Ga naar inhoud

Leen C

Members
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Leen C's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Vraagje, de dierenarts komt morgen voor de vaccinatie van mijn 2 bejaarde konijntjes. Ze zijn half wild dus het is telkens een gedoe om ze te pakken te krijgen dus redelijk stresserend. Zou dat wel verantwoord zijn met dit weer? Of beter een week uitstellen? Het is morgen dag-op-dag 1 jaar geleden dus wel op 't randje van bescherming... Normaal laat ik ze liever wat gerust met dit weer 🤔
  2. Leen C

    Oudjes

    Rucola krijgen ze hier ook, dat ga ik al eens weglaten. En andijvie ook dus misschien ligt het daar aan...
  3. Leen C

    Oudjes

    De spray heb ik al gekocht, de dierenarts komt maandag dan gaan we dat samen doen met de spuitjes. Daarna wordt het wel een probleem want het zijn half wilde konijnen... Zijn ze van coccidiose normaal niet ziek? Ik vraag het ook meteen maandag, misschien kan ik wat ontlasting meegeven om te onderzoeken. Hoewel die voor de moment weer normaal is.
  4. Leen C

    Oudjes

    Ik ben nog niet lang op dit forum dus ik hoop dat het hier juist staat... Het gaat over voeding maar ook andere dingen vandaar dat ik het hier zet. Ik heb dus 2 oudjes van 10 jaar en ik merk dat ze wat moeilijker worden met eten. Vooral Gris (het rammetje) kan niet meer zo goed tegen bepaalde dingen. Eerst waren het dingen met wortel in, daarna sommige kruiden en de gezonde(?) loops van Science Selective. Wanneer hij wat "verkeerd" gegeten heeft (allemaal dingen die ze voordien ook kregen maar waar hij blijkbaar niet meer tegen kan) krijgt hij dus diarree en eet hij een paar dagen slecht. Die diarree duurt dan maar 1 dag omdat hij dan uit zichzelf enkel hooi eet. De biks laat hij dan vanzelf liggen. Nu merk ik dat hij steeds minder biks eet en dat het vrouwtje (Scotch) die van hem dan mee opeet. Ook niet goed natuurlijk dus ik geef haar er nu 's morgens enkele (dan eet Gris er geen meer) terwijl hij dan groenten eet. 's Avonds eet hij er wel een beetje van en dan ook weer hooi. Omdat hij toch al enkele keren zo'n "aanval" heeft gehad ben ik aan het twijfelen of het misschien aan de biks ligt maar ik durf niet goed overstappen nu. Ze krijgen nu s selective Mature (een eierdopje 's morgens en 's avonds) een groentenschotel ('s morgens) en onbeperkt hooi met wisselend gedroogde kruiden en af en toe 1 tussendoortje (ss loops) Wat eten jullie oudjes? Het volgende waar ik me zorgen over maak is dat de kans groter wordt op de madenziekte als hij diarree heeft dus ben ik aan het proberen om hun verblijf vlieg-proof te maken, samen met het proberen vinden van de oorzaak natuurlijk. (Ze wonen naast de kippen dus vliegen zijn er in de zomer altijd...) En het derde waar ik tegenaan loop is dat ze hun vaccinatie moeten hebben en dan eten ze sowieso een paar dagen slechter. Het is telkens redelijk stresserend want ze zijn niet echt tam dus ik moet ze eerst vangen en dan de stress van de dierenarts enz. (Die komt wel aan huis dus ze kunnen direct terug naar hun veilige plaats) Ze kunnen dan maar beter in goede conditie zijn om te beginnen...Ik ben altijd bang dat ze iets gaan krijgen van de stress ofzo dan. Heeft er nog iemand tips voor niet-tamme oudjes?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .