niet prettig voor het beestje.

  Heeft ie een hooiballetje? Dat vinden cavia s wel leuk, en daar houden ze zich toch echt een tijdje mee bezig. misschien kan je hem zo wat 'entertainen' ?

  De meeste nagels die te lang waren zijn nu geknipt inderdaad. Ik heb gemerkt dat hij echt dol op hooi is, terwijl ik niet het idee heb dat hij dat bij zijn baasjes krijgt. Ik heb nu een ruifje in de kooi en dat vindt hij heel leuk ja!

  Vandaag is hij al veel minder bang als ik langs de kooi loop, gisteren dook hij nog in elkaar. Vanochtend pakte ik een koekje en het gekraak van de zak deed hem blijkbaar denken aan de voerzak, want hij begon helemaal te piepen (:


 9. Vroeger had ik cavia's en die kwamen wel eens in de tuin op het gras in een rennetje. Ze waren daar niet bang, maar echt rennen en spelen deden ze niet. Hoogstens een enkel sprongetje op de plaats als ze heel blij waren, maar verder begonnen ze te eten en daar bleven ze mee bezig tot ze weer in hun hok gingen.

  Als je er een doos in zet, houd je er dan rekening mee dat een cavia over het algemeen geen springer is? Ze moeten er zo in kunnen wandelen.

  Ah, oké. De doos zat er inderdaad al in het hok, met een gat erin geknipt en een deksel erop dus hij kan er makkelijk op. Vanochtend wilde hij dus niet echt iets doen in de ren, ik heb hem nu een half uurtje geleden weer erin gezet. Hij begon wat meer gras te eten en wat meer om hem heen te kijken. Echt lopen deed hij nog niet maar ik denk dat dat nog wel komt!

  Idd, de meeste cavia's zijn een stukje schrikachtiger dan konijnen. Je kunt ook een schuilhuisje in de kooi/ren doen. (bijvoorbeeld van een doos) Je kunt hem het beste een (paar) dag(en) met rust laten zodat hij kan wennen. Cavia's zijn net als konijnen groepsdieren. Ze waarschuwen elkaar voor gevaar, eten samen, slapen samen, wassen elkaar, etc. etc. Als hij een maatje krijgt is de kans groot dat hij wat minder bang is. Nu is hij waarschijnlijk steeds op zijn hoede, maar als hij een maatje heeft kunnen ze elkaar waarschuwen als ze iets ''engs'' zien. Hier kun jij natuurlijk niks voor doen, maar dat kun je wel je vriendin uitleggen.

  Ik ben er ook van overtuigd dat konijnen en cavia's een maatje zouden moeten hebben, maar ik ben bang dat ik hier niet voor kan zorgen. Het is geen vriendin van mij, maar van mijn zus (+- 18 jaar) Toen ze de cavia kwamen brengen, was het met de boodschap "Als je erg aan hem gehecht raakt mag je hem wel houden hoor" Zovan, wij doen er niets mee. Het is zielig, maar ik kan er niet veel aan doen.

  Verder viel het mij vandaag op dat hij ongelooflijk lange nagels heeft. Wij knippen de nagels van de konijnen ook niet zelf, maar de dierenarts. Alleen gaat me dat natuurlijk wel te ver. Vandaag vertelde een vriendin van mij dat haar vader ook altijd de nagels van hun cavia's knipte en die kwam dus vandaag langs. Hij knipte een paar nagels maar over het algemeen zei hij dat ze erg lang leken doordat ze heel krom staan...

  De ren waar de cavia in zit, zit ook het konijnenhok aan vast. Ik wil niet dat de konijnen en de cavia samen zijn, maar ze tonen geen interesse in elkaar en de konijnen zitten aan de ene kant en de cavia aan de andere kant. Als de konijnen de mogelijkheid hebben om naar de cavia toe te gaan ben ik er sowieso altijd bij. Als ik weg ga sluit ik het konijnenhok af, omdat ik zeker wil weten dat ze elkaar met rust laten.


 10. Ik moet 2 weken lang op een cavia van een vriendin passen, die met vakantie is. Het beestje is gisteren aangekomen, maar eigenlijk weet ik vrij weinig van cavia's...

  Hij kwam hier aan in een tralie kooi met een voerbakje en een flesje, inmiddels heb ik er een schoenendoos gevuld met krantensnippers in gedaan en daar wilde hij eerst niet in. Vanochtend probeerde ik hem op te pakken en toen vluchtte hij de doos in. Vervolgens was hij er na 2 uur nog niet uit.

  Toen heb ik hem maar opgepakt en buiten in de ren gezet, in de schaduw. Hij verzette geen stap. Na een kwartiertje begon hij voorzichtig gras te eten, en toen ik na een uur terug kwam zat hij een halve meter verder. Nu zit hij weer stil. Hij doet helemaal niets.

  Nu vraag ik me af...

  Hoe kan ik het fijn voor de cavia maken? Ik vind het namelijk best wel zielig dat hij niet rent of loopt. Ik weet ook niet of hij daar geen behoefte aan heeft of gewoon bang is...

  Heeft iemand tips?


 11. Goedemorgen BB :P

  Bench wat goed van je zus, gefeliciteerd.:he: En wat leuk om je weer eens hier in het cafe te zien :mdr:

  Lekker Repelsteeltje, ik lust wel koffie. Ik ga als ik aangekleed ben maar weer naar de beestenboel :he: Kan ik een gelijk kijken of alles een beetje genoeg geweest is wat ik ze gisteravond gegeven heb. Want ik vind "veel" toch wel een lastig begrip. Zeker voor hooi. Ach en ze vinden het ook wel gezellig, tenminste de konijnen en cavia's. Muizen en hamster zie ik niet echt, die slapen gewoon door. Loop ik mijn eigen hamster te verzorgen zonder hem te zien :oh: Denk dat ik haar anders vanavond maar even wakker maak :mdr:

  Dankjewel!

  Goedemorgen is hier nog niemand geweest?!?!

  Gefeliciteerd bench! Knap gedaan can je zus! Wat gaat ze nu doen? Reizen studeren(en wat dan?)?

  K zet mr s koffie thee en broodjes neer!

  Leuke plannen voor t weekend allemaal?

  Dankjewel, ze gaat 3 weken door Europa reizen en dan technische bedrijfskunde in Eindhoven studeren, maar omdat ze nog maar net 17 is geworden blijft ze nog wel thuis wonen.


 12. Goedenavond!

  Ik kom even met trots vertellen dat mijn zus gisteren te horen heeft gekregen dat ze cum laude is geslaagd (vwo) Met een 9,9 voor wiskunde! Hiermee is het dus ook helemaal bevestigd dat ze in haar hele middelbare schooltijd nog geen een onvoldoende heeft gehaald :)

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .