Spring naar bijdragen

IreneM

Members
 • Aantal bijdragen

  1379
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  6

Berichten geplaatst door IreneM

 1. Heb zelf geen idee waar je die kan kopen. Misschien een hardloopjas over je gewone jas aandoen? Ik zou zelf een reflecterende band kopen met verlichting erin. Alleen reflectie valt niet genoeg op.

 2. Het kan sowieso geen kwaad lijkt mij, maar of het nut heeft? Na een paar uur is het wel afgekoeld dus het grootste deel van de nacht heeft ze er niks aan. Of je moet er 's nachts al uit gaan om het opnieuw op te warmen. Maar als ze nergens last van heeft zou ik dat zelf niet doen 😅

  • Bedankt 1
 3. Ik heb wel redelijk wat konijnen gehad, maar helaas niet altijd goed gehouden want ja, vroeger wisten mensen er niet zoveel van.. Ook veel konijnen verzorgd die niet van mij waren. Beetje raar verhaal. Om te beginnen kreeg ik mijn eerste konijn toen ik 9 of 10 was. Iemand die mijn ouders kenden hadden een konijn met een nestje met 3 konijnen. Dus ik, mijn broertje en zusje kregen ieder een konijn. Uiteraard allemaal een eigen hokje zoals dat vroeger ging.. wel met ren, maar die moesten ze dus delen en ook 's nachts in het hok. Helaas een keer vergeten en toen was mijn konijn (Humpie, vernoemd naar een boek) de volgende dag weg 😔 Die van mijn broertje moest weg, omdat die 'wild' was. Die van mijn zusje heeft nog wel heel lang geleefd, maar helaas wel in zijn eentje. 

  Nadat mijn konijn weg was kreeg ik een nieuwe uit de dierenwinkel, Mona. Daarna laat mijn geheugen mij een beetje in de steek, maar de buurman van mijn ouders had redelijk veel konijnen. In zijn achtertuin een toren met meerdere hokken zoals een gemiddelde konijnenopvang. Af en toe kwam hij met een zwanger konijn bij ons en dan ging die bij ons bevallen en als de kleintjes oud genoeg waren weer terug naar hem. Ik heb alleen werkelijk geen idee hoe hij aan die konijnen kwam en waar ze naar toe gingen? Mijn ouders weten het ook niet meer, echt vreemd. Zoals ik mij herinner waren de meesten ook wildkleur of zwart, dus misschien allemaal wilde of halfwilde konijnen? 

  Ook kwam hij een keer met een konijn, Tweety, die ik mocht houden, maar die moest vrij snel weer weg omdat ook zij 'wild' was. Maar ik weet niet of ze misschien halfwild was, of dat het gewoon kwam omdat ze niet goed gehouden werd (alleen in een hok, maar af en toe in de ren).

  Daarna weer een konijn uit de dierenwinkel, Panino (naam bedacht toen ik op vakantie was in Italie haha). Typisch geval van voedster in de dierenwinkel maar bleek toch een ram te zijn. Niet gecastreerd en samen bij Mona gezet. Toen werd Mona schijnzwanger en vonden we het wel leuk om een nestje te nemen. Uiteindelijk heeft zij 2x een nestje gehad. Een nestje hebben we naar de dierenwinkel gebracht (zou ik nu uiteraard nooit weer doen). En een keer een nestje waarbij 1 gebleven was, Snowy, en de ander naar familie. Op een gegeven moment een foutje gemaakt en zaten Snowy en Mona opeens bij elkaar. Dat ging enorm goed dus zij hebben vanaf toen samen geleefd. Helaas viel het kwartje nog niet dat Panino ook een vriendinnetje nodig had.. Hij is uiteindelijk overleden aan EC (waarschijnlijk), binnen 2 uur na de eerste symptomen al. 

  Ik wilde graag nog meer konijnen en was toen eindelijk slim genoeg om naar de konijnenopvang te gaan en heb daar Nino en Lena opgehaald. Die koppeling ging ook een beetje vreemd. Nino was al gecastreerd maar nog vruchtbaar. Ze hebben daar heel kort gekeken of ze goed samengingen en ik heb ze meteen mee naar huis genomen. Ze hebben toen nog een paar dagen apart gezeten tot Nino niet meer vruchtbaar was en wonder boven wonder ging het meteen goed samen. Ik had ook nog totaal geen koppelervaring, dus dat was wel een geluk. Helaas was ik nog steeds te dom om 2 rennen te hebben. De 2 koppels moesten nog steeds een ren delen die ook nog niet eens overdekt was, dus 's nachts moesten ze nog steeds in het hok.

  Toen Mona overleden was moest ik een vriendje zoeken voor Snowy, dus weer naar de opvang om Stitch op te halen. Bij diezelfde opvang hadden ze op een gegeven moment enorm veel konijnen van een kinderboerderij opgevangen waarvan de voedsters waarschijnlijk allemaal zwanger waren. Dus ze deden een oproep of mensen een zwangere voedster tijdelijk willen opvangen totdat de jongen groot genoeg waren om weer terug te gaan. En zo kwam Dora tijdelijk bij mij wonen. Zij is bevallen van 2 jongen, waarvan 1 helaas al bij de geboorte was overleden. Senna leefde nog wel en mocht ik van mijn ouders houden, Dora moest helaas wel terug. Senna heb ik gekoppeld aan Snowy en Stitch en dat ging echt geweldig. Snowy overleed en daarna ook Nino. Ik heb toen Lena gekoppeld aan Senna en Stitch en dat ging gelukkig ook goed. Ik wilde terug naar 1 groep, zodat de ren niet meer gedeeld hoefde te worden.

  Na het overlijden van Lena weer naar de opvang en heb ik Bo opgehaald om gekoppeld te worden aan Senna en Stitch. Bij mij gingen drietallen eigenlijk altijd super goed. Toen ik een keer 's middags in de tuin zat zag ik opeens een roofvogel een wild konijn grijpen uit de tuin van de buren. Sindsdien is de ren overdekt en konden ze ook 's nachts buiten lopen.

  Stitch kreeg ook EC en die behandeling was best zwaar. Na het overlijden wilde ik even geen konijn erbij zetten. Senna en Bo samen ging heel goed, en Senna begon artrose te krijgen. Helaas is Bo een jaar na Stitch ook overleden aan gebroken ribben. Senna's artrose werd al wat erger, maar ik wilde haar ook niet alleen laten zitten. Dus toch maar naar de opvang en terug naar een drietal. Dat werden Kyra en Odin. Helaas werd Senna artrose na 1,5e maand zo erg dat Kyra haar niet meer accepteerde en moest ik haar apart houden. Ik heb Senna echt heel intensief verzorgd, elke 30/45 min moest ik naar haar toe om te helpen, alleen 's nachts deed ik het niet, anders was het niet vol te houden. Gelukkig werkte ik nu thuis vanwege corona dus kon het ook. Helaas kreeg ze een tumor in de wang en heb ik haar moeten inslapen.

  Omdat die verzorging ook zo intensief was en er een verhuizing aan zat te komen, zitten Kyra en Odin met z'n 2en. Ik twijfel of ik nog weer terug ga naar een drietal. Hoe meer konijnen hoe beter, en ik heb er de ruimte en geld voor. Maar Kyra, Odin en Senna ging niet zo geweldig als de drietallen ervoor, dus misschien zijn zij geen geschikte konijnen voor 3. Nog even twijfelen dus. 

  • Vind ik leuk 1
 4. Ik zou zeker langs de dierenarts gaan om te kijken of het dier wel echt gezond is. Hij of zij moet ook gevaccineerd worden en als het een ram is gecastreerd (bij een voedster is het ook een goed idee, maar niet noodzakelijk). En ook belangrijk, kijken of het konijn gechipt is. De kans is wel echt heel klein, maar misschien mist iemand nu wel zijn of haar konijn. Heb je ook al op Amivedi gekeken?

  • Bedankt 1
 5. Dat is inderdaad een leuk idee! Lijkt mij wel een duur grapje, privé kok betalen, maar voor een speciale aangelegenheid wel heel tof.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .