Ga naar inhoud

Anjo

Members
 • Items

  7.912
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  31

Berichten die geplaatst zijn door Anjo

 1. 15 uren geleden, To van de Veluwe zei:

  Wij dus ook in de meeste gevallen (wonen ook buitenaf) maar .... we hadden er een keer een gevangen in een eigengemaakte vangkooi en in die kooi naar het asiel gebracht. Kat was vrij agressie en wild. Ze zetten in het asiel de kooi in een hok en lieten de kat eruit en die ging dirent in een hoekje zitten met zijn rug naar ons toe. Ze zeiden daar: hij denkt als ik jullie niet zie, zie je mij ook niet. Wij weer naar huis. Een paar weken later stopt er voor ons huis een klein bestelautootje waar dierenasiel op staat. Ik naar buiten. En wat bleek. Na sterilisatie laten ze de dieren - die niet herplaatsbaar zijn - weer vrij op de plaats waar ze gevonden zijn. De volgende keer zal ik maar een ander adres opgeven. Hahaha. Die kat hebben we nog regelmatig gezien. Sliep ergens in een sloot onder een bruggetje. Nu zien we hem eigenlijk niet meer. Maar voor de vogelstand zijn die zwerfkatten een drama.

  Onze kat is bijv. 's nachts altijd binnen.

  Ik zou zeker geen ander adres opgeven, dit beestje zijn territorium is bij jullie en daar kent hij de weg. Het is erg sneu als het beestje in een voor hem onbekende omgeving word gedropt. Dan is de kans op overleven een stuk kleiner.

  Als zwerfkatten gecastreerd worden en teruggeplaatst worden hou je dezelfde populatie die uiteindelijk minder word.

  Vang je ze weg, komen er op den duur nieuwe die zich daar vestigen dus met katten ergens anders laten uitzetten los je het probleem niet op maar maak je het leven van desbetreffend dier wel een stuk moeilijker.

   

  Zwerfkatten kunnen er ook niets aan doen dat ze zwerfkat zijn. Dat is gekomen door de mensen. 

   

  Je kunt in de toekomst evt ook een zwerfkatten organisatie inschakelen als je meer zwerfkatten rond je huis hebt voor hulp.

  • Bedankt 1
 2. Ik dacht vorig jaar toen Lizzey inmiddels 10+ was ook senior voer te geven, Bender (vlaam) was toen ruim 4 maar ze moesten er allebei niks van hebben. Ze vonden het blijkbaar niet lekker. Blij dat ik eerst een kleine zak gekocht had.
  Lizzey is boven de 10 geworden, exacte leeftijd weet ik niet omdat ik haar als volwassen konijn uit het asiel heb gehaald en ik bijna 10 jaar voor haar heb mogen zorgen. Altijd heel goed gedaan op de gewone variant van SS.
  Ze is afgelopen zomer overleden, ik denk nog veel aan haar. En trots ben ik ook dat ze ruim 10 jaar geworden is. We hadden het er pas nog over, ze is in haar hele leven alleen bij de dierenarts geweest voor entingen, verder nooit iets gemankeerd. Dat is volgens mij best uitzonderlijk. 
  Bender wordt dit jaar 6, dus voor een vlaam is hij al goed op weg. 
   

 3. Als ik je verhaal lees is het eerste wat ik eerlijk denk: niet aan beginnen. 
  Zeker ook omdat je binnenkonijnen wilt en een man hebt die er eigenlijk niet achter staat. Als je een huisdier voor de kinderen wilt zou ik ook zeker niet aan konijnen denken. 
  Ik heb de konijnen voor mezelf, ik heb al meer dan 10 jaar konijnen en mijn dochter is er gek op hoor, konijnen zijn haar lievelingsdieren maar ik heb er zeker meer plezier van dan zij. 
  Kinderen vinden het vooral leuk wanneer het hun uitkomt. En dat is hier prima, de konijnen zijn mijn ding en prima als ze het leuk vind maar kijkt ze er niet naar om en heeft ze geen zin om me te helpen vegen of voeren, ook goed. 

  Wat betreft binnen konijnen, ze hebben de ruimte nodig dus je zult al gauw 3/4 vierkante meter van je woonkamer af moeten staan. Is je man daar ook zo blij mee? 
  Als hij er al niet achter staat kan ik me goed voorstellen dat hij er niet heel blij van wordt om een kwart voorkamer in te leveren en overal konijnen keutels tegen te komen.

  Want ja, konijnen kunnen zindelijk worden maar hier en daar een keutel vind je echt wel. En er zijn ook konijnen die gewoon lekker overal rond keutelen. 
  Het is echt goed dat je er zo over nadenkt want veel mensen hadden allang een konijn uit de eerste de beste dierenwinkel gehaald en die in een kooitje in de woonkamer gezet en vervolgens staat het konijn binnen het jaar alweer op marktplaats. 

  Eerst aan 1 konijnen beginnen zou ik ook niet doen, het zijn groepsdieren en juist meteen een koppel nemen voorkomt een hoop gedoe. Je kunt dan meteen een koppel uit de opvang nemen en hoeft niet met 1 konijn daarna een juiste match te gaan zoeken. Voor het 1e konijn alleen maar meer onnodig stress.
  En bedenk je daarnaast dat konijnen geen levende knuffels zijn en daarom zijn ze als je het mij vraagt, niet erg geschikt als huisdier voor kinderen. Dat is namelijk wat kinderen dan toch willen, op schoot, er mee knuffelen en daar krijg je bange, schrikkerige konijnen van. 
  En als ze er niks mee mogen doen is de lol er vaak al snel af. Juist daarom ook weer, je moet het zelf echt leuk vinden. 
  Mijn dochter weet goed dat ze ze absoluut niet op mag tillen, probeert ze ook nooit want ze weet niet beter. Ze weet dat ze ze mag aaien of iets lekkers geven etc. 
  Nou veel info, op internet kom je veel tegenstrijdige adviezen tegen inderdaad. 


  Iets heel anders hoor, maar ik denk dat je in huis nog meer plezier hebt, ook voor de kinderen, van een hele aanhankelijke, leuke kat. Die gewoon op de bak gaat (moet je wel tegen de stank kunnen haha) en graag bij je kinderen komt liggen. Niet alle katten zijn bij voorbaat kids proof dus daar moet je ook weer goed naar kijken maar goed, het is maar een idee.

 4. Trixie Konijnenhok Natura Basic

   

  Je kunt ook zoiets in je ren zetten of een hondenhok. Lijkt mij veel fijner eigenlijk dan die dubbel hokken. Metalen laden zijn inderdaad in de winter periodes echt heel koud. 
  En dan een grote plastic bak met bodembedekking om hun behoeften in te doen? Niet alle konijnen zijn zindelijk natuurlijk maar ik vind het ideaal qua schoonmaken. Die bak legen, de ren aanvegen en het is weer schoon. Nachthok lekker vol met stro in de winter en ze kunnen er goed tegen. Mijn ren is overdekt dus ze zitten ook in de ren altijd droog.
  Ik heb zelf een houten kinderspeelhuisje aan de ren gemaakt als nachthok, een van de konijnen is een vlaam dus ik kan niks met zo'n klein hokje, hiervoor had ik een hondenhok, werkte ook prima. Gewoon opletten dat er geen wind op de ingang staat natuurlijk, als ze er windvrij en regenvrij kunnen zitten is het goed. Ik heb zelf een bodem er in gemaakt van de grond af, dat scheelt ook wat in de wintermaanden dat het echt vriest. 

 5. Bender heeft coccidiose. Balen. Ik wist al dat hij erg stressgevoelig is, hij is natuurlijk een tijdje op de opvang geweest om gekoppeld te worden en nu terug thuis zit hij ook in een weer nieuwe omgeving. 
  Niet leuk, medicijnen geven is op z'n zachtst gezegd geen pretje bij hem. En zijn meisje ook mee behandelen natuurlijk. Het moet maar vind het wel sneu, ze is heel verlegen en durft sinds gister te komen eten als ik er bij ben in de ren, de eerste dagen deed ze een stapje terug als ik in de ren kwam en kwam ze pas eten als ik de ren uit ging. Dat gaat wel een deuk in de vertrouwensband geven vermoed ik. 
  In het weekend at Bender minder goed maar hij heeft nu wel weer goede eetlust en is weer levendig. Hopelijk zijn we snel van die vieze diarree af en komt het allemaal weer goed. 

 6. @GawainBS klopt helemaal. Hij kwam binnen in de opvang en de opvang vroeg een naam voor hem. Op het moment dat ik dat las keken we Futurama en vond ik hem een echte Bender. Dus dat stuurde ik in. Dat werd gekozen maar toen had ik nog een gelukkig konijnenkoppel en woonde Bender nog in de opvang. 2 weken later overleed mijn ram Koos en bleef Lizzey alleen achter. Bender zat nog in mijn hoofd dus ik mailde de opvang of Bender nog beschikbaar was voor adoptie en dat was hij. Op de dag dat Koos overleed is hij gecastreerd dus precies 2 weken later mochten we met Lizzey op date. En het klikte. Ik vind het bijzonder dat ik Bender zijn naam zelf heb gegeven terwijl hij helemaal nog niet in mijn vizier was als konijn voor ons. Dat heeft zo moeten zijn. Vond het wel leuk om even te vertellen omdat je een van de weinige bent die raad dat zijn naam van Futurama komt.

   

  @Bammyflurry Lizzey heeft ook een tijdje naamloos bij ons gewoond, ik had niet meteen een passende naam voor haar en na een poosje werd het Lizzey. Dat paste bij haar. Met het afbreken van de oude ren dacht ik ook weer meer aan Lizzey, de herinneringen met Lizzey zijn daar, dat was haar huis. Ik wist al dat we daar niet zouden blijven dus daarom heb ik Lizzey laten cremeren zodat ze met ons mee zou gaan. Het is ook best een beetje gek dat ik de koppeling niet heb meegemaakt, het is gewoon al dikke mik en het is net of deze 2 al heel lang samen zijn. Hoe ze elkaar zitten te wassen en lekker samen in het zonnetje liggen. Ik mis Lizzey maar ik gun het Bender zo! Dus dat maakt me van binnen toch blij. 

   

  @Piku Ja bijzonder genoeg na het overlijden van zijn vorige vriendinnetje Lizzey begonnen er al verschillende mensen te hinten waar ik een 2e vlaam kon halen voor erbij. Alsof dat zo hoort ofzo. Het gaat toch om karakter he. Ze heeft inderdaad een grote wam, het houdt de voorpootjes lekker warm straks in de winter, dat dan wel.

 7. 1 uur geleden zei Evee:

  Aww wat een dotje! Ze heeft een lief kopje! Vrij bol voor een dametje, wat ik juist altijd wel leuker vind dan de smalle kopjes die voedsters meestal hebben.

  Ze heeft voor zo een ukje wel een flinke wam, in het verleden ooit te dik geweest misschien? Of is ze groter dan ze op de foto lijkt? :)

   

  Fijn dat Bender weer een vriendin heeft! En inderdaad praktisch als je toch aan het verhuizen bent, kunnen ze thuis gelijk ook neutraal zitten! Veel geluk met het duo!

   

  Klopt, ze heeft echt een flinke wam, het vermoeden is inderdaad dat ze vroeger te dik geweest is. Het is maar een klein dametje ja, maar die wam is in vergelijking enorm. Ik hoop dat het haar niet te erg in de weg zit. Ze is gevonden dus haar vroegere verleden is onbekend. Ze heeft in een groep gewoond waar ze haar draai niet kon vinden en niet blij was, ze was blijkbaar moeilijk te koppelen. Maar, op alle potjes past een dekseltje! Dank je wel!

  • Vind ik leuk 1
 8. Zo blij. Bender is weer thuis! Met een meisje! We zijn weer compleet. Hij is even op vakantie geweest in de opvang terwijl wij aan het verhuizen waren. En dus gelijk gekoppeld. Eerder altijd zelf gekoppeld maar wat ideaal zo eigenlijk. We kwamen gister thuis met ze en ze zijn al echt een stel samen. In de opvang helemaal verliefd geworden. Super leuk om Bender weer blij met een meisje te zien. 
  Er was keuze genoeg en het maakte mij echt niks uit welke het zou worden, ik had alleen de voorkeur voor een volwassen konijn. Kleur zegt mij wat dat betreft niks, dus ik had zoiets van: als er konijnen zijn die je moeilijker plaatst om wat voor reden dan ook en het klikt met Bender, prima hoor. 
  Ze is super leuk, een beetje verlegen nog, maar bij Bender voelt ze zich duidelijk op haar gemak. Ja, ik zeg steeds 'ze' want ze krijgt nog een nieuwe naam. In de opvang was haar naam Jane. Welkom bij ons knap meisje!

   

  41658089_2087938788134916_5455190872075272192_n (1).jpg

  • Vind ik leuk 5
 9. Zeker uit elkaar laten. Ik zou ze verder uit elkaar huisvesten zodat ze elkaar niet kunnen zien want waarschijnlijk wekt dit nog frustratie en stress op op deze manier. 2 rammen samen gaat bijna nooit goed. En zoals ik het lees is het vanaf jongs af aan al nooit rustig en stabiel tussen hen geweest. 
  Wordt Cees op dit moment behandeld? Of is hij behandeld? Is hij bij een dierenarts geweest? Stress verergert de symptomen dus ik zou ze daarom zeker uit elkaar houden zodat Cees rust krijgt. En dus echt uit elkaars buurt. 
  Als 1 konijn van een koppel ziek is of zwak is zie je ook vaak onrust, dan denkt het andere konijn de baas te kunnen zijn en wordt de rangorde opnieuw bepaald. Dan wordt er gereden, gejaagd etc. Dit is voor een ziek konijn niet prettig natuurlijk. Ook daarom ze uit elkaar laten.

  En zeker nu er gevochten wordt, ik acht de kans niet aanwezig dat deze 2 nog samen kunnen. Maar de eerste zorg lijkt me nu dat het weer goed komt met Cees en hij de goede behandeling krijgt. 

  Beterschap en succes!

 10. Voor zo'n kitten die gesocialiseerd moet worden en heel erg moet wennen aan mensen is het toch niet handig om hem voor 3 weken in een gastgezin te plaatsen? 
  Ik help zelf intensief mee voor een stichting voor zwerfkatten en kittens en ik zou zelf geen kittens plaatsen in een gastgezin wat 3 weken later op vakantie gaat, dat is gewoon niet handig en niet in het belang van de kittens die juist stabiliteit nodig hebben.
   

  • Vind ik leuk 1
 11. Ik zou hier op de site even wat lezen wat betreft het koppelen.

  Zorg inderdaad voor neutraal terrein, een kamer bijvoorbeeld die ze niet kennen, dat kan prima binnen. Zorg wel dat je een ruimte pakt waar je ze eventueel een aantal dagen achter elkaar kunt laten.

  Als je ze eenmaal samen hebt, zolang ze niet vechten, lekker samen laten. Ze hebben even tijd nodig om de rangorde te bepalen, op elkaar rijden of wat achter elkaar aan rennen is helemaal niet erg, als ze vechten moet je ingrijpen natuurlijk. Maar ze hebben vaak wel even nodig om aan elkaar te wennen. En sommige koppelingen gaan heel makkelijk en zijn zo gebeurd. Dat is even aankijken, daarom is het goed om je vooraf wat in te lezen zodat je weet wat je wel of niet moet doen.

  Als het rustig is tussen beide laat je ze nog een dag zitten en dan verhuis je ze naar hun gezamenlijke ruimte. Die kun je in de tussentijd mooi schoongemaakt hebben. Ze kunnen nu nog goed naar buiten hoor. Mooi op tijd voor de herfst.

  Na 3 weken kun je zeker koppelen.
  Vruchtbaar is je konijn dan niet meer, het duurt langer voor de hormonen ook uit zijn lijf zijn. Dat wordt nog wel eens door elkaar gehaald. Maar na 3 weken maakt hij echt geen baby's meer.

 12. Ooh wat wordt je geduld op de proef gesteld @Laniboekje. Volgens mij gaan de meeste bij een eerste zwangerschap over de 40 weken las ik tijdens mijn zwangerschap eens. Ik hoopte er al niet op. Zat vanaf de 37 weken elke dag te hopen en te hopen. En gelukkig braken mijn vliezen spontaan precies met 38 weken en kwam alles een paar uur later zelf op gang. Want dat blijkt ook nog niet altijd zo te zijn ook al breken je vliezen. Ik had al een week elke avond krampen voor de vliezen braken. Maar ja zo is het voor iedereen anders. Wat Christa zegt, als je baby geboren is zijn alle cliche's ineens waar. 
  Heel veel succes!

 13. Het rammetje is nog niet zo lang bij jullie maar ze zijn wel al eens gekoppeld geweest en dat was veel langere tijd geleden? 

  Mensen proberen toch het beste advies te geven maar het komt best vaak voor dat er verhalen hier verteld worden die niet kloppen.

  Ik zou je ook aanraden de ram vast te laten castreren, dat hij er niet nog eens per ongeluk bij komt want dan heb je alleen maar meer gedoe als de voedster

  wel bevalt en weer gedekt wordt. 
  Succes er mee.

 14. Als het in de schuur erg heet is is het geen fijne plek om te verblijven, als ze er altijd in en uit kunnen kunnen ze zelf kiezen natuurlijk. Hier is de schuur echt een broeikas met dit weer, de warmte blijft er ook heel erg hangen, ook 'savonds blijft het daar onaangenaam warm. Ik zou mijn konijnen er hier niet in willen hebben. Ze dienen altijd in de schaduw te kunnen met warme temperaturen, als de schuur heet is zou ik voor deze periode voor andere schaduwplekken zorgen.. In de winter is het vast aangenaam voor ze in de schuur, uit de wind en goed beschut. Dus je moet zelf even overwegen of het geschikt is voor nu.

 15. Voor mij ook een reden om winkels (dierenwinkels en tuincentra) die dieren verkopen maar gewoon helemaal te vermijden. Ik bestel bijna alles online tegenwoordig. 

  Veel mensen zijn zo begonnen, met een dierenwinkel konijn. Ik zelf ook, alweer zo'n 12 jaar geleden. Klassiek, je valt als een blok voor dat schattige snuitje achter het glas.
  Ik ben heel blij dat ik hem toen gekocht hebt, want door hem is de konijnenliefde gegroeid en heb ik zoveel geleerd over konijnen dat ik kan zeggen dat mijn konijnen een gelukkig leven hebben. En zo verspreid je weer goede kennis en zijn er daar inmiddels al veel konijnen veel beter van geworden. 
  Maar na mijn 1e konijn uit de dierenwinkel heb ik er nooit meer 1 in de dierenwinkel gekocht natuurlijk. Als er een overlijd gaan we met degene die overblijft naar de opvang voor een nieuw maatje.

  Veel geluk met Bobbi, ze heeft geluk gehad dat jullie haar niet konden weerstaan. Maak er het beste van.

 16. 37 minuten geleden zei JUULZxo:

  Ik zag net een filmpje op fb dat een konijn zelf in een zwembad zwom. Daarna kroop hij op het luchtbed in t water.

  Best grappig om te zien. Volgens eigenaar koos hij er zelf voor

   

   

  Alleen zijn er waarschijnlijk nu een hoop mensen die denken dat ze hun konijn daar ook een plezier mee gaan doen.....

 17. @Nanda77 onder een afdak kan de temperatuur ook erg hoog oplopen. Ik zou er een thermometer neerhangen zodat je de temperatuur in de gaten kunt houden. Het is per situatie afhankelijk of je dieren buiten kunnen blijven met deze hoge temperaturen. 
  Ik doe de ren s morgens open zodat mijn konijn (zijn vriendinnetje is helaas pas overleden dus hij is even alleen tot de temperaturen gaan zakken) er uit kan en zelf kan beslissen waar hij wil liggen. Ik heb in de tuin verschillende schaduwplekken voor hem, ik sproei verschillende stukken nat zodat het wat koeler is en daar maakt hij dankbaar gebruik van. Icepod erbij.
  En in nood kan hij binnen in de keuken/gang. Ik weet dat hij liever in zijn eigen omgeving is dus zolang het gaat laat ik hem lekker in de tuin en hou hem goed in de gaten. 


  Zou je als je ze binnen laat niet eventueel een rennetje kunnen zetten? Een bench is niet veel bewegingsvrijheid natuurlijk. Of ook gewoon in de keuken of badkamer? Meestal zijn dat wel ruimten die konijn-proof zijn.

   

   

 18. Ja we zouden eigenlijk vorige week gaan toen het 2 dagen minder warm was. Door omstandigheden kon het niet doorgaan en pas deze week nieuwe mogelijkheid.

   

  @Lienappelsien ja ik merk ook wel aan bender dat ie gezelschap mist. Daarom maar even hier 'overleggen', ik wil hem liefst weer blij zien met een vriendinnetje natuurlijk. 

   

  Maar aangezien de temperaturen nog verder gaan stijgen lijkt het inderdaad het beste om het uit te stellen. De ene koppeling is zo bekeken maar het kan ook langer duren en dan zit ik dalijk met 2 gestresste konijnen als het dik 30 graden is. Met dit weer moet niemand zich te veel inspannen als het niet hoeft. 

   

  Vind het gewoon niet fijn hem 'zo lang' alleen te laten. 

  Maar ja op het weer heeft niemand invloed helaas. 

   

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .