Ga naar inhoud

-oortjes!

Members
  • Items

    472
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door -oortjes!

  1. Ik heb hier anderhalve liter flessen met i.p.v. een tuitje een bakje, omdat die van mij niet uit een fles willen drinken hij is te koop op zooplus.

    Heb wel altijd twee flessen hangen omdat ik er eentje heb van wie de flessen scheef moeten en zullen staan, want dan lopen ze soms niet meer vol en zo hebben ze altijd een reserve

  2. Is dat dan niet erg als ze al die stro achtige haartjes op gaan eten? Want dan zou ik de oude veger er gewoon in kunnen laten liggen en met de nieuwe vegen.

    Ben ook bezig met nieuwe speeltjes regelen, ze hebben op het moment namelijk niets in de ren en het hok liggen (wel wat opstapjes als trappetje, een schuilhokje en een rioolbuis, maar daar kunnen ze niet echt mee spelen, alleen op/onder zitten) Ik hoop dat dat ook nog wat verschil gaat maken want het is echt erg, zelfs als de veger naast de ren ligt weten ze hem te pakken te krijgen :erf:

    Ga het in ieder geval ook even proberen om ze af te lijden met wat lekkers, hoop dat ik dan wel sneller kan vegen dan zij eten XD

  3. Hoi allemaal,

    Sinds gisteren heb ik een nieuwe veger (zo'n blik en veger ding), maar m'n konijnen vinden hem wel heel erg interessant. Als ik probeer te vegen lopen drie van de vier er achter aan en proberen hem te pakken en aan te vallen, eentje doet dit dus niet.

    Het is gewoon dezelfde veger als eerst, maar dan nieuw. Heb al eens eerder een nieuwe veger gehad, maar daar was dit gedrag ook niet en m'n moeder zei dat ze gisteren ook nog had geveegd en dat ze dit bij haar niet deden.

    Iemand enig idee wat dit kan zijn of wat ik er aan kan doen? Het maakt het vegen wel een stuk moeilijker namelijk...

  4. Hier hebben ze het ook vreselijk warm. Heb net de rioolbuis natgegooid omdat ie vol in de zon stond, maar die was in 5 minuten alweer droog, dus toen maar de parasol verplaatst zodat er een groter stuk ren in de schaduw stond en de tegels natgegooid. Er ligt er nu één in de buis, één op de natte tegels en de twee heren liggen in chillstand in het hok. Hoop dat de fles water zometeen bevroren is zodat ik die er ook in kan leggen.

    Heb de hond ook al meerde malen naar binnen moeten slepen omdat ze vol in de zon op de warme tegels was gaan liggen en dat leek me niet zo'n strak plan, dus niet ligt ze op het kleed wat me nou ook niet bepaald koel lijkt.

    Ze zullen het zelf wel het beste weten denk ik dan, zolang ze plekjes hebben waar ze koel kunnen liggen moet het goed komen.

  5. Bedankt voor de reacties! Ik heb er nu een gevonden in Eindhoven op ongeveer 20 min rijden (volgens google maps) waar ik echt een super goed gevoel bij heb als ik op de site af ga. Ze hebben zich (sinds kort?) gespecialiseerd in konijnen en knaagdieren en werken ook samen met/vernoemen ook opvangen!

  6. Hallo iedereen,

    Ik weet niet zo goed waar ik dit moet plaatsen, maar dit lijkt me de meest logische plaats, dus zet ik het maar hier.

    Van de zomer ga ik verhuizen naar Veldhoven en ik vind het wel zo'n fijn idee als ik dan van te voren al een dierenarts weet waar ik naartoe kan gezien ik verwacht dat de verhuizing best stressvol zal zijn voor mijn konijnen. Nu heb ik wat rondgezocht op internet, maar gezien mijn topo niet zo goed is en het nogal wat werk is om van elke plaats op te zoeken waar het ligt t.o.v. Veldhoven en of dat een afstand is die mijn ouders nog een beetje bereid zullen zijn om te rijden en dan ook nog eens uit te zoeken of het een dierenarts is waar ik me goed bij voel, dacht ik, waarom vraag ik het niet hier?

    Ik ben er al wel achter dat er in Veldhoven zelf een dierenarts zit. Maar uit die site maak ik op dat ze nog de oude enting gebruiken, en mijn konijnen zijn juist voor het eerst met de nieuwe enting geënt, waar ik me ook veel beter bij voel (o.a. door ervaringen/verhalen van mensen hier op BB) en ik weet niet of dit verder nog problemen geeft als ze weer terug zouden gaan naar de oude.

    Dus zou ik jullie willen vragen: kennen jullie een dierenarts in de omgeving van Veldhoven die ent met de nieuwe enting en waar jullie een goed gevoel bij hebben que kennis en behandelingen van konijnen?

    Alvast bedankt voor het reageren!

  7. Ik zou echt stoppen met het voeren in het nachthok en uitzoeken waarom je konijn niet het nachthok in wil. Als ze er niet in wil zal daar toch een reden voor zijn en op deze manier gaat het je niet lukken haar te leren het nachthok in te gaan. En het duurt nog lang voordat het weer winter is dus voor die tijd kun je best nog een schuilhokje regelen waar ze wel in durft.

    Misschien zit er een geur in het nachthok waardoor ze zich niet op haar gemak voelt, of is het een hok waar ze niet gemakkelijk uit kan vluchten(wilde konijnen zorgen altijd dat er minimaal twee uitgangen zijn zodat ze nog kunnen vluchten als er een indringer via één weg komt) of misschien is het wel een heel andere reden. Ik zou dat eerst proberen uit te zoeken en op te lossen en daarna pas weer in het nachthok voeren of gewoon helemaal niet meer voeren in het nachthok, wilde konijnen slepen hun eten immers ook niet mee hun hol in;)

  8. Ik neem aan dat je met steriliseren bedoelt het laten castreren van een voedster? Want ik denk dat het je niet gaat lukken een dierenarts te vinden die standaard steriliseert. Bij steriliseren worden namelijk alleen de zaad/eileiders onderbroken waardoor het dier niet meer vruchtbaar is, maar nog wel gewoon hormonen heeft. Bij castreren wordt echt alles weggehaald, waardoor je ook geen last meer hebt van hormonen;).

  9. Ik heb mijn voedsters bij DAP Walcheren laten helpen (http://www.dapwalcheren.nl/) is misschien wat ver voor je, maar ik heb er wel heel goede ervaringen mee.

    Ik heb even m'n mails terug gezocht en ze gebruiken injectie narcose en gas anasthesie en liggen op een warmte mat, na de operatie worden ze weer wakker gespoten. Voor de operatie krijgen ze pijnstilling, antibioticum en een middel tegen misselijkheid ingespoten en je krijgt pijnstilling mee. De kosten waren €90 daar komt narcose en pijnstilling nog bij en dat gaat op gewicht, na ongeveer 10 dagen een controle of alles goed geneest is wel inbegrepen.

    Ik heb er echt hele goede ervaringen mee. Na de castratie waren ze binnen anderhalve dag al zo aangesterkt dat ik ze wel weer naar buiten moest doen(had kooien geleend, maar die waren heel klein en ze begonnen te vechten toen ik ze samen in één kooi zette om te verschonen).

  10. Hey,

    Gezien mijn groentetuintje voor de konijnen vorig jaar geen succes was wil ik dit jaar een kruidentuintje proberen. Nu heeft mijn moeder van de Aldi een aantal zakjes met zaadjes voor kruiden meegenomen, alleen weet ik niet van allemaal of ze veilig zijn, maar misschien dat iemand hier het wel weet?

    In de zakjes zitten:

    - Marjolein (veilig)

    - Tijm (veilig)

    - Kervel, kan ik nergens vinden

    - Peterselie (veilig)

    - Bonenkruid, kan ik ook nergens vinden

    - Basilicum (veilig)

    - Dille (veilig)

    - Tuinkers, staat hier niet op de lijst, maar dacht dat ik ooit ergens gelezen had dat het veilig was

    - Bieslook (giftig)

    Op google vind ik alleen maar recepten en hier op het forum vind ik ook niet echt duidelijk of het nou wel of niet veilig is...

  11. Ik zou het wel doen. Dat er geen wilde konijnen in de buurt te zien zijn wil namelijk niet zeggen dat ze er niet zijn. Hier op het dorp heeft een tam konijn een jaar (!) rondgelopen waarvan het laatste halfjaar tot een paar weken terug iedereen dacht dat het dood was omdat niemand het zag, maar het beestje leeft dus nog wel en heeft een halfjaar ongezien rondgelopen. En ook is hier laatst op heel Walcheren een uitbraak geweest, weet niet zeker of het myxomatose of VHD was, maar echt heel veel mensen zijn er hun konijnen aan verloren. Zo ken ik mensen die 18 konijnen hadden, eentje was er toevallig ingeënt en eentje heeft het overleefd, de overige 17 zijn dus overleden, terwijl die mensen een goed afgesloten tuin hebben. En door die loslopende konijnen kan het dus heel gemakkelijk verspreid worden.

  12. Mijn konijnen hebben het ook een keer gehad (waarschijnlijk via het hooi, via muizen/andere knaagdieren), heb bij de dierenarts een of ander middeltje gekregen wat eigenlijk voor katten is tegen allerlei van dat soort ongedierte en ik moest het hele hok ontsmetten met chloor/dettol en toen waren ze er binnen no time vanaf. Ik zou dus gewoon bij de dierenarts vragen naar zoiets. Heb het later nog een keer gehad en toen zei de dierenarts dat we het ook gewoon konden halen en zelf thuis druppelen, scheelt weer een hoop stress voor de konijnen.

  13. Ik haal gewoon bij een boer hier in de buurt een baal hooi, ze hebben heel grove en wat meer "gras"hooi, wat dat wezen mag weet ik niet want ik heb altijd dat hele grove, dat vinden ze heerlijk hier. Had eerst ook kleine zakjes uit de winkel met van dat donker groene hele fijne, kleffe spul maar dat werd uit het ruifje geklauwd en als toilet gebruikt.

    Ik bewaar het in een oude dekbedovertrek, heb ik die opening helemaal uitgescheurd, over de hooibaal trekken en auto en garage blijven schoon. T staat hier dus gewoon in de garage, is altijd koud daar en doe precies hetzelfde met de hooibaal.

  14. Het is gisteren niet meer gelukt een foto te maken, ik ga het straks na het eten nog even proberen, er zit nu wel een wit randje omheen. Maar ik ben net terug van de da en de antibioticum heeft niets geholpen.

    We hebben nu diverse opties, namelijk:

    - onder narcose het aan laten prikken en als het een abces is kan het behandeld worden(de narcose en het openen van het abces wordt dan 20 euro, dan nog per uur hoe lang het duurt, maar het is dus niet zeker of het een abces is en wat er gedaan moet worden als het geen abces is)

    - een röntgenfoto laten maken(sowieso al ongeveer 50 euro, en dan heb je alleen een röntgenfoto, misschien is daar wel niets op te zien), mogelijk is er een stukje hooi o.i.d. via haar mond daar terecht gekomen en nu gaan ontsteken

    - afwachten en iedere 3 à 4 dagen voelen of de bobbel groter wordt en of ze niet afvalt. Dit lijkt de da en ons de beste optie, ze lijkt er echt geen last van te hebben en we willen haar niet te veel stress aandoen door haar steeds naar de dierenarts te slepen. Als het dan erger wordt kunnen we direct naar de da, maar misschien geneest het wel uit zichzelf. Maar dan heb ik nog het probleem dat Floortje geen tam konijntje is en ik haar dus wel 2 keer per week moet voelen...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .