Ga naar inhoud

Leonora

Members
  • Items

    116
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Leonora

  1. Ze zijn niet eigenwijs, maar vinden het spannend en zoeken steun bij elkaar.
  2. https://www.bunnybunch.nl/informatie/groenten-fruit-kruiden-konijnen https://www.bunnybunch.nl/informatie/voeding-van-een-konijn
  3. Naar de dierenarts gaan, niet poepen kan dodelijk zijn. Hij weet wat het beste is voor je konijn.
  4. Ik zou naar de dierenarts gaan. Blaasstenen kunnen niet zomaar weggaan door de voeding aan te passen. Kleine blaasstenen kunnen eruit gespoeld worden, grotere moeten verwijderd worden tijdens een operatie.
  5. Heb je Panacur Petpaste? Die vinden de meeste konijnen lekkerder en kun je ook makkelijk op groente ofzo smeren.
  6. https://www.bunnybunch.nl/informatie/hooi#:~:text=Plaats van het hooi&text=Van dat hooi zullen de,vast kan komen te zitten. In dit artikel staan veel tips
  7. Gaan die parasieten nu niet gewoon dood nu het vriest? Of moet het dan harder vriezen?
  8. Heb je het dan wel schoongemaakt of niet? Ik vind het namelijk een beetje zonde om de wilgentunnel weg te gooien, dus zou ik hem niet gewoon een tijdje weg kunnen zetten en dan later geven?
  9. Warm water bevriest sneller dan koud water, dus liever koud dan warm water geven.
  10. Moet ik met water of water & zeep schoonmaken?
  11. Dankje bunnyempress & Bunny566 Mijn ram heeft geen verschijnselen (gehad). Oké, ik ga zo alles schoonmaken. In de ren staat op dit moment: een ferplast hok, twee houten schuilhuisjes, een wilgentunnel, twee gooispeeltjes, een brokbakje, een hooiruif, een waterbakje en een waterflesje. Hoe kan ik dit het beste schoonmaken (het ferplast hok en de schuilhuisjes)? Moet ik de wilgentunnel weggooien of kan ik hem ook een bepaalde tijd wegzetten en dan weer geven (schoonmaken lijkt me zo lastig)? Kan ik gelijk na het schoonmaken mijn ram weer in zijn hok zetten?
  12. Sorry, ik zie dat ik dit topic twee keer heb geplaatst 🙈. Een van de twee mag weg.
  13. Mijn voedster at gisteravond al slecht en omdat dat vanochtend niet verbeterd was, heb ik haar gedwangvoerd. Ik zag ook nattigheid liggen, waarvan ik nu zeker weet dat het plas is. Als het vanmiddag nog niet beter zou zijn, wilde ik naar de da gaan. Toen ik een uur geleden weer bij haar ging kijken, lag ze op haar zij en kon ze niet meer lopen. Zo nu en dan trappelde ze met haar achterpootjes, waardoor ze in rondjes over de grond schoof. Haar kontje en pootjes waren nat van de urine. Ik wilde gelijk met haar naar de da gaan, maar ze ging dood in mijn handen. Ik vrees dat het EC is geweest, gezien de klachten. Ik laat nu haar vriendje afscheid van haar nemen, maar wat moet ik nu nog meer doen? Moet ik de hele ren en alle speeltjes schoonmaken? En moet ik mijn ram daarvoor een even ander hok geven of niet? Hoelang moet ik mijn voedster laten liggen? Moet ik nu gelijk het hok schoonmaken of een andere dag? Alvast heel erg bedankt voor je reactie!
  14. Dagelijks borstelen is helemaal niet goed voor het konijn. Alleen als het konijn lange haren heeft of heel erg vergaart zou ik max. 2x per week borstelen. Als het konijn heel erg verjaart, kun je hem wel met vochtige handen aaien, dat helpt ook.
  15. Ik bedoel zonder dwang. Dus dat je je konijn uit het spuitje laat likken.
  16. Misschien zou je er dan een langere tijd tussen de momenten dat je Panacur geeft laten zitten? En dat je dan gewoon 1 streepje geeft?
  17. Als ze te weinig drinkt, kan je ook proberen of ze uit een spuitje water op wil likken, zonder dwang. Sommige konijnen willen dan wel drinken.
  18. Dus wat ik bedoel: kan ik die stukjes hooi van ongeveer 1 cm groot, waar nog geen stof tussen zit, veilig aan mijn konijnen geven of is het beter van niet?
  19. Wat ik me ook afvraag: wanneer is hooi gruis? Zijn die kleine stukjes hooi van 1 cm al gruis? Of is het gruis alleen zulke kleine stukjes dat het net stof is?
  20. Weet ik maar m'n konijnen kunnen daar niet goed tegen dus ik vroeg me af of iets anders ook zou kunnen.
  21. Zou je dan ook bv appel kunnen doen in plaats van banaan?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .